Reacties voor: Veel klachten over iPhone OS 3.1, Apple pakt batterijklachten aan

Apple gaat mensen die klagen over een verslechterde batterijduur in iPhone OS 3.1 actief benaderen met een reeks vragen, waarin het probleem nader wordt onderzocht. Ook is er weer een log-applicatie waarmee je de exacte batterijduur kunt laten meten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 109 reacties

  1. Ja, ik was ook al begonnen over het toetsenbordvolume wat ineens 50% zachter is geworden…

  2. Bij mij werkt het ontvangen en versturen van MMS niet meer sinds de update naar 3.1
    Heeft iemand anders dat ook gemerkt?

  3. Zit daarom nog op FW:3.0 ……..

  4. Tot nu toe heb ik nog geen klachten. Ik zit nu op Kos en zit de hele dag naar muziek te luisteren. Batterij doet het goed. Ook lijkt gps normaal te werken.

  5. Hmmm ik heb nergens last van hoor. Misschien werkt de JB gewoon niet goed meer vanaf 3.1… Bij mij werkt de JB ook niet lekker meer vanaf me 3GS eigenlijk met 3.0, dus ik heb m eraf gegooit πŸ™‚
    Kom de dag met gemak door nu, 3G, savonds wifi eroverheen aan, Location altijd aan, Push mail icm mobileMe aan, dus zodra je mail hebt, wordt het DIRECT gepushed, dusja eigenlijk gebruik ik alles πŸ˜›
    Check paar keer per dag twitter, check veel me mail (wel 4 keer per uur ofso)….
    Alleen… mijn SCHERMHELDERHEID staat niet zo hoog, denk 35% ofso, en dat scheelt ZOOOVEELLLL πŸ™‚

    Met een JB was mijn batterij van mijn 3GS iig dubbel zo snel leeg, denk dat dit vooral door Winterboard kwam.

    Ow me wifi valt trouwens wel geregeld weg bij me 3GS, volgens mij had ik daar met me 3G geen last van op 3.0. Mja weet dus niet of dit een HW of een SW probleem is. Ben bang een HW :s

    Verder reageert me scherm soms niet als ik gebeld wordt en kan ik dus niet opnemen. Wilde dit nog opnieuw melden nu ik op 3.1 zit, dat het dus nog niet opgelost is :s Maar ook dit heb ik op me 3GS, en nooit op me 3G gehad.

  6. Ik blijf gewoon nog ff op 3.0 alles werkt naar behoren geen batt problemen dus waarom updaten de wijziging zijn voor mij niet belangrijk genoeg om te upgraden.

    i for life

  7. Toevallig kon ik vanmorgen niet meer bellen en gebeld worden. Ik had vol ontvangst (3G). Na het toestel uit en weer aan te hebben gezet deed ie het weer. Ik had 2 gemiste oproepen.

  8. niet slim om te upgraden dus, gezien het feit er waarschijnlijk zeer snel een nieuwe firmware komt.

  9. Wat @JoostF1 zei, ik merk ook al het zachte geluid van het toetsenbord, iets dat ik niet erg vind trouwens.

    Maar heb het idee juist dat mijn iPhone met 3.1 sneller reageert en ook de GPS beter is.
    Gister door Amsterdam gereden door een redelijke lange tunnel en hij behield zijn GPS keurig.

  10. Ik reboot mijn iPhone als ik Denk dat mijn batterij te snel leeg gaat. Zelf ook nog geen probleem gehad met 3.1

  11. Ik heb met name veel accu problemen, elke dag laden en soms zelfs 2x per dag, wifi valt vaal spontaan weg en verbind niet, e-mail wordt spontaan opgehaald terwijl alles op handmatig staat, al een flinke vastloper gehad op 3.1. etc.

  12. Alleen sinds FW3.x problemen indien er geen bereik is (in een afgeschermde ruimte waar computersystemen staan) wordt de batterij binnen 1,5 uur leeggezogen en de telefoon wordt warm. Enige oplossing is dan Flightmode activeren. Verder sinds FW3.x veel problemen met applicaties die het internet gebruiken maar de verbinding traag is. De telefoon “hangt” dan een seconde of 5 en gaat ineens weer verder.

  13. ik heb ook nog niet geupdate. Ik heb nog steeds 3.0.1, gejailbroken en unlocked, werkt perfect. niks mis mee, gaat als een speer! dit blijf ik houden, en updaten? niet nodig. alles doet ‘t toch nu?

