Reacties voor: Vakantievideo van Parijs, gemaakt met een iPhone 4

Dat het prima mogelijk is om een vakantievideo met je iPhone te maken bewijst de Hongaarse jongen Handras. Hij maakte een video van Parijs.

Reacties: 48 reacties

  1. 23 juli misschien, dan als het goed is krijg ik mijn nieuwe iPhone via t-mobile

  2. Wouwie!

  3. Het blijft heel mooi. Onze dure videocam van 3 jaar geleden heeft minder mooi beeld. Dus zeker voor een mobiel, wouw !

  4. Nice!!!

  5. Nice!!!!

  6. Echt weer een fantastisch vakantievideo. Hij heeft er wel kaas van gegeten en er zit lekker veel vaart in het filmpje. Toch valt het me op dat de iPhone 4 heel veel moeite heeft met lichte (bijna reflecterende) kleuren in zeer fel zonlicht. De details zijn dan niet of nouwelijks meer zichtbaar. Viel me vooral op bij het shot dat hij met de lift naar boven gaat in de Eifeltoren. Maar echt super dat dit kan met een iPhone!

  7. Origineel geplaatst door killingsjaakie
    23 juli misschien, dan als het goed is krijg ik mijn nieuwe iPhone via t-mobile

    hoe weet je nu al dat je die 23 juli krijgt?
    waar bestelt?

  8. Ziet er gewoon prima uit vind ik 🙂
    Zo was ik ook een keer bij een optreden aan het filmen, en kennissen ook met hun videocamera. Nou mijn video’s zagen er 100x beter uit dan die van hun :p
    waarschijnlijk hadden hun ook gewoon een hele slechte camera, maar wat ik wil zeggen is dat de iPhone helemaal niet zo UBER slecht is om gewoon leuke video’s mee te maken 😉

    (iPhone 3gs /iPhone4)

  9. Nou voor een telefoon is dit echt een uitkomst hoor.. wat een geweldig kwaliteit zo…

    Kan haast niet wachten 😉

  10. Als dat geen Hollander is vanaf 2 minuut 45 seconden…

  11. Origineel geplaatst door killingsjaakie
    23 juli misschien, dan als het goed is krijg ik mijn nieuwe iPhone via t-mobile

    Hu hoe weet jij of jij al iets krijgt van T-mobile?
    Ik sta ook op die e-mail lijst maar heb nog steeds niks van T-mobile gehoord…..

    Heb jij meer info?

    En on Topic, het filmpje ziet er leuk uit

  12. mooi filmpje hoor! 🙂

  13. Pas op jongens, niet te positief. Voor je het weet gaan er geruchten te ronde dat de iPhone 4 een deugdelijk apparaat is…

  14. @killingsjaakie: ik hoop dat ik hem dan ook heb:D, 15 of 16 juli kan je waarschijnlijk bestellen he?

  15. Tis dat dit met de iphone is geschoten en gemonteerd anders was het totaal niet interessant, shaky, af en toe slecht contrast, onsamenhangend gemonteerd zonder goed ritme.

    Heb al wel een aantal mooie iphone4 clips gezien dus het kan wel.. Wat betreft het contrast misschien handig je hand boven de lens te houden mocht je tegen de zon in filmen en er zullen ook wel mini steady cams komen speciaal voor de iPhone4 om het bibberen tegen te gaan. 🙂

  16. Dat schokkerige heb ik ook met mijn Kodak PlaySport HD. Het lijkt wel alsof de “goedkopere” HD camera’s moeite hebben om beelden zo om te zetten. Wellicht te maken met focuspunt? Lijkt een had-camera gerelateerd probleem te zijn. Heb dit niet met de veel duurdere Canon HD camera’s. Iemand anders ervaring mee?

  17. Origineel geplaatst door Kevin
    Het blijft heel mooi. Onze dure videocam van 3 jaar geleden heeft minder mooi beeld. Dus zeker voor een mobiel, wouw !

