Reacties voor: Verbeter de beveiliging van je iPhone met een driecijferig codeslot

Websites Skeleton Key Security en Mind Your Decisions zijn er achter gekomen dat je iPhone beter beveiligd is door een cijfer in je codeslot een keer te herhalen. Hierdoor kan men minder snel uit de vetvlekken op je scherm het wachtwoord opmaken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. eigenlijk moeten ze gewoon zorgen dat de cijfers telkens op een verschillende plaats staan…

  2. Goh, moeilijke wiskunde hoor.

  3. Onder iOS 5.0.1 is het na 10 mislukte pogingen dat de gegevens worden gewist, niet 4..,

  4. Dit is niet DE ideale oplossing als je het mij vraagt maar goed.
    Dan krijg je zo een ‘0011’ geval.
    Het Swipe systeem van Android dat je van t ene bolletje naar het andere schuift mis ik nog steeds op de iPhone.

  5. Het zou fijn zijn dat als je cijfers gebruikt die naast elkaar staan (bijv. 9-8-5-2) dat je dan ook kon swipen in plaats van tappen. Gaat wat sneller.

    @Jeffrey: Dat is nogal onhandig.

  6. Mijn scherm is vaak zo baggervet dat een vingerafdruk niet te onderscheiden is van de rest van het vette oppervlak.

  7. gewoon regelmatig je scherm schoonmaken / houden

  8. Jammer dat vaak vrienden je dan naaien met 10x proberen = gegevens wissen. Toch maar niet voor mij xd

  9. Wat niet in het artikel staat, is dat de beveiliging is te omzeilen door er nieuwe software op te zetten.

  10. Snap eigenlijk niet dat je op de iPhone niet net zoals op de iPad wel kan gewoon een code van meer dan 4 cijfers kan gebruiken.

    Gebruik op mijn iPad 2 meer cijfers, nauwelijks meer werk om in te tikken maar wel heel veel veiliger. Zeker omdat een onrechtmatige vinder van mijn iPad niet weet hoeveel cijfers ik gebruik.

  11. Je kunt tegenwoordig toch ook gewoon een wachtwoord instellen sinds iOS 5? Probleem opgelost lijkt me.

  12. whaha ik zie het echt niet voor mij dat iemand serieus je vinger vlekken gaat kijken en zo proberen oplossen.

    en als je niet wilt dat mensen je bestanden in zien.
    geef je telefoon dan niet weg.

  13. Je kan je telefoon ook gewoon in je hand en broekzak houden xD die oplossing gaat bij mij al jaren goed

  14. @Jaymie: Klopt wat je zegt. Kon trouwens al in IOS4. Gewoon een normaal wachtwoord lijkt me voldoende.

  15. Origineel geplaatst door Alexander
    Je kan je telefoon ook gewoon in je hand en broekzak houden xD die oplossing gaat bij mij al jaren goed

    Mijn idee 😉

  16. @Alexander: @Yingie: Juist, en mocht m’n iPhone onverhoopt alsnog gejat worden, dan kan ik hem zelf persoonlijk alsnog wissen met Find My iPhone. Dit systeem is pas echt veilig wanneer je dat aan hebt staan en dat is me toch net niet niet dronken-vrienden-proof genoeg. Vier keer de verkeerde code en je zit op een avond met een blanco telefoon. Niet echt fijn.

    Sowieso vind ik zo’n code irritant, of het nu op de iPhone, iPad of Mac is. Ik wil metéén aan de slag kunnen.

  17. Ik heb qwerty password ingesteld, omdat dat dat wel het meest veiligst zou kunnen zijn.

  18. ANDROID lock in cydia is de oplossing!!!

    dezelfde vergrendeling als bij android met die bolletjes die je met elkaar moet verbinden

  19. Als je een beschermfolie op je iPhone hebt blijven er sowieso geen vetvlekken achter.

  20. Origineel geplaatst door ad
    ANDROID lock in cydia is de oplossing!!!dezelfde vergrendeling als bij android met die bolletjes die je met elkaar moet verbinden

    Kan aan mij liggen maar dat is nog veeeeeeeeeel makkelijker te “kraken” als je deze methode gebruikt. Dan teken je het patroon na, en dan hoef je maar 2 keer te proberen. Eerst de ene kant op, en dan de andere kant op.

  21. Lockdown in Cydia is een prachtige app, kan je gewoon je vrienden op je iPhone laten spelen maar toch bepaalde apps afschermen met een slot.

  22. Origineel geplaatst door Sveneezy
    Dit is niet DE ideale oplossing als je het mij vraagt maar goed. Dan krijg je zo een ’0011′ geval. Het Swipe systeem van Android dat je van t ene bolletje naar het andere schuift mis ik nog steeds op de iPhone.

    Ik moet zeggen dat ik persoonlijk dat swipe systeem veel minder veilig vind. Ik heb nu al meerdere malen gezien in de winkel waar ik werk dat mensen hun telefoon unlocken en dat ik gelijk door heb wat hun “unlock-symbool” is. Dit heb je een stuk sneller door dan als iemand een wachtwoord in typt.

  23. Gewoon idd een goed password nemen.

  24. In instellingen uitgebreid ww instellen. Kun je gelijk letters en cijfers gebruiken, misschien zelfs wel met leestekens erbij. Knappe jongen (of meid) die het dan raadt.

