Reacties voor: Verleng de batterijduur van je iPhone met Auto3G (jailbreak)

In Cydia is een nieuwe tweak verschenen die er eenvoudig voor kan zorgen dat de batterij van je iPhone langer mee gaat voordat deze leeg is. Om dit te bereiken schakelt de tweak genaamd Auto3G automatisch de 3G-verbinding uit wanneer je de iPhone lockt. De iPhone blijft in dat geval verbonden via de 2G-verbinding.
Paul Pols -

Reacties: 54 reacties

  1. Jammer dat al die intressante tweaks en apps altijd geld kosten. Maar ook logisch uiteraard.

  2. Ik vraag me af of dit de batterijduur ten goede komt. Als ik mijn 3g inschakel zie ik het percentage van m’n batterij vaak met 2 procent zakken.

  3. Inderdaad een forse prijs voor een dergelijke tweak! Ik wacht even wat reacties af..

  4. Ik zet standaard 3g uit met sbsettings, als ik het nodig heb zet ik het aan. Het is een beetje zinloos deze tweak in mijn ogen, daarnaast is het gewoon veel te duur.

  5. Beetje overpriced mijns inziens. 6 dollar voor zo’n tweak. Dan doe ik het nog wel ff handmatig via sbsettings…

  6. Redelijk aan de prijs helaas weer. Voor mijn gevoel zijn apps in de cydia store snel een beetje overpriced.

  7. vind hem een beetje duur, vind het heel erg jammer dat de echte handige tweaks in de cydia store meteen zoveel kosten!

  8. Is er ook een tweak die juist automatisch 3G inschakelt bij bepaalde apps, zoals Safari?

  9. Waarom mag dit niet in de AppStore?

  10. Deze tweak zoek ik al sinds ik mijn iPhone kocht 9 maanden geleden! Hoop dat het goed werkt.

  11. Heb hem gisteren “aangeschaft” en werkt redelijk enige minpunt dat je een lag heb in je internet verbinding omdatie van 2G naar 3G switcht.

  12. Ik snap niet dat Apple dit standaard niet erin hebben zitten…

    Hoop alsnog dat ze dat wel gaan doen 🙂

  13. Hmm, te duur en niet wat ik zoek. Ik wil juist mijn 3g constants aan hebben staan ivm push mail etc.

    Batterijduur boeit me niet zo veel, ben toch al gewend om iedere (2) dag(en) op te laden.

  14. Dit zou standaard in de iPhone moeten zitten… Ah well, ik zet het ook automatisch uit als ik het niet gebruik, dus nutteloos voor mij :D.

  15. met de sbs menu kun je toch 3g simpel en snel uit/aan zetten, ik zie het nut er niet van in en zeker niet om ervoor te betalen

  16. @Michiel: Dan bof je, je 3G staat ook altijd aan.

  17. @ michiel, dat 3g aan staat om sneller je mail op te halen is onzin want hij laadt het bericht pas wanneer je opent. Je hebt totaal geen 3G nodig wanneer hij in de lock stand. Dit is alleen bij radio streaming en als je wat aan het downloaden bent, waarbij je wel via backgrounder het programma dan draaiende moet houden. Dus 3G aan in het lockscherm is totaal overbodig.

  18. Lijkt me niet handig als je een aantal keer per uur je iPhone checkt om wat op te zoeken. Het opnieuw zoeken naar een 3G-verbinding kost volgens mij juist veel energie.
    Daarnaast gaat 6 dollar nergens over.

  19. Kwalijke ontwikkeling de laatste tijd op Cydia. Steeds meer apps gaan “serieus” geld kosten.(alhoewel het natuurlijk nog steeds om relatief kleine bedragen gaat.)

    Krijg je toch een beetje het gevoel dat de heren hackers wel erg snel rijk willen worden.
    Begrijp me goed, voor niks gaat de zon op en ik vind zeker dat een vergoeding voor het ontwikkelwerk prima is, maar als je soms ziet wat een mooie apps voor heel weinig geld in de App Store zijn te vinden, dan is hier de verhouding een beetje zoek. 6 Dollar voor een app met slechts 1 functie is echt bezopen. En in dit geval kun je zelfs nog vraagtekens zetten bij het nut ervan, zie de bovenstaande comments. Ik vrees dan ook dat dit geen hardloper gaat worden…

  20. dit doe ik al best lang met sbsettings handmatig maar nu het automatisch is…FIJN!!

  21. Krijg je dan wel je push notificaties bijv van Mbox mail?

  22. Ik heb dit geïnstalleerd gehad maar heb sindsdien erg last van wegvallende signalen. Dan krijg ik de melding “geen servce” totdat ik respring of in en uit airplane-mode ga. Ik heb op verschillende fora gelezen dat meerdere mensen hier last van hebben! Na de deïnstallatie heb ik hier nog steeds last van. Het probleem is al erkend door de makers maar ik heb nog geen oplossing gezien.
    Erg oppassen dus met dit!

