Reacties voor: Vandaag om 23:00 uur Nederlandse tijd: kwartaalcijfers van Apple

Apple gaat vandaag om 23:00 uur Nederlandse tijd de kwartaalresultaten bekendmaken. Gezien het komende media-evenement valt er weinig nieuws te verwachten over producten of behaalde mijlpalen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. ik weet niet waar de genoemde 10% koersverlies op vrijdag vandaan komen… het waren ca 10 dollar koersverlies oftewel 4.96 %…
    Je hebt gelijk en het artikel is aangepast.

  2. Ik kijk morgen wel. Om 23:00 lig ik te maffen

  3. Wie heeft er hier eigenlijk aandelen in Apple? Levert je het ook wat op?

    Ik ben niet echt thuis in aandelen, maar heb me er de laatste tijd wel een beetje in verdiept en zou best wat willen van Apple.

  4. Met aandelen Apple ben je een jaartje of 25 te laat.

  5. Doen we hier tegenwoordig ook al aankondigingen van aankondigingen van financieel nieuws? Dat het inhoudelijk behandeld wordt, ok, maar dit is in mijn ogen niet helemaal relevant.
    De overlap met OMT is sowieso heeeel erg groot.
    Het nieuws is relevant voor degenen die de kwartaalcijfers graag live willen volgen. Zie het als een vriendelijke reminder.

  6. Origineel geplaatst door alchemist
    ook al aankondigingen van aankondigingen van financieel nieuws? Dat het inhoudelijk behandeld wordt, ok, ma

    inderdaad, net zoals aandelen van google.
    daar had je nu eens rijk mee kunnen worden :p

  7. Origineel geplaatst door sasf
    Doen we hier tegenwoordig ook al aankondigingen van aankondigingen van financieel nieuws? Dat het inhoudelijk behandeld wordt, ok, maar dit is in mijn ogen niet helemaal relevant.De overlap met OMT is sowieso heeeel erg groot.

    Gonny kan speciaal voor jou misschien http://www.iPhoneclubofftopicApplekwartaalcijfers.com opstarten. 🙂

  8. Ik heb aandelen van apple.

  9. Kwartaalresultaten voor het eerste fiscale kwartaal ??

    Wij zijn in Januari nog. Ik snap het niet.

    Uitleg please.

  10. ja apple levert niet veel op. af en toe stijgt het even een procentje en daalt het er weer twee, maar meer gebeurd er niet. als ik jou was zou ik lekker in iets anders investeren!

  11. ik heb ook aandelen van apple, maar die leveren niets op als je in termen van dividenten spreekt. echter, de koersverwachtingen kan je opvragen bij verschillende beursbedrijven, en die spreken rond de 250 a 300 dollar. dus het is zeker het gokje waard.

    Daarbuiten is apple op de beurs ook zeer gegeerd, omdat ze één van de weinige bedrijven zijn die op een enorme geldberg zitten. dit heeft als gevolg dat hun aandelen “solide” zijn. De kans dat dit bedrijf failliet gaat, en je als aandeelhouder al je geld kwijt bent, is zeer klein. je kan het vergelijken met de dollar vroeger, waarbij elke dollar in omloop verzekerd was door goud in Fort Knox, en de liberty dollar nu.

    anyway, ik hoop dat het dit voor joost een beetje duidelijker maakt.

  12. @Olivier
    Ter verduidelijking:
    Een boekjaar is niet persé gelijk aan een kalenderjaar.

  13. ik heb gekocht toen het aandeel naar beneden was geduikeld toen iedereen dacht dat Jobs op sterven na dood was. Best move in months!

