Reacties voor: Vacature bij Apple wijst op nieuwe dock connector voor de iPod

Een vacature bij Apple wijst er op dat ook de iPod een nieuwe dock connector zal krijgen. Eerdere geruchten en foto's wezen erop dat de 30-pin connector in de nieuwe iPhone wordt vervangen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. De EU verplicht toch telefoonmakers om microUSB te gebruiken zodat het issue over oplaad kabeltjes over een jaar of 3 afgelopen is?

    Het enige onderscheidende aan microUSB Apple kabeltjes zal zijn dat ze wit zijn 🙂

  2. Apple gaat wel zorgen dat de nieuwe apparaten op oude accessoires passen. Kabels zullen er wel komen met een verloopstuk zodat ze ook op oude apparaten passen. Wat ik me afvraag, is waarom ze niet meteen mini USB zouden kiezen, zodat ze aan de richtlijnen voldoen. Zodat accessoires niet ook op andere telefoons passen?

  3. Misschien een interessante vraag is hoeveel stroom er door het nieuwe kabeltje en de aansluiting kan tov de oude; de nieuwe iPad slurpt als een mofo, zelfs zoveel dat ie alsnog leegloopt met rechargen als je wat zware dingen aan het doen bent. Misschien willen ze dat verbeteren ?

  4. Dit heeft toch alles te maken met de nieuwe EU regulering die vanaf 2012 bindend is? Apple gaat over op microUSB. Omdat het verplicht is. Gesneden koek lijkt me?

  5. @AlexT: Ze zijn alleen maar verplicht om het opladen via een microUSB mogelijk te maken.
    Dus Apple kan gewoon een eigen ontworpen dock connector blijven gebruiken zolang ze maar een tussen-connector meeleveren waar microUSB op past.
    Ze zijn dus (helaas) NIET verplicht om een microUSB aansluiting in de telefoon zelf te maken.

  6. Mensen, staar je niet blind op het plaatje. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de nieuwe dock connector microUSB zal worden.

  7. Origineel geplaatst door Mark
    @AlexT: Ze zijn alleen maar verplicht om het opladen via een microUSB mogelijk te maken. Dus Apple kan gewoon een eigen ontworpen dock connector blijven gebruiken zolang ze maar een tussen-connector meeleveren waar microUSB op past. Ze zijn dus (helaas) NIET verplicht om een microUSB aansluiting in de telefoon zelf te maken.

    Aha, daar was ik niet van op de hoogte. Ik was in de veronderstelling dat elke telefoon direct -zonder verleng-of koppelstuk- oplaadbaar zou moeten zijn via microUSB.

    Jammer, al blijf ik hoopvol dat Apple dit wel zal doen.

  8. Heb ik net een nieuwe wekker voor mijn iPhone gekocht… 🙂
    Ben idd benieuwd of ze iets verzinnen zodat je je apparaten met de “oude” connector kan blijven gebruiken met de nieuwe iPhone.

  9. @AlexT: er is trouwens al een koppelstuk verkrijgbaar.

  10. Ik hoop inderdaad dat ze het dan met zo’n tussen stuk doe,, voor mensen met al het 1 en ander van apple kunnen dan kiezen hoe je hem oplaad,, via usb (als die er komt) of via de huidige apple kabeltjes,, en niemand hoeft zijn rand apperateur te vervangen,,

  11. Dit vind ik geen goede aanwijzing. Heb je kabels, een mooie dock, wekkerradio of versterker, past daar straks de nieuwe iPhone of iPad niet op? Dat is toch waardeloos. Hoe zit het met die EU richtlijn voor USB en de uitwisselbaarheid van laders etc. Als Apple idd met een nieuwe connector komt is dat voo mij reden om naar een ander merk te gaan kijken.

  12. Kan het misschien zo zijn dat Apple, thunderbolt gaat introduceren voor de iPhone/iPod ? 😉

  13. Ik denk dat ze die micro-USB in alle apparaten willen verwerken zodat je aan 1 kabel genoeg hebt voor je iPod Shuffle, je Nano-horloge, iPhone en iPad.

    Origineel geplaatst door johannes
    Kan het misschien zo zijn dat Apple, thunderbolt gaat introduceren voor de iPhone/iPod ?

