Reacties voor: Onze wensenlijst: 10 verbeteringen voor de Apple TV 4

De Apple TV 4 is een prachtig apparaat, maar er zijn ook nog wel wat verbeteringen mogelijk. Wij zetten onze top 10 van verbeterpunten op een rijtje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 87 reacties

  1. Ik ben geabonneerd op diverse tv series (Amerikaanse account). Op de oude Apple tv kwam je automatisch terecht bij meest recente aflevering. Nu moet je eerst alle seizoenen doorscrollen voordat je bij de aflevering bent die je wil gaan kijken.

  2. Apps in mappen kunnen stoppen, net zoals ios…dan kunnen mijn games etc tenminste bij elkaar….

  3. DTS support
    Native MKV support

  4. Het ontbreken van een audio aansluiting. Met de nieuwe Apple tv zou je dus altijd je tv aan moeten zetten/hebben als je muziek wilt streamen van idevice via je versterker.

  5. Word ook wel eens tijd dat de itunes store series gaat ondersteunen in Nederland…. Handig als je een extra seizoen wilt kijken wat nog niet op een streaming dienst staat.

  6. Origineel geplaatst door GEX
    Apps in mappen kunnen stoppen, net zoals ios…dan kunnen mijn games etc tenminste bij elkaar….

    En ik maar denken dat ik de belangrijkste wel bedacht had… mappen voor apps is inderdaad een hele goeie.

  7. @Bart: Inderdaad vind ik ook een groot gemis, zeker als je actieve speakers hebt (die geen bluetooth ondersteunen) wil je die graag gebruiken voor streaming audio.
    Je kan via een dure oplossing de HDMI gaan splitsen maar zo een kastje kost ook al gauw 50 eurootjes en meer.
    Dus zowel een analoge als een digitale audio out (optisch zoals de vorige versie).

  8. Een mogelijkheid om meer media lokaal op te slaan. Via thuisdeling kun je weliswaar veel media afspelen van Mac of PC met iTunes, maar één van de voordelen van de Apple TV is dat hij sneller opstart dan Mac of PC, als je dan eerst die op moet starten om op een mediaspeler als de Apple TV media te kunnen afspelen kun je net zo goed op Mac of PC zelf kijken, die hebben immers ook steeds vaker HDMI…

    En om 32G (laat staan 64G) nou vol te krijgen met apps van max 200MB… er blijft allicht wel wat ruimte over voor mediafiles.

  9. @Bart: Dat heb ik ondervangen door er een HDMI audiosplitter tussen te zetten. Werkt goed maar het zijn wel weer extra uitgaven.

  10. Afgezien van de opgenoemde punten, ben ik blij dat iculture ook eens een ( broodnodige, en terechte ) kritische noot laat horen.

  11. 1). Een soort cursor/handje zou het makkelijker maken om een app gelijk te doen aanklikken. Denk aan de Wii.

    2). Handoff: Wanneer je een YouTube filmpje op je iPhone op AirPlay zet naar de Apple TV zou de app al daar het filmpje verder moeten afspelen net als Chromecast zodat de YouTube app op je iPhone eventueel uitgeschakeld kan worden.

    3). Al genoemd in het artikel, maar hitlijsten en categorieën om de apps beter te vinden.

  12. Ja helaas is die Apple TV4 een grote blunder van de eerste orde, de helft van wat beloofd is werkt niet in Nederland, de iPhone remote doet het niet meer, een rommelige niet overzichtelijke menustructuur, Internet radio doet het niet zonder een abonnement op de Music, en waar is de Homekit ondersteuning etc. etc.
    En het is helemaal geen € 179 waard.
    Conclusie terug sturen !

  13. Triest dat er geen DTS passthrough mogelijk is, gemiste kans.
    Ik hou het nog even bij m’n Mac mini als plex/kodi cliënt.

  14. Nu al een top 10 lijst?
    Zo compleet en goed gelukt is het blijkbaar toch niet.
    En iedereen hier maar enthousiast…

  15. Kan aan mij liggen maar ik mis de shuffle functie bij mijn afspeellijsten… Moet nu altijd streamen vanaf de iPhone in plaats van de uit iTunes match gesynchroniseerde lijsten…

  16. Ik ben ook blij dat ik hem nog niet heb gekocht. Die apps en games doen me toch niet zoveel. Ik kwam er laatst achter hoe tof Plex werkt en dat mijn smart tv deze app ook gewoon heeft.

