Reacties voor: ‘Verboden’ applicatie Alocola maakt websites locatiebewust

Ontwikkelaar Mobile Orchard heeft via de App Store de applicatie Alocola uitgebracht, een gratis web-helper waarmee gebruikers hun locatiegegevens kunnen doorgeven wanneer websites erom vragen. Dat is bijvoorbeeld handig voor websites als 9292OV, waarbij je op dit moment nog een aparte GPS-opstarter moet installeren om je locatie aan de 9292-website door te geven. Het interessante […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. 9292ov doet heel iets anders. Je opent die applicatie en wordt doorgestuurd naar de website, en je locatie wordt meegestuurd. Door Alocola te installeren kan een website ZELF vanuit Safari je locatie opvragen.

  2. Er is niets “verboden” aan deze app. Het klinkt wat overdreven; misschien zoekt de ontwikkelaar wat sensatie. Het enige wat de app doet is methods uit de SDK gebruiken om een round-trip te maken tussen Safari en Alcola. Niks IPC, geen background processes of het uitlezen van databases buiten de sandbox van Alcola. Het is niet de eerste keer dat een app protocol handlers gebruikt.

    Ik denk dat de ontwikkelaar zijn doel een beetje voorbij gaat door te claimen dat dit “verboden” is. De redenen dat Apple geen background processes, geen inter-process communication en restricties aan de sandbox van de app afdwingt liggen heel ergens anders.

  3. Dit is precies dat ik nodig heb, nu nog even opzoeken hoe het allemaal precies werkt 🙂

  4. Nou, de website van 9292OV is ook aangepast aan iPhones, dus dan gebruik ik die wel. 🙂

  5. Geen idee hoe het werkt. Ik heb het geprobeerd op de site van 9292OV, maar er gebeurt niets. Iemand enige suggestie?

  6. Alocola is een simpele (niks mis mee) app die netjes gebruik maakt van de SDK. Niets geheims aan.
    Om dit te laten werken moet de website wel het specifieke alocola url scheme gebruiken, dus alocola://www… ipv. http://www… Weinig kans dat websites dat gaan doen, want zonder deze app leidt zo’n url nergens toe.

  7. Het idee hierachter is goed…

    alleen deze techniek is niet nieuw. Trein en Inap kunnen op deze manier ook met elkaar “praten”.

    Het zou alleen beter zijn als hier een asap een standaard voor komt. Dat je gewoon een soort van api krijgt die dan door verschillende browsers worden ondersteund.

    Aangezien alcola gratis is lijkt he me dat hier wel potentie in zit… gewoon op je site zetten als je locatiebepaling wil installeer dan dit programma…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.