Reacties voor: Vergelijking Apple iPhone 3GS en HTC Hero

Phonedog heeft een serie van drie video's uitgebracht waarin ze de verschillen tussen de Apple iPhone 3GS en de HTC Hero op een rijtje zetten. Zo komen de onderdelen contactbeheer, email, video, internet, multitouch, snelheid, hardware, camera en nog veel meer aan bod.
Lees het complete artikel → Vergelijking Apple iPhone 3GS en HTC Hero
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Iemand op mijn werk heeft de HTC en het blijft altijd oorlog onder ons welk toestel nu beter is.

    Blij als hij per September weg is 🙂

  2. Iphone 3GS FTW 😀 !

  3. De Hero is een prachtige kermis en dat is gelijk weer zijn nadeel, graphics zijn een beetje verruild voor gebruiksvriendelijkheid. En ja ik heb ze al beide gebruikt.

  4. Het slechte aan de reviews is dat voor de htc hero allemaal alternatieve dingen worden gebruikt. Dat maakt de hero wel slecht als je allemaal alternatieve functies moet gebruiken om er goed mee te werken.

  5. @Danny bevers: Wat bedoel je daarmee?

    Wat bedoel je met alternatieve dingen?

  6. @Rian:

    De interface is gewoon choppy TOV de 3gs. De 3gs vind ik nu echt heerlijk werken, de 3g was ook te traag soms.

  7. Wat een waardeloze filmpjes. Dat gedoe met in elke hand zo’n ding. Een half uur een beetje naar een pagina in een webbrowser kijken om te zien met welke je makkelijker door een pagina kan scrollen.

    Dik een half uur film maar in feite laten ze niets zien.

  8. @Lapje: Wat had je graag anders gezien dan? Welke aspect hadden ze beter kunnen belichten dan? Heb je de review van de HTC Hero op Androidplanet ook gelezen? Die gaat stukken dieper.

  9. @Mike van Hoenselaar: Dat hij andere tools gebruikt die niet van android zijn zoals email, toetsenbord enzo. Dat bewijst wel weer dat je opzoek moet gaan naar alternatieve tools om de telefoon beter te laten werken.

  10. Dit herinnert me trouwens aan jullie review van de iPhone 3GS, weten jullie al wanneer die ongeveer af is? Ik wacht met spanning af!

  11. Origineel geplaatst door Lapje
    Wat een waardeloze filmpjes. Dat gedoe met in elke hand zo’n ding. Een half uur een beetje naar een pagina in een webbrowser kijken om te zien met welke je makkelijker door een pagina kan scrollen.Dik een half uur film maar in feite laten ze niets zien.

    Dat vond ik nou ook!

  12. Origineel geplaatst door Danny bevers
    @Mike van Hoenselaar: Dat hij andere tools gebruikt die niet van android zijn zoals email, toetsenbord enzo. Dat bewijst wel weer dat je opzoek moet gaan naar alternatieve tools om de telefoon beter te laten werken.

    net als de Appstore voor de iPhone 😉

  13. Als ik het nu zo zie is me 3G echt wel traag 🙂 tegenover de 3GS 🙂

    3G lagt soms ook wel vind ik
    HTC heeft wel lekkere UI, maar dat vond ik van het begin van de iPhone ook, ben er nu een beetje op uitgekeken denk ik

  14. @Danny bevers: Daarom is het ook een HTC Hero vs iPhone en niet Android vs iPhone.

  15. @Jeroen Greitemann:

    Dat je je daar zo over op kan winden….beetje jammer. Beide hebben hun voordelen. Wat maakt het uit welke beter is, als je zelf tevreden bent is het toch goed:s?

  16. @Danny bevers: Ik zie het persoonlijk als Android is een framework en iedereen mag er mee bouwen. En dat heeft HTX gedaan. Standaard zitten er gewoon wat ‘simpele’ features in die standaard Android zijn.

