Reacties voor: Veel nieuwe emoji’s in iOS 6

Apple heeft in iOS 6 een flink aantal nieuwe emoji-smileys toegevoegd. iPc'er Bas van der Ploeg heeft de emoji's gebundeld, zodat je ze allemaal kunt bekijken.
Lees het complete artikel → Veel nieuwe emoji’s in iOS 6
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 28 reacties

  1. ben benieuwd als iemand 5 heb en jij 6 krijgen ze ze dan te zien ?

  2. Ik dacht altijd dat de emoji’s afkomstig waren van de apps die je installeerde zoals emoji free. Kan iemand me uitleggen hoe/wat? want ik dacht dat ze ook weer hetzelfde waren op andere toestellen (android etc). 🙂

  3. @dennuis: Getest, en iOS 5 kan ze lezen

  4. Origineel geplaatst door ultimasnake
    Ik dacht altijd dat de emoji’s afkomstig waren van de apps die je installeerde zoals emoji free. Kan iemand me uitleggen hoe/wat? want ik dacht dat ze ook weer hetzelfde waren op andere toestellen (android etc).

    Ik dacht precies hetzelfde!

  5. @ultimasnake: Die Apps zijn nep. Zit gewoon ingebouwd in iOS. Die Apps geven je alleen maar uitleg hoe je het aanzet.

  6. Die apps zijn niet nep. Dat was eerst de enige manier. Apple heeft t pas zelf in ios 5 (?) toegevoegd.

  7. Wat zou er toch bedoeld worden met de afwezigheid van een mond bij de homoseksuele stelletjes?

  8. @ultimasnake: Je moet bij je Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden EMOJI als toetsenbord toevoegen, dan krijg je ze.
    Als je dan op het wereldbolletje drukt bij een tekstveld (links naast de spatie/siri knop) dan krijg je de icoontjes.

  9. Als ik ze naar iemand stuur met ios5 zijn ze gewoon zichtbaar. Bij mij doen ze het trouwens in al de apps die een toetsenbord ondersteunen (ios6.0 beta1)

    Misschien een leuke tip voor de Jailbreakers. Ze zitten ook al in iOS5.0. Ff emoji2.0 uit cydia halen is voldoende.

  10. @mark: Grappig! Nooit geweten dat dit al kon…

  11. Als je deze nieuwe emoticons op iOS5.1.1 al wilt gebruiken, dan kun je in Cydia (je hebt dus wel een JB nodig) “EmojiPro” van Insanelyi installeren. De ontvanger die het NIET op zijn iPhone heeft, die ziet alleen het silhouet van de nieuwe emoticons trouwens.

  12. @Tom: Top bedankt!

  13. Origineel geplaatst door mvveelen
    Als je deze nieuwe emoticons op iOS5.1.1 al wilt gebruiken, dan kun je in Cydia (je hebt dus wel een JB nodig) “EmojiPro” van Insanelyi installeren. De ontvanger die het NIET op zijn iPhone heeft, die ziet alleen het silhouet van de nieuwe emoticons trouwens.

    Als ze onder 5.1.1 zijn zien ze het niet. 5.1.1 zonder die tweak kan het ook gewoon zien, hier getest. Daarnaast kunnen mensen met Lion ze ook zien, en zitten ze ook bij Mountain Lion (DP4)

  14. Inderdaad, die apps zijn niet ‘nep’ voor iOS 5 had Apple ze namelijk niet geïntegreerd in het OS. Sinds 5.0 is dit wel het geval en zijn de apps overbodig.

    De aanvulling in iOS 6 vind ik leuk, zitten een stuk leuke tussen!

  15. Origineel geplaatst door ultimasnake
    Ik dacht altijd dat de emoji’s afkomstig waren van de apps die je installeerde zoals emoji free. Kan iemand me uitleggen hoe/wat? want ik dacht dat ze ook weer hetzelfde waren op andere toestellen (android etc).

    Emoji is een Japanse toetsenbord. Zie ook

    Er was eerst een beperking in iOS waarbij je het niet kon selecteren in de instellingen, daar speelde allerlei apps handig op in.

  16. Waar is de NLD vlag =(

  17. 😀 ook die emoji heb ik allemaal al want die waren al een tijdje gereleased in cydia hij heet 300 emoji volgensmij

  18. Nog steeds geen icoontje van een prullenbakje!

  19. En hoe zit het als ik bijvoorbeeld via whatsapp die nieuwe emoticons naar een blackberry stuur of android toestel. ontvangen zij het dan ook?

    @zwanneman: LOLLLL

  20. @zwanneman: Dat vroeg ik me nou ook af!

  21. Ik ben ook erg benieuwd hoe het nu zit met normale Unicode tekst. Apple had bij iOS5 bedacht dat we nu ineens de gekleurde emoticons moeten zien, op plaatsen waar ook (zwart/wit) tekst getypt wordt.
    Uniconsole is zo’n app die toegang geeft tot de Unicode tekens. Voorheen had je gewone zwarte smilies, zandloper, zonnetjes, sterrenbeeldsymbolen en nog meer dingbats. Ik wil helemaal geen gekleurde emoticons in een document. Leuk als je aan messages verstuurd. maar laat het daar dan bij en ga niet lopen klungelen in het OS en alles maar veranderen.

  22. Nog steeds geen Apple logo? Ik weet dat die in Mac wel zit maar in iOS kan ik m niet vinden. Of kijk ik verkeerd?

  23. @Theo van Hoesel: het is eerder een aparte font, op de Mac heet het “Apple Color Emoji” en daar zitten ze allemaal in, als het hier in de comment kon staan zou je ze alleen op de Mac en iPhone zien staan, tenzij je de font op windows installeerd

  24. @Michal: Gebruik gewoon de WC emoji

  25. Dan moeten we geen emoij van de appstore gebruiken??

  26. K heb ze al via een jailbreak. Emojipro in cydia ze zijn te zien voor versies na 5.1.1

  27. Domme vraag misschien maar ik heb de beta van iOS 6, en als ik op het wereld bolletje naast 123 klik dan sluit die de desbetreffende app af? Heeft niemand dat? Want daar staan de emotions en daar kan ik dus niet in 😐

  28. Origineel geplaatst door Rolf
    Nog steeds geen Apple logo? Ik weet dat die in Mac wel zit maar in iOS kan ik m niet vinden. Of kijk ik verkeerd?

    Ga naar google, vind een site met het apple icoontje, kopieër het, maak een sneltoets hiervoor ( ofzoiets dergelijks ) en je kan het gebruiken. Als ik 3 keer de letter A achter elkaar intype krijg ik het logo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.