    Dan zouden ze zelfs met een oplader kunnen komen voor letterlijk alle elektrische Apple-producten 🙂

  14. apple komt met de nieuwe Iphone gewoon met micro usb connector.. levert voor hun veel meer ruimte op in een Iphone om er andere dingen zoals chips en processors der in te stoppen enzo.. of hem dunner te kunnen maken uiteindelijk

  15. Goedenmiddag zeg…
    Er moeten deze zomer een paar miljoen iPhones van de band rollen.
    En dan gaan we nu maar eens een vacature plaatsen..?

  16. Wie zegt dat dit voor een nieuwe connector is? Misschien is de oude wel gestopt en zoeken ze een nieuwe ontwerper. Bij de taken staat tenslotte ook omgang met andere bedrijven enz..

    Ik hoop ieder geval niet dat het een micro USB poort wordt want dan worden we er niet beter op maar juist slechter

  17. @Berrie: Goedemorgen … Er wordt met geen woord over de iPhone gerept.

  18. Micro-usb is ruk vergeleken met de huidige 30pin dock connector. Via micro-us kan je alleen opladen en aansluiten op usb. Meer niet!! Dingen zoals muziek, dockinstations, hartslag monitors, muziekapparaten, zelfs versterkers en nog veel meer kunnen allemaal aangesloten worden op de iPhone/iPad/iPod door die dock connector, micro-usb kan dat technisch allemaal niet. Ook niet met een verloopstuk. Apple verdiend ook aardig wat aan licenties voor fabrikanten om accesoires te maken voor de iDevices. Met een mocro-usb kan er NIKS meer op worden aangesloten. Dan komen er geen dockinstations etc meer. Zal Apple dus nooit doen.

    Drie mogelijkheden denk ik:
    1. De gewone dock connector nog, dit is misschien voor een volgend apparaat.
    2. Een mini-dock connector. Zelfde functies alleen kleiner.
    3. Een mini/micro-Thunderbolt aansluiting. Voor snellere data overdracht, sneller laden en meer mogelijkheden voor accesoires.

  19. word tijd, die oldschool 30 pin connector die ze nu al 5 jaar hebben is veel te groot
    tijd voor iets nieuws!

  20. @iman: Juist, nu mag lekker iets nieuws komen. Aansluiting van Nokia is wel goed omdat het veel dunner is dan mini usb.

  21. Haha, gisteren zei Cook minder geruchten te willen hebben (wat mij gratis reclame lijkt) en kijk nu eens: zelfs een advertentie wordt aanleiding voor speculatie…

  22. Een nieuwe connector zou voor mij wel eens een reden kunnen zijn om nog een jaartje te wachten met een nieuwe telefoon. Neem ik gewoon een jaartje sim-only

  23. My guess, en dat zou niet eens heel raar zijn:

    Dit wordt samen met de lancering van de nieuwe Mac een universele thunderbolt oplader voor iMac, iPhone, iPad, iPod, iAlles!

    Past goed in de strategie van Apple om alle producten te koppelen via 1 account, 1 cloud, 1 oplader en vooral: 1 creditcard 😉

  24. de USB standaard vormt eerder een bedreiging voor Apple. De typische apple connector stamt van de ipod en bracht een enorme customer lock in met zich mee.

    Elke fabrikant van audio apparatuur, zorgde ervoor dat die kon connecten met de ipod. Dat zorgde op zijn beurt weer voor een boost in de verkoop van apple producten.

    Als zometeen micro usb de standaard is, valt dat voordeel voor apple weg.

    Overigens weet ik niet of het een verplichting is, ik meen me te herinneren dat dit op vrijwillige basis is overeengekomen met de ITU en dat Apple later of niet zou deelnemen aan deze standaard.

  25. De reden dat ze geen microusb in het toestel stoppen is toch wel duidelijk?

    Er gaat niet alleen een USB datasignaal door de iPhone connector. Composiet Video, HDMI, Analoge Audio specifieke accosoires besturing, USB….

    Ze zouden dus wanneer ze MicroUSB in het toestel zouden stoppen de iPhone connector moeten vervangen door een aantal conectors, daar is geen plaats voor en haalt de simplicity weg. Zal dus niet gaan gebeuren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.