  14. ik heb ook nergens last van
    regelmatig op 3G of WiFi, ipod, sms-sen

    en ik doe daar bijna 2 dagen mee …
    dit met een 3GS zonder JB!

  15. Ik zit nu op 3.0 met mijn 3G S maar mijn batterij is hopeloos… K heb alles uit staan zoals WiFi en push maar hij loopt nog steeds snel leeg. Zo snel zelfs dat als ik hem s’nachts niet aan de lader hou hij de volgende dag al leeg is.

  16. Bij mij reageert het touchscreen soms niet, WiFi is niet meer wat het was onder 2.0, het beeld is vaak donker en 3g werkt soms ook niet. Alleen bij het laatste twijfel ik of het aan t-mobile ligt of aan de iPhone zelf.

    Maar over het algemeen werkt OS 3.1 bij mij gewoon goed. Hier en daar af en toe een klein probleem.

  17. Ik heb ook het idee dat de batterij langer mee gaat sinds ik 3.1 heb. Magoed.

  18. Mensen updaten ook veel te snel, ik zit nog op 3.0.

  19. ik heb met OS3.1 alleen last dat ie af en toe vast loopt, hij wordt niet meer zo heet en wat ik soms geweldig vind en soms echt irritant is dat volgens mij de accelerometer opnieuw softwarematig is afgesteld, dat werkt nu veeeel beter

  20. Geen enkel probleem hier met de IPhone 3G op 3.1
    Ben een veelgebruiker…. 2 dagen haal ik met gemak zonder te laden.
    Moet ik wel eerlijk zijn, Ik heb geen 3G verbinding.

  21. Sinds de update naar 3.1 kan ik een bijlage niet altijd meer openen en zie ik :mime attachement in een wit rechthoekje vermeld staan

  22. Ik heb nergens last van. 3.1 draait perfect en batterij gaat lang genoeg mee (al vanaf mijn 1e generatie iPhone laad ik hem elke avond op)

    maar deze iphoneclub.nl kan beter zijn naam veranderen in iphoneklacht.nl. Ik lees de laatste niets anders dan klachten over Apple en T-mobile, afgewisseld met een aankondiging van een nieuwe app. Is de inspiratie een beetje op?

  23. Klopt… dit topic van mij op het apple support forum liep aardig goed:

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2151102&tstart=0

  24. Mijn iphone heeft nu al 2 keer “gehangen”. Geen enkele response voor zo’n 3-5minuten, ook de reset werkt dan niet :S

    Daarnaast moet ik sinds 3.1 elke dag laden…

  25. Ik herken de problemen helemaal niet.

    Heb wel het idee dat mijn 3G verbinding afgeknepen wordt, nadat een T-Mobile medewerker gezien heeft dat ik een (ongebruikt) tethering profiel op mijn iPhone had staan (ik ging langs omdat Visual Voicemail niet meer werkte, blijkt samen te hangen met het tethering profiel).

  26. Ik ben ook niet tevreden met OS 3.1. Heb een 3g en hij is echt om de haverklap heel erg sltraag en bij het unlocken kan ik soms gewoon 10 sec wachten tot hij reageert… Heel irritant

  27. @W.D:
    W.D heb je gekeken of je MMS instellingen nog er in staan?
    Ik moest alles opnieuw toevoegen.

  28. Ik heb ook problemen met de batterij
    afgelopen weeken hield mijn iPhone er ook mee op
    minstens een uur aan e voeding gehangen maar niks meer
    vanmorgen nogmaals geprobeerd en nu laad hij weer op en doet het weer

    ik dacht dat het aan mij iPhone lag maar ligt dus aan het os

  29. Sinds de update naar 3.1 blijkt dat de videofilmpjes op onze iPhone site wel op een 3GS werken maar niet meer op een 3G.

  30. Vannacht ineens de batterij van 23% naar nagenoeg 0 vanochtend. Toestel was in elk geval uit gegaan door te weinig power en stond dus alleen maar in standby vannacht. Nog nooit eerder gehad dus mogelijk gevolg van OS 3.1.

  31. Beste mensen,

    Mijn iPhone 3g heeft sinds de update 3.1 ook problemen met de accu, sneller leeg, ook problemen met Bluetooth > ik kan niet meer koppelen met mijn iMac of MacBook.
    En natuurlijk ben ik tethering ook kwijt. Zelfs mijn schermhelderheid verschiet vaak van kleur. Uiteraard reboot ik en ligt het ding vaak aan de oplader. Iemand een idee of er snel een update volgt???