  23. @Flo: Ach, het mag best wat kosten maar 6 dollar is best absurd. 79 cent lijkt me een stuk netter. Zelfs Angry Birds HD is goedkoper ;).

    @Jochem Oldemans: Omdat dan je batterij-icoontje een update krijgt van het huidige percentage.

    @Yash: Vaak genoeg op een drukke plek met 2G gewoon push notificaties binnen gekregen. Altijd leuk, overvolle masten @ bijvoorbeeld Mystery Land ;)…

  24. Ik heb zojuist de app geïnstalleerd. De verbinding met T-mobile komt helemaal niet meer door. Pas als ik het programma weer afsluit en de 3G knop onder instellingen reset krijg ik pas weer verbinding. Ik heb een jailbreak via Jailbreakme.com op mijn iPhone4.

  25. Niet nodig. T-Mobile zorgt er al voor dat ik uberhaupt geen 3G heb. Maar inderdaad .. kan een nuttige tweak zijn.

  26. Origineel geplaatst door VonZescao
    Niet nodig. T-Mobile zorgt er al voor dat ik uberhaupt geen 3G heb. Maar inderdaad .. kan een nuttige tweak zijn.

    ik wou ook net zeggen, dat heb ik ook niet nodig met T-Mobile!

  27. als je het te duur vind, dan koop je het niet. Is dat nou zo moeilijk. Zeurders…

  28. Absurd dat ze hier 6 dollar voor vragen. Voor niks gaat de zon niet op natuurlijk, maar 6 euro is wel een hoop geld voor zo`n relatief kleine tweak. Daarbij heb ik op meerdere fora ook nog gelezen dat je bereik er slecht van wordt…

    Ik vind het erg jammer dat Cydia sinds enkele tijd al zo duur word…

    Handige tweak maar ik laat hem aan me voorbij gaan aangezien het bereik er ook nog is slecht van word nadat je er 6 euro voor neerlegt…

  29. als je het te duur vind, dan koop je het niet. Is dat nou zo moeilijk. Zeurders…

    Je bent niet verplicht om het te kopen

  30. Heb op een ander forum (x….e) veel klachten gelezen. Laat maar zitten

  31. super tweak, en dat voor 2 koppem koffie, die ontwikkelaarsop Cydia zijn goed bezig. Spot goedkoop en zeker als je kijkt wat een iphone en een abbonement kost, goeie tip dank je wel.

    voor alle kneuzen die het te duur vinden: koop een motorola razor!!! en stop met je gejank!

  32. Het idee achter deze app is goed. Maar de prijs is niet in verhouding met wat je krijgt. Ik heb m’n 3G altijd aan staan, dus ik hoef hem niet. Maar voor een “normale” prijs had ik misschien overwogen om het eens te proberen.

  33. Origineel geplaatst door Sjaak Polak
    Lijkt me niet handig als je een aantal keer per uur je iPhone checkt om wat op te zoeken. Het opnieuw zoeken naar een 3G-verbinding kost volgens mij juist veel energie. Daarnaast gaat 6 dollar nergens over.

    Dit is ook mijn ervaring. Schakel maar eens je 3G verbinding uit, en dan weer aan. Kost je zo 3 tot 4% batterij. Daar gaat je winst.

  34. @Jochem Oldemans: Nogal wiedes. Het percentage die je op je iPhone ziet, is geen onafhankelijke waarde. Je iPhone baseert dat getal op het huidige gebruik van je iPhone. Als je weinig uitvreet op ‘t moment en je batterij geeft 80% aan, zal deze dramatisch snel zakken wanneer je enigszins zware programma’s gaat draaien. Zie ook het verschil wanneer je Airplane Mode na een lange tijd uitschakelt.

  35. @peter: Yeah right, dat 3G inschakelen binnen luttele seconden zoveel verbruikt als in 5-7 minuten zware belasting (zeg maar 3D games met GPS en 3G dataverkeer). Dan zou je iPhone in de brand moeten vliegen joh.

  36. i4, fw 4.0.1, jailbreakme.com

    werkt niet. doet niets. maakt niet uit wat voor activation time ik instel.

    *fail*

  37. als ik mn iPhone 3G uit de lockstand haal, schakelt hij of van GPRS naar WiFi, of van GPRS naar 3G, whatever available.

    wat je telefoon uitspookt als hij echt in de lockstand staat, weet natuurlijk niemand. Net zoals je nooit zeker weet of het lampje van de koelkast wel uitgaat als je de deur sluit.

    moraal: laat je niet oplichten met een mooi verhaal over batterijbesparing.

