Reacties voor: Vandaag in de RAI: iCreate Live met iPhoneclub, OMT en Appletips.nl

Vandaag vindt in de RAI iCreate Live plaats. iPhoneclub is van de partij met een presentatie over de App Store, Richard IJzermans geeft Appletips en OMT heeft een talkshow.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Ik ben er ook bij vandaag! Veel suc6 en plezier Iphoneclub!

  2. Heel veel plezier voor wie er heen gaan. Ik kan jammer genoeg niet omdat ik moet werken. Anders was ik zeker gegaan. Ik lees het verslag wel 🙂

  3. Vandaag in de RAI: Tim

  4. Dat jullie dit nu pas melden en niet een tijd van te voren echt een gemisde kans dit en een fout in jullie organisatie
    Als wij dit eerder hadden geweten had ik met mensen van mijn bedrijf kunnen komen

  5. Tot zoo allemaal!!!!!!

  6. Jammer dat ik het pas op de ochtend zelf lees.

  7. Deze aankondiging komt voor mij een beetje te laat. Indien mogelijk de volgende keer een event eerder bekend maken.
    Ik had er namelijk graag heen gegaan.

  8. Haha wij zitten al lang in de auto.
    Onder het auto rijden las ik het had vorige week al kaartjes gereserveert

  9. @jos….nou volgens mij was dit afgelopen maandag al aangekondigd.
    Volgende keer zelf een beetje opletten!

  10. @Jos:
    Onder een steen geleefd? Heeft volgensmij hier een artikel over opgestaan hoor.
    Op OneMoreThing.nl zelfs meerdere.

  11. Hè wat jammer ik zit nu op het vliegveld van Noorwegen dus ik kan er helaas niet naartoe 🙁
    Ik kom pas vanmiddag aan in Nederland. In ieder geval veel plezier iedereen die er naartoe gaat!

  12. Gelukkig woon ik naast de RAI. 2 Minuten lopen en ik zit in het walhalla. Mooier kan de dag niet worden!!

  13. Helaas, vandaag iets anders op de planning. Vandaag geen ustream??

  14. Spijtig dat het vanuit België nogal ver rijden is, had er graag geweest, maar ja

  15. Helaas geen tijd.

  16. @Mick:

    Echt je word er al weken bijna mee doodgegooid :p

  17. Origineel geplaatst door wes.: @Mick
    :Echt je word er al weken bijna mee doodgegooid :p

    Op iPhoneclub? Het kan zijn dat ik wat gemist heb maar hier heb ik er niks over gelezen, op OMT heel veel.

  18. helaas moet ik weer werken , lang leve de horeca 🙁

  19. wordt lang in de rij staan ivm drukte van de Giro…

  20. Mooi gepland,
    half amsterdam-zuid is onbereikbaar vanwege de Giro

  21. Het is niet oud minister maar demissionair, toch?

  22. Wattt, ben elke dag op deze site en nu pas lees ik over deze happening. Jammer, ik was dan echt wel geweest.

  23. Volgende keer een megafoon meenemen Gonny… 😉

  24. Ben al weer onderweg terug, viel behoorlijk tegen!

  25. Je hoeft niet te komen, wat een amateur zooi. Niks te koop, paar stands, geen pin voor entree kaartjes. Kleine zaaltjes voor de workshops geen geluid installatie etc etc

    Dus zonde van je tijd en geld!

  26. Idd jammer dat ik nu pas lees hierover. Zit niet alle sites af te struinen en dus dit is mijn info 🙁

    Misschien het forum via de iPhone app 😉 dan lees ik het ook hehehe

  27. @nynkee__:
    Nope, Plasterk is, net als alle andere PvdA’ers, afgetreden.

  28. Lekker slim om dat op de dag zelf te vertellen

  29. Ik kom er net vandaan er is echt wijnig of niks te doen.
    Je kan alleen wat ipad’s uitproberen dat top en winnen!!
    Maar verder niks te doen echt niet de moeite waard!!
    Ps: bij de Apple store kun je nu ook de ipad uitproberen.