  32. iPhone 3G fw 3.1
    +: batterijduur goed (tot 2 dagen), wifi-bereik goed, 3g kan beter maar beste tot nu toe, bellen prima, mms ook ok.
    -: mail wordt gepusht maar instelling is handmatig

  33. Ik vind ook echt dat mensen met een JB niet moeten zeuren.
    Ik draai 3.0 met JB en gaat goed.
    Draai je origineel met 3.1 en het werkt bagger, dan heb je reden tot klagen πŸ˜‰

  34. 3G werkt met Echofon helemaal niet goed. Krijg altijd eerst na een paar minuten een time-out en pas na een reload werkt het. Ik vind 3G sinds deze update sowieso een stuk trager werken.
    Hebben meer mensen hier last van?

  35. Ik herken de problemen niet; alles werkt naar behoren. (Snel ff afkloppen, zul je zien dat…)

  36. Sinds 3.1 is mijn iphone TRAAAAAAAAAAG…. πŸ™

  37. Ja, dat van die schermhelderheid heb ik hier ook, zo vaag. Maar de traagheid van 3G is wel het minst leuk, al ligt dat misschien aan T-Mobile.

  38. 2 toestellen:

    1 x : 3GS 16GB ItaliΓ« -> Geen enkel probleem
    1 x : 3GS 32GB ItaliΓ« -> Brick. Update mislukt, en sindsdien geen leven meer in te krijgen. DFU niet, restore niet, niks niet. Zijn op het Apple forum veel mensen met exact dezelfde klacht. iPhone blijft hangen in restore modus..

    Hoop dus op een goede 3.1.1 of 3.2..

  39. Origineel geplaatst door Tommy
    Ik heb nergens last van. 3.1 draait perfect en batterij gaat lang genoeg mee (al vanaf mijn 1e generatie iPhone laad ik hem elke avond op)maar deze iphoneclub.nl kan beter zijn naam veranderen in iphoneklacht.nl. Ik lees de laatste niets anders dan klachten over Apple en T-mobile, afgewisseld met een aankondiging van een nieuwe app. Is de inspiratie een beetje op?

    Tuurlijk, laten we als iphoneclub.nl lekker fanclub blijven en blindelings alles slikken wat Apple door onze strot ramt :-s

  40. Ik heb net het gevoel dat mijn batterij veel langer meegaat met de update 3.1. Ik doe nu 3/4 dagen met mijn batterij bij normaal gebruik

  41. Sinds 3.1 heb ik geen WIFI meer: als ik handmatig verbind krijg ik 2 seconden een verbinding, daarna wordt het verbroken. Als ik daarna probeer te verbinden krijg ik de mededeling: Verbinding niet mogelijk. De beschikbare netwerken worden wel gezien. Zat op 3 verschillenden adressen (thuis, werk) op 3 verschillende WIFI netwerken met verschillende providers, routers, modems, maar heb nu overal hetzelfde probleem. Downgraden naar 3.0 is niet meer mogelijk, rebooten en restoren heeft niks uitgehaald. Dus nu maar wachten op 3.2?

  42. Nee geen gekke dingen gemerkt sinds de upgrade maar ik heb overal laders staan (naast mijn bed, op mijn bureau en in de auto) dus ik heb geen last van lege accu’s.

    Wel had ik met 3.0 veel problemen met Visual Voicemail en SMS. Soms duurde het dagen voordat ik die binnen kreeg.

    Sinds 3.1 krijg ik zowel Voicemail als SMS meteen binnen. En dat is heel prettig.

  43. Mijn iPhone heeft altijd tot tevredenheid gewerkt, TOT 3.1. Alle bekende problemen zijn, helaas, bij mij van toepassing
    *vastlopen – ongeveer om de dag. Kan er geen vinger op krijgen of dat na het gebruik van een bepaald programma gebeurd. Zojuist was het nog het geval. Krijg een melding van een mailtje, wil kijken, maar scherm blijft zwart. Dus harde reset
    *Gewoon unlocken – Duurt erg lang
    *Batterijduur – Ben niet eens een veelgebruiker, maar als ik niet op Wifi zit, maar veel inderweg, kan het zo zijn dat ik er maar een halve dag mee toe kan. Dit weekend in Frankrijk geweest, en dan alles uitgeschakeld (3G, Wifi, Bluetooth etc) en dan kan ik 3 dagen met de iPhone werken. Op zich logisch dat je dan langer kan werken, maar het verschil was nooit zo groot

