Reacties voor: Speciaal Apple-team bestrijdt verkoop van namaakaccessoires op Instagram

Groeiend aantal verkopers van nepkabels en meer
Het aanbod van nepaccessoires op Instagram neemt explosief toe. Apple heeft een speciaal team dat de verkoop van deze nepkabels, opladers en andere zelfbenoemde Apple-accessoires wil voorkomen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Namaak spullen is niet goed, en daar moet zeker wat aan gebeuren.

    Maar de draadjes,……daar valt natuurlijk over te twisten.

    Zo kocht ik laatst bij de Hema een mooi afgewerkt en zeer stevig uitziende oplaadsnoer voor 6 euro, maar kreeg ik op mijn iPhone “accessoire niet ondersteund”. Apple kan hier de boel natuurlijk makkelijk naaien. Ik bedoel, de Hema is geen AliExpress, snoer zag er mooi afgewerkt uit, en was zeer stevig. Echt geen Action troep, en toch mocht ik hem niet van Apple gebruiken.

    Daarbij, de prijs van een snoertje bij Apple is dan dan ook overdreven hoog. Ik zou de werkelijke kostprijs wel een willen weten. En dan werd bij mijn laatste iPhone ook nog eens het verkeerde snoertje door Apple meegeleverd. Ik bedoel, ik heb nog geen usbc lader….

    Ach die snoertjes, voor vele een lekker verdienmodel.

  2. @Peter: Klopt de snoertjes van Apple zelf zijn de bottleneck, vaak breken ze bij de stekkerkop. Maar ik snap Apple ook wel dat de extra marge willen inbouwen voor de veiligheid voor de consument en hunzelf. De chip die in de iPhone of iPad zit kent de stekker niet als veilig product, met grotere gevolgen van dien. Een alternatief hebben ze dochtermerk Belkin die tevens laadkabels in het assortiment hebben liggen die wat van een stevigere kwaliteit zijn. Veel bedrijven voldoen niet aan de eisen die Apple stelt en voldoen dan ook niet aan de voorwaarden die daaraan gehangen worden. . De productie kosten zijn vaak de boosdoener die de prijzen opdrijven. Een kabel ontwikkelen is geen hoge wiskunde voor nodig. Maar als het veilig moet en ook op langer termijn komt er wat meer bij kijken.

  3. Ik zou graag eens lezen hoe ik goede namaak AirPods pro kan herkennen.
    Zo gaan er op Marktplaats nieuwe AirPods Pro rond waarvan beweert wordt dat zelfs het serienummer bij Apple geverifieerd kan worden.
    Hoe weet je dan nog of je belazerd wordt?

  4. iPhoneoplader.nl verkoopt ook nep laders.
    Ze verkopen het als origineel en sturen een neppe op.
    We hebben de lader laten controleren door Apple en die gaf gelijk aan dat het geen originele was. Zelfde opdruk maar net iets anders.

  5. Bij Kruidvat hebben ze goede Apple gekeurde snoertjes. Vaak nog in de aanbieding ook. Vind ze ook beter dan Apple eigen kabels.

  6. @Peter: Apple levert geen verkeerd snoertje bij de telefoon, ze zijn gewoon aan wisselen naar de nieuwe standaard.
    Dat jij toevallig geen usb-c stekkertje heb kunnen zij niks aan doen, die kun je kopen en genoeg nep zooi dat werkt.

    Ik gebruik ook Aliexpres magnetische kabel al jaren, nog nooit melding gehad dat die niet deed.
    Tijdje geleden nieuwe variant zelfde merk gekocht werkt als een trein, soms moet alleen even iphone unlocken voor die doet.

  7. @Fabian Spierings: Dit vind ik nou een goeie vraag. Ik heb ze toch uiteindelijk maar gekocht via Coolblue aangezien ik het ook niet aandurfde om een paar te kopen via marktplaats.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.