Reacties voor: Verkopers iPhone 4-prototype krijgen 1 jaar voorwaardelijk, 40 uur taakstraf en 250 dollar boete

Brian Hogan en Sage Wallover, verantwoordelijk voor het vinden en doorverkopen van een iPhone 4-prototype vorig jaar, zijn veroordeeld tot 40 uur taakstraf, 250 euro boete en een jaar voorwaardelijke veroordeling.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 30 reacties

  1. Vind het nog best een zware straf eigenlijk.. Zelfs gevangenis straf geëist door Apple’s advocaat, vind ik toch een beetje ver gaan, moeten ze maar beter op hun spullen letten

  2. wat hadden ze ook alweer gekregen? 3000 dollar? -250 is 2750 voor 40 uur werken, niet verkeerd 😛

    Zonder gekheid, is natuurlijk wel een hoop geklooi en gedoe om zoiets, denk dat ze dit niet nog eens doen, en een volgend iemand wel 3x nadenkt voor dat ie dit gaat doen.

  3. Lijkt mij een lage straf.. Je verkoopt bewust iets wat niet van jou is en je weet dondersgoed van wie het wel is.
    Ik zou het wel weten als ik een militair was geweest in amerika… Spulletjes van andere vinden en doorverkopen.

    Origineel geplaatst door Stijn
    Vind het nog best een zware straf eigenlijk.. Zelfs gevangenis straf geëist door Apple’s advocaat, vind ik toch een beetje ver gaan, moeten ze maar beter op hun spullen letten

    Mag ik als jij even niet op je spullen let ook het meenemen en verkopen? Zo ja, vertel ff waar je woont en werkt etc..

  4. Origineel geplaatst door Stijn
    Vind het nog best een zware straf eigenlijk.. Zelfs gevangenis straf geëist door Apple’s advocaat, vind ik toch een beetje ver gaan, moeten ze maar beter op hun spullen letten

    Dit is een lekkere mentaliteit. Dus als jij mijn iPhone vindt in de trein (omdat deze per ongeluk uit mijn zak is gevallen), verkoop jij hem door? Zelfs als ik via Find my iPhone een berichtje stuur met mijn telefoonnummer? Volgens mij blijft dit diefstal en diefstal is laag.

    Het zou je sieren als je hem zou terug brengen.

  5. Ze zouden juist beloont moeten worden, het was allemaal GRATIS reclame voor apple

  6. Dat is zeker geen diefstal, is gewoon gevonden, in een openbare ruimte, onbeheerd achterlaten.. Is niet netjes en is onfatsoenlijk om de eigenaar niet op te sporen, maar als ik nu de iPhone 5 in een café zou zien liggen zou ik het wel weten.. Maar ik zou hem dan ook niet verkopen 😉

  7. @Stijn:

    “Aangifte bij de gemeente of politie is in principe altijd verplicht indien u een voorwerp aantreft dat onbeheerd is achtergelaten. Dus inderdaad aangifte doen als u een portemonnee op straat vindt. Aangifte is echter niet verplicht indien u de vondst doet in een woning, gebouw, vervoermiddel (trein, bus). U dient dan wel de vondst te melden bij de bewoner, of exploitant van het openbare vervoer. Als de eigenaar bij u bekend is, hoeft u natuurlijk geen aangifte te doen, maar bent u vanzelfsprekend wel verplicht het gevondene terug te geven. Overigens bent u niet verplicht het artikel te vinden, dus je kunt die portemonnee ook gewoon laten liggen.”

    Bron: http://mens-en-samenleving.infonu.nl

    Volgens mij geeft dit wel aan dat het meer dan alleen “niet netjes” of “onfatsoenlijk” is..

  8. De prototype’s van apple hadden dacht ik duidelijk vermeld staan dat deze eigendom zijn van Apple Inc en teruggebracht moeten worden wanneer deze gevonden worden.

  9. Wat staat hierover in de wet als je wat vind en je verkoopt het door ?, er vanuit gaan dat je niet weet wat Apple is.

  10. Origineel geplaatst door Distrax
    Wat staat hierover in de wet als je wat vind en je verkoopt het door ?, er vanuit gaan dat je niet weet wat Apple is.

    Wederrechtelijk toe eigenen?

  11. Naar ik aanneem was het niet de advocaat die pleitte voor een gevangenisstraf, maar de officier van justitie (district attorney). Zou anders wel een heel bizar slechte advocaat zijn geweest. En trouwens, de advocaat van Apple komt in dit hele stuk niets te vertellen want het betreft een strafzaak en geen civiel proces.

  12. Onzin de straf. Apple’s eigen schuld. Jammer van de arrogantie van Apple om deze man echt aan te klagen – hij heeft voor veel publiciteit voor de iphone 4 gezorgd.