    Nou ik weet niet welke je hebt maar mijn 8 jaar oude Panasonic is beter dan dit.
    Qua belichting, kleurverzadiging, donkerweergave, beeldstabiliteit enz.
    Ik vraag me af of hij werkelijk een iPhone4 heeft gebruikt – hier word je niet vrolijk van.

    Edit: Ho, ik zat via 3G te kijken.
    Op een 23″ scherm met Wifi is het veel beter !!

  18. @Jan Keldermans:
    tja we hebben het hier niet over prof video’s maken hey…
    voor de gewone mensen…die gewoon een beetje vakantie video’tjes willen maken ofzo is dit prima van kwaliteit hoor. Moet je niet zo over zeuren. Ja en anders moet je gewoon een dure videocamera aanschaffen.

    EDIT: ow dus toch best tevreden nu? 😛

  19. op zich wel mooi beeld, maar wat me opvalt is dat het heel erg trillend beeld is. Houdt een telefoon maar eens goed stil. Dit is natuurlijk met een camera beter te doen.

  20. Filmen doe ik wel met m’n hd camera van sony.. ik wil er gewoon mee kunnen bellen en dat blijkt nogal lastig te zijn… lol

  21. Ik ben net terug uit Parijs! Helaas zonder een iphone 4, maar daar wel de Iphone 4 in handen gehad, in de apple store! Zeker een mooie telefoon en ik kan niet wachten totdat hij in Nederland te verkrijgen is!

  22. Of je edit the video voor het uploaden met Pinnacle en voegt een stabiliteit filter toe
    Dan is het trillen ook weg….

  23. Origineel geplaatst door banaan49
    Filmen doe ik wel met m’n hd camera van sony.. ik wil er gewoon mee kunnen bellen en dat blijkt nogal lastig te zijn… lol

    hahaha ja uuuhh….klopt 😛

  24. Er is een verschil tussen blokkerig beeld door beweging of door het “renderen” van het beeld naar het geheugen. Mensen die digitale videocamera hebben of video op pc monteren (her)kennen dit vast wel.

    Als de processor het beeld niet snel genoeg naar het geheugen kan wegzetten krijg je blokkerig beeld (zeg maar de grotere vierkante pixelblokken) wat soms ook te zien is in het beeld van dit filmpje. De vraag is even of dit komt tijdens de opname of bij het genereren van het uiteindelijke filmpje. Persoonlijk gok ik op het laatste want vaak vraagt dat de meeste processorkracht ivm. alle overgangen en effecten die worden toegepast. En aangezien hij claimt dit op zijn iPhone te hebben gemonteerd vermoed ik dus het laatste.

    Het niet vloeiend bewegen met de “camera” ligt aan de hand van de eigenaar en kan niet verweten worden aan de kwaliteit van de camera in de iPhone 4.

  25. Die Hongaar kan wel een cursusje video’s maken gebruiken…

  26. damn nice zeg 😀

  27. Origineel geplaatst door SuperJay
    Als dat geen Hollander is vanaf 2 minuut 45 seconden…

    Hahahha ik heb hem nog even op 2 min 45 gezet. En i lolled out loud! geniaal 🙂

    ON: Ziet er zeer gelikt uit. Can’t wait!

  28. @SuperJay:
    jaaaaa echt.. Moet wel ja..haha

  29. Merk ook even op dat dit niet alleen gefilmd, maar ook geedit is op de iPhone. Dat zie Panasonic en Sony camera’s nog niet doen.

    Maar dit was toch die vreselijke iPhone waarvan alles mee mis is en waarvan iedereen zegt dat ze ‘m wel skippen tot de iPhone 5?

  30. Voor een video gemaakt met een telefoon vind ik de kwaliteit bijzonder goed.

    De schokkerige beelden bij het ‘pannen’ komt omdat er natuurlijk vanuit de hand is gedaan en door het ontbreken van ‘anti tril’ functie. Daarnaast zie je dat door de hoge compressie de beelden bij snelle bewegingen niet mooi scherp blijven.

