Reacties voor: USB-C in de nieuwe MacBook: dit moet je weten

Waarom heeft de nieuwe MacBook slechts één USB-C-poort, en wat is USB-C precies? iCulture zet de feiten voor je op een rij.
Lees het complete artikel → USB-C in de nieuwe MacBook: dit moet je weten
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Die USB-C zal dan waarschijnlijk ook naar de iPhone gebracht worden. Ze willen al langer 1 oplader voor alles smartphones en tablets. Dit is dus de grote kans denk ik! 🙂

  2. Zolang ze dit op de Macbook Pro’s maar uit hun hoofd laten vind ik het prima.

  3. Als muzikant met minimaal 2 USB synths is een hub onvermijdelijk.

  4. Ik kan me voorstellen dat een groep consumenten dit heel vervelend vinden. Aan de andere kant merk ik eigenlijk dat ik op mijn laptop heel erg weinig meer gebruik maak van randapparatuur en dat ik steeds meer draadloos doe. Het is sneller en efficiënter. Ik denk dat over vijf jaar niemand meer een opslagmedium gebruikt maar alles in de cloud opslaat. Het is praktischer en eigenlijk ook veiliger. Je hebt er toegang toe vanaf al je apparaten en hebt niet het risico gevoelige informatie achter te laten middels een opslagmedium.Ik vind het een prachtige laptop. Maar wel aan de dure kant. Ik vraag me af hoe goed de prestaties zijn…

  5. Ik blijf wel lekker bij mijn MacBook pro met retina scherm uit 2012. Maakt mij niets uit dat deze dikker is. Kan hem prima mobiel gebruiken met mijn iPhone als hotspot. En aansluitingen genoeg voor handen ook al doe ik ook erg veel in de cloud vind ik het toch erg handig om genoeg ingangen voor handen te hebben die momenteel ook allemaal erg gangbaar zijn. Ik snap gewoon niet dat alles maar dunner en dunner moet. Mooie MacBook maar niet voor mij.

  6. @Jos: “en hebt niet het risico gevoelige informatie achter te laten middels een opslagmedium.” Nee joh, in de cloud is veeeeel beter. Vindt de NSA en consorten ook. We gaan onze gevoelige informatie gewoon lekker in de cloud zetten he?!

  7. Mijn Macbook uit 2010 doet het nog prima en blijft dus nog zeker even.

    Maar mocht ie het begeven dan wordt de nieuwe Macbook zeker de mijne. Ik gebruik mijn macbook voor schrijven, internetten, mail en af en toe een filmpje. Af en toe sluit ik een usb-stick aan, maar dat is het dan ook wel. En met 9 uur gebruik heb je amper nog een oplader nodig, tenminste niet in de uren dat ik aan het werk ben.

    Een stap in de goede richting van Apple. En wie meer kracht en aansluitmogelijkheden nodig heeft, koopt toch de Macbook Pro?

  8. Origineel geplaatst door Watcher: @Jos: “en hebt niet het risico gevoelige informatie achter te laten middels een opslagmedium.” Nee joh, in de cloud is veeeeel beter. Vindt de NSA en consorten ook. We gaan onze gevoelige informatie gewoon lekker in de cloud zetten he?!

    Gelukkig rukt de ‘personal cloud’ ook langzaam op. De voordelen van je eigen schijf, maar dan zonder de kabeltjes. En vaak wel wereldwijd benaderbaar te maken, als en wanneer jij dat wilt tenminste. De NAS tegen de NSA zeg maar 🙂

  9. Ik ben erg gecharmeerd van de magsafe aansluiting. Die heeft mij al vele malen gered van kapotte kabels of een laptop die op de grond lag. Dit is, in mijn ogen, een stap terug.

  10. Ok, en hoe hang ik mijn nieuwe Macbook aan ethernet als ik een betere verbinding wil dan wifi?

  11. Origineel geplaatst door Eddie: Ok, en hoe hang ik mijn nieuwe Macbook aan ethernet als ik een betere verbinding wil dan wifi?

    USB-C to ethernet adapter?

  12. Opvallend detail (of zou het gewoon een fout zijn): volgens zowel de NL als de US Apple store heeft niet alleen de HDMI adapter maar ook de VGA adapter zowel beeld- als geluidsuitvoer!Ook interessant: voor de prijs van die HDMI adapter heb je nu ook een TV èn geld over. Een veelzijdig en draadloos alternatief, helemaal voordelig als je bv ook wel eens content van je iPhone of iPad op een groot scherm wilt zien 🙂 , die adapters kosten nog eens €49 per stuk :-O

  13. Zucht.
    Wat een gotspe als je jarenlang in thunderbolt spullen hebt geinvesteerd
    En dan is er niet eens een dock oplossing voor.
    Dus je blauw betalen voor het zoveelste Jony Ive dunne soloprodukt (met een mindere cpu en handenvol afapters) en de bijbehorende design-verhalenbrij moet dat allemaal vergoelijken
    Nou de groeten

  14. Achteraf gezien kocht ik de laatste imac met cd drive en de laatste macbook met voldoende poorten. Blij mee!

    Toekomst in de cloud allemaal goed en wel, maar wie boeit het eigenlijk hoe dun een laptop is, het is niet of ie nu in je broekzak gaat passen, toch? We geven bepaalde gemakken op voor een paar mm dunner… Design ok, maar een extra kabel én nog eventueel een hub verpesten dat toch weer meteen?
    Zeker wat betreft de imac is het echt belachelijk naar mijn mening. Ben al blij dat alles in het scherm past, dat scherm hoeft heus nt superdun te zijn. Had liever de cd drive behouden toen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.