Reacties voor: Van papier naar iPad: de ebook-ervaringen van een schrijfster

Schrijfster Diana van Bezouwen besloot haar nieuwste boek ook als ebook aan te bieden. Ze vertelde iPadclub over het proces van papier naar iPad.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Om het verhaal af te maken zouden de artikelen waar Diana wat aan gehad heeft vermeld kunnen worden. Erg leuk stukje. Goed dat ze nu al op de wagon springt.

    Ik mis nog wel een link om het (e)boek te bestellen.

  2. iBook kan het boek niet vinden…

  3. Waarom kan ik het boek niet vinden in iBooks?

  4. ik wil wel weten hoeveel ze er nu van verkoopt en wat zoiets oplevert. misschien schuilt er wel een schrijver in mij 🙂

  5. @Gijsmans & Fabian: Het had er vrijdag, tijdens de lancering van de iPad, in moeten staan. Helaas ligt het nog ter verwerking. Zodra hij er in staat, zal ik hier een berichtje plaatsen!

  6. Leuk! Een nieuwe ‘Van Bezouwen’ en nog voor de iPad ook, ik kan niet wachten tot hij in iBooks staat. Al zal ik voor mijn vrouw alsnog zo’n ouderwetsch papieren ding moeten halen, iemand tips om haar over te halen digitaal te gaan? 😉

  7. For the time being kan ik het ebook aanbieden via mijn eigen uitgeverij Elikser. Het wachten is dan op iBooks.

    Dit is de link die gebruikt kan worden:

    http://printmagic.grafiportal.nl/webshop_elikser/index.aspx?product=b76c926e-fda9-44fc-98f9-9dbb00faefc6

  8. Het lukt mij niet .epub op de iPad aan de gang te krijgen. Wie is het wel gelukt en met welk programma?

  9. @A3 van Eck:

    Kan in elk geval met iBooks (.epub bestand naar je iTunes library slepen en syncen), of met Stanza.

  10. Interressant artikel. Maar het enige dat mij tegenhoud van het kopen van e-boeken is dat de prijzen net zo hoog (of bijna net zo hoog) lijken te zijn als de papieren boeken. Ik ben dan ook nieuwschierig hoe die prijs is opgebouwd en hoeveel de kosten schelen met een papieren boek.

  11. @A3 van Eck, Gilimanjaro en Martijnsch: Ook ik kon niet wachten tot hij in iBooks stond en heb de digitale versie gekocht. Deze is 4 euro goedkoper dan de papieren versie, erg netjes hoor! Zo heb je tenminste het gevoel een voordeel te hebben bij het wegvallen van het productie en distributie process.

    Het bestand heb ik opgeslagen op mijn HDD, gesleept naar iTunes en toen gesynchroniseerd. Was erg eenvoudig eigenlijk. Toch heb ik hem liever via iTunes zelf, dan kan ik hem altijd opnieuw downloaden wanneer dat nodig blijkt.

    @Jeroen (via e-mail): De papieren versie heb ik voor mijn vrouw gekocht met de vraag of ze de eerste helft daaruit wil lezen (lees: dan pak ik hem af, hoe hard ze ook gilt 🙂 en de 2de helft op mijn iPad. Als Van Bezouwen haar niet kan stimuleren om digitaal te gaan, dan kan ik het net zo goed opgeven. Bedankt voor het idee Jeroen! Moest erg lachen om je mailtje.

  12. geweldig!! heb het boek al!
    m’n eerste boek voor op vakantie!

  13. Kan iemand me vertellen hoe je precies vanuit Instapaper zou moeten kunnen exporteren naar epub? Ik heb de betaalde instapaper-app, maar kan nergens een knop vinden… alleen de share-optie, maar ook daarbij zie ik geen mogelijkheid om naar epub te exporteren…

  14. Wanneer gaan er recente boeken in de iBookstore komen? Voorlopig zie ik enkel klassiekers die je gratis kan downloaden.

  15. @Gilimanjaro:
    bedankt voor de tip – A3

  16. @Verdi: Ik heb instapaper geïnstalleerd, het artikel in de bladwijzer opgeslagen, kunnen jullie me vertellen hoe ik hiervan een ePub bestand kan maken?
    Ik heb inmiddels ook het ebook gekocht, dat zit nu naar ik hoop in mijn mailbox, hoe krijg ik deze prachtig op mijn iPad? Alvast super bedankt voor jullie hulp!
    Hartelijke groet van Anja

  17. boek besteld. hoe krijg ik het nu binnen? en hoe op mijn ipad?

