Reacties voor: UsBidi Lightning-kabel met extra functies

De UsBidi Lightning-kabel is verkrijgbaar via Kickstarter en bevat aanvullende functies, zoals snelladen en automatisch stoppen met laden als de batterij vol is. Pas echter op voor de claims die de makers doen.
Lees het complete artikel → UsBidi Lightning-kabel met extra functies
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. …maar door die langdurige tijd aan de kabel wordt de accu in de iPhone steeds slechter.

    Ik laat me graag corrigeren. Maar volgens mij is dit volslagen onzin. 🙂

  2. Doet de iPhone iPad MacBook etc dit niet al uitzichzelf ?

  3. Volgensmij niet want dan zou je telefoon 98/99% zijn als je wakker wordt.

    Ik zoek nog wel mensen die hem evt ook willen. Alleen vind ik hem te duur maar als je er 6 ofzo koopt valt het wel mee.

  4. @mobile: Lijkt mij ook. Bij overladen Is het zeer snel gebeurd met de accu (van dit type) dus lijkt me verkoop praat…

  5. …een Lightningkabel die de iPhone-accu spaart door automatisch te stoppen met opladen als het apparaat vol is.

    Dat doet de power management chip en de power daemon (powerd) in de iPhone/iPad ook. Als de celspanning van 4.20 V bereikt is (cel vol) stopt het laden. Niet stoppen met laden bij 4.20 V zou een prachtig vuurwerk veroorzaken.

  6. @Karel-Willem: Klopt, ik heb het wat duidelijker in het artikel gezet. De UsBidi stopt helemaal met laden, en blijft dus geen stroom bijgeven om de accu steeds op 100 procent te houden. Het kan dus goed dat je wakker wordt met een accu van 97%.

  7. De iPhone doet dit al uit zichzelf, om echter geen verwarring te scheppen, blijft de teller op 100 % staan.

  8. (Fel) lampje? Altijd fijn naast je bed tijdens het slapen..

  9. Kan iemand dit even verduidelijken? Ik dacht dat de Lithium-Ion batterijen van een iPhone al automatisch stopte met ‘laden’ nadat hij vol was?

  10. Lees eerst dit artikel van Apple maar eens betreffende de accu.

  11. Even ter verduidelijking, deze kabel is complete onzin. De elektronica in deze kabel zit al in de iPhone verwerkt en is dus niet nodig in de kabel. Het feit dat er 100% staat als je iPhone ‘s ochtends uit de lader haalt is gewoon een trucje van iOS om aan te geven dat de batterij volledig is opgeladen (dus dat het geen voordeel biedt als je hem er nog langer in laat zitten; er loopt immers geen stroom meer naar de batterij).

    Ik hoop dat dat het een beetje duidelijk maakte. Het heeft in ieder geval geen nut om deze idiote kabel aan te schaffen.

  12. Wat een bullshit kabel is dit.

    1. Normaal als je je iPhone oplaadt en hij is 100% vol dan stopt hij met laden en werkt hij op de stroom uit de kabel en gebruikt hij je accu dus niet.
    2. Met deze kabel stopt hij bij 100% vol met laden en gaat hij de accu gebruiken.
    3. Bij li-ion accu’s is het zo dat hij een beperkte hoeveelheid stroom kan geven gedurende de levensduur van de accu (meestal 1000 cycles bij iPhone).
    4. Door deze kabel ga je sneller door je cycles heen waardoor de accu sneller op is.

    Het valt mij echt enorm tegen van iCulture dat jullie hier zo slecht over geïnformeerd zijn en de lezers een product aanraden wat het tegenovergestelde bereikt van wat het beweert.

  13. Deze kabel onzin hebben we al vaker voorbij zien komen. De iPhone is heel goed in staat om zelf te bepalen wanneer de accu vol is. Het 2 x zo snel laden is ook een broodje aap verhaal. De acculader in de iPhone zal afhankelijk van de beschikbare stroom uit de lader bepalen met hoeveel stroom hij de accu gaat laden. Hang je er een lader aan van 100Amp dan zal hij toch niet meer dan 2Amp gebruiken om te laden omdat de lader zo is afgesteld. De kleine lader van de iPhone zal met maximaal 1 Amp laden en de lader van de iPad zal met 2Amp laden maar ook niet meer dan dat. Dus wil je snel laden dan gebruik je de lader van de iPad. (De oudere modellen iPhone kunnen waarschijnlijk niet met 2Amp laden)

    Het valt me inderdaad tegen van iCulture dat jullie hier niet kritischer mee omgaan!

  14. Origineel geplaatst door frank
    Lees eerst dit artikel van Apple maar eens betreffende de accu

    Thanks! Goeie link, hierin staat tenminste het onderscheid tussen normaal/snelladen en druppelladen dat in artikel èn andere reacties mist. Dat de iPhone / iPad op 100% blijft is dus niet omdat het laden stopt bij (bijna) vol maar overschakelt op druppelladen.