    Dat je alternatieve dingen moet gaan zoeken is toch niet erg. Alleen maar voordeliger voor de eindgebruiker toch? HTX heeft haar mening over goede UI vertaald naar de Hero. De volgende versie zal weer andere dingen hebben. Gewoon omdat het kan op de Android.

  17. Zie Android ook als het platform voor de toekomst.

    @Danny bevers
    “Alternatieve dingen zoeken” doen de jailbrakers ook massaal op de iPhone “om er goed mee te werken”.

  18. Ik vind het gewoon jammer dat ze heel veel afkijken van de iphone
    laat ze zelf is wat nieuws verzinnen

  19. @Kokkie: Klopt maar de telefoon moet dan gewoon getest worden op hetgeen wat er is.

  20. Die dommerik weet niet als je de e blijft in houden bij het apple keyboard dat je dan ook meerdere mogelijkheden krijgt…
    Android blijft achterkomen…

  21. Jammer dat het niet gewoon even in tekst weergegeven is, ik ga echt niet een half uur filmpjes kijken…

  22. The hero dies. Mooi geprobeerd maar gefaald. De homescreen is een mooie feature om je favoriete vrienden te volgen, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

  23. Een plus punt is mms werkt met het hero op t-mobile , het iphone kun nogsteeds geen mms stuuren of onvangen ( kun wel met vodafone of kpn )

  24. Ze moeten eens een iPhone 3GS met jailbreak(backgrounder etc.) vs. HTC Hero. Dan wint de iPhone zeker weten. Google Android is gewoon nog te ‘sluggish’ om lekker mee te werken.

  25. MMS werkt bij mij zowel op de 3G als 3GS prima hoor met T-Mobile…

  26. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    @Lapje: Wat had je graag anders gezien dan? Welke aspect hadden ze beter kunnen belichten dan? Heb je de review van de HTC Hero op Androidplanet ook gelezen? Die gaat stukken dieper.

    Er is al een HTC Hero review?
    WAARDELOOS! Sorry hoor, maar we wachten hier al een maand op t 3GS review, en er is een “diep” review over de HTC na een paar dagen.

  27. Origineel geplaatst door Danny bevers
    @Kokkie: Klopt maar de telefoon moet dan gewoon getest worden op hetgeen wat er is.

    Klopt maar de meesten hier doen net of de iPhone zo “perfect” is. En dat is hij in mijn ogen zekers niet. De meeste reacties zijn uiteraard ook van mensen die de Hero niet eens zelf in bezit/getest hebben.

  28. Wat is de levensduur van de batterij als je al die opties onder HTR aan hebt staan.

  29. Origineel geplaatst door Thom
    WAARDELOOS! Sorry hoor, maar we wachten hier al een maand op t 3GS review, en er is een “diep” review over de HTC na een paar dagen.

    duurt inderdaad lang, maar om het waardeloos te vinden… Iphoneclub brengt dagelijks nieuws en kost jou helemaal niks 🙂
    Als je echt een iPhone 3GS wil dan had je hem al gehad, op sites als engadget.com en tweakers.net zijn ook reviews te vinden.

  30. Wat mij intrigeert is de opmerking dat ze uiteindelijk meer toekomst zien in Android, waarom?

  31. Ik denk dat je juist blij moet zijn met een sterke concurrent als Android. Dit zal Apple dwingen om vernieuwend bezig te blijven. De volgende iPhone en iPhone OS mag wel iets meer toevoegen want veel meer dan een inhaalslag was het niet. De iPhone is nu een zeer complete en waarschijnlijk nog steeds de beste smartphone op de markt. Maar goed dat er toch concurrentie aan komt want dat dwingt Apple om scherp te blijven.

    Wat me wel heel erg tegenvalt is Microsoft. Ik weet dat de gemiddelde bezoeker hier een sport van maakt om ms te bashen maar het was toch lange tijd een goede, misschien wel revolutionair OS. Voor de smartphone was Microsoft een voorloper in tegenstelling tot veel andere takken waar ze juist veel kopiëren.