  30. Mensen, mensen… wat een aanfluiting. Nog nooit zo’n slechte beurs bezocht. Zonde van het geld.

  31. wat een aanfluiting…

  32. Wat? Ik vond het juist wel heel erg leuk! Ja, er waren wat weinig kraampjes, maar de lezingen waren erg interessant en in de OMT-zaal was de hele dag (behalve in de pauze) wel iets leuks te zien/horen!

  33. Wat een trieste zooi zeg, 12,50 entree kan niet eens pinnen. Bloedheet in de zalen en veel te weinig ruimte, geen microfoon aanwezig dus je verstond de helft niet.

    Kon ook gewoon in iemands achtertuin of buiten voor de RAI.

  34. Vanmorgen deze “beurs” bezocht. Echt, helemaal NIKS, een grote aanfluiting. Paar standjes(en niet interessant), te heet, en alle workshops te druk (binnenkomen was al niet meer mogelijk), geen stand om onderdelen of aanvullingen te kopen etc. Had vooraf een kaartje voor € 7,50 maar zelfs dat was teveel geld voor zoiets schamels: ICREATE: je moet je schamen.

  35. Vond het best een prima beurs, vooral de lezingen van Richard IJzermans (appletips.nl).

    voor de volgende keer kan er inderdaad nog wel een hoop verbeteren, zoals een microfoon voor de spreker, maar voor een eerste keer best prima.

    /Frank

  36. Zo, dat was ff een trieste bedoeling zeg! Nog geen half uur binnen geweest. Was gelukkig ‘toevallig in de buurt’… Niet voor herhaling vatbaar.

  37. Nou nou, iets genuanceerder mag wel. Ik ben er geweest en heb 5 lezingen gevolg, de ene was gewoon een product reclame (office 2008) terwijl de andere spreker een enthousiast betoog had voor creatief filmen (Olaf van Gerwen). De die-hard OS-X tweakers hadden veel aan Richard IJzermans. Maar het is juist dat de zalen te klein waren, de sprekers slecht te verstaan zijn en de beamers gewoon al te oud waren voor dit soort presentaties. Maar ach, het was pas de eerste editie, volgend jaar kan men dat verbeteren.

  38. Ben het wel eens met die negatieve berichten. Helaas!
    Oppervlakkige info, te volle zalen, maar nog erger: geen microfoons!! Sprekers dus onverstaanbaar. Jammer voor jou Gonny, maar ben weggegaan.
    Goede les voor eerstvolgende ICreate beurs.

  39. Vandaag ook geweest. Benedenvloer was eigenlijk veel te weinig. Gelukkig was er nog OMT Live. 2 keer naar keynote van iPc geweest omdat de eerste keer nauwelijks te verstaan was. Tweede keer was het wel bezig. Dus volgende keer eens de mannen van OMT inschakelen voor het geluid.

    Denk dat ik volgende keer wel terug kom. En dan ook graag voor een hotspot zorgen zodoende dat we met onze iPhones op internet kunnen. Geen zin om dat met roaming te gaan doen.

  40. Dit was het geld zeker niet waard….

    Beneden werd er slechts reclame gemaakt voor bedrijven… Boven waren de workshops op beginnerniveau en hadden weinig nieuwe informatie.

    Het was warm… te weinig zitplaatsen… in een woord: Zonde van mijn geld !

    De ipad was toch wel weer een pluspunt..!

  41. Echt iCreate een geluidsinstallatie was niet echt iets om op te bezuinigen. Maar verder was het super. Richard Gonny OMT petje af. Aangezien het na jaren weer mac event was is het ook lastig. Drukker dan verwacht. Volgend groter en nog beter ;-)) Doorgaan………. En laat die piszeikers van hierboven maar hun ding zeggen ………..

  42. 2 uur gereden, 15 euro voor parkeren, 12,50 euro entree…. en niks gekregen

    paar tafels met dingen waar niemand op zit te wachten en lezingen zonder microfoons in zalen die te klein waren

    echt zonde van mijn geld

    ik zeg ook gelijk mijn lidmaatschap van icreate af

  43. Even wat ervaringen van mij, als spreker. iCreate had me gevraagd om een praatje te houden en ik dacht eigenlijk dat ik met mijn onderwerp (‘de App Store de baas’) te eenvoudig had ingestoken.