  17. Ik ben wel heel blij met de Apple tv.Vraagje is Canvas en Het journaal alleen te krijgen als je in België woontKon ze niet vinden in de Appstore

  18. Ik mis de icloud-drive app

  19. Je kan ook op de afstandbediening de play en pauzeknop niet in houden om de appltv 4 uit te schakelen en aaan te doen

  20. Ik ben het 100% eens met dit artikel. Mij waren bijna alle punten ook al opgevallen met de Apple TV 4 (behalve die kleine opsomming aan het einde van het artikel dan). Apple wordt laks. Dit is niet meer de Apple die ik gewend ben en zo enorm waardeer. Ze waren altijd heel erg van het “we brengen het pas uit als het perfect is”, dat lijken ze nu wel erg te laten varen hier en daar. Volgens mij is Tim Cook veel te gevoelig voor wat de buitenwereld van Apple vindt. Hij is waarschijnlijk bang als de Apple TV niet nu uitgebracht zou worden, de aandelen nog verder zouden gaan zakken of dat de concurrentie teveel voorsprong zou gaan krijgen. De oude Apple trok zich werkelijk niets aan van de buitenwereld, inclusief concurrentie. Dat is nu wel anders … Tim Cook maakt graag vergelijkingen met Microsoft en Android tijdens keynotes. Nergens voor nodig!

    Kleine irritatiepuntjes van mij nog:
    – Ik speel in Apple Music altijd graag de beste nummers af van een artiest, want dat vind ik zelf vaak ook de beste nummers. Alleen als je op Apple TV het eerste nummer aanzet, gaat ie daarna verder met de rest van de nummers van het album waar dat liedje toevallig op staat. Hij gaat niet verder met de lijst beste nummers. Strontvervelend.
    – De meeste apps lijken wel niet op een TV getest te zijn. Veel fonts zijn echt onleesbaar. Dit komt deels doordat ze gewoon te klein zijn, of omdat het witte letters op een gele achtergrond zijn bijvoorbeeld. Vooral in de muziek-app heb ik daar last van. Kan ook aan mijn TV liggen natuurlijk, maar dat lijkt me niet.

  21. Ik mis de iCloud library voor de photo app. Het lijkt me dat je net als op OS X moet kunnen zeggen ‘optimaliseer opslag’ en dat je hele bibliotheek te raadplegen moet zijn. Photostream en gedeelde albums is te weinig en een gemiste kans wat mij betreft.

  22. Wat ik mis is de mogelijkheid om een playlist in Music geshuffeld af te spelen.

    Trouwens er zijn wel meer apps van Nederlandse bodem maar dan niet specifiek in Nederlands. Ik heb zelf de Mary Black Videos app gemaakt welke ook op de release datum van de Apple TV al beschikbaar was.

  23. Even een vraag hoe zit het met het streamen vanaf mijn WD MyCloud NAS, ik kan hier geen Plex Server op installeren. Is het dan mogelijk om via een andere manier rechtstreeks muziek, foto’s e.d. te streamenvanaf de NAS naar de ATV4??

    Red. als dit niet de jusite plek is sorry.

  24. @Tom van Zummeren: Tim Cook ontpopt zich steeds meer als gierige boekhouder dan als “Ziener”. Dat blijkt niet alleen uit deze mislukte ATV4, maar ook uit alle andere recente product releases van de afgelopen jaren waar we meer moeten gaan betalen voor minder functionaliteit.

  25. Na alles gelezen te hebben blijf ik voorlopig maar bij de Apple tv3. Bevalt mij prima.

  26. Origineel geplaatst door Arie
    @Tom van Zummeren: Tim Cook ontpopt zich steeds meer als gierige boekhouder dan als “Ziener”. Dat blijkt niet alleen uit deze mislukte ATV4, maar ook uit alle andere recente product releases van de afgelopen jaren waar we meer moeten gaan betalen voor minder functionaliteit.