    Dat is geen ‘trucje van je iPhone’ en ook absoluut niet uniek voor Apple. Elke losse acculader van enige kwaliteit doet dat ook, al jaren…

    Neemt niet weg dat deze kabel dat proces verstoort, en dus een slecht idee is. Zorgelijk dat hij desondanks zo populair is op kickstarter, imho een naar staaltje misbruik maken van de onwetendheid van sommige gebruikers 😢

    Deel dan ook de kritiek van de vorige reageerders op iCulture 😕

  15. Origineel geplaatst door pposthoorn
    Wat een bullshit kabel is dit.
    1. Normaal als je je iPhone oplaadt en hij is 100% vol dan stopt hij met laden en werkt hij op de stroom uit de kabel en gebruikt hij je accu dus niet.
    2. Met deze kabel stopt hij bij 100% vol met laden en gaat hij de accu gebruiken.
    3. Bij li-ion accu’s is het zo dat hij een beperkte hoeveelheid stroom kan geven gedurende de levensduur van de accu (meestal 1000 cycles bij iPhone).
    4. Door deze kabel ga je sneller door je cycles heen waardoor de accu sneller op is.
    Het valt mij echt enorm tegen van iCulture dat jullie hier zo slecht over geïnformeerd zijn en de lezers een product aanraden wat het tegenovergestelde bereikt van wat het beweert.

    Hoewel ik het ermee eens ben dat deze kabel onzin is, is jouw post dat helaas ook. Ik wil je graag vragen even op wikipedia te kijken. Li-ion accu’s slijten niet door cycli’s maar door tijd, met de snelheid van de slijtage beïnvloed door laadpercentage en voornamelijk temperatuur.

    Verlies van capaciteit van de accu in 1 jaar:
    Volledig opgeladen bij 0C: 6%
    Half-opgeladen bij 0C:: 2%
    Volledig opgeladen bij 40C: 35%
    Half-opgeladen bij 40C: 15%

    Het verschil tussen volledig opgeladen en die 99% die je ziet als je wakker wordt met het gebruik van deze kabel is verwaarloosbaar. Het beste zou zijn je telefoon in de koelkast op te laden! (afgezien van de condens waardoor je telefoon waarschijnlijk de volgende ochtend niet meer wakker wordt 😉 )

  16. Origineel geplaatst door Karel-Willem:
    Ik laat me graag corrigeren. Maar volgens mij is dit volslagen onzin. 🙂

    Volgens mij ook.

  17. “maar door die langdurige tijd aan de kabel wordt de accu in de iPhone steeds slechter”

    Dit zou ik even checken, iCulture.

    Dat is mijn ervaring namelijk helemaal niet.

  18. @Kevin: Mijn reactie is geen onzin, hooguit onvolledig. Volgens mij hebben we allebei gelijk. Een li-ion accu slijt zowel door gebruik als door tijd. Van de Apple pagina die hierboven genoemd is:

    “Bij alle batterijen vermindert de capaciteit na een bepaald aantal keer opladen. In het geval van lithium-ionbatterijen neemt de capaciteit met elke volledige laadcyclus een klein beetje af. Het aantal cycli dat Apple lithium-ionbatterijen doorlopen voordat de capaciteit is gedaald tot 80% van de oorspronkelijke waarde is echter heel groot. Het exacte aantal verschilt per product.”

  19. Jammer dat er nog 12 dollar verzendkosten bovenop komt. Mij te duur.

    Het kabeltje van 26 dollar wordt door alle extra kosten van invoeren ruim 54 euro
    Bron: http://www.invoercalculator.nl

    Ik vind dat dit vaak onderbelicht wordt bij items van Kickstarter of Indiegogo op iCulture. Dat mag best vermeld worden.

  20. Ik gebruik tegenwoordig een simpel apparaatje waar je kunt zien hoeveel
    stroom en ampere door de usb kabel gaat.
    En als de ampere op 0 staat is ie vol.
    Gaat helemaal nergens over maar zo kan ik snel zien of ie vol is.

    Gekocht bij de Action voor iets meer dan 2 euro 🙂

  21. Meerdere keren iets ‘gekocht’ op kickstarter. Tegen de tijd dat de kabel geleverd wordt, zijn we waarschijnlijk een jaar verder. Las ik niet iets over het mogelijk stoppen van Apple met lightning aansluitingen?

  22. N.a.v. de opmerkingen van lezers heb ik de claims in deze Kickstarter-campagne zelf ook even bekeken. Inderdaad: er worden nogal overdreven beweringen gedaan, alsof de iPhone zelf niet beschikt over technologie om het opladen van de batterij te regelen. Het artikel was onvoldoende kritisch t.a.v. deze claims.

    Het artikel had in de oorspronkelijke vorm en toon niet op onze site mogen verschijnen. Ik heb daarom de tekst ingekort tot een objectieve beschrijving. Bij deze dan ook mijn oprechte excuses.

    Gonny van der Zwaag, hoofdredacteur iCulture.nl

  23. De UsBidi-kabel is van Kickstarter gehaald omdat het niet voldeed aan de voorwaarden. Zie update in het artikel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.