Reacties voor: Van Java naar iPhone: uitdagingen en oplossingen voor gamebouwers

Deze week worden in Keulen enkele grote Europese game-evenementen gehouden. Ellen doet voor iPhoneclub verslag en vertelt deze keer over het omzetten van Java-games naar de iPhone.
Ellen de Lange-Ros - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Fijn, duidelijk en correct verhaal hoor, maar misschien dat iphoneclub eens aan een aparte gamesite moet beginnen, want van die promotiestukken over games hier begin ik toch wel een beetje de balen van te krijgen.
    Maar goed, dat ligt ook aan mij, want ik hou nou eenmaal niet zo van games… en ja dan valt het meer op.

    Even voor de duidelijkheid. Interpreteer die niet als negatief aub.
    iPhoneclub heeft voor mij de allerhoogste waardering !!

  2. @Vakantieganger:
    Helemaal mee eens, een Iphone is nou eenmaal geen gaming device… dat is weliswaar mijn persoonlijke mening.
    Ik heb het geprobeerd, maar vind de besturing gewoon bagger.
    Een simpel spelletje in de trein is nog wel te doen, maar bovenal is het een telefoon.

    Ik neem aan dat dit voor het gros van de mensen zo is, als we een device alleen voor games willen hebben, zijn er veel betere oplossingen niet waar?

  3. @Hierboven:
    Het is gewoon makkelijk om als je in de trein zit, op het station staat te wachten, als je aan het wachten bent tot je vriendin eindelijk klaar is of ‘s avonds in bed als je niet in slaap kunt komen gewoon even je telefoon te kunnen pakken en een spelletje kunt spelen. Tuurlijk, het is geen PlayStation 3, maar de graphics van sommige spelletjes zijn echt super. Dan erbij, er zijn veel spelletjes die je ‘eventjes’ kunt spelen, dus tijdens korte wachtperiodes. Dan is het makkelijker om dit op je iPhone te doen dan op een PSP/DS. Dat is trouwens ook weer een extra device dat je mee moet nemen. Bij mij gaat het echt om gemak. xD

  4. Wat meer waardering voor alle moeite mag wel…
    Bovendien, Apple brengt niets voor niets een Game Center uit. Daaruit blijkt al dat gamen op iDevices een serieuze aangelegenheid is geworden. Het kan concurreren met PSP en Nintendo DS.
    Als fervente gamer kan ik zeggen, dat ik tegenwoordig mijn PSP en DS niet meer oppak, zo goed zijn de games op iDevices geworden. En met de komst van de grote scherm van de iPad wordt gamen letterlijk grootser.

  5. Sommige games zijn gewoon geweldig op de iPhone. Bijvoorbeeld Pocket God heeft de spijker op z’n kop geslagen. Mooie Graphics, uren speeltijd terwijl je bij elk sigaretje even kan inloggen. Een concept wat ik alleen maar bij de wireless handheld media heb gezien. Tof!
    Overigens vind ik het geen slecht idee om een iPhone gamesite te openen, volgens mij os daar wel animo voor. Ik zal in elk geval een regelmatige bezoeker worden, terwijl iPhoneclub voor anderen juist overzichtelijker wordt. Win win situatie denk ik zo, al heb ik geen zicht op de hosting kosten.

    Ben btw net terug uit Keulen van de gamecomp. Eén woord: intens!

  6. Hear hear, niet alleen entrylevel artikelen maar ook dit soort uitstapjes. Ben geen portable gamer overigens maar vind dit informatie nuttig!! En screenprotectors en Biebel interesseren mij nul komma nul. Dus ga vooral door met mikken op een breed publiek!!

  7. Ik hou juist van zulken artikelen! Ben aan het verdiepen in ontwikkelen maar omdat er niemand in de buurt om te helpen is dat vrij lastig om hoogwaardige Apps te maken om echt uit te brengen. Hopelijk vind ik ooit hulp of een goed Nederlands boek/website waar ik iPhone apps kan leren van maken! Groete!!

  8. @Maxi – Wat voor ons natuurlijk ook wel duidelijk is, is dat simpele en snel te maken artikelen over een gratis screenprotector of een celebrity die ‘iets’ met de iPhone heeft, enorm goed scoren op iPhoneclub.

    Toch vinden we dat we ook aandacht moeten besteden aan ‘ingewikkelder’ onderwerpen en er ruimte moet zijn voor kwalitatief hoogwaardiger artikelen, ook al wordt daar relatief minder op gereageerd. Het wordt een saaie boel als we elke dag alleen maar zouden schrijven over onderwerpen als ‘Justin Bieber krijgt iPhone naar zijn hoofd gegooid’. Zal ongetwijfeld enorm goed scoren (vooral bij de Bieber-haters) maar nuttig en informatief zijn voor iPhone-gebruikers lijkt ons een betere basis van volkse sentimenten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.