  44. Ik heb alleen last van het af en toe hangen. Touchscreen noch fysieke knoppen werken dan… Voor de rest gaat alles nog steeds zijn gangetje, mijn accu gaat net zo lang mee als eerst… (met fetch, push, wifi en bluetooth)

    Ik heb het net al in een andere comment gelezen, maar een goede tip is om je schermhelderheid een stuk omlaag te schroeven. Je went er heel snel aan, en het scheelt echt enorm in je batterijverbruik.

  45. @W.D:

    Bij mij waren de mms instellingen en de instellingen voor mobiel internet gereset naar standaard ( blanco velden dus) na de upgrade.

    Even je instellingen eens nakijken en eventueel opnieuw invoeren…

  46. Hmm.. Bij mij gaat de batterij wel veel langer mee.. Van 4 uur gebruik naar 5 en half uur gebruik,
    en als ik het toestel op standby zet, reageert hij niet.. Het scherm blijft zwart.. Hij doet het pas weer als ik de hardware reboot.

  47. regelmatig een bsod (maar dan met b van black….) en pas na paar minuten weer reactie (3G 16GB – geen unlock/ geen jb)

  48. Hier ook al een zwart scherm gehad. Kon de iPhone niet meer bedienen. Na ~30 minuten deed de iPhone het zomaar weer.

    Apart?

  49. Wat is een “battery icon indicator”? Ik heb nog nooit een indicator gezien voor mijn batterij icoon. πŸ˜‰

  50. Origineel geplaatst door W.D
    Bij mij werkt het ontvangen en versturen van MMS niet meer sinds de update naar 3.1
    Heeft iemand anders dat ook gemerkt?

    Bij mij werkt MMS sinds 3.1 ook niet meer.

  51. Geen jailbreak of unlock, officiele belgische 3G en de batt gaat stukken minder lang mee. Waar ik normaal tegen de avond nog een zogoed als volle batt. heb is deze nu bijna leeg.
    Ook blijft hij voortdurend hangen, vooral bij het unlocken dan. na een secondje wachten volgt de iPhone dan. Ook komt het meer en meer voor dat ik telefoon krijg en gewoon niet kan opnemen omdat de iphone niet wil reageren op mn slide. Fijn zo een update,…en zeker als het dan nog eens onmogelijk is naar de oude 3.0 die bij mij eigenlijk perfect werkte.

  52. Ik heb inderdaad het idee dat mijn iPhone sneller is, vooral met het sluiten van applicaties. Andere dingen gaan juist haperig, stotterend.

    Ook wordt ik gek van het wegvallende WiFi. Er lijkt verbinding te zijn maar er komt niets door; VPN blijft eindeloos bezig met verbinden, mail blijft maar “zoeken”, Remote werkt niet. De oplossing is simpelweg even WiFi uit- en weer aanzetten, dan werkt het weer.

    Ik dacht dat het aan mijn router kon liggen, daarom gister een Time Capsule geplaatst (nee, niet alleen vanwege dat probleem, voornamelijk vanwege Time Machine). Echter fixt dit het niet. Op mijn werk heb ik het probleem echter nooit.

    Wat betreft de batterijduur ben ik ook niet tevreden. Het is een prachtig toestel, maar de batterijduur en bellen met luidspreker zijn twee waardeloze punten.

    Ik heb gewoon een origineel toestel van T-Mobile, een 3GS. Geen jailbreaks of ander gedoe.

  53. Ik heb veel problemen met OS 3.1 op 3G.
    Regelmatig valt ie uit (screen freeze) vandaag bijvoorbeeld al twee keer gehad.

    Zaterdag voor het eten gaf de indicator aan dat ik nog 50% had en toen ik keek na het eten was ie uitgevallen en gaf ie aan dat de batterij leeg was.

    Apple had de firmware wel iets beter kunnen testen voordat ie gereleased werd!