    Mislukt zou ik het niet willen noemen, het komt uiteindelijk altijd wel goed. Ik ben ook nog steeds heel erg blij met de Apple TV, ondanks de gebreken. Ze voegen uiteindelijk alle missende dingen wel toe, maar op deze manier voelt een nieuw product in de eerste periode wel erg aan als een beta-product. Lijkt me niet de bedoeling.

    Tim Cook lijkt verder inderdaad overal wel het maximale uit te proberen te persen. Zo vroeg mogelijk een product releasen, een iMac op de markt brengen met een zo klein mogelijke SSD voor dezelfde prijs… Apple Music die ook verre van af is bij de release, dat soort dingen. Ik vind dat hij het verder heel goed doet, maar op dit soort punten gaat ie toch echt even te ver.

  27. Apple TV 4 overtuigt mij totaal niet. Veel te duur voor wat het biedt. Ik heb vs 3 en smart TV; kan iemand mij uitleggen of ik iets mis ? Volgens mij geen toegevoegde waarde 🙁

  28. Ik heb zelf de nieuwe Apple tv nog niet gekocht maar wat me op dit moment nog tegenhoudt is het ontbreken van een optische audio-uitgang

  29. Na de meeste reacties te hebben gelezen denk ik dat vrijwel iedereen gelijk heeft. Wat ik wel heel erg vreemd vind is dat er zoveel verbeterpunten überhaupt van toepassing moeten zijn bij een flinternieuw Apple product. Volgens mij heb ik dit niet eerder meegemaakt. Niet des Apple’s.

  30. @Bart: Laat gewoon de oude aTV3 (optisch) aangesloten staan op de versterker.
    Kies op de aTV4 bij systeeminstellingen, audio-video voor audio-output: aTV3.
    Voilá…

  31. FaceTime via externe/tv camera en remote mic en ook continuïteit ondersteund. Leuk voor een gesprek met de hele familie.

  32. Leuk apparaatje, maar meer ook niet. Waarom ?
    Belangrijk was de aankondiging dat Apple – na eerdere kwalificaties van Jobs en Cook over AppleTV als een hobbyproject – het nu eens goed ging aanpakken.
    We zouden een apparaat gaan krijgen dat de TV ging vervangen: de gebruikservaring zou volledig vernieuwen en de kabelTV-industrie zou op zijn kop staan. Nou, dat is allemaal grootspraak gebleken want met de AppleTV4 is nu een soort hobbyproject ontstaan dat steeds meer als gamebox opgevat wordt (alleen dat is het ook niet helemaal)
    De aangekondigde cable-cutter race gaat Apple zo niet winnen en de enigen die er nu (op eigen kracht) garen bij spinnen zijn de NetFlixen/HBO’s die het allemaal prima vinden want ze zijn met eigen, exclusieve contant op alle platforms te vinden.
    De ambitie om zelf content-provider te worden, nu het Eddy Cue c.s. niet lukt om kontrakten met grote aanbieders af te sluiten, beperkt zich nu bij Apple tot een vacature voor een content-redacteur die leuke videoprojectjes doet en DJ’s naar AppleStores haalt (…)
    Dat zal wereldwijd weinig zoden aan de dijk zetten (tenzij YouTube omvalt)
    De volgende stap zal dan waarschijnlijk zijn dat men (net zoals bij Spotify) het business model afkijkt van Netflix en een eigen Apple-Movies kanaal gaat opzetten waarbij dan de vraag blijft wie er het meest aan die content gaat verdienen als het niet van Apple komt en wellicht ook niet exclusief is.
    Apple Music toont aan dat je daar voorlopig ook nog helemaal niets mee verdient De grote networks (NBC, CBS, Fox) en TV leveranciers doen dat nog steeds wel en kunnen vooralsnog opgelucht adem halen, want zoveel is er met AppleTV4 niet veranderd…