  18. @Nora

    Ik heb mijn ipad aangesloten op m’n mac,
    Itunes geopend en het bestandje, dat je per mail toegestuurd krijgt, van uit de mail zo naar de ipad gesleept.
    Stond meteen in de bibliotheek van iBooks….

  19. Top, dank je voor je snelle reactie. Ga ik straks thuis ook doen. En stel: wil nog wat meer nederlandse boeken mee op vakantie, waar koop ik die dan voor mijn Ipad. De store zelf heeft vooral oude boeken. @remko:

  20. @ Nora@nora Kreeft:
    Ik kan nog niet echt veel vinden…bij Bol verkopen ze wel eBooks maar daar zit DRM op…dus (nog)niet geschikt voor de iPad.

  21. Als je een US iTunes account hebt of aanmaakt kun je trouwens Engelstalige bestsellers etc kopen, in US veel meer keuze! Je kunt trouwens ook de Kindle app installeren en dan via Amazon kopen, vind ik er ook mooi uitzien en leest nog iets prettiger omdat je een sepia achtergrond kunt instellen.

    Origineel geplaatst door nora Kreeft
    Top, dank je voor je snelle reactie. Ga ik straks thuis ook doen. En stel: wil nog wat meer nederlandse boeken mee op vakantie, waar koop ik die dan voor mijn Ipad. De store zelf heeft vooral oude boeken. @remko:

  22. http://www.ebook.nl/store/ebook_pages.php?id=147

    Op bovenstaande link staat hoe je nederlandse boeken kunt lezen op je ipad. Het is een beetje omslachtig, teksten zijn niet heel strak maar het werkt. Adobe Digital Editions zou eigenlijk ook met een versie voor de ipad moeten komen. Dus allemaal er om zeuren bij Adobe. succes ermee…

  23. @Arjan, @Anja: Ga naar http://www.instapaper.com/epub. Of via de hoofpagina klikken op het ePub-icoon dat in de rechterbalk staat van je ‘unread’-overzicht. Daarna sleep je het bestand naar iTunes. Omdat je het niet via iBooks gekocht hebt moet je zelf nog even de cover toevoegen. Rechtsklik op het boek, selecteer ‘Get info’, ga naar de tab ‘Artwork’, klik op ‘Add’ en selecteer dan de cover die je hier gedownload hebt (voor het boek van Van Bezouwen, voor je Instapaper boek neem je wat je leuk vindt): http://www.boekenroute.nl/BoekComps/Figuur.aspx?FiguurID=4031

  24. Ivm Epub: ik vind het wel omslachtig dat je nog altijd via itunes en een kabel de boeken moet overzetten. Waarom eigenlijk niet via email of dropbox?

  25. Hoewel ik het bedrag voor een e-book aan de hoge kant vind, maar omdat ik graag heb dat haar eerste ervaring (en die van haar uitgever) een positieve is, toch maar de bestelling geplaatst.

    En met nog een een flink aantal zomeravonden voor de deur, zal dat boek vast zijn weg naar mijn iPad weten te vinden… 🙂

    Iemand enig idee hoe snel ze het ebook toesturen?

  26. @vince: Heel snel.

  27. Origineel geplaatst door iPieter
    Je kunt trouwens ook de Kindle app installeren en dan via Amazon kopen, vind ik er ook mooi uitzien en leest nog iets prettiger omdat je een sepia achtergrond kunt instellen.

    Sepia achtergrond kan ook in ibooks. Als je epubs heb in geladen is er een verschil tussen boeken en PDF bestanden. Als je een epub bestand open hebt klik je rechts boven op het aA icoontje daar kan je dan kiezen voor sepia achtergrond Mogelijk kan dit pas vanaf de update.

  28. @Verdi:Dank je wel voor je reactie, ik ga het dadelijk proberen uit te voeren.
    Groet van Anja

  29. @katja wevers:Hoi Katja, dank je voor de superlink, ik had een ebook gekocht via bol.com. Staat dank zij jouw info nu op mijn iPad!
    Weliswaar nog niet Ebooks maar het is redelijk goed te lezen. Als je nog een tip hebt om het in Ebooks te krijgen houd ik me van harte aanbevolen!
    Hartelijke groet van Anja

  30. @Anja:i.p.v. Eboos moet je Ibook lezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.