  13. Dankzij die verkopers hadden wij goed nieuws hoe de nieuwe iphone eruit zou komem te zien. En daar waren we allemaal benieuwd naar toen

  14. Origineel geplaatst door Stijn
    Vind het nog best een zware straf eigenlijk.. Zelfs gevangenis straf geëist door Apple’s advocaat, vind ik toch een beetje ver gaan, moeten ze maar beter op hun spullen letten

    Ik weet niet welke normen en waarden jij van je ouders hebt meegekregen maar mij is altijd geleerd dat je spullen die niet van jou zijn niet doorverkoopt aan een ander.
    Trieste motivatie van je.

  15. Origineel geplaatst door jeroen
    Naar ik aanneem was het niet de advocaat die pleitte voor een gevangenisstraf, maar de officier van justitie (district attorney). Zou anders wel een heel bizar slechte advocaat zijn geweest. En trouwens, de advocaat van Apple komt in dit hele stuk niets te vertellen want het betreft een strafzaak en geen civiel proces.

    En wat denk jij wat een district attorney is? Juist ja, een advocaat.

  16. Origineel geplaatst door Ivo
    Ik zou het wel weten als ik een militair was geweest in amerika… Spulletjes van andere vinden en doorverkopen.

    Jij had ze met je dienstwapen door het hoofd geschoten natuurlijk? Deze kerels hebben meerdere acties ondernomen de telefoon terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Tja, als niemand thuisgeeft…

  17. Ik zou iedere iPhone die niet van mij is bij voorbaat al laten liggen. Aangezien iedereen met een beetje verstand weet dat ze simpelweg te traceren zijn.

  18. Origineel geplaatst door v8x
    En wat denk jij wat een district attorney is? Juist ja, een advocaat.

    :’) Bzzt. Een disctric attorney is een openbaar aanklager, en werkt dus NIET voor Apple of welke andere private partij ook.

    Dat kan natuurlijk ook helemaal niet in een strafzaak. Ook @Stijn en @julian: dit is iets tussen de staat en de verdachten.

  19. Voor NL maatstaven is dit toch een bizar zware straf hoor.

  20. @Ivo: Heel leuk allemaal om het nederlands recht erbij te halen, maar het was in CA, Amerika. Toch is het wel diefstal als ik het eerder artikel hier op IPC lees…

    Origineel geplaatst door Thomas
    Voor NL maatstaven is dit toch een bizar zware straf hoor.

    Misschien ook niet. Het gaat hier niet om zomaar een telefoon, maar om een apparaat met ‘bedrijfsgeheimen’. Concurrentiegevoelige informatie dat doorverkocht wordt.

  21. Origineel geplaatst door Meijer570
    Ze zouden juist beloont moeten worden, het was allemaal GRATIS reclame voor apple

    Precies, Cor van Hout had natuurlijk ook gewoon beloond moeten worden voor de GRATIS reclame die hij voor Heineken heeft weten te genereren!

    :-/

  22. Ik kan eerlijk zeggen dat als dat prototype toestel gewoon onopgemerkt ergens een tijdje lag, ik deze gewoon mee zou nemen. Finders keepers, losers(Apple) weepers.

  23. Kan iemand mij aub! uitleggen wat hier verkeerd aan is?? :-S

    Is wat je op een openbare plaats VIND , is van jou volgens de wet , niet? Soms kan je het teweten komen van welke persoon het is, maar die tijd is ondertussen ook al gepasseerd.

    Dus iets wat van jou is, je zelf niet meer nuttigd, mag je toch doorverkopen??

    of heb ik echt iets gemist??

  24. Origineel geplaatst door Nyk
    :-SIs wat je op een openbare plaats VIND , is van jou volgens de wet , niet?

    Natuurlijk niet.

  25. @Larss: Ja, tis juist! De wet vind dat van HUN is ?!
    Dus die gasten worden nu gestraft door ons corrrupt land???
    Man man man!

  26. @Nyk: Nederlands graag, hier is echt geen touw aan vast te knopen.

  27. @Larss: Sorry 🙂
    Ik bedoelde dat het een ****mentaliteit is hier in belgie! En dat de wet zegt als ik morgen iphone vindt , dit van hun is..
    Wat een wereld!

  28. @Meijer570: Precies, ik denk dat het gwn een tactiek is om een iphone protothype op te laten duiken zodat mensen geboeid raken want als apple-medewerker zou je nóóit zomaar een protothype van de iphone in je zak doen en gebruiken op een openbare plek als een bar
    laat staan dat ie em laat slingeren

  29. Zelfs als je geld op straat vindt geldt dat het strafbaar is als je dat zomaar in je zak stopt.

  30. Pffff wat een onzin reacties hier zeg.
    Het gaat hier om het stelen (ja, een gevonden voorwerp niet retourneren, maar doorverkopen is stelen) van bedrijfsgeheimen…
    Dat weegt al veel zwaarder dan gewone heling, dus is de straf daar prima voor. Misschien zelfs wat te laag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.