Reacties voor: Vanaf mei draadloos iPhone opladen met WildCharge

In mei brengt WildCharge een adapter voor de iPhone en iPod touch op de markt. Daarmee kun je je apparaat draadloos opladen, via een soort laadplaat. Op dit moment is alleen de Motorola RAZR daarvoor geschikt.

Reacties: 14 reacties

  1. draadloze stroom! nice 🙂 en hoe?

  2. wat is het verschil tussen je iphone docken of op zo’n matje leggen, behalve dat je met dat matje niet kan syncen? Dit heeft niets met draadloos te maken, er is immers een fysieke connectie tussen de metalen pinnetjes en het matje, het enige verschil is dat de pinetjes nu aan de buitenkant zitten in plaats van in een gelufje waar een connector in gaat.

    Dat matje neemt trouwens ook veel meer ruimte in beslag dan het normale dock.

  3. Wat verschil maakt het nu uit om je lader in te steken of om dat draadloos WildCharge Pad in te pluggen..
    En dan nog iets lelijk rond je gsm bevestigen..

    Lang lieve die goeie oude kabel:)

  4. Dit is toch niet draadloos, is gewoon hetzelfde princiepe je maakt contact met de pinnetjes die aan je accu vast zitten.

    Gewoon een enorm vergrote versie van een stekker waarbij je het contact maakt door de pinnetjes op de juiste banen met stroom te leggen.

  5. typisch weer een staaltje van kijk ons een interessant doen met deze draadloze maar niet zo draadloze oplader.

  6. Het is toch draadloos? er komt geen draad aan te pas, dus in dat opzicht vertellen ze niks wat niet waar is. Dat het minder spectaculair is dan dat ze voordoen is natuurlijk wel zo.

  7. Het is alleen jammer dat er zon groot ding onderaan komt te hangen, als het een klein plugje was die je onderin stak was ‘t geen probleem.

  8. Wat praktisch én draadloos is, is een oplossing waar ik men iPhone gewoon in de buurt (5m ofzo) van mijn pc moet houden en dat ‘ie dan oplaadt… Maar helaas, toekomstmuziek voorlopig…

  9. De lucht geleidt niet, dus kan je nooit iets draadloos opladen
    Dit is best wel bullsh*t

  10. lucht geleidt wel, alleen moet je voltage beetje opschroeven 😉
    dont try it @ home, en zou er niet tussen gaan staan 😛

  11. Snap niet dat iemand daar 60 dollar zou betalen.

    Echt draadloos is zoals de Oral-B/Braun dit doen. Kijk maar eens goed naar de voet en de binnenkant van het ‘tandenborstel’ gedeelte. je zult zien dat het volledig plastic is, nergens wordt enig contact gemaakt.

    Apple (en vele anderen) is al tijden bezig om soortgelijk ook te realiseren maar dan voor de hogere spanning welke de iPhone/iPod nodig hebben.

  12. Er is gewoon contact tussen de pinnetjes en het plaatje, dus eigenlijk is het gewoon een heeeel kort draadje, das niet draadloos;)

    Wat Braun doet is al iets beter, maar je moet nogsteeds “contac” maken, ook al is het dan niet met koperen polen. Wat ik liever zou zien is gewoon dat ik mn iPhone op mn bureau leg en dat hij dan laad, en dan niet binnen 5m zoals hierboven natuurlijk 😉 maar als er gewoon een matje ligt waar ik hem op leg zonder extra troep aan mn iPhone dan zou het mooi zijn (en ook draadloos dus).

  13. Dit werkt met inductie, net als een dynamo. Daar draait ook een magneet door een koperen spoel, terwijl er geen contact is tussen die magneet en die spoel. En toch komt er stroom in de spoel! Zo werkt de inductie-mat ook. Daar komt gewoon een of ander magnetisch veld uit dat zo is gemaakt dat het de accu van een iPhone kan laden door zichzelf (onzichtbaar) rond te draaien: hier is de spoel dus je iPhone accu, en het magneetveld komt uit de mat. En het veld beweegt, maar dat zie je niet omdat het alleen maar een electromagneet is die van pool verwisselt of zo. Zo werkt een electrische tandenborstel inderdaad ook.

    Die siliconenhoes is alleen nodig als isolator om de iPhone heen. Je kunt hem waarschijnlijk ook aan een paar touwtjes op drie milimeter boven de mat hangen voor hetzelfde resultaat. En dan is het pas écht draadloos.

    Dit werkt alleen met accu’s opladen, want electronen zitten al in de accu, ze moeten alleen terug naar hun ‘beginplek’ gejaagd worden door het magneetveld. Je kunt bijvoorbeeld niet een gloeilamp aan krijgen met een magneet: die heeft electronen ‘van buiten’ nodig.

    Het kan ook alleen op kleine afstanden, omdat het magneetveld anders te sterk zou zijn. Vijf meter is in theorie wel mogelijk, maar dan worden je autosleutels uit je broekzak gescheurd zodra je de lader aanzet.

    @ Je rnoeder: De lucht geleid niet, daarom bestaat bliksem ook niet.

  14. haha

    Oja, nou nog iets zinnigs zeggen 😛
    Tsja, erg draadloos is t nog niet hè… Dr loopt nog steeds een draadje naar dat matje, waar je je iPhone op moet leggen…
    Ik leg mn iPhone nog steeds net zo makkelijk neer als dat ik m in mn dock zet… Heel simpel. Daar houd ik het nu maar even bij, totdat er gewoon een omhulsel van zonnecellen en een hyperbatterij (voor bijv. 800u gesprekstijd, 25000u standby, 2400u muziek en 700u films) inkomen, waardoor er nooit meer hoeft worden opgeladen 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.