  33. De twee verbeterpunten die ik heb, hebben betrekking op specifieke (maar veelgebruikte apps). Het is mij niet duidelijk of hiervoor een aanpassing van tvOS vereist is, of een aanpassing van de apps zelf. Daarom vermeld ik ze hier toch. In Netflix gaat de navigatie tussen de beschikbare content niet vloeiend, zoals op de Apple TV 3. Als je veel moet scrollen (of een lange Mijn Lijst hebt, zoals ik), werkt dit allesbehalve prettig. Daarnaast heb ik Plex draaien op mijn Synology NAS. Alle soorten HD-bestanden die ik geprobeerd heb, worden probleemloos en snel afgespeeld via Plex op de Apple TV, BEHALVE wanneer je ondertiteling (srt) wilt inschakelen. Dan zie je alleen een zwart scherm dat eeuwig blijft laden. Ik heb begrepen dat Plex wil gaan transcoderen zodra je ondertitels aanzet, en dat het daardoor wegens gebrek aan rekenkracht niet lukt met een NAS, maar er moet toch een mogelijkheid zijn om dit met de Apple TV te laten werken? Via andere apps is het namelijk wel mogelijk…

  34. Pff wil dit ding serieus genomen worden dan zal die toch echt DTS en bitstream audio moeten gaan doen. Dat dit er niet inzit is echt diep triest. Leuk als app boxje maar als mediacenter compleet waardeloos. Gemiste kans van Apple.

  35. Sluit een Mac Mini (via HDMI) aan op je scherm, heb je de meeste wensen snel vervuld.

  36. @Hanzje: Als je zon duur systeem hebt dat het echt een probleem is dat die er niet op zit is 50 euro ook wel te deon.

  37. Origineel geplaatst door RobertoFM
    @Bart: Laat gewoon de oude aTV3 (optisch) aangesloten staan op de versterker.
    Kies op de aTV4 bij systeeminstellingen, audio-video voor audio-output: aTV3.
    Voilá…

    Ja lekker nog een ATV kopen..

  38. @Arie: Dit is gewoon andere mensen napraten. Prijzen zijn verhoogd vanwege de koers van de euro en dollar. Als je de moeite zou nemen de Amerikaanse store in de gaten te houden, zou je zien dat de prijzen daar niet hoger zinn geworden.

  39. Origineel geplaatst door RobertoFM
    @Bart: Laat gewoon de oude aTV3 (optisch) aangesloten staan op de versterker.
    Kies op de aTV4 bij systeeminstellingen, audio-video voor audio-output: aTV3.
    Voilá…

    Origineel geplaatst door Corryworst
    Ja lekker nog een ATV kopen..

    Er staat duidelijk dat deze tip is bedoeld voor degenen die al een aTV3 hadden en nu de optische uitgang missen. Koop anders een tweedehands aTv3 op Marktplaats…. niets moet, alles mag. Verder zal het me worst wezen.

  40. Alles wat ik met mijn Apple TV 3 doe is Netflix, Airplay en screen mirroring van mijn MacBook Pro.

    Er zijn in de nieuwe Apple TV 4 nog geen functies bij gekomen die mij over de streep trekken om te vernieuwen. En dit lijstje met minpunten bevestigd de keuze om te wachten alleen maar.

  41. Optische audio uitgang

  42. Als ik dit allemaal zo lees is het mij wel duidelijk lekker die ATV3 stof laten happen onder me tv stap wel over als het product af is

  43. Jammer dat je nog altijd de Apple TV niet kunt aansluiten op een Apple Thunderbolt scherm.

  44. Origineel geplaatst door Arie
    @Tom van Zummeren: Tim Cook ontpopt zich steeds meer als gierige boekhouder dan als “Ziener”. Dat blijkt niet alleen uit deze mislukte ATV4, maar ook uit alle andere recente product releases van de afgelopen jaren waar we meer moeten gaan betalen voor minder functionaliteit.

    Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Mislukt zou ik het niet willen noemen, het komt uiteindelijk altijd wel goed. Ik ben ook nog steeds heel erg blij met de Apple TV, ondanks de gebreken. Ze voegen uiteindelijk alle missende dingen wel toe, maar op deze manier voelt een nieuw product in de eerste periode wel erg aan als een beta-product. Lijkt me niet de bedoeling.
    Tim Cook lijkt verder inderdaad overal wel het maximale uit te proberen te persen. Zo vroeg mogelijk een product releasen, een iMac op de markt brengen met een zo klein mogelijke SSD voor dezelfde prijs… Apple Music die ook verre van af is bij de release, dat soort dingen. Ik vind dat hij het verder heel goed doet, maar op dit soort punten gaat ie toch echt even te ver.

