Reacties voor: Verkoopstrategie iPhone 4S uitgelegd in interne documenten

Interne documenten van Apple laten zien hoe werknemers de iPhone 4S aan klanten moeten gaan slijten. Er staat uitgebreid vertelt hoe ze stap voor stap een leuke demo opzetten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik ben toch wel erg nieuwsgierig naar de 4S. Heb nu een witte 4, die mijn vrouw wel erg graag wilt hebben want die zit met een brakke android. Dan offer ik me wel op om de 4S te halen haha.

    Wanneer gaat de voorverkoop in NL in?

  2. @Lorenzo: Heb net Vodafone aan de lijn gehad en er werd mij verteld dat als de verkoop begint in Nederland het nog wel een paar maanden zou duren voordat Vodafone hem aan kan bieden…

  3. vanaf de 28ste komt ie in NL.

  4. @KK001: Ben ook gebeld door vodafone heb alleen niet op genomen de iPhone 4s is beschikbaar tussen 28 oktober en 15 december(nieuwe iPhone contracten) bij Vodafone dus ja als het zo is dat Vodafone hem pas 15 december krijgt dan maar overstappen op t-mobile …

  5. Vanochtend Telfort aan de lijn gehad, deze wist mij te melden dat ze zeker de 4S gaan verkopen en ook redelijk snel na de launch in NL de 28ste.
    Ik kon aangeven dat ik gebeld wilde worden wanneer hij te krijgen is.

    EDIT: Via een email krijg ik exact het tegenovergesteld te horen. Telfort weet niet wanneer hij gaat komen ze weten niet eens of hij wel in het assortiment komt

  6. Zie dat bij de prijzen staat dat er een carrier contract nodig is.
    Kun je hem in de USA dan niet meer zonder contract kopen?

  7. Dat is standaard, voor elk apple product moet je als verkoper de Apple salescursus doen. Anders mag je het product niet verkopen. Ik ben zelf ASP Apple Sales Professional. Net gekeken in de Apple Sales training en er staat nog niets in over de iPHone 4s.

  8. Cards is toch zulke ongeloofelijke flauwekul!
    En vaak prijzen ze dingen aan die niets het toestel te maken hebben maar met de software. Op Siri na(dat is ingebakken toch?).

  9. @KK001: Ja logisch ze hopen dat je dan maar een 4 neemt. Want daar moeten ze nu van af

  10. Origineel geplaatst door Dikkie B
    Cards is toch zulke ongeloofelijke flauwekul! En vaak prijzen ze dingen aan die niets het toestel te maken hebben maar met de software. Op Siri na(dat is ingebakken toch?).

    Siri is gewoon software matig, ze hebben het alleen gelocked op de 4S zodat men weer nieuwe spulletjes gaat kopen. Volgens mij moet het mogelijk zijn dit te draaien op een 4 (gezien het ding alleen cpu en een mic nodig heeft), maar voice recognition trekt wel veel cpu… dus of het op een 4 vloeiend werkt…!?

    Correct me if I’m wrong.

  11. Ik vind het super dat verkopers geschoold worden. Als je nu hoort wat voor tenenkrommende uitspraken de ongeschoolde verkopers bij met name de MediaMarkt en de BCC vaak doen als je bijvoorbeeld een TV gaat kopen. Te schandalig voor woorden.
    Daarom: hulde aan Apple die hun klanten wél serieus en vakkundig voor willen lichten.

  12. Origineel geplaatst door Simon
    Zie dat bij de prijzen staat dat er een carrier contract nodig is. Kun je hem in de USA dan niet meer zonder contract kopen?

    Ja hoor. Staat er in kleine letters onder. Vanaf November.. in de USA dan dus.

  13. Origineel geplaatst door Frankie
    Ik vind het super dat verkopers geschoold worden. Als je nu hoort wat voor tenenkrommende uitspraken de ongeschoolde verkopers bij met name de MediaMarkt en de BCC vaak doen als je bijvoorbeeld een TV gaat kopen. Te schandalig voor woorden. Daarom: hulde aan Apple die hun klanten wél serieus en vakkundig voor willen lichten.

    Ik zou het niet zozeer schooling noemen, ze worden gewoon verteld hoe en wat ze moeten doen, de toepassing en functie hiervan wordt niet echt verteld(en dat is juist het gedeelte waar schooling op zou moeten focussen). Natuurlijk binnen de Apple Store cultuur zijn het gewoon Apple Nerd, maar de winkels daarbuiten, dat is service om van te huilen, en dit maakt het er echt niet beter op lijkt mij.

  14. @Frankie: Mediamarkt en BCC verkopen ook gewoon Apple producten.

    Daarnaast worden ze opgeleid je een toestel te verkopen met weinig meerwaarde t.o.z. van de iPhone 4. Hulde voor de verkooptechniek en marketing, maar heeft niets met service te maken.

  15. Origineel geplaatst door Frankie
    Ik vind het super dat verkopers geschoold worden. Als je nu hoort wat voor tenenkrommende uitspraken de ongeschoolde verkopers bij met name de MediaMarkt en de BCC vaak doen als je bijvoorbeeld een TV gaat kopen. Te schandalig voor woorden. Daarom: hulde aan Apple die hun klanten wél serieus en vakkundig voor willen lichten.

    Klopt! Bij Mediamarkt weten de verkopers niet eens dat je bijvoorbeeld AppleCare voor de Mac binnen een jaar na aanschaf van de Mac moet kopen, maar denken ze dat je dat alléén kunt kopen tegelijk met de Mac, terwijl er op de Apple website toch heel duidelijk staat dat dit binnen een jaar na aankoop. En dan nog twijfelen de medewerkers en durven ook geen studentenkorting te geven. De iPhone ligt bij veel Mediamarkten trouwens ook niet eens in de Apple-hoek maar gewoon tussen de mobieltjes en de verkopers weten er ook niet bijzonder veel van, als ze al tijd hebben voor je, want als ze bij de naastgelegen rij horen mogen ze je niet eens helpen.
    Apple zorgt tenminste dat een klant goed geholpen wordt. Binnen een paar tellen in een Apple Store komt er al een verkoper naar je toe met de vraag of ie je kan helpen. En dat is gelukkig ook in de APR’s die we hier hebben.

  16. Tja en dan geen siri voor de “oude” Iphone 4 …. ok valt mee te leven ivm CPU en dergelijke …

    Hoe verklaren ze dan dat het er niet voor de Ipad 2 is ? Processor is toch echt hetzelfde …..

  17. Ben wel benieuwd wat ze in NL over Siri gaan zeggen. Het is nog een BETA die alleen in het Engels, Frans en Duits werkt…waarbij het nog de vraag is of het ooit in NL komt.

  18. Origineel geplaatst door Lorenzo
    Ik ben toch wel erg nieuwsgierig naar de 4S. Heb nu een witte 4, die mijn vrouw wel erg graag wilt hebben want die zit met een brakke android. Dan offer ik me wel op om de 4S te halen haha.Wanneer gaat de voorverkoop in NL in?

    Ik zit nou exact in dezelfde situatie.

  19. Weet iemand of en waar ik 28 oktober een 4S kan kopen, dus zonder abonnement?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.