    Wat het beginnersniveau betreft: voordat ik met iCreate ik contact kwam dacht ik dat het een blad voor creatieve professionals was, maar dat bleek niet zo. Ik heb daar achteraf nog met iemand van de redactie over gesproken. Op iPhoneclub zou ik niet zo snel een workshop simkaartknippen in 15 stappen doen, omdat ik er vanuit ga dat ons publiek met de instructie “hier heb je een sjabloon, succes ermee!” wel uit de voeten kan. Maar bij iCreate richten ze zich bewust wel op beginners en kijken ze niet raar op als iemand vraagt: “Wat is een simlock?”. Dat was ook wel te merken bij de iCreate-stand: kreetjes van verrukking wanneer iemand even een iPad mocht vasthouden. Ik had in mijn eerste versie van de presentatie een stuk over de opmars van Android, maar daarbij werd ik zo schaapachtig aangekeken (waarschijnlijk had maar 5% een Android-toestel van dichtbij gezien?) dat ik dat stuk in de tweede versie van de presentatie heb weggelaten.

    Wat mij tegenviel is de vooroorlogse techniek van de RAI: geen geluidsinstallatie, geen airconditioning, beamers uit de vorige eeuw met alleen VGA-aansluiting. Er worden in de RAI toch wel meer presentaties gegeven (ik dacht dat het hun core business was)? Dan hoef ik als gelegenheidspresentator toch niet mijn eigen geluidssysteem en een pakket beamerkabels mee te nemen? Wat me ook tegenviel was dat de zaaltjes veel te klein en te benauwd waren. Bij de eerste versie van mijn presentatie zat de zaal stampvol, ook in de gangpaden zaten mensen. Omdat het dringen was om in die zaaltjes te komen, gingen mensen 20 minuten van tevoren al in de zaal zitten, waardoor je als spreker weinig gelegenheid had om je set-up te doen (ik bedoel: 10 minuten voor aanvang zat iedereen me al apatisch aan te gapen: “komt er nog wat van?”). Als ze grotere zaaltjes hadden genomen was er niet zo’n gevecht om stoelen geweest en was iedereen 5 minuten voor het begin relaxed komen binnenlopen. En bij zo’n evenement was een goede Wi-Fi-verbinding ook handig geweest. Bereik van T-Mobile is dramatisch bij de RAI. Maar ik reken dat iCreate niet allemaal aan: ze zijn een blad, geen evenementenbureau…

    Los daarvan: als eerste evenement wel geslaagd, alleen moet je er als bezoeker (en als presentator) wel rekening mee houden dat het vooral babyboomers trekt.

    @Michael: Mensen die klagen zijn te lui geweest om naar de OMT-zaal te gaan. OMT heeft de hele dag een fantastisch programma in elkaar gedraaid.

  44. Ik vond Richard van Appletips echt geweldig! Ontzettend leuke presentatie en lekker gestoord! Sorry Gonny heb jou presentatie gemist.

    Organisatorisch klopte er het een en ander niet maar dat kan de sprekers niet aangerekend worden! Het zal de volgende keer vast veel beter geregeld zijn!

  45. Aldus de folder: kom op 8 mei 2010 naar het grootste Apple event van Nederland:
    “Op iCreate Live vind je alles wat je maar nodig kan hebben op Apple gebied. Er zijn Apple resellers, distributeurs, software leveranciers, accesoires leveranciers en aanbiedingen van interessante opleidingen.”

    Waar dan? Zaten we in het verkeerde gebouw?

  46. Wat een aanfluiting.. Geen nieuwswaarde bij de stands, te kleine zalen, niet functionerende beamers, geen microfoon… Nog nooit zoiets meegemaakt op een beurs.

  47. Ik kon gisteren niet. Gelukkig, blijkbaar 🙂

    Toch vind ik het een erg goed initiatief! Ik hoop dat het een iets professioneler gevolg zal krijgen en uit gaat groeien tot iets groots, met bekende sprekers en evt ook een vendor zaal met bijv. 2e hands spul.

    Dan beloof ik volgend jaar een plekje in mijn agenda open te houden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.