    De spijker op zijn kop!

    Veel andere (negatieve) reacties hier hebben een wel erg hoog ‘I want it all, I want it now’ gehalte. Voordat de iPhone en iPad app store zoveel goeie apps hadden als nu ging er ook wel een tijdje overheen, waarin je je door bergen ongein van fart-app nivo moest werken om af en toe een echt goede en/of leuke app te vinden. Van de apps van Apple zelf moet je het iha nog steeds niet hebben, en apps van derden gaat voor ATV4 nou eenmaal nog wat tijd kosten.

    Wat inderdaad niet weg neemt dat de ATV4 en tvOS nogal onaf overkomen. Persoonlijk vind ik de onmogelijkheid een bluetooth toetsenbord te koppelen de grootste omissie – dat kon zelfs al bij ATV3. Maar verder kun je heel veel al via AirPlay vanaf je iDevice – zelfs vanaf de iPad 1! Voor nu haal je een apparaat met veel potentieel in huis waarvan je maar een fractie benut. Ja, da’s jammer, maar niet het eind van de wereld of zo.😏

    Wees blij met wat je hebt, en verheug je op wat nog komen gaat 😄 (zo, da’s d’r eentje voor op een tegeltje😉)

    PS zit met dezelfde vraag als:

    Origineel geplaatst door robert
    Ik ben wel heel blij met de Apple tv.Vraagje is Canvas en Het journaal alleen te krijgen als je in België woontKon ze niet vinden in de Appstore

    Ik kan deze VRT apps ook nergens vinden, zelfs niet na stoeien met de regio-instellingen.
    De ZDF app is wel gewoon ook in de NL app store te vinden, met wat kleine beperkingen in functionaliteit voor ons ‘ausländer’.

  45. In Plex wordt DTS intern gedecodeerd. Afhankelijk wat je hebt ingesteld wordt het omgezet naar:

    Instelling: omgezet naar
    Automatisch: PCM 7.1
    Dolby Digital: DD 5.1
    Stereo: DD 2.0

    De ATV4 kan zelf Dolby Digital (e)AC3 2.0/5.1/7.1, AAC 2.0/5.1/7.1 en M4A, MP3, MP4 afspelen

  46. KIJK komt er in ieder geval aan. Gister mail ontvangen dat ze met de app bezig zijn. Komt allemaal goed in NL alleen we moeten geduld hebben.

  47. Een restore-functie, van de aankopen, in de games en apps op de Apple tv is (nog?) niet aanwezig.

  48. Origineel geplaatst door Hanzje
    @Bart: Inderdaad vind ik ook een groot gemis, zeker als je actieve speakers hebt (die geen bluetooth ondersteunen) wil je die graag gebruiken voor streaming audio.
    Je kan via een dure oplossing de HDMI gaan splitsen maar zo een kastje kost ook al gauw 50 eurootjes en meer.
    Dus zowel een analoge als een digitale audio out (optisch zoals de vorige versie).

    Bij Conrad ca 20 euro. Hdmi extract naar hdmi en rca

  49. @Ruud: Wat zijn volgens jou de beste instellingen voor de minste belasting van je apparatuur?

  50. @RobertoFM: Dat is slim👍

  51. Origineel geplaatst door Peabz21
    Alles wat ik met mijn Apple TV 3 doe is Netflix, Airplay en screen mirroring van mijn MacBook Pro.
    Er zijn in de nieuwe Apple TV 4 nog geen functies bij gekomen die mij over de streep trekken om te vernieuwen. En dit lijstje met minpunten bevestigd de keuze om te wachten alleen maar.

    Erg eens met Peabz21. Vooral de punten 3, 4 en 7 vind ik te gek voor woorden. Ook de standaard apps zijn te sumier. Een Safari app zou ook veel oplossen. Toch ben ik wel over de streep gestapt en vertrouw op doorontwikkeling van het verbeterde concept. Apple TV3 was toch op een doodlopend spoor gekomen. Maar deze TV4 heeft eerlijk gezegd nu nog geen meerwaarde.

