Reacties voor: Verbindingsproblemen tussen nieuwste MacBook Pro en iOS-apparaten

De nieuwste MacBook Pro's hebben moeite om verbinding te leggen met iOS-apparaten, waaronder de Apple TV, iPhone en iPad. Het heeft te maken met de speciale softwareversie op deze apparaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Ik heb een van de nieuwste MacBooks en geen enkel probleem.

  2. @Vincent: gelukkig ik ben namelijk aan het overwegen welke macbook pro van 2011 ik wil nemen.

  3. Ik heb de Macbook Pro 2011 in mijn digitale winkelwagentje zitten bij Apple, maar voor mij is het niet echt een groot probleem, en iets wat ik op het moment ook niet echt gebruik ofzo. Heb die thuisdeling weleens getest op mijn iPhone 4 en iPad 3G maar het zou pas handig zijn als ze die clouddienst eens lanceren.

  4. Ik heb de 17 inch vorige gen. maar als ik een nieuwe doe doe ik geen 17 meer. is mij net iets te groot en te onhandig om te vervoeren.

    OT: heb nog niet veel over dit probleem gelezen eigenlijk.. hmm.. zal mn maat is vragen of hij het zelfde heeft. op zn 13inch

  5. Komt er nu een reclamespotje ” If you don´t have a MacbookPro…..you don´t have al this connectionproblems

  6. @Gielk: Trek je hier niet te veel van aan. Kijk de kat even uit de boom. Binnen de kortste keren komt hier een algehele oplossing voor. Apple zal het echt niet toestaan dat hun apparaten, die staan voor perfecte samenwerking, ineens niet meer samen kunnen werken.

    Komt allemaal dik in orde.

  7. @seminifeer: Hahahahaha

  8. Heb ook de nieuwste MacBook Pro. Had het probleem met Apple TV en met HomeSharing via iPhone. Maar nu geloof ik niet meer.

  9. wie kan mij de golf wallpaper geven die is geweldig!

  10. Ik heb de 13″ en heb niets last hiervan, enkel dat hij soms niet synct maar dat had ik bij windows ook al …

  11. Kom maar door met 10.6.7! Ik blijf problemen hebben met mijn Wifi connectie op mijn MB (ook een veel besproken onderwerp op het Apple Forum).

  12. @Stefan: Das geen wallpaper, dat is een shot uit Aperture.

  13. Het is de laatste tijd wel raak met software problemen bij Apple. Jammer.

  14. Ik heb het probleem dat mijn macbook pro wel met de iphone 4 verbind maar ik geen internet deling heb. Via de nieuwe hotspot functie maakt de macbook pro wel verbinding maar ik heb geen internet. Bij een ander apparaat werkt de hotspot van mn iphone wel..

  15. Heb zelf een nieuwe MBP en nog geen last van gehad!

  16. Wat een slechte analyses van het verhaal eigenlijk. Het lijkt zich allemaal te beperken tot alleen het homesharing verhaal. Dat heeft helemaal niets met de hardware te maken, al is het maar omdat Apple niet zo gek veel andere hardware voor de netwerkkaarten gebruikt als in het vorige model en mensen met oudere Macs er ook last van hebben. Wat hier eerder aan de hand kan zijn is een conflict tussen iOS 4.3 en 10.2.1. Vergeet niet dat 10.2 snel werd gevolgd door 10.2.1 waarbij het niet bekend werd wat nou de exacte wijzigingen waren. Men vermoed dat het door een aantal belangrijke bugs kwam. In dat licht zou het dus best eens kunnen zijn dat die bugs met 10.2.1 niet helemaal opgelost zijn en sommigen daardoor alsnog problemen hebben.

  17. Ik heb het probleem met de appletv2 ook.

  18. Apple begint steeds meer op Microsoft te lijken. Nog even wachten met een Mac kopen tot mijn PC echt de geest geeft.

  19. Het kan blijkbaar verschillen. Heb model 2010 en nergens last van.

    @Peter: Dat ben ik niet met je eens. Maar wellicht kun je onderbouwen waarom je dit (als PC-gebruiker) vindt?

