shutterstock_60395878

Vakantiereis voorbereiden met iPhone en iPad [round-up]

De voorbereiding van de vakantie verloopt soepeler als je goede apps voor iPhone en iPad gebruikt. iCulture koos de beste apps uit om koffers te pakken en tickets te boeken.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

shutterstock_60395878

In de iCulture Vakantiespecial behandelen we onderwerpen van pas komen voor, tijdens en na je vakantie. Nu de zomervakantie alweer is begonnen, lees je in dit eerste deel alles over de voorbereiding van je vakantie. Van reismagazines om inspiratie op te doen tot apps om vliegreizen en hotels te boeken: iCulture maakte een selectie van de beste apps en meest handige tips.

Vliegtickets boeken

shutterstock_129132983_kleinVliegreizen boeken op een iPhone is niet alleen leuk, maar kan ook ontzettend veel geld schelen met deze handige apps. Je kunt allerlei filters gebruiken om de juiste vluchten op datum en bestemming te zoeken. Geef aan of je een vliegreis met of zonder tussenstop wilt, met welke maatschappijen je wilt vliegen en of je de goedkoopste of snelste vlucht wilt hebben. In sommige apps kun je de reisgegevens ook meteen opslaan, zodat je op reis nooit naar printjes hoeft te zoeken. En in een handig balkenschema zie je wanneer er vluchten vertrekken naar jouw droombestemming.

Lezen: Beste apps om vliegtickets te boeken met iPhone en iPad

Koffers pakken

shutterstock_270424691_kleinEen T-shirt en een bikini in een rugzak proppen kan iedereen, maar deze apps pakken het inpakken van koffers professioneler aan. Er zijn apps die overzichtelijke lijstjes produceren, zodat je niet vergeet minder voor hde hand liggende spullen zoals een antimuggenstick en strandhanddoek in te pakken. De wat uitgebreidere apps bieden uitgebreide paklijsten met honderden items voor alle gelegenheden en voor verschillende typen reizigers. Tijdens een weekendje stedentrip heb je immers andere spullen nodig dan tijdens een drie weken durende strandvakantie op Bali. Voor ieder wat wils dus.

Lezen: Beste apps om je koffers te pakken met iPhone en iPad

Reismagazines

shutterstock_60395878_kleinMooie plaatjes, video’s en verhalen in reismagazines laten je heerlijk wegdromen. Ze brengen je op goede ideeën of laten je fantaseren over verre oorden, als het weer eens regent op je balkonnetje thuis. iCulture zocht uit welke reismagazines de meest interessante content bieden. De reismagazines zijn voornamelijk bedoeld voor de iPad, maar zijn soms ook wel op de iPhone te bekijken. Reismagazines die gratis zijn, bevatten soms aanbiedingen van reisbureau’s of zijn op een andere manier gesponsord. Naast de aanbevolen reismagazines zetten we ook nog een aantal alternatieven op een rijtje.

Lezen: Beste reismagazines voor iPhone en iPad

Vakantie plannen

vakantie-plannenHou je niet van verrassingen? Plan dan je reizen en vakanties tot op de minuut met apps voor iPhone en iPad. Kies locaties, hotels, evenementen en activiteiten en zet ze in een handig schema. Je hebt dan een duidelijk overzicht wat je precies gaat doen. We selecteerden de beste apps waarmee je je vakantie beter kunt plannen: van apps met tips van locals tot apps waarmee je alle reisinformatie kunt bundelen: wanneer vertrekt je vlucht, hoe laat kun je in het hotel inchecken en wanneer beginnen de excursies? Deze apps zijn ook geschikt om leuke dingen op te zoeken, om achter de hand te hebben als er even niets te doen is.

Lezen: Beste apps om je vakantie te plannen op je iPhone of iPad

Hotels boeken

shutterstock_113127745_kleinReisbureaus hebben het er maar moeilijk mee: consumenten die zelf op zoek gaan naar goedkope hotelkamers. Met deze apps gaat dat snel en makkelijk. Het aanbod is enorm, maar dankzij slimme zoekfilters in de apps kun je snel een hotel vinden dat bij je past. Ook helpt het als je hotels op de kaart kunt bekijken, zodat je weet of ze dichtbij het centrum zijn. Als je de reviews en foto’s van andere reizigers hebt bekeken en de keuze op een hotel hebt laten vallen, boek je gewoon vanuit de app.

Lezen: Beste apps om een hotel te boeken op iPhone en iPad

Taalcursussen

shutterstock_146188760_kleinWil je je goed voorbereiden op een verblijf in het buitenland, volg dan voor vertrek nog even een taalcursus. Als je alvast wat basisuitdrukkingen kent, kom je beter uit de voeten, dan wanneer je een woordenboek moet pakken op het moment dat de ober al aan tafel staat. Met de apps die we voor dit overzicht selecteerden wordt leren trouwens weer leuk: er zijn apps die woordjes leren tot een soort spel maken. Ben je het Engels aardig machtig, dan ligt een enorm aanbod aan taalcursussen op je te wachten, van Creools tot Zulu.

Lezen: Beste apps met taalcursussen voor iPhone en iPad

Offline kaarten

iPhone-navigatie-shutterstock-kleinHet lijkt zo simpel om onderweg even op de kaart te kijken: waar ben ik, wat is er in de buurt en hoe vind ik zo snel mogelijk een supermarkt? Allemaal simpele vragen als je in Nederland bent, maar in het buitenland gelden andere regels. De kosten voor dataroaming kunnen flink uit de klauwen lopen voor Google Maps of Apple Kaarten. En misschien ben je in een gebied waar je geen of gebrekkig mobiel bereik hebt. Offline kaarten bieden dan uitkomst en er zijn meerdere apps waarmee je ze kunt meenemen op iPhone en iPad.

Lezen: Beste apps voor offline kaarten op iPhone en iPad

Back-ups maken

icloud vakantie backupiCloud is een ijzersterke dienst die je gratis bij de iPhone krijgt en die je uit de brand kan helpen als je iPhone zoek is geraakt of gestolen is. Vergeet daarom niet gebruik te maken van iCloud als je op vakantie bent. Dat begint al voor vertrek: maak een backup van je iPhone en iPad, die je op iCloud bewaart. Mocht er onderweg iets misgaan, dan heb je altijd een recente backup bij de hand en heb je in no-time weer alle apps en instellingen teruggezet. Natuurlijk kun je voor het maken van backups ook gebruik maken van iTunes, maar dan moet je wel je laptop meenemen op vakantie. Dit artikel legt uit waarom het maken van een backup via iCloud verstandig is als je op vakantie gaat en hoe je het aanpakt.

Lezen: Vakantietip: vooraf backups van iPhone en iPad maken

Openingsfoto: Malias/Flickr CC

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Lees ook over de andere onderwerpen in de Vakantiespecial-serie:

Dit artikel is geactualiseerd op 8 juli 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 16:41
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen sponsored stories, vakantiespecial

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.