  52. Grappig, ik had wel 1 reactie verwacht dat iemand 4K ondersteuning zou willen, maar helemaal niemand! Dat is ook maar een gemis voor de enkeling met een nieuwe te dure tv.

    Voor de rest ben ik het eens met het lijstje. Ontbreken van audio output is een grote misser. Verder verwacht ik mijn Photo library op de ATV. Ik heb alle foto’s in iCloud, dus wil ze kunnen laten zien op de tv.

  53. Wacht voorlopig maar even met de aanschaf al snap ik dit niet:

    Met een Apple ID en bijbehorend wachtwoord kun je namelijk iemands hele online leven overnemen, inclusief toegang tot het Facebook-account en het resetten van het wachtwoord van online bankieren.

    Sinds wanneer kan ik met mijn AppleID inloggen bij de ING / Facebook / …

    Als je voor alle sites hetzelfde wachtwoord gebruikt dan ben je zelf de veroorzaker van problemen 😉

    Oké, het is NIET handig van Apple dat je alles kunt zien, maar dat is met aTV3 toch niet anders als je je wachtwoord niet laat onthouden?

  54. Beste advies mbt nieuwe Apple producten: tegenwoordig kun je nu een beter wachten met aanschaffen totdat de meeste problemen verholpen zijn. Die kinderziektes zijn jammer genoeg zó prominent aanwezig dat je er alleen maar tegenaan zult lopen, terwijl je wel de hoofprijs betaald.

  55. Schrik wel van die waslijst, heb de nieuwe Apple tv nu een paar dagen. Maar ben het ook eens met Ferry man eens.

    Dit Is m’n eerste Apple tv en ben persoonlijk tevreden als Infuse met een goede app komt.
    Dit omdat deze mijn mede8er vervanger Is.

    Flex werkt prima jammer dat die subs ervoor zorgen dat m’n NAS ervoor aan de bak moet.

    Hoop wel dat de remote App rap met een goede update komt!!! Toetsenbord op Apple tv Is niet handig.
    Hopelijk een goede update dat je de iPhone ook als game controller kunt gebruiken

    Ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen!!

  56. Aanvullend:
    Heb problemen met de YouTube App. Na inloggen werkt het niet goed meer.
    Hebben meer dit probleem?

    Ook vind ik de App er maar simpel uit zien.

  57. De afgelopen maanden heb ik steeds meer producten vervangen van Apple voor een ander merk. AppleTV2 – voor veel geld verkocht en een chromecast gekocht. (Deed niet zo veel met de atv)Ipad – Vervangen voor een Microsoft surface pro.iPhone – die blijft gewoon want iOS vind ik nog steeds het fijnste os voor mij. (Tot er iets beters komt 😉)Het gaat niet om de prijs maar om volwassenheid/ functionaliteit van een product voor mij.

  58. Origineel geplaatst door Flieps
    Grappig, ik had wel 1 reactie verwacht dat iemand 4K ondersteuning zou willen, maar helemaal niemand! Dat is ook maar een gemis voor de enkeling met een nieuwe te dure tv.

    Ik durf het dan bijna ook niet meer ter sprake te brengen, want dan ga je gelijk op de brandstapel voor ketterij.

    Onze 4K TV kostte overigens geen cent meer dan een ‘vergelijkbare’ Full-HD televisie.

    Opvallend genoeg zet Apple de laatste tijd hard in op 4K (iMovie, iPhone 6, iPad Air 2, iMacs), maar zie je het in de randapparatuur niet meer terug.

  59. toch niet tof als je zoals ik zo’n apparaat koopt en nu ziet dat er nog veel verbeterd moet worden.
    Hoop dat Apple deze kritiek serieus neemt en rap oplost.
    Koop dit juist van Apple omdat ik geen buggy hardware/software wil.
    Je betaalt wat meer maar dan werkt het ook top en vloeiend dacht ik.

  60. @Michel: Je kunt toch gewoon plex installeren op je WD MyCloud NAS, draait bij mij prima, alhoewel ik liever de app: Infuse gebruik op m’n iPhone.

  61. Ik mis de Apple Trailers app die wel op de Tv2 en 3 aanwezig was.
    Ik begreep dat de US deze wel heeft. Hopelijk binnenkort ook terug op TV4.

