Reacties voor: Zo verliep de verkoopstart van de allereerste iPhone in 2007

Hoe verliep de Amerikaanse verkoopstart van de allereerste iPhone eigenlijk? In een terugblikartikel kijken we naar de drukte rondom de komst van het eerste model en bekijken we de aandacht vanuit de Nederlandse pers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Super leuk artikel!!!

  2. Ik heb ‘m nog steeds. Maar helaas 1 keer verbonden met iTunes en boem een Brick.

  3. Bij dit verhaal hoort ook dat Koning Willem Alexander er persoonlijk een gekocht heeft in de apple store in New York.

  4. Vergeet ook niet dat die $500 bovenop de toch al niet malse abonnementskosten kwam. Voordeel was wel een hele ruime databundel (theoretisch onbeperkt) maar met het 2G Edge netwerk was de iPhone niet vooruit te branden. Wel bizar als je ziet wat een ontwikkeling de iPhone in 10 jaar heeft doorgemaakt. Hoe zal de iPhone er over 10 jaar uitzien? Waar lopen we dan mee rond? De huidige iPhones hebben meer processorkracht dan de grote workstations van 2007. Het is toch wel een bijzondere tijd om in te leven.

  5. Dat was een leuke tijd. In het het begin was ik nachten bezig geweest om het te jailbreaken, toen ging dat nog niet zo gemakkelijk als nu. Installer was toen de standaard.

  6. Leuk artikel

  7. Ben toen zelf naar NY gegaan, 1,5 dag bezig geweest met de unlock/jailbreak (met de handleiding van iPhoneClub), dat werd later n stuk eenvoudiger.
    Zelfs in NY was iedereen nieuwsgierig wat voor n apparaat het nou was wat op tafel lag. Later nog een GPS add-on gekocht dacht ik.

    Vind het nog steeds een mooie iPhone, jammer dat veel apps er niet meer op Werken.

  8. Leuk om dit weer terug te zien, de rijen waren ongelofelijk.

  9. Ik heb m’n 3G nog steeds in de kast liggen. Doet het technisch nog steeds, wel jammer dat je er vrijwel niets meer mee kunt.

  10. De iPhone stelde destijds helemaal niet zoveel voor. Met een pocketpc / Windows CE kon je veel meer. Die waren ook nog eens mooier gestyled. Tekst kopiëren en plakken bv moest je tal van iOS updates voor wachten alvorens dat kon.

  11. Gonny en die mensen in de rij hadden het goed aangevoeld, een revolutie was aanstaande. Ik had een collega die er ook vroeg bij was. Kan me wel herinneren dat dat ding na een jaar permanent aan de usb lag, zijn batterij was niet meer goed op te laden.
    Zelf ging ik overstag bij de iphone 3gs.

  12. Indertijd gekozen voor Samsung Omnia. De telefoon was een poging van Samsung om binnen te komen in de nieuwe touchscreenmarkt, waar telefoons als de Apple iPhone al een sterke aanwezigheid had. Eens en nooit meer…… Ach vergissing is menselijk 😉 sindsdien de iphone. 🙂

  13. Wat gaat de tijd toch zo snel, kan de beelden nog heel goed herinneren.

  14. We waren die dag in NY en hadden geen idee waarom die mensen nou in de rij stonden. Leefde waarschijnlijk onder een steen toen 🙂 Baalde, achteraf gezien, natuurlijk heel erg ! Had er een kunnen kopen maar ja…

    Maar bij het uitkomen van de 3G ben ik een trouwe iPhone gebruiker, nooit een andere telefoon gehad sindsdien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.