Reacties voor: USB Meter Pro: multimeter voor usb-kabels wil iPhone sneller opladen

De USB Meter Pro is een multimeter voor tussen je iPhone-kabel en usb-poort, die aangeeft hoe snel de iPhone wordt opgeladen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. Het apparaatje vertelt wat voor voltage de usb-poort aan je iPhone of iPad levert, waardoor je weet hoe snel je iDevice precies oplaadt.

    De spanning op een standaard USB-poort van een computer is altijd 5 V +-5%. Een lagere spanning laadt de LiPo van een iPhone/iPad niet op. Een hogere spanning blaast de LiPo accu op. De spanning op een USB-poort zegt dus niets over de snelheid waar de accu mee geladen wordt.

    Een snellere lading is alleen mogelijk met een hogere laadstroom, niet voltage, met een maximum van 1C.

    (Red.) Aangepast! Betrof wattage, niet voltage.

  2. Origineel geplaatst door Timosha
    De spanning op een standaard USB-poort van een computer is altijd 5 V -5%. Een lagere spanning laadt de LiPo van een iPhone/iPad niet op. Een hogere spanning blaast de LiPo accu op. De spanning op een USB-poort zegt dus niets over de snelheid waar de accu mee geladen wordt.
    Een snellere lading is alleen mogelijk met een hogere laadstroom, niet voltage, met een maximum van 1C.

    Dank! Had al gehoopt dat jij er iets zinnigs over te zeggen had!
    Ik laat m aan me voorbij gaan

  3. @Tobias: Als je een Mac hebt heb je zo’n dingetje ook niet nodig. OS X regelt dat zelf in overeenstemming met “USB Battery Charging Specification Revision 1.2”.

    1) Als er een iPhone wordt aangesloten verhoogt OS X de laadstroom op een USB-poort naar 500 + 500 = 1.000 mA;
    2) Wordt er een iPad aangesloten dan is dat 500 + 1.600 = 2.100 mA;

    Dat kan je nakijken in About this Mac -> More Info -> System Report -> Hardware -> USB

  4. @Timosha: Collegá,
    Jij weet ook écht alles… Jou moeten we houden!!

  5. Al die boost apparaatjes werken gewoon niet (goed), want een device heeft ook nog hardwarematige beschermende middelen aan boord (spannings- en stroomregulatoren bijv.).

    Als er geen hardwarematige middelen aanwezig waren, zou de accu al lang stuk/ontploft/in rook op zijn gegaan.

    Laat deze berichten toch eens stoppen. Men kan gewoon het laadvermogen niet vergroten.

  6. @Wouter: don’t shoot the messenger…

  7. @Timosha: Dat is niet helemaal waar; er zit een Li-Ion accu in, geen LiPo accu. Én het is een 3.7V (1S) Li-Ion, die dus niet met 5V maar met 3.7V wordt opgeladen, de 5V van de USB/lightning connector wordt dus intern omgezet naar 3.7V.

  8. Ik wacht op het leveren van deze variant. Naar mijn mening een stuk mooier …

  9. @Thaan: In de huidige iPhones zit een Lithium-Polymer cel met een nominale celspanning van 3.8 V en een eindspanning van 4.2 V. In de toekomstige iPhones zal waarschijnlijk een Lithium-Ferrum (IJzerfosfaat) cel met dezelfde parameters gebruikt worden. Polymer en IJzerfosfaat zijn in deze cellen het electrolyt (om de ionen-emissie mogelijk te maken).

    Zulke cellen worden geladen met een spanning van 5V +- 5%. Meet de spanning, onder belasting, op de lader en/of USB-poort.

    1S (1 X Serieel) is een onzinnig begrip uit de modelbouwwereld. Één enkele LiPo/LiFe cel kan niet in serie geschakeld worden.

    Ik heb als co-auteur meegewerkt aan een wetenschappelijk artikel over Lithium-Polymer accu’s. Het artikel staat op ook op de Duitse Wikipedia. Aangezien het niet netjes is om naar eigen werk te verwijzen mag je het zelf opzoeken. 😉

  10. Een gelijkaardig toestelletje, maar zonder die beweerde boost-modus, kan je voor nog geen 6 Euro vinden bij Nkon.nl: de XTAR usb detector.

  11. Wat een gevloek! 🙁

    Wattage moet vermogen zijn.
    Voltage moet spanning zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.