Reacties voor: Deze USB-C Hub kun je ook gebruiken terwijl de MacBook oplaadt

Het grote nadeel van bestaande USB-C hubs voor de 12-inch MacBook is het feit dat je de MacBook niet op kunt laden als je de Hub gebruikt. Deze versie van Satechi en Hyper lost dit ongemak op door een extra USB-C poort toe te voegen.
Lars Paymans -

Reacties: 17 reacties

  1. En daarom werken we hier toch met de Air, een Pro en met een iPad Pro (op proef) omdat dit soort puisten op een mooie laptop gewoon lastig zijn.

  2. Dit soort dingen moet je toch niet willen?
    Dan zijn ze wat mij betreft te ver doorgeslagen in het weglaten van I/O en zo dun mogelijk maken van de laptop. Het voordeel verlies je al snel als je regelmatig loopt te stunten met kabels of hubs moet toevoegen om fatsoenlijk gebruik van je product te kunnen maken.
    Geef mij dan maar liever een dikkere laptop met eerder te veel dan te weinig I/O.

  3. Grootste probleem van de Macbook vind ik dat je gigantisch beperkt wordt de muizen om uit te kiezen. De beste muizen willen allemaal een zendertje in een usb-poort prikken. Vind het een mooi ding, maar inderdaad liever eentje met in ieder geval 1 of 2 normale usb poorten erbij.

  4. @Marco: Vergissing: Dat is echt wel het kleinste ‘probleem’, er zit een fantastische touchpad op die een muis meer dan 100% overbodig maakt. (Of zoals de kat laatst nog zei: de enige goeie muis is een dooie muis 😸.)Ook verder worden de vermeende problemen van de MB gigantisch opgeblazen door mensen die er overduidelijk zelf geen hebben en/of niet tot de doelgroep behoren.Gelukkig voor een losse USB3 hub en USB C/3 adapter gekozen want de hub gebruik ik nooit bij de MB (en de adapter amper), zodat die vrijwel permanent op een windoosje aangesloten tenminste nog enig nut heeft. Echt gezeur dit, mensen die bewust en weloverwogen voor de MB hebben gekozen hebben al die ouderwetse bedrade flauwekul niet meer nodig. De anderen trouwens ook niet anno 2016, maar dat hebben ze (verblind door hun eigen vooroordelen) alleen zelf nog niet door 😆

  5. @Marco: Vergissing: Dat is echt wel het kleinste ‘probleem’, er zit een fantastische touchpad op die een muis meer dan 100% overbodig maakt. (Of zoals de kat laatst nog zei: de enige goeie muis is een dooie muis 😸.)

    Ook verder worden de vermeende problemen van de MB gigantisch opgeblazen door mensen die er overduidelijk zelf geen hebben en/of niet tot de doelgroep behoren.

    Gelukkig voor een losse USB3 hub en USB C/3 adapter gekozen want de hub gebruik ik nooit bij de MB (en de adapter amper), zodat die vrijwel permanent op een windoosje aangesloten tenminste nog enig nut heeft.

    Echt gezeur die reacties, mensen die bewust en weloverwogen voor de MB hebben gekozen hebben al die ouderwetse bedrade flauwekul niet meer nodig. De anderen trouwens ook niet anno 2016, maar dat hebben ze (verblind door hun eigen vooroordelen) alleen zelf nog niet door 😆
    ___

    (sorry voor de herhaling, de app had de layout weer verkl**t)

  6. @Vincent: @Marco: Ik heb het idee dat jullie niet de doelgroep zijn van dit product.
    Deze MacBook is bedoeld om minimalistisch te zijn, licht, klein, lange accuduur. Daarmee gebruik je hem makkelijk onderweg, buitenshuis en op de bank e.d. en het trackpad is dan ideaal waardoor een muis overbodig wordt. Het is ook niet bedoeld om moeilijke dingen mee te doen als bijv. videos editen. Daarvoor is het scherm te klein, processor/grafische kaar niet krachtig genoeg en inderdaad zou je dan graag usb poorten willen om apparaten aan te kunnen sluiten.

    Ik denk dat deze MacBook ideaal is voor tekstverwerken, browsen, muziek afspelen e.d. Veeleisende taken, daarvoor is de MacBook Pro en ben je van jullie genoemde problemen af. Dat lijkt me de visie van Apple. Waarvoor bestaat anders het verschil tussen de ‘gewone’ MacBook en de pro variant?

    Deze hub lijkt me daarom ook geschikt om thuis in een la te hebben liggen voor die paar keer per jaar dat het handig zou kunnen zijn. Niet om de hele tijd aangesloten te hebben.

    @Murgen: Van die ‘puist’ is dan ook geen sprake.

  7. Ik kan mij absoluut in beide partijen hier vinden; de Macbook heeft te weinig I/O (één additionele USB-C was geen foute keus geweest), maar ook dat de Macbook juist hier niet voor is bedoeld.

    Het probleem zit hem echter in het feit dat Apple nog steeds geen fatsoenlijke nieuwe Macbook Air heeft aangekondigd (wachten op WWDC’16). Een High-res scherm is voor grafici onder ons (waaronder fotografen) absoluut geen overbodige luxe. Hetgeen voor mij persoonlijk een reden zou zijn juist de MB te nemen ipv de MBA.

    Er zou wat meer keuze/doelgroep opties moeten zijn in de laptop lijn van Apple. Hetgeen, aldus geruchten, gaat komen dit jaar.

    De Air en Macbook fuseren tot één energy/portability werkstation in 12″ en 14″ formaat en de Pro nóg krachtiger, maar mobieler met voldoende I/O in 14″ en 16″ formaat. Alle vier de apparaat met dunnere bezels voor een hetzelfde formaat, zonder verlies van schermformaat (dunnere bezels op zelfde oppervlak = groter scherm).

  8. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Marco: Vergissing: Dat is echt wel het kleinste ‘probleem’, er zit een fantastische touchpad op die een muis meer dan 100% overbodig maakt. (Of zoals de kat laatst nog zei: de enige goeie muis is een dooie muis 😸.)Ook verder worden de vermeende problemen van de MB gigantisch opgeblazen door mensen die er overduidelijk zelf geen hebben en/of niet tot de doelgroep behoren.Gelukkig voor een losse USB3 hub en USB C/3 adapter gekozen want de hub gebruik ik nooit bij de MB (en de adapter amper), zodat die vrijwel permanent op een windoosje aangesloten tenminste nog enig nut heeft. Echt gezeur dit, mensen die bewust en weloverwogen voor de MB hebben gekozen hebben al die ouderwetse bedrade flauwekul niet meer nodig. De anderen trouwens ook niet anno 2016, maar dat hebben ze (verblind door hun eigen vooroordelen) alleen zelf nog niet door 😆

    Daarom worden er ook zoveel hubs en verloopjes op de markt gebracht toch? Omdat niemand het nodig heeft.😐 Wie behoren eigenlijk wel tot de doelgroep waar jij het over hebt?

  9. Origineel geplaatst door Ferryman
    Ook verder worden de vermeende problemen van de MB gigantisch opgeblazