eco terra speaker

Vakantiespecial: vakantie-accessoires voor iPhone en iPad [round-up]

Allerlei leuke accessoires voor de vakantie, geschikt voor iPhone en iPad. Oordopjes, speakers, hoofdstelefoons, strandaccessoires en meer.

eco terra speaker
In de iCulture Vakantiespecial behandelen we onderwerpen die je voor, tijdens en na je vakantie helpen met alle aspecten van je vakantiereis. In het eerste deel ‘Voorbereiding vakantie‘ hebben we ons gericht op een goede voorbereiding van de vakantie met je iPhone of iPad (of beide). Daarna keken we naar tips voor onderweg en alles wat je moet regelen op het gebied van roaming tijdens buitenlandse vakanties.

Maar je wilt natuurlijk ook muziek luisteren, zorgen dat je iPhone goed beschermd is tegen zand en zorgen dat je tijdens het vakantievieren ook lekker kunt sporten. Daarom kijken we in deze round-up we naar de beste accessoires voor op vakantie met iPhone en iPad.

Draagbare speakers voor iPhone en iPad

Er zijn behoorlijk wat speakers die je in je woonkamer kunt zetten en waarmee je draadloos muziek kunt afspelen. Vooral met AirPlay is dat erg makkelijk. Maar als je de speakers mee wilt nemen op vakantie en gewoon in de hotelkamer, op het strandlaken of in het park wilt neerzetten, heb je een ander soort apparaat nodig. Belangrijk zijn een oplaadbare accu die lang meegaat en een verbinding met kabel, dock of Bluetooth. De speakers zijn natuurlijk ook thuis te gebruiken, vaak met een netsnoer.

Lezen: Draagbare speakers voor iPhone en iPad

Fijne oordopjes voor je iPhone en iPad

Beats by Dr Dre Urbeats oordopjesDe oordopjes die standaard bij de iPhone worden meegeleverd, zijn heel behoorlijk voor dagelijks gebruik, maar wie voor kwaliteit gaat kiest liever zijn eigen ‘oortjes’. Speciaal voor de iPhone is het wel handig als je er ook een microfoon met knopjes aanwezig is, zodat je er ook mee kunt bellen en muziek pauzeren. Een opbergtasje om de oordoppen op te bergen is een mooie bijkomstigheid. Afhankelijk van je soort vakantie zijn er behoorlijk wat opties voor de muziekliefhebbers op reis. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Lezen: Fijne oordopjes voor je iPhone en iPad

Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone, iPad en iPod

Sennheiser MomentumWie echt hoge eisen aan de geluidskwaliteit stelt, komt bijna vanzelf bij de echte hoofdtelefoons terecht. Wij kijken naar modellen die uitstekende kwaliteit bieden voor de veeleisende consument. Er zijn zelfs modellen waarmee je met een ingebouwde microfoon een telefoongesprek opneemt. Ook andere extra’s zijn belangrijk, zoals verwisselbare snoeren en een Bluetooth-verbinding. De modellen die we uitgekozen hebben, variëren van hip tot serieus.

Lezen: Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone, iPad en iPod

Accessoires tijdens het sporten op vakantie

Luieren op het strand is voor sommige mensen de enige optie op vakantie. Maar er zijn ook mensen die het zonde van hun tijd vinden. De actieve vakantieganger – denk aan mountainbiken, joggen, surfen en fitnessen – neemt ook graag zijn iPhone mee, bijvoorbeeld om te kunnen fietsen, joggen of yoga-oefeningen te doen op de mooiste plekken van de aardbol. Er zijn heel wat accessoires verkrijgbaar voor deze doelgroep, zowel voor de amateursporter als de ervaren sporter die bijvoorbeeld zijn eigen prestaties wil bijhouden.

Lezen: Handige iPhone-accessoires tijdens het sporten

Fietsaccessoires voor iPhone, iPad of iPod

Je iPhone op de fiets gebruiken? Dan heb je een houder nodig. Anders is de kans groot, dat de iPhone op het asfalt stuitert en het scherm stuk gaat. Met een degelijke fietshouder bescherm je je iPhone tegen vallen maar houd je ook de handen vrij. Voor de ruige fietser zijn er zelfs houders die stevige trillingen opvangen. Ook leuk is een sensor die via Bluetooth aan je iPhone bijvoorbeeld vertelt hoe hard je fietst.

Lezen: Handige fietsaccessoires voor iPhone, iPad of iPod

Praktische accessoires voor de iPhone op het strand

iOttie skinEigenlijk is het vragen om problemen: je piekgave iPhone meenemen naar een plek waar hitte, zand en vocht om de aandacht schreeuwen. Toch kunnen we als fanatiek Apple-gebruiker de iPhone natuurlijk niet thuislaten en zoeken we naar middelen om beschadiging te voorkomen. Die hebben we gevonden: om de iPhone te beschermen tegen allerlei weersinvloeden hebben we een aantal accessoires erbij gepakt. Met de cases en hoezen in dit overzicht hebben stof, vuil en vocht geen kans meer.

Lezen: Praktische strandaccessoires voor iPhone en iPad

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 20 juli 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Gebruik dan de rapportagelink onder dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 15:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, vakantie, vakantiespecial

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.