  62. Ik maar proberen de remote app aan de gang te krijgen. Dacht al dat het aan mij lag. Bedankt Apple.

  63. Origineel geplaatst door Ferryman
    En om 32G (laat staan 64G) nou vol te krijgen met apps van max 200MB… er blijft allicht wel wat ruimte over voor mediafiles.

    Apps zijn niet maximaal 200 MB. Ze kunnen vele GB’s zijn. Die 200 MB is het maximale wat er in eerste instantie wordt geïnstalleerd. Maar bijvoorbeeld bij een game kan er daarna bij het opstarten nog heel veel bij gezet worden.

  64. Wilde hem in eerste instantie direct halen, ik zou ‘m gebruiken voor Netflix en dergelijk, ter wel de kids spelletjes erop konden doen. sowieso kwam het bedrag veel hoger uit dan dat men eerst dacht en had op z’n minst besturing van spelletjes via de iPhone en iPad verwacht, niet dat ik nog 1 of 2 controllers erbij moest kopen van minimaal 50 eurie per stuk.

    heb van de week maar de nieuwe Chromecast gehaald voor 30 eurie bij de MediaMarkt en voor de spelletjes wacht ik wel tot volgend jaar tot Nintendo hun nieuwe console uit brengt

  65. Bedankt voor alle info iCulture en reageerders. Ik was van plan een atv 4 te kopen maar wacht nog even. Voorlopig voldoet de atv 2 nog wel.

  66. @lekkerkerker: dat wil niet op de versie die ik heb, heb de simpelste versie van de Mycloud.

  67. Origineel geplaatst door Flieps
    Grappig, ik had wel 1 reactie verwacht dat iemand 4K ondersteuning zou willen, maar helemaal niemand! Dat is ook maar een gemis voor de enkeling met een nieuwe te dure tv.

    Voor de rest ben ik het eens met het lijstje. Ontbreken van audio output is een grote misser. Verder verwacht ik mijn Photo library op de ATV. Ik heb alle foto’s in iCloud, dus wil ze kunnen laten zien op de tv.

    Ik heb al aantal keer iets gemeld over 4k.
    De iPhone kan het opnemen, je kan het bewerken met de nieuwe mac, maar je kan het niet laten zien op een “nieuwe tv”. 4k tv’s heb je overigens al vanaf ongeveer 850,-.
    Maar het feit dat de atv4 geen 4k ondersteund vind ik een flop.

  68. Nog niet genoemd, maar wel een enorm gemis: de nederlandse HBO app. Tijdens de WWDC werd als sterkste punt van de ATV4 de zoekfunctie genoemd over iTunes movies, Netflix en HBO. Nu heb ik op alledrie een account. En wat zou het toch fijn zijn om via één kastje toegang tot deze drie aanbieders te krijgen. Desnoods via de engelstalige Siri (werkt overigens uitstekend!) Maar voor toegang tot HBO moet ik mijn kabel ontvanger aanzetten. De amerikaanse en zweedse HBO apps heb ik geprobeerd, maar beide vereisen een lokaal account. Groot gemis, geen HBO. En jammer genoeg tegen de belofte van Apple in…

  69. @Ramon: Met een amerikaans account heb je toegang tot de Apple trailers app. Deze heb ik kunnen installeren. Log je daarna weer in met je lokale account, dan staat de app er gewoon nog en kun je deze gebruiken. Hoe je een amerikaans account aanmaakt, kun je op verschillende sites lezen. Kost niets en maakt het leven veel aangenamer. In de VS zijn overigens veel meer apps beschikbaar. Een kijkje waard!

  70. Ik wilde de Apple TV kopen maar nu ik weet dat je niet kunt typen via een keyboard en blijkbaar ook niet met je iPhone of iPad ben ik niet meer geïnteresseerd. Ik ga echt niet met pijltje lettertje voor lettertje intoetsen, dat is wel heel erg 90’s.

  71. Best een leuk apparaat met veel potentie. Jammer dat het nog niet zo uitgewerkt was als ik had gehoopt. Maar goed… Dat komt dan hopelijk nog. Ik word wel echt kneitergestoord van het voortdurend moeten invoeren van mijn iTunes wachtwoord.

