Vergelijkende review Apple iPhone 3GS en Motorola Droid/Milestone

TechnoBuffalo heeft de iPhone 3GS tegenover de Motorola Droid gezet. Ze laten in een filmpje onder andere de browsersnelheid zien, kijken naar de hoeveelheid applicaties en de mogelijkheden om de layout te wijzigen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Motorola Droid vs iPhoneMet de komst van de Motorola Droid heeft het Android-platform er weer een ware strijder bij. TechnoBuffalo heeft de proef op de som genomen en heeft de iPhone 3GS tegenover de Motorola Droid gelegd (die in Europa trouwens uitkomt onder een andere naam, Motorola Milestone). De review maakt een vergelijking tussen de werking van de browser, de algehele snelheid in combinatie van de snelheid bij tekstinvoer, het aanpassen van de telefoon naar je eigen smaak, de snelheid van het scrollen bij het weergeven van langere pagina’s, de manier van navigeren op beide telefoons, het toevoegen van nieuwe applicaties en de werking van Google Maps.

Het filmpje laat zien dat de Droid sneller is met de betreffende pagina te laden op Wi-Fi, maar dat de iPhone uitblinkt door de multi-touch mogelijkheden op een webpagina. Tijdens de test bij het laden van een webpagina via 3G is de iPhone 3GS sneller. Wat betreft de invoersnelheid zijn beide toestellen even snel, een voordeel van de Droid is volgens Jon de maker van het filmpje dat de Droid een virtueel keyboard heeft en een uitschuifbaar keyboard.

Het wijzigen van de layout van je toestel gaat op de Droid veel verder dan dat op de iPhone mogelijk is. Je kunt op de Droid zelf je widgets installeren, mede dankzij de openheid van Android, het besturingssysteem van de Motorola Droid. Hij laat ook nog zien dat de scrollsnelheid van beide toestellen (ongeveer) even snel is. Beide laten geen schaakbord onderaan de pagina zien, omdat het toestel jouw snelheid niet bij kan houden en beide hebben een kinetische scrollmogelijkheid. Dit houdt in dat de lijst doorscrollt als je je vinger van het scherm haalt.

Als het gaat om Google Maps biedt de Droid turn-by-turn-navigatie. Een service die Google vorige week aangekondigd heeft. Een feature die de iPhone 3GS niet heeft in Google Maps is layers. Je kunt Wikipedia, Latitude en andere lagen over Google Maps heenleggen om de informatie die via Google Maps getoond wordt aan te vullen met extra informatie. Bij beide toestellen bestaat sinds kort natuurlijk wel Layar die gelijkende functies heeft. Keuze betreft nieuwe applicaties kan bij de iPhone 3GS uit een aanbod van 100.000 iPhone-applicaties. Bij de Droid staat de teller ergens rond de 10.000, maar Jon geeft aan dat applicaties met dezelfde functionaliteit als bij de App Store bij de Android Marketplace over het algemeen gratis zijn. Dit in tegenstelling tot het onderzoek van Distimo dat heeft aangetoond dat het verschil tussen prijzen van de App Store en de Android Market minimaal is.

De conclusie die Jon trekt is dat beide toestellen erg goed zijn en dat het maar net aan je persoonlijke voorkeuren ligt welke voor jou het interessantst is. Wat vind jij?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:42
Categorie iDevices
Onderwerpen android, apple, iphone 3gs, motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.