    Ik kan nog goed mijn eerste Orange SPV herinneren. Dat was toch echt wel een revolutie. Internet en MSN werkte daar al op. Nu blijft het wel erg stil omtrent Windows Mobile. Als Windows mobile 7 geen knaller wordt in 2010 is het einde oefening denk ik. Geruchten gaan al dat HTC zich gaat toeleggen op Android en eigen OS toestellen en WM zal dumpen.

  32. @aldo: dat vraag ik me nou ook af……..

    Wat betreft deze review:
    Die HTC hero + android zal best wel een “aardig” toestel zijn met leuke features en een redelijk gadget gehalte, maar…..

    Ik wil even terug gaan in de tijd:
    Op 29 juni 2007 lanceert Apple een nieuw product wat op dat moment toen nog niet gekend was in de mobiele telefonie.
    Met deze eerste Iphone begon een ware revolutie. Bijna alle tot dan toe groten der aarde, op het gebied van mobiele telefonie, stonden met hun mond vol tanden. Niemand kon tippen aan de vernieuwing van de Iphone en de rebirth van (multi) touchscreen.

    Vandaag de dag (na ruim 2 jaar) zijn het die “groten der aarde” die massaal die Iphone gekopieerd hebben! (vorm, multitouch, interface, store etc)
    Waar hebben we het over….. De huidige Iphone is verbeterd door middel van software updates en hardware updates, maar de fundering van die allereerste Iphone is voor 3/4 nog steeds de basis voor de huidige Iphone 3G(S).

    Dus PhoneDog vergelijkt een uitvinding van 2 jaar geleden met het heden…..

    Meer toekomst zien in Android, hahahah, laat me niet lachen….. Apple zal binnen 6 maanden wederom de mobiele markt op zijn grondvesten laten schudden met een nieuwe Iphone en dan kunnen al die groten der aarde weer 2 jaar achter de feiten aan lopen.

  33. Origineel geplaatst door Koen
    Als ik het nu zo zie is me 3G echt wel traag tegenover de 3GS 3G lagt soms ook wel vind ik
    HTC heeft wel lekkere UI, maar dat vond ik van het begin van de iPhone ook, ben er nu een beetje op uitgekeken denk ik

    volledig mee akkoord. ik vermoied, en vooral hoop, dat apple toch eens een andere UI gaat uitbrengen voor de iPhone. ze kunnen toch niet eeuwig dit gebruiken..?

  34. ronde 1: Hardware (uitstraling en afwerkign) winnaar: iPhone
    ronde 2: helderheid beeldscherm
    winnaar: iphone
    ronde 3: aandacht besteed aan interface, interactie:
    winnaar: iphone

    iphone – hero : 3-0

    Helaas. Leuk geprobeerd hoor. Dat wel.

  35. Simpel wie de winnaar is…

    Ik zie dat HTC tig dingen van de iPhone gekopieerd heeft.

    Ik zie dat de iPhone niks van de HTC gekopieerd heeft.

    Als het al een aardig ding is die Hero, dan komt dat omdat HTC zoveel van Apple / iPhone gepikt heeft.

    Wie is hier nu leading?

  36. Ik vind het mooie van de iPhone dat er maar één knop op zit (op de voorkant dan). Waarom hebben al die andere touch telefoons toch nog steeds zoveel knopjes op de voorkant.

  37. Grappig om te zien dat toch velen hier toch aan tunnelvisie leiden, door compleet Android weg te schuiven. De iPhone is nu de betere telefoon, dat klopt. Maar kijk eens naar het prijsverschil 🙂 En kijk eens naar het feit dat de Hero verkrijgbaar is bij meerdere providers, waar je bij de iPhone aan T-mobile vastzit. De potentie van Android is echt enorm, vooral vanwege het open karakter. En voor mensen die zeggen dat er nóg zo’n revolutie gaat komen met de iPhone 4G (?), ik denk dat die zich vergissen. Het zal denk ik, net zo goed als met de 3GS, om een evolutie gaan. Neemt natuurlijk niet weg dat de iPhone nu de beste speler is. Maar HTC hijgt Apple toch echt wel in de nek.

