Reacties voor: Verbod dreigt voor iOS-app Secret in Brazilië (update)

In Brazilië dreigt een verbod voor de de geheimenapp Secret. De app zou in strijd zijn met de Braziliaanse grondwet en moet worden gewist.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Aangezien, volgens mij,de ontwikkelaar niet de mogelijkheid heeft tot een remote wipe, zullen de appstores op zijn minst daarvoor via de rechter opdracht moeten krijgen. Zo vreemd is het dus niet dat zij aangeklaagd worden.

    Verder zal secret geen binding hebben met brazilie, zich daar ook niet op richten en dus zich niet an de braziliaanse wet moeten houden. De appstores heben de binding wel, ze bieden hun diensten aan brazilianen aan, dus die wet is op hun van toepassing.

    Aangezien secret al slachtofers heeft gemaakt, zeker onder scholieren, gaat mijn sympathie uit naar de aanklager.

  2. Ik ben volledig akkoord met de aanklager. Het gedacht alleen al dat er iemand anoniem roddels over mij zou gaan verspreiden (of ze nu waar zijn of niet) is onaanvaardbaar.
    De app zou onmiddellijk uit de store (globaal) moeten verwijdert worden.

  3. In mijn beleving word de app door gebruikers ‘misbruikt’.

    Anoniem roddelen is een ‘No Go’, deel je eigen geheim en praat er met mensen over. Dat was volgens mij de insteek, Secret word nu een soort Pest App, zonde!

  4. Grondwet of niet, die wet is gewoon in strijd met de universele verklaring van de rechten van de mens. Dus jammer dan Brazilië.

  5. @Dekon7: Dat is natuurlijk onzin. Je kunt alle Apps op deze manier gebruiken. Waarom zou dat bij bijvoorbeeld Facebook of Twitter niet kunnen?

    Dat mensen misbruik maken van een app betekent niet dat de app slecht is

  6. @Bman: Het leuke is dat “de universele verklaring van de rechten van de mens” zeker geen wet is, niet overal erkend of gerespecteerd wordt.

    Als een land en zijn bevolking een wet aanneemt wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet mag?

    Verder zegt de ‘de rechten van de mens’ niets over anoniem mogen roddelen (en zoals bij secret al gebeurd is) ten onrechte kwaadspreken en pesten.

  7. @Daan: Echter daar is het niet anoniem. Dat is dus wat in Brazilië grondwettelijk is vastgelegd.

  8. @Dekon7: Helemaal mee eens.

  9. Wat een enge reacties hier. De kracht van het internet ligt erin dat het vrij is. Jullie willen de laatste vrije wereld, net zoals de NSA en andere geheime diensten en overheden (zoals China, AIVD, BSD, etc.), regels opleggen en alles monitoren. Zo werkt het internet niet.

  10. …wordt het vervolgens in Brazilië ook verboden om apps uit de US-appstore of één van de andere-appstores te halen?
    Anders wordt het verbod nogal een wassen neus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.