  25. Zegt meer over de mensen zelf als je vingers zó vet zijn dat je kan zien welke toetsen ze hebben ingetoetst.

  26. Origineel geplaatst door Alex
    Het zou fijn zijn dat als je cijfers gebruikt die naast elkaar staan (bijv. 9-8-5-2) dat je dan ook kon swipen in plaats van tappen. Gaat wat sneller.@Jeffrey: Dat is nogal onhandig.

    waarom is het onhandig? omdat je niet meer via een vast patroon kan typen? enige wat je moet doen is goed opletten dat je de goede cijfers indrukt. alarmsystemen met touchscreen werkt het prima bij…

  27. Ik heb:
    – Screenprotector, minder ‘vetvlekken’ en snel af te vegen
    – De cijfers en de knoppen verborgen, niemand ziet wat ik intyp

    Je kan ook gewoon kiezen om een wachtwoord langer dan 4 cijfers en met letters te gebruiken. Het onhandige hieraan vind ik dat je dan standaard een toetsenbord gebruikt in plaats van numpad en als je dan bijv. 8 cijfers kiest, je alsnog de kleine toetsjes moet gebruiken van een volledig toetsenbord.

    Oh wacht eens, volgens de screenshot kan dat wel? ;o

  28. …of IOS moet ervoor zorgen dat de cijfers op het startscherm telkens op een andere plaats op het scherm staan….

  29. @Bubbly: hoe heb je zeg dan verborgen? Met wat voor tweak?? 🙂

  30. Origineel geplaatst door Xander
    Snap eigenlijk niet dat je op de iPhone niet net zoals op de iPad wel kan gewoon een code van meer dan 4 cijfers kan gebruiken.

    Dat kan wel, ik snap dus het nut van dit hele artikel niet. Gewoon “eenvoudige code” uitzetten en je hebt veel meer mogelijkheden.

    Origineel geplaatst door Bubbly
    Ik heb: – Screenprotector, minder ‘vetvlekken’ en snel af teHet onhandige hieraan vind ik dat je dan standaard een toetsenbord gebruikt in plaats van numpad en als je dan bijv. 8 cijfers kiest, je alsnog de kleine toetsjes moet gebruiken van een volledig toetsenbord.Oh wacht eens, volgens de screenshot kan dat wel? ;o

    Nee, als je alleen cijfers ingeeft krijg je bij de volgende echte unlock gewoon het numpad. Alleen bij het instellen zie je het gewone keyboard

  31. Mmm dan is de mijne “0000” wel moeilijk 😉

  32. Ligt het nou aan mij of klopt dit niet? De formule 4x3x2x1 is in dit geval niet van toepassing. Als je weet wat het eerste cijfer moet zijn klopt het dat er nog maar 3 mogelijkheden over zijn voor jet tweede getal. Maar er is geen lingo. De iPhone geeft niet aan of een getal goed of fout is. Het blijft dus 4x4x4x4 als je het mij vraagt. Of ik heb niet goed opgelet op school vroeger 😉 Als ik het mis het hoor ik het graag

  33. @beaner: Vroeg het me ook al af, maar volgensmij heb je goed opgelet en klopt het inderdaad niet!

  34. @beaner: Helaas, maar je hebt het mis. Bij 4x4x4x4 ga je ervan uit dat je 1 nummer vaker mag gebruiken (tot max. 4 keer). Maar juist doordat je 4 vlekjes ziet, weet je dat je elk cijfer maar 1 keer mag gebruiken.

  35. Origineel geplaatst door Bryan
    Onder iOS 5.0.1 is het na 10 mislukte pogingen dat de gegevens worden gewist, niet 4..,

    Kun je al instellen sinds 3.0

  36. tik gewoon en extra 5e en evt 6e cijfer in, dat werkt ook tegen afkijkers…

  37. Origineel geplaatst door Lolbroeck
    @Bubbly: hoe heb je zeg dan verborgen? Met wat voor tweak??

    Heb je minstens 2 tweaks voor nodig en voor iOS 4 zijn die er in overvloede. Op iOS 5 heb ik deze twee gebruikt:
    – No Lockscreen Numbers
    – Transparent Passcode Lock

    Resultaat

    @Marco: Okay dan, nu overweeg ik wel te switchen, thanks!

  38. Het werkt ook om een woord als wachtwoord te nemen. Dit schakel je in door bij codeslot eenvoudige code te deactiveren.

  39. Alsof je vingers alleen vetvlekken achterlaten als je je code intypt… Vingerafdrukken zitten over het hele scherm, heel knap als iemand daar m’n code uit kan afleiden.

  40. @juppe: heb heel ouderwets met pen en papier alle mogelijke combinaties opgeschreven en komt tot 24. Met andere woorden, jij hebt gelijk, ik niet. Toch maar weer terug naar school 😉

  41. Maar een cijfercode is alsnog stukken beter dan zo’n Swipe code van Android. Als je vingerafdrukken kunt zien van een cijfercode, moet je een deel nog steeds raden, als je vingerafdrukken ziet van een Swipecode, weet je die meteen. 🙂

  42. Wat een onzin dit artikel als of je na het intypen van je code je iPhone niet gebruikt. Daarna klik je toch je scherm gebruiken of ben je zo iemand die z’n iPhone ontgrendelt en daarna hem weer vergrendelt?

  43. Origineel geplaatst door WhackoKan aan mij liggen maar dat is nog veeeeeeeeeel makkelijker te “kraken” als je deze methode gebruikt. Dan teken je het patroon na, en dan hoef je maar 2 keer te proberen. Eerst de ene kant op, en dan de andere kant op.

    Sterker nog: aan het einde van je veeg, zie je een vingerafdruk. Het begin is een veeg. Dus je hoeft maar één keer te proberen. Ik hou van dit soort reacties! Zo slim. Ik was er zelf niet op gekomen 😉

  44. Werken die verkortingen in het passwordvensfer? Lijkt me een vrij goede combo om een verkorting te combineren met een correctie voor het password.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.