  38. Jongens een vraag. Wat kunnen jullie mij adviseren? zal ik een HTC hero nemen, een iPhone of een Samsung jet.

    Graag zeggen waarom!

  39. @John:
    Afgekeken van de iPhone? Omdat het een lekkere UI heeft en met de vingers bediend wordt? En alle auto’s zijn afgekeken van de Ford model T omdat ze aan een lopende band gemaakt worden? Een beetje ernstig blijven hé…

    Ik zou niet dood gezien willen worden met een iPhone, met een HTC Hero daarentegen…

  40. @pim:
    Aandacht besteed aan marketing: iPhone
    Creëren van een hype: iPhone
    Brainwashen van cliënteel: iPhone

    Jammer dat de Apple-sekte nu ook is toegetreden tot de markt van de mobiele telefonie. Ze waren al irritant genoeg met hun “OS X is veel beter dan Windows”-geleuter

  41. Ik ben een trote bezitter geweest van een iphone 3gs.
    Ik ben ook de trotse bezitter van een HTC hero..

    Ik moet zeggen dat er op alle 2 de telefoons plus punten en minpunten zijn. Mogen jullie het hier niet mee eens zijn das dan jammer want dit is egt myn mening,,,

    De iphone is kwa webbrowsen wel een stuk gebruiksvriendelijker kwa looks en pagina scrolling maar doordat java gezeur dat je regelmatig krijg vond ik het maar niks kwa handigheid.
    Dat is op de htc hero allemaal wel verbeterd alleen pagina scrolling ishier wat lastiger maar na een maandje er mee gewerkt te hebben vond ik het niet meer uitmaken.

    De iphone is natuurlijk van apple en dat is gwoon *** kan er niet meer van maken dat gezeur met dat alles legaal via apple store moet gekocht worden en dat itunes was ook helemaal niks vind ik werkte allemaal niet fijn en ging veels te sloom.

    De htc hero heeft hier wel gwoon ene makkelijk idee op gevonden gwoon een micro sd card die je in je pc ken plugge en dan gwoon je muziek naar de MP3 folder slepen en dan zelf in mappen orderen.

    De iphone was kwa muziek luisteren egt veeeel beter dan de htc hero dat vind ik het enige min punt aan de htc hero. ik heb ook een losse ipod gekocht om muziek te luisteren.

    Het maile gaat via de iphone net zo makkelijk als via de htc hero. Het design van de htc hero vind ik zelf een stuk mooier en ook luxer kwa uiterlijk. De batterei van de htc hero gaat een stuk langer mee dan de iphone na een dag 3g aan te hebben gehad was mn iphone wel een stuk leger dan mn htc.

    Veel van jullie zullen het waarschijnlijk hiermee volkomen on eens zyn maar dat hoor ik dan graag.

  42. Met een Iphone zit je vast aan Apple en en dat vindt ik al genoeg om er van af te zien . Een fabrikant hoort een gsm te leveren en verder niets dan eventuele updates aan leveren dat is bij Apple helaas anders die blijven de controle houden over wat je doet . Verder vindt ik de Iphone vergelijken met de Hero absoluut mank gaan in reviews lopen ze aardig gelijk met de iphone iets voorop maar gezien het feit dat de Hero de helft goedkoper is dan de Iphone maakt de Hero de absolute winnaar wat mij betreft plus geen Apple gezeik geen gejailbreak en ander zinloos gedoe alles lekker vrij en veel meer instel mogelijkheden .

  43. @Carlo:

    Al ik jouw zou ik een Hero nemen !!!

    Ik heb zelf een 3Gs en een Hero sinds kort
    Als je meer wilt weten mail je me maar, dan zal ik onderbouwen waarom

    Maar ik blijf een iphone-freak…tja hoe zit dat dan he??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.