  54. For me i have a 3g and a 3gs , both are jailbreaked , but my old 3g has a far better battery life than the 3gs.the only difference between the 2 is the 3g is factory simlock free , why apple cant do as symbian , android and windows mobile and that is to be able to customise your phone without all this jailbreaking rubbish , this is where the iphone fails big time , make the os an open one and let us enjoy our expensive phones without any hassle

  55. Bij mij (3GS, geen JB) heb ik af en toe problemen met de batterij. Hij loopt in 1,5 dag leeg maar ik gebruik hem dan ook redelijk intensief. Wat vreemder is, is dat de batterijindicator schijnbaar willekeurig omhoog en omlaag gaat. Zo is hij 50%, na een spelletje staat hij op 35% en als ik vervolgens Safari open, springt hij weer omhoog naar 40% zonder dat ik hem aan de lader leg. Vreemd.
    Ook al twee keer gehad dat ik met 30+% ging slapen en ‘s ochtends de iPhone helemaal leeg aantrof. Wat er dan ‘s nachts gebeurd is, is mij een raadsel.

  56. Batterij blijft een issue op de 3GS, eind van de dag met een gebruik van 3 à 4 uur vaak nog maar 30%. Aparte is dat wanneer de batterij beneden de 50% is, de afname 2 keer zo snel lijkt te gaan.

    Ik wacht nog steeds op het moment dat de iPhone langer dan 24 uur meekan met alle functies aan. πŸ™

  57. Origineel geplaatst door Fokko
    Sinds de update naar 3.1 kan ik een bijlage niet altijd meer openen en zie ik :mime attachement in een wit rechthoekje vermeld staan

    Same here.

  58. Origineel geplaatst door Melvin
    Origineel geplaatst door FokkoSinds de update naar 3.1 kan ik een bijlage niet altijd meer openen en zie ik :mime attachement in een wit rechthoekje vermeld staanSame here.

    Yep hier ook.

  59. Origineel geplaatst door Jonas89
    Ik heb net het gevoel dat mijn batterij veel langer meegaat met de update 3.1. Ik doe nu 3/4 dagen met mijn batterij bij normaal gebruik

    Wat is normaal gebruik? In je broekzak en aannemen als er gebeld wordt? Verder niets?

  60. @Steven010:

    Idem.
    Soms krijg ik de melding dat er nieuwe e-mail is (geluid en icoon) en wanneer ik dan mijn Gmail-inbox opent is er geen e-mail te bekennen. :S

  61. Hahah heb hem gelukkig toch nog niet geupdate πŸ˜›

  62. Wat raar hier is net alles verbeterd.. Mijn GPS werkt eindelijk weer hoe het hoort. Mijn batterij gaat veel langer mee..
    Juist mijn Wi-Fi kan beter, vroeger vond mijn iPhone zelf nog mijn draadloos netwerk in huis.. nu heb ik Wi-Fi-track nodig om het te vinden.

  63. Ik heb geen echte feiten over de batterij prestatie, gevoelsmatig beter, maar met 3.1 word de mail gepusht terwijl ik toch instelling op handmatig heb staan?!
    Voor de rest merk ik geen verandering.

  64. Bij mij ook geen sneller lege batterij. Misschien komt dat omdat ik geen functies als Genius heb geactiveerd? Of omdat ik geen jailbroken toestel heb, maar gewoon een ‘officiele’?

  65. Batterij is hetzelfde als met 3.0, maar ik laadt hem elke dag wel op, dus merk het niet zo snel.

    Echter word ik gek van het vastlopen. Moet continue rebooten. Gisteren drie keer, vandaag al een keer…

  66. Origineel geplaatst door Weedwalk
    Weedwalk

    Gisteren was het autovrije zondag in Amsterdam. Weet je zeker dat je GPS werkte? πŸ˜‰

  67. Sinds 3.1 heb ik problemen met de mobiele dataverbinding (via Vodafone). De eerste connectie (nadat ik de telefoon unlock) mislukt altijd: mail ophalen lukt niet, Nu.nl timed out, Safari geeft “…website has stopped responding”. En dat is altijd bij de eerste verbindingspoging, daarna werkt het wel. Als ik in Safari de page open, op het kruisje druk en daarna een refresh doe, dan laadt de pagina direct. Mail, Nu en Trein doen het dan ook meteen.

  68. Geen klachten. Nog meer zelfs: batterij gaat iets langer mee als voorheen ( iPhone 3G )

  69. Mijn iPhone reageert vaak niet meer … gewoon helemaal niets meer. Dan hou ik gewoon home en power knop in zodat hij reboot ..