  20. Origineel geplaatst door PeterApple begint steeds meer op Microsoft te lijken. Nog even wachten met een Mac kopen tot mijn PC echt de geest geeft.

    Beetje overdreven, niet? Kijk eens naar de lading problemen met MS versus Apple. Dan doet Apple het een heel stuk beter.

  21. @asdfasdf: Slaap zacht. De verbinding sucks, maar het is Apple dus er is geen probleem.

  22. @muppel: Het heeft alleen betrekking op homesharing (thuisdeling). Dat moet je maar net gebruiken dus dat maakt het probleem al ineens een heel fors minder beladen. En dan is het ook nog een softwarematige feature waar hardware niets mee heeft te maken waardoor het hele verhaal al bijna volledig ontkracht is. Het gaat hier dus om een bug in iTunes of in iOS wat dan ook eenvoudig middels een update te verhelpen is. Om dan te wachten met je aankoop is schromelijk overdreven. Maar goed, tegenwoordig is het mode om direct 112 te bellen wanneer je kind een snottebel aan z’n neus heeft hangen…

    Overdrijf eens niet zo, scheelt enorm veel en maakt het leven een stuk makkelijker.

  23. ha! ik heb exact hetzelfde probleem (met bijbehorende oplossing) op mijn ms xp systeem

  24. Ik heb 2 uur geleden de imac gekocht. En met de apple iphone 4 dock werkt het ook niet kan geen verbinding maken.

  25. Was net van plan om een mp “13 inch te kopen.
    Juist voor de gemakkelijke verbindingen.
    FF wachten dus dan maar…….. 🙁

  26. @ppl:
    Ja klopt, maar als je een programma herschrijft ontstaat er altijd een kans dat dingen elkaar in de weg gaan zitten. Dus geheel vreemd is het niet. Dit verklaart overigens niet waarom mensen met een ouder macbook pro hier ook last van hebben.

    @Mortimer:
    Zolang het bij software problemen blijft heb ik er niet zoveel problemen mee, deze zijn namelijk nog te verhelpen door middel van een update. Als Apple hardware matige problemen gaat krijgen wordt het pas echt vervelend. En dan heb ik het niet over die 1000 iPhone’s 4 van de miljoenen die verkocht zijn maar echt een grootschalig probleem.

  27. Ik heb een iMac 27″, en ik kan ook voor geen mogelijkheid verbinden. Heb meerdere iphones geprobeerd, en opties aan en uit gedaan zonder resultaat.

  28. Wat ik vervelender vind zijn die kernel panics die ik krijg als ik via USB aan het tetheren ben met m’n iPhone…

  29. No problems hier op een MacBookPro 13″ 2011 ook niet met homesharing. Werkt allemaal top.

  30. Voor alle mensen die problemen hebben met thuisdeling (Dan heb ik het niet over dit MacBook probleem) ik heb de oplossing!!! Wanneer je wel verbinding hebt en je bibliotheek ziet verschijnen, maar wanneer je er op klikt geen inhoudt krijgt en je aldoor het laden logo hebt of helemaal geen reactie: zet BONJOUR aan bij Windows firewall. Na een update van iTunes kan deze vanzelf uitgevinkt worden. Soms staan er ook meerder bonjours in de rij. Ik had er zelfs 3. Vink ze allemaal aan voor thuisnetwerk sowieso en al je homesharing thuisdeling problemen zijn verholpen! Was voor mij al paar keer de oplossing. Ook na een nieuwe iOS of iTunes update! Bonjour is verbindingservice voor iTunes en moet aan staan! Zoek anders op thuisdeling icm bonjour en Windows firewall op Google. Iedereen dit is DE oplossing! Zoek niet bij je router of andere firewall poorten. Niet nodig!!! Gouden tip!

  31. De Auto is super, alleen de weg waar je op rijdt verschilt per huis, hier kan apple natuurlijk niks aan doen.

    Als het probleem technisch aan apple ze kant zou liggen zouden er veel meer meldingen zijn, gewoon een hoop prutsers die een apple hebben.

    p.s hier geen problemen dus op 13, i5 2011

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.