  14. Toen ik mn 3g binnenkreeg stonden ze op 150 per aandeel, en kijk waar ze nou staan, en dat is plusminnus 1 jaar geleden. Maar het is nog maar de vraag of de iPad net zo’n hype gaat worden als de iPhone. Ik denk dat ze anders wel wat gaan zakken, maarja heb toch geen aandelen dus boeit me niet zoveel. Maar voor degene die ze wel hebben, die wens ik het beste

  15. Ik denk ook niet dat de mogelijke komst van een ipad tot een veel hoger aandeel van Apple gaat leiden. en dat denken anderen met mij: nu de geruchten steeds hardnekkiger worden zie je de koers van het aandeel (door speculaties) nog niet heel erg stijgen.

    Aan de andere kant denk ik wel dat de nieuwe Iphone voor wat winst gaat zorgen, en daarom is het nu misschien een goed moment om te kopen. Omdat hij in de aanloop van de nieuwe iphone alleen maar zal stijgen. En je dan al snel te laat bent om de maximale winst te pakken.

  16. @Olivier:

    Financiële kwartalen lopen niet gelijk met kalenderkwartalen. Het 4de financiële kwartaal begon op 01-07-2009 en eindigde op 30-09-2009.
    Het 1ste financiële kwartaal 2010 betreft de maanden: Okt, Nov en Dec. 2009!

    @Joost
    Ik heb aandelen in Apple’s……Granny Smiths voornamelijk 🙂
    Investeren in IT & Tech. Fondsen met de intentie om veel geld te verdienen op korte termijn is tegenwoordig vrijwel niet meer mogelijk. Mocht je ooit Einsteins theorie daadwerkelijk in de praktijk kunnen uitvoeren dan zou ik je adviseren om grote pakketten aandelen Amazon in te kopen in 1997 voor $18 p/s en deze van de hand te doen, enkele weken na de beursgang voor $350 p/s (+1944%)! Doe hetzelfde met Yahoo! in 1996 voor $13 p/s en verkoop ze in 2006 voor $465 p/s (+3577%).

    Aandelen Apple kostte bij de beursgang in 1980 zo’n $22 p/s, de hoogste koers tot nu toe werd op 28-12-2009 gehaald; bijna $214 p/s

  17. @ iPhonist von Gates

    laten we dan even hypotetisch verder denken. dit doen zijn gelijk staan aan beursfraude en handel met voorkennis. lijkt me wel leuk, maar dan ga ik toch gewoon voor de winnende euro millions cijfers hoor. lijkt me veel eenvoudiger.

  18. Origineel geplaatst door Robin
    ja apple levert niet veel op. af en toe stijgt het even een procentje en daalt het er weer twee, maar meer gebeurd er niet. als ik jou was zou ik lekker in iets anders investeren!

    Volgens mij weet jij niet zo goed waar je over praat? Of is het ironie wat je hierboven schrijft? Het aandeel apple is vorig jaar van ongeveer 85 dollar naar 210 dollar gestegen. Ik wou dat mijn hondje zó ziek was..

  19. Overigens heb ik dit weekend een analyze gelezen van de handel in Apple afgelopen vrijdag. Hierin werd beweerd dat een hedge fund de koers ruim 5% omlaag manipuleerde.
    Hedge funds doen dit vaker in aanloop naar bedrijfscijfers.

  20. Overigens kan ik iedereen nog steeds van harte aanbevelen wat aandeeltjes apple te kopen op 200 dollar. Het bedrijf heeft zo’n 37 miljard dollar op de bank staan en een, naar verluid superkwartaal gedraaid + een naar verluid geweldig nieuw product in de pijplijn.

  21. Heb eind 2008 aandeeltjes gekocht voor 88 p/st. Ergens afgelopen jaar weer verkocht voor 165 dus best de moeite. Maar achteraf toch nog even moeten wachten 🙂

  22. Waar kan je zo aandelen kopen ?

  23. In de groentewinkel…

  24. bij je bank kan je dit doen, maar daar betaal je je meestal blauw aan transactiekosten. het beste (maar niet altijd even veilig!) zijn online stockbrokers. ik ga hier geen namen noemen want ik wil niemand per ongeluk duperen. dus wil je het veilig spelen: sluit een aandelenportefeuille af bij je bank.

  25. snel aandelen inkopen! 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.