  70. Geen klachten (3.1 op 3G). Maar ook geen merkbare verbeteringen…

  71. Hier ook dat de batterij plotseling erg leeg is. Soms gaat het lange tijd goed, maar hij kan ook binnen enkele minuten de helft van zijn vermogen kwijt raken. Haalde hem laatst van de accu, helemaal vol, en tien minuten later zat de batterij nog maar op de helft.
    Bij het unlocken staat de telefoon ook enkele seconden stil. Attachements kan ik, zoals enkelen al aangaven, ook niet meer openen.

  72. Ik heb soms wel dat mijn email slecht synct. dan heb ik bijvoorbeeld het bericht al gelezen in mijn mail of outlook en dan staat het nog al ongelezen op mijn iphone. Daarbij komt ook dat als je een bericht eerde leest dan je een notificatie krijgt op je iphone het bericht niet gedownload wordt 😐 dan moet je dus als je weer eens je mail opent bergen met email binnen halen.. dat lijkt me ook niet de bedoeling.. maja dat zal waarschijnlijk wel helpen met de levensduur van je batterij

  73. @ Arthur en Joyce:

    Staat automatisch helderheid aanpassen misschien aan bij jullie? Dan verschiet die idd regelmatig..

    Wat de batterij indicator betreft:
    Deze werkt een beetje net zoals tijd van kopieren berekenen in Windows bijvoorbeeld… Die kan ook ineens verspringen zodat het ineens korter duurt…Dit omdat hij ineens met kleinere bestanden te maken krijgt..
    Op de iphone kost een spel spelen meer batterij dan internetten, dus als je een spelletje stopt en het internet opgaat, kan die weer naar boven schieten πŸ™‚ Het heet niet voor niks een indicator (indicatie dus), nooit precies.

  74. Het enige probleem bij mij naast tethering is MMS dat werkt niet meer.

  75. Dat is duidelijk!! ik blijf lekker op 3.0 jb!!

    geruchten gaan dat 3.1.1 voor de iPhone in oktober al uitkomt, dus even wachten en de forums in de gaten houden, best zinvol zo’n forum.

  76. Origineel geplaatst door MisticRain
    Ik heb soms wel dat mijn email slecht synct. dan heb ik bijvoorbeeld het bericht al gelezen in mijn mail of outlook en dan staat het nog al ongelezen op mijn iphone. Daarbij komt ook dat als je een bericht eerde leest dan je een notificatie krijgt op je iphone het bericht niet gedownload wordt dan moet je dus als je weer eens je mail opent bergen met email binnen halen.. dat lijkt me ook niet de bedoeling.. maja dat zal waarschijnlijk wel helpen met de levensduur van je batterij

    Jaaa dit heb ik dus ook!!! heel irritant..Heb icm MobileMe account. Lees ik mail op me mavbook, blijft hij toch nog staan op me iphone als ongelezen (Badge dus). Dan moet ik me mail app op me iphone openen en gaat die syncen, zodat hij dus direct als gelezen komt mja..wil dat dus zonder dat ik Mail hoef te openen.

  77. Hoi,

    Ik heb 2 weken geleden een Iphone 3GS 16G besteld, maar als ik al deze klachten hoor, ben ik toch wel aan het twijfelen of het de juiste keus is geweest om te bestellen.

    Ik hoop dat Apple al deze problemen langzaam gaat oplossen, want zou ik ook ook deze problemen krijgen ben ik erg teleurgesteld met mijn aankoop.

  78. Bij mij gaat hij soms plots over naar grps terwijl ik gewoon 3G bereik heb. Verder heeft hij zichzelf al een paar keer uitgezet…

    Vooral door die switch van 3G naar grps kost batterij verbruik.

  79. Precies een dag voor deze update een jailbreak uitgevoerd. Daardoor deze update niet geΓ―nstalleerd. Geen spijt van, ik wacht wel even en tether lekker door.

  80. mijn iPhone 3G reageert nu soms ok helemaal niet meer dan moet ik de home knop en hold knop voor lange tijd inhouden en dan doet hij het meteen
    ik zal eens gaan letten op de batterijduur

  81. Goedenmiddag, we hebben een complete Unix kernel aan boord !
    Onbegrijpelijk dat er nog geen tooltje is om het syscmd “top…” grafisch uit te lezen. Dan zie welk proces in ruststand hoeveel cpu verbruikt.

