Vakantie-accessoires iPhone

Handige vakantie-accessoires voor de iPhone

Waar je ook naartoe gaat op vakantie, je neemt je iPhone mee om foto's te maken, muziek te luisteren en op de hoogte te blijven wat er speelt. Met deze vakantie-accessoires voor de iPhone heb je nog meer mogelijkheden en bescherm je je toestel tijdens wilde excursies en lange dagen op het strand.

Reisaccessoires voor je iPhone

Je neemt de iPhone natuurlijk niet onbeschermd mee op reis. Een iPhone-hoesje is onmisbaar als je op avontuur gaat in de natuur, maar ook als je op het strand gaat liggen, watersport-activiteiten hebt gepland of ‘s avonds flink gaat feesten. Ga je naar een plek met veel zand, hitte en vocht, dan kun je beter een ‘rugged’ iPhone-hoesje meenemen die ook waterdicht is. Zo weet je zeker dat je tijdens de reis niet met een kapotte iPhone zit. Maar er zijn veel meer accessoires die van je vakantie een succes maken.


Ga je met de auto op vakantie, dan is het wel zo handig als je een autohouder voor de iPhone hebt. Buiten de auto komt een powerbank van pas, zodat je tijdens het rondwandelen in je vakantiestad kunt doorgaan met fotograferen. Ook voor fotograferen zijn weer leuke accessoires verkrijgbaar, zoals houders om betere selfies te maken. Ga je sportief bezig, dan hebben we in een apart overzicht sportaccessoires voor de vakantie verzameld. En voor fietsvakanties hebben we een round-up van handige fietsaccessoires voor de iPhone.

Opklapbare lader: ESR MagSafe-reisdock

Tijdens de vakantie heb je een lader nodig die niet te veel ruimte in beslag neemt en makkelijk mee te nemen is. Deze van ESR is goedkoop en toch goed: de opvouwbare dock is MFi-gecertificeerd en voorzien van een MagSafe-lader voor op je nachtkastje. Je kunt er ook je Apple Watch en AirPods mee opladen.

Dit 3-in-1 oplaadstation houdt je iPhone magnetisch vast onder een hoek van 0° tot 78°. Roteren is ook mogelijk en om makkelijk mee te nemen krijg je er een hoes bij. Daarnaast vind je een 20 Watt oplader met usb-c-poort en een 150 centimeter lange kabel in de verpakking. Ondersteuning voor Power Delivery zorgt ervoor dat het opladen ook snel gebeurt. Bijkomend pluspunt: met een prijs van rond de 90 euro is ‘ie goedkoper dan menig andere oplaaddock.

Bekijken bij Amazon

ESR reisdock voor iPhone

Gimbal: DJI OSMO Mobile 2

Steeds meer mensen laten hun dure camera thuis en maken foto’s en video’s met de iPhone. Prima natuurlijk, maar je wilt dan wel dat alles er mooi op staat. Met deze gimbal zorg je dat het beeld steeds recht staat en kun je wat comfortabeler FaceTimen en livestreamen. Niet alleen voor vloggers dus. De OSMO volgt je bewegingen, waardoor je een digitale cameraman op zak hebt. Alles wat je filmt ziet er daardoor vloeiend en professioneel uit. OOk geschikt voor timelapses. Natuurlijk verkoopt de Apple Store ook selfiesticks (zoals deze), maar het zou een belediging zijn om de DJI OSMO Mobile 2 een selfiestick te noemen.

Bekijk de DJI OSMO Mobile 2: ca. 150 euro

Olloclip iPhone X

Lenzenset: Olloclip

Over fotografie gesproken: vanwege de niet zo brede kijkhoek van de iPhone-camera kun je soms de actie niet helemaal goed in beeld krijgen. De oplossing is een lenzenset en die van Olloclip behoren tot de beste. We zijn ook enthousiast over de Moment-lenzen, maar die zijn wat lastiger vanuit Nederland verkrijgbaar. Bij Olloclip loop je gewoon de Apple Store binnen (ook op je vakantieadres) en een paar minuten later ben je aan het fotograferen. Olloclip heeft verschillende sets. Een losse supergroothoeklens kost 70 euro, maar wil je in een keer klaar zijn dan kun je beter kiezen voor de fotografieset van 120 euro of de filmlenzenset van 250 euro. Het is een flinke investering, maar je foto’s knappen er zichtbaar van op. Let wel op dat je een model kiest dat voor jouw iPhone geschikt is. Er zijn aparte uitvoeringen voor iPhone 7/8 en voor iPhone X.

Bekijk de Olloclip-sets bij Apple: vanaf 70 euro

Anker Powercore

Powerbank: Anker PowerCore

Onderweg wil je niet met een lege iPhone komen te zitten, waardoor je foto-avontuur al vroegtijdig stopt en je de weg naar je vakantiehuisje niet meer kunt terugvinden. Neem daarom altijd een powerbank mee. Zelf nemen we graag de Anker PowerCore mee, omdat je daar zelfs een iPad mee kunt opladen. Hij is er in zwart en wit en in verschillende capaciteiten. Met een capaciteit van 15.600 mAh laad je je iPhone met gemak 4 keer helemaal op en je kunt zelfs met z’n tweeën tegelijk laden. Dus geen ruzie meer over de batterij.

Bekijk de Anker PowerCore: ca. 40 euro

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!

UE Boom 2 op vakantie

Bluetooth speaker: UE Boom 2

Je gaat natuurlijk niet een zware speaker meezeulen, maar je wilt wel in je vakantiehuisje lekker tropische muziek op kunnen zetten. De UE Boom 2 weegt maar 500 gram, zodat je geen last krijgt van overgewicht bij het inpakken van je koffer. Hij is er in allerlei kleuren en uitvoeringen, dus als je rood niet mooi vindt kun je ook een andere kleur kiezen. Wil je een grotere variant met een wat voller geluid, dan kies je de Megaboom. En voor het ultieme luisterplezier gooi je de Wonderboom in de koffer. Bekijk ook onze lijst met draagbare speakers en waterproof speakers voor als je nog meer keuze wilt.

Bekijk de UE Boom 2: ca. 100 euro

Autoladers

Autoladers van diverse merken

Als je tijdens uitstapjes weer in de auto stapt wil je natuurlijk wel je iPhone kunnen bijladen. En bovendien wil je niet dat een navigatie-app je iPhone leegtrekt. Een autolader lijkt misschien het meest saaie product, maar toch heeft het zin om er even in te duiken. Sommige hebben namelijk één aansluiting, andere twee. Kijk ook even naar de stroomsterkte die per poort, want met sommige ondersteunen snelladen en zijn geschikt om een iPad op te laden, andere niet. Zelf vinden we de compacte autoladers die helemaal in de sigarettenaansluiting verdwijnen het mooist, zodat er niet een enorme knots uit steekt.

Bekijk diverse autoladers: vanaf ca. 15 euro

Lees ook onze andere round-ups van de Vakantiespecial:

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial. Heb je tips of opmerkingen? Gebruik dan de rapportagelink onder dit artikel.