  72. @Bart: Ik heb een Home cinema set met een HDMI-ingang waarbij je wel geluid kunt afspelen zonder de tv aan te zetten. Op de set zit ook een HDMI-uitgang waarmee je het beeld naar de tv zendt, maar is dus niet persé nodig.

  73. Origineel geplaatst door michel
    @lekkerkerker: dat wil niet op de versie die ik heb, heb de simpelste versie van de Mycloud.

    Installeer je toch de plexmediaserver op je pc? Heb ik ook gedaan en werkt perfect. Pc hoeft niet eens aan te staan.

  74. De mogelijkheid tot het aanpassen van de naam van de Apple tv. Vooral handig bij het gebruik van meerdere Apple tv’s en voorheen kon het wel.

  75. @David: Ehm – volgens mij kan dat gewoon hoor, ik heb de mijne tenminste aangepast.

    Al staat er wel ineens na een herstart zo’n irritant en overbodig volgnummertje achter tussen haakjes achter 😟

  76. Apple heeft inderdaad niet zo goed nagedacht.
    Apple tv is geen gezins product en Siri is overal om te huilen. Op iPhone omdat hij muziek niet kent en op Apple tv omdat ie er niet is.
    En touch Id op de remote… En dan eventueel direct profiel wijzigen. Als wij het hier kunnen bedenken waarom Apple dan niet?

  77. Ik ben momenteel bezig met een interessante app voor, vooral, Nederlanders. Heeft iets te maken met radio en tv lol 😁

  78. @Tom de Ruiter: tipje van de sluier misschien;-))

  79. Ja en de design mocht van mij ook wel verandert en mooier. En waarom is die nog van plastic is niet echt milieu vriendelijk. Daar waren ze toch me bezig!

  80. Is het mogelijk om via Apple tv de time capsule schijf te benaderen om zo ook films of dergelijke of te spelen ?

  81. @kakoener: Ik ben er niet positief over en als je leest zijn er veel mensen negatief over. Dit is by far de slechtste product release die Apple in jaren heeft gehad.

    In mijn geval start het apparaat op in het chinees (komt inderdaad vaker voor..). Op zich vervelend, maar als Apple nou nog een handleiding had waar scherm voor scherm de stappen beschreven staan, dan kan je nog wat doen. Nu loop je volledig vast.

    In mijn ogen is dit apparaat c.q. de software veel en veel te vroeg uitgebracht.

  82. @nathaniel: plex of de app video explorer

  83. Geef inderdaad alsjeblieft al deze aanbevelingen door aan Apple want het is inderdaad huilen wat dat betreft. Begrijp Apple ook niet dat ze zo ‘halfbakken’ het product hebben uitgebracht. Ik zou zeggen iculture: zo snel mogelijk via jullie ingangen bij Apple melden!

  84. Tip: voor de mensen die wat oudere apparatuur hebben zonder HDMI aansluitingen en toch graag willen genieten van surroundgeluid bij films en games kan ik de volgende audio splitter voor de AppleTV 4 aanraden. Hiermee is het mogelijk om de audio van de HDMI kabel via een toslink aansluiting op je versterker (met zo’n zelfde aansluiting) aan te sluiten en biedt ook nog eens de mogelijkheid om je AppleTV voor alleen audio te gebruiken zonder daarvoor de tv aan te hoeven zetten (bv in combinatie met Airplay vanaf een Mac)!

  85. Zie mijn latere bericht.. het kan via een audio/hdmi splitter (~€34).

  86. Op z’n minst mag je op de Apple TV 4 dezelfde functionaliteit verwachten als op de voorgaande versie, daar slaat Apple de plank al mis. Een Bluetooth toetsenbord of een werkend remote app zou geen probleem moeten zijn, ook hier heeft Apple sterk gefaald. Het lijkt inderdaad sterk op een nog niet uitontwikkelde TvOS. Hardwarematig zit het wel goed op de optische uitgang na. Nee Apple wel schandalig veel geld voor een halfbakken product vragen (is meer een software matige soepzooi), maar minder bieden. Men kan nog beter voor de Apple TV 3 gaan, tenminste als men de Apple Store geen gemis vindt.

  87. Webalbums werkt niet meer op apple tv4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.