    (met SysinfoPlus.app zie je wel het totaal aan user load, moet in rust onder de 0.1 % zakken voor een batterylife > 1 etmaal)

    Overigens zegt dit niets over de 3G unit, maar daar heeft de chipfabrikant toch zeker tools voor!

  82. Sinds de nieuwe update kan ik alleen mijn iphone rebooten als ik hem aan itunes hang. Als ik hem zonder mijn mac reboot dan blijft hij hangen bij het apple logootje.

    Iemand anders ook dit probleem gehad? Ik ben inderdaad ook mijn tethering kwijt (iPhone 3G simlock vrij uit italie).

  83. 2.2.1 werkte nog het fijnst…

  84. Bij mij werkt mms ook niet meer sinds de update. ook zijn er een aantal fouten in de hyves applicatie gekomen. @W.D:

  85. @ Xinchou, ik vond 1.1.4 nog het prettigst lekker stabiel.

  86. 3gs, geen jailbreak, 3.1: geen klachten.

    Zou aardig zijn te zien hoeveel mensen die klachten hebben, een jailbreak hebben.

  87. Tethering is weg!
    Voor de rest doet hij het perfect.. Maar waarom ik nou niet meer kan tetheren πŸ™ Terwijl ik dat juist echt nodig heb!

    De rest doet het perfect

  88. Probeer eens om de fraudebescherming uit te zetten in de safari instelling. Bij mij lijken alle problemen hiermee opgelost. Batt. Gaat terug normaal mee, en die lag bij het ontwaken lijkt ook verdwen. Misschien maar tijdelijk maar het proberen waard.

  89. Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen
    3gs, geen jailbreak, 3.1: geen klachten.Zou aardig zijn te zien hoeveel mensen die klachten hebben, een jailbreak hebben.

    Ja idd, ben ik ook wel erg benieuwd naar πŸ™‚
    Jammer dat je dat hier niet kan terugzien, alleen op het forum.

  90. Tot nu toe heb ik geen last, maar ken mensen die dat wel hebben, ook met een 3.0.1 firmware. Dus volgens mij is het niet persee de firmware. Ik zelf heb 3.1 jailbroken. Ik doe altijd maar een dag met een baterij, maar ik gebruik veel wifi en GPS. Op mijn oude HTC deed ik ook maar een dag met een batterij dus is het niet erg voor mij. Hoewel ik wel altijd heb gedacht dat Apple draadloos syncen om die reden niet heeft geimplementeerd. Nu MOET je wel opladen als je wilt syncen πŸ˜‰ En de sony batterijen zijn zowiezo al niet om over naar huis te schrijven, in wat voor device dan ook πŸ˜›

  91. omdat mensen hun iPhone al een paar maanden niet hebben gereboot.

    Hehe:P

    Ik wou eerst updaten, de verbeterde dingen maakte 3.0 af naar mijn idee. Maar toen kwam het tetherprobleem.. Tethering is toch wel handig voor op school, waar het WiFi-netwerk constant overbelast is.. En nu ik dit allemaal hoor wacht ik maar lekker tot 3.1.1! Maar tether en jailbreak moeten het dan wel doen;)

  92. oef best dat ik nog geen update heeft gedaan πŸ˜€

  93. Ik zit nog op 3.0, maar sinds ik op 3.0 zit is mijn batterijduur ook aanzienlijk slechter.
    En mijn scherm reageert soms totaal niet :S

  94. na update van 3.0 naar 3.1 werkt mijn gps moeilijker
    voor die tijd binnen 3 sec fix
    nu soms 3 minuten
    verder geen klachten nog

  95. Hij zuigt bij mij ook heel snel leeg, op 3.0 JB (zonder winterboard πŸ˜‰ ).
    Af en toe heb ik het gevoel dat het windows is, en het ding elke maand ff gerestored moet worden. Beetje jammer alleen dat je niet fatsoenlijk kunt backuppen πŸ™

  96. Origineel geplaatst door Tjeetje
    Sinds 3.1 heb ik geen WIFI meer: als ik handmatig verbind krijg ik 2 seconden een verbinding, daarna wordt het verbroken. Als ik daarna probeer te verbinden krijg ik de mededeling: Verbinding niet mogelijk. De beschikbare netwerken worden wel gezien. Zat op 3 verschillenden adressen (thuis, werk) op 3 verschillende WIFI netwerken met verschillende providers, routers, modems, maar heb nu overal hetzelfde probleem. Downgraden naar 3.0 is niet meer mogelijk, rebooten en restoren heeft niks uitgehaald. Dus nu maar wachten op 3.2?