    Maar alles samen:
    met een iPhone4 kan je prima vakantie filmpjes schieten, dat is duidelijk!

  31. Origineel geplaatst door SuperJay
    Als dat geen Hollander is vanaf 2 minuut 45 seconden…

    Hup holland hup. :p

  32. Jammer van dat versprongen stukje in 3:21. Verder kun je zo’n ding ook echt niet stilhouden of die persoon die ermee heeft zitten filmen heeft geen vaste hand.

  33. Erg leuk

  34. Ziet er echt heel tof uit. Heb mijn reisverslagen het afgelopen half jaar ook via video gedaan en gemonteerd met iMovie (zie site) maar super relaxt als je dit gewoon op je iPhone kan. Ben wel erg benieuwd hoe het geluid zich houdt, want daar kun je nu natuurlijk niks over zeggen door de soundtrack van het flimpje.

  35. Video prima, maar wat inderdaad net zo belangrijk is is het geluid!

    Heeft apple eindelijk een audio limiter in zijn opnamesoftware geimplementeerd?. Deze denkt een aantal miliseconden vooruit en verlaagt het opnamevolume net voordat het dreigt te oversturen. Dat had Nokia al bij mijn N70, ik heb daarmee concerten opgenomen zonder krakend geluid….

    Microfoongeluid (al is het mono) in het laatste stukje is wel goed moet ik zeggen!

  36. Nice? Parijs toch? 🙂

  37. @Klapper: Ik hoop dat dit een grap was …

  38. @Rutger: Een microfoon geeft bijna altijd een mono signaal.

  39. mooi, voor een telefoon dan he

  40. Toch wel heel goede kwaliteit

  41. schokkerige kan je ook op de mac weghalen met imovie natuurlijk, schitterende functie :P! maar van mijn fotocamera is de kwaliteit altijd te laag, hij zoomt dan iets in dus vaag beeld, maar met dit HD beeld werkt dat natuurlijk prima!

  42. Het jammere is je niet kan inzoomen, ik vind ze dit toch moeten bijsteken nog, dit moet wel gaan met een software update.

    Met de app camera +pro kan je dit wel maar zou dit liever ook bij de gewone camera hebben.

  43. @Joris Peeters: 2 microfoons niet :). Maar das wel luxe natuurlijk. Ik heb een Rode NT4, batterij erin en stereo xy opnemen door minijack. Zou die wel in een line in willen stoppen :(. iPhone 5 🙂

  44. Voor een amateur is dit een heel goed en mooi filmpje!
    Het ziet er heel professioneel uit. Ook de muziek is goed gekozen en klinkt fris en vrolijk. Mijn complimenten!

    Ik wil steeds meer die machtige iPhone 4 aanschaffen, maar moet nog even geduld hebben…….

  45. Wat een sfeervol filmpje!
    Heeft voor mij als vakantiefilm meer dan voldoende kwaliteit en geen gezeul met een aparte camera! Kan niet wachten tot mijn abonnement afloopt en ik mijn 3G kan vervangen door de 4. Verheug me door deze impressie des te meer op mijn bezoek aan Parijs over drie weken!

  46. Vind het best aardige kwaliteit. Beetje schokkerig, maar zeker leuk voor een webfilmpje van het een of ander. Zou het weer niet gebruiken als echt film camera van bijvoorbeeld de eerste stapjes van je kind ofzo.

  47. Origineel geplaatst door eediebie
    Dat schokkerige heb ik ook met mijn Kodak PlaySport HD. Wellicht te maken met focuspunt?

    Het komt doordat kleine video camera’s zoals de flip mino, kodak zi6 en de iPhone camera geen beeldstabilisatie hebben. Je zou een statief kunnen gebruiken maar dat maakt het juist weer minder handzaam en draagbaar.

    Kortom als je echt mooi wil filmen zonder dat trillende effect moet je niet bewegen (zeker niet lopen en filmen) of je moet een iets betere gespecialiseerde camera kopen.

  48. Goede kwaliteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.