Reacties voor: Apple haalt vaping-apps uit de App Store na tientallen doden

Apple heeft vaping-apps over e-sigaretten uit de App Store gehaald. Het bedrijf wil niet verantwoordelijk zijn voor gezondheidsrisico's van e-sigaretten.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Apple kan helemaal niet verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsrisico’s. Dat zijn de fabrikanten en de gebruikers zelf lijkt me. Prima actie overigens.

  2. Apple moet zich eens beter inlezen. De doden zijn gevallen door illegale vapevloeistof waarin THC en versneden vitamine E Acetate in verwerkt zijn. De officiele vapevloeistof heeft hier helemaal niks mee te maken.

  3. Toch is het allemaal onzin. Vape gebruiken, bedoel ik. Ik vind dat Apple hier goed aan gedaan heeft.

  4. @JeroenT: Het is een vermoeden als ik dat bericht lees…

  5. Prima actie van Apple! Het zal vast weer voor veel verontwaardiging zorgen en gelach vanuit de Android hoek, maar persoonlijk ben ik het altijd nog eens met het gevoerde beleid van Apple! Als bedrijf een statement maken is helemaal okay maar niet iets wat we gewend zijn, veel bedrijven kiezen al snel voor de harde pegels! (overigens zal Apple hier geen noemenswaardige inkomsten door mislopen…).

  6. Vreemde rommel, hele rokerij is zo 1938 .
    Nog steeds mensen dat doen en vooral ook nog steeds mensen ermee beginnen heel onnozel

  7. Gaan ze dan ook de Mc Donald’s app verwijderen?

  8. Zoals gewoonlijk wil apple weer Roomser dan de paus zijn. Zal wel in het verantwoord maatschappelijk
    ondernemen kots bakje van ze passen.

  9. Roken en vapen is echt voor dom volk.

  10. Ik weet welke chemicaliën erin zitten. Sowieso stom om dat te gebruiken. En dan vooral de mensen die zeggen dat het maar waterdamp is 😂😂😂. Goede actie van Apple by the way!!

  11. Nu ook nog de navigatie apps voor auto’s verwijderen. Komt stikstof in de lucht

  12. Origineel geplaatst door Leo
    Roken en vapen is echt voor dom volk.

    Einstein rookte ook..

  13. Lekker ganja vapen, geen vloeistof.

  14. Origineel geplaatst door Leo
    Roken en vapen is echt voor dom volk.

    Origineel geplaatst door Gil
    Einstein rookte ook..

    En die is ook dood 😉

  15. Ik begin me zorgen te maken over de invloed van alle Amerikaanse techbedrijven met hun dubbele moraal op ons hedendaags leven.
    De Apple’s, Facebook’s en Googles van deze wereld beginnen er voor te zorgen dat heel ons online leven (en dat is voor veel mensen een heel groot deel van hun leven) geredacteert wordt.

    Misschien zorgt het slecht gebruiken van illegale vloeistoffen in een vapepen, voor een klein aantal slachtoffers in de wereld. Maar Vape apps worden wel uit de appstore gehaald.
    Alcohol en vuurwapens, waar het dan weer 100% van vaststaat dat ze voor enorm veel meel slachtoffers zorgen door slecht en illegaal gebruik, dat is dan weer geen probleem, want… vrijheid.

    Kindersurpise werd verboden in de VS, er moest maar eens een kind dat volledige ei in zijn of haar mond steken en stikken in het speelgoedje. Lijkt onmogelijk voor ouders om hun kinderen bij te bij te brengen dat ze dat niet zomaar in één keer in hun mond moeten steken.
    Maar roze, kleine, halfautomatische geweren, speciaal ontworpen voor 12-jarige meisjes,… dat moet dan wel kunnen, want om een of andere reden is het dan wel zo dat de ouders de kinderen opvoeden hier goed mee om te gaan, want vrijheid.

    Bedrijven als Facebook, bannen afbeeldingen van schilderijen van 16e eeuwse meesters als Rubens, of een onschuldige foto van een vrouw die haar kind voedt, want sex.
    Maar 14 jarigen die met een bikini die net de tepels bedekt op een strand zitten te bingedrinken, dat is geen probleem, want vrijheid…

    Ik hoop echt dat we gaan begrijpen in Europa dat er een handvol Amerikaanse multinationals zijn die in ons dagelijkse leven beslissen wat wij wel of niet mogen zien of doen en dat wij daar als verlichte Europeanen meer en meer in mee aan het gaan zijn, want we zien niet anders.

  16. Binnenkort ook alle ‘alcoholische’ apps uit de store dan?!!!

  17. De ‘bewezen schadelijke genotsmiddelen ‘??? Is dat een uitlating van Apple of van iCulture??? Het gaat hier inderdaad om vitamine E in illegaal gekochte THC bevattende liquid. Graag rectificeren als het een uitlating van iCulture is. Er wordt al genoeg onzin door de tabakslobby de wereld in geslingerd.

  18. Wat een betutteling.

    Dan ook gelijk maar CarPlay eruit? Verkeersdoden.
    Gelijk de app van Burger King eruit? Transvet.

    Big tech krijgt veel te veel invloed op ons leven.

  19. @Dries: Goeie observatie! 👍

  20. @Dries: Mee eens. En tja, alcohol en wapens zijn helaas niet snel weg te denken aangezien de overheid er zelf ‘verslaafd’ aan is. De accijns op alcohol spekken de staatskas enorm (hoezo afhankelijk?) en er op het gebied van wapens nogal wat handelsrelaties met andere landen op het spel staan. De overheid houdt het door haar afhankelijkheid dus lekker in stand.

  21. Origineel geplaatst door Leo
    Roken en vapen is echt voor dom volk.

    Het allerergste vind ik dat ik overal in de stad die rommel in de lucht tegenkom. En als ik er wat van zeg dan word ik boos aangekeken of bedreigd.

  22. Origineel geplaatst door Leo
    Roken en vapen is echt voor dom volk.

    Origineel geplaatst door Gil
    Einstein rookte ook..

    Origineel geplaatst door micha
    En die is ook dood 😉

    Dat staat ons allemaal te wachten, of je nu rookt of niet, ik wil maar zeggen dat ik de kriebels krijg als iemand uitspraken doet zoals “roken is voor dom volk”.
    Leven en laten leven man! ✌🏻

  23. @Gil: nou wie nu nog rookt is niet al te clever , zeker als je nou nog begint.

    Wordt steeds duurder steeds meer plekken waar het niet mag steeds minder verkoop punten.

    Het is echt iets van vroeger mensen….
    De stoppen met roken apps zijn idd een beter idee.

  24. @Ben: Ach ik rook zelf ook en al makkelijk 15 jaar en stoppen met roken moet je in de eerste plaats ZELF willen en dan pas kan “iets” je helpen. Anders rook je gewoon verder terwijl de app alleen maar plaats op je toestel in neemt 😅

  25. Origineel geplaatst door Patrik
    Ik weet welke chemicaliën erin zitten. Sowieso stom om dat te gebruiken. En dan vooral de mensen die zeggen dat het maar waterdamp is 😂😂😂. Goede actie van Apple by the way!!

    Ooh, vertel!?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.