    Same here! Heb nog nooit een probleem gehad met m’n iPhone tot ik vorige week m’n fw upgrade naar 3.1. Kan op geen enkel wifi netwerk meer inloggen. Krijg het niet verholpen met resetten of wat dan ook… Sucks.

  97. Vreemd hoor al die verdeelde reacties. Direct na de release van 3.1 heb ik op mijn 3GS een restore naar 3.1 gedaaan. Enige wat ik constateer is dat deze update voor mij geweldig was! Batterij gaat langer mee dan ooit, hij is snel en retestabiel… 11 maanden een 3G gehad en deze 3GS nu 1 maand en het werkt allemaal beter dan ooit.

  98. @Andy:
    Heel apart jouw reactie te lezen, dit is echt een diplicaat van wat ik ervaar! Bovendien heb ik nog soms dat m’n startknop niet oppakt… Erg vreemd allemaal…

  99. Met 4 verschillende (3x zakelijk, 1x prive) emailadressen begint het behoorlijk irritant te worden dat de mail permanent gepushed wordt! Zelfs een programma als FreeMemory krijgt mijn mail niet gestopt, sterker nog, als ik probeer geheugen vrij te maken begint OS 3.1 fanatiek mijn mailboxen op nieuwe mail af te speuren. Geen wonder dan m’n batterij leeggeslurpt word…
    Vandaag in de trein naar Utrecht viel permanent mijn verbinding weg, notabene in een van de dichtsbevolkte gebieden van Nederland… De iPhone “bevroor” ook 2 keer, het scherm werd zwart, en de startknop werkte 3 keer niet. 3G is ontzettend traag en onbetrouwbaar, en sommige programma’s die op 3.0 perfect liepen hebben plotseling last van remsporen. Erg vreemd allemaal, ik wil 3.0 TERUG!!!

  100. Ik merk geen problemen met 3.1 op mijn 3GS, maar helaas is deze nog niet jailbreakbaar..

  101. Het enige wat ik gemerkt heb is dat de toetsenbord-klik (geluid) zachter is geworden.

  102. Ik heb gisteren 3.1 op m’n iPhone gezet en heb ‘m gejailbreakt. Ik heb na 2x muziek geluisterd gemerkt dat de batterij een stuk leger was dan normaal.

  103. Nergens last van met de OS 3.1. Zelfs de accu duur is niet veel anders geworden sinds deze update.

    Alleen het toetsenbord geluid wat zachter is geworden.

    Houdt de accuduur bij met een Excel bestandje sinds een tijdje, maar merk geen verschil met de vorige OS-en.

  104. Hier ook problemen. Batterij sneller leeg, is laatst zelfs plots in een keer leeggettrokken. Loopy ook twee keer per dag helemaal vast. Zojuist dus maar een downgrade naar 3.0.1 gedaan. Heb 3g, geen jailbreak, noit gehad.

  105. Origineel geplaatst door Andy
    Ik heb met name veel accu problemen, elke dag laden en soms zelfs 2x per dag, wifi valt vaal spontaan weg en verbind niet, e-mail wordt spontaan opgehaald terwijl alles op handmatig staat, al een flinke vastloper gehad op 3.1. etc.

    grappig dat heb ik ook. Nooit auto mail opladen aangehad en nou wordt in eens alles gesyncd. Ook mijn wifi valt veel weg. Weet ik bijna zeker dat ik nu langer kan doen met de accu dan normaal!

  106. pffff ik moet nu iedere dag laden ook wanneer ik hem niet gebruik

  107. hoop problemen zo te lezen met 3.1 heb eigenlijk nergens last van wifi doet t mms doet t 3g doet t batterij gaat nog evenlang mee houd t een hele dag vol bij intensief gebruik(heb ook de juicepack air)hij is wel een keer uitgevallen toen ik op msn zat via beejive ,ff reboot gedaan en hij werkte weer hopelijk blijft dat zo πŸ˜‰

  108. Origineel geplaatst door Rian
    Mensen updaten ook veel te snel, ik zit nog op 3.0.

    Daarom ben ik van 2.21 in een keer naar 3.1 gegaan. Een x.0-versie zie ik echt niet zitten.

  109. Me kk iPhone valt ook telkens uit, FIX WAT APPLE! :@

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.