  38. @EricE: als je app bij appstore is dan verkoop je het natuurlijk meer dus is je break even point en je winst is veel sneller bereikt, bij cydia gaat het moeilijker en dus moet je met een hogere prijs werken. Als je deze tweak nodig hebt dan heb je wel voorover om $6 te betalen.

  39. waarschijnlijk hetzelfde trucje dat apple met het ontvangstsymbool heeft uitgehaald!

  40. Ik vind dat ze dat gratis moeten geven tenslotte heeft het te maken met milieu en hoe rapper je batterij versleten hoe rapper afval!

  41. Origineel geplaatst door Reimzter
    @Jochem Oldemans: Nogal wiedes. Het percentage die je op je iPhone ziet, is geen onafhankelijke waarde. Je iPhone baseert dat getal op het huidige gebruik van je iPhone. Als je weinig uitvreet op ‘t moment en je batterij geeft 80% aan, zal deze dramatisch snel zakken wanneer je enigszins zware programma’s gaat draaien. Zie ook het verschil wanneer je Airplane Mode na een lange tijd uitschakelt.

    Nou, 1/2 batt capaciteit = gewoon 1/2 batt capaciteit hoor.
    Anders voor jou:
    http://itunes.apple.com/hk/app/battery-double/

  42. Auto3g lijkt prima te werken bij mij!

    Je kunt verifieren of 3G uitstaat in het lockscreen als je sbsettings hebt geinstalleerd.

  43. Voor iedereen die dit te duur vindt:
    http://theoatmeal.com/blog/apps

  44. @Michiel: Voor pushmail heb je geen 3g nodig. gprs is snel genoeg om de kleine stukje info op je iPhone naar binnen te slurpen als er via push de melding komt dat er mail is. Het zou apple sieren als ze deze tweak zelf zouden testen en hem gewoon in hun eigen ios releases zouden implementeren als die tweak daadwerkelijk een gunstig effect heeft op de accuduur.

  45. Niet kopen deze app.
    Wat een ramp. Heb het er al weer afgehaald, maar mijn bereik blijft brak sinds de installatie, de homeknop werkt niet goed meer en de telefoon is een stuk trager…

  46. Toen ik even zat te denken klopt de berekening niet dat je batterij 100% langer meegaat. (2x zo lang dus).
    Dit is alleen als je hem altijd gelocked hebt staan en dus niet op 3G netwerk komt.
    Dan lijkt me de iphone best nutteloos.
    Ja ik heb mail, maar ik kan niet kijken want dan gaat mn 3G aan…..
    Maar de batterij zal zeker LANGER meegaan dat wel. Vind het een prima functie die inderdaad in je iphone zelf aan/uit gezet moet kunnen worden.

  47. Werkt totaal niet goed, mijn battery ging alleen sneller leeg en dus verwijderd. Na het verwijderen ging mijn battery 3x zo snel leeg als voordat ik deze tweak gebruikt had.

  48. Overbodige app, en veel te duur.
    Via SBsettings kun je zelfs vanuit je lockscreen 3G in en uitschakelen met 1 knopje.
    Daarnaast vind ik 6 dollar voor een app die waarschijnlijk nog geen 15kb aan codetaal bevat gewoon te duur.
    Die kerel heeft 1 nachtje doorgehaald om dit in elkaar te zetten…

    @Michel
    Instellingen, algemeen, netwerk, 3g in en uitschakelen…

  49. Heb 4.0.1 er maar opnieuw opgezet. Hopen dat ie het nu weer normaal doet. Wat een kl*te-app!

  50. waardeloze app en werkt voor geen meter.
    Zodra je dit installeert heb je bijna geen ontvangst meer.

    Ik had hem dus geïnstalleerd, na de reboot direct geen of nauwelijks ontvangst meer. Zodra je de app uit zet werkt ontvangst weer.

  51. @ Scoes: Heb ook SBsettings, en weet niet waarom je me nu uitlegd hoe ik mn 3G aan/uitzet ?

  52. Ook bij mij valt de verbinding weg. Kan niet meer bellen.
    Geen Service wordt gemeld.
    Ook na het verwijderen geen verbinding.
    Is er een oplossing?

  53. @jeedees:
    heb het al: even 3g in instellingen uit en aan….

  54. Kan iemand me helpen? Ik heb dit geinstalleerd maar 1 ding heb ik geen rekening mee gehouden, dit programma schakelt over naar EDGE (2G) en aangezien ew geen edge hebben in nederland is dit dus zinloos want als jeje tel lockt dan valt je verbinding weg. ik heb de app via cydia weggehaald maar heb nog steeds geen grps verbinding, alleen maar3g van tmobile, als ik in huis ben wil die niet verbinden met gprs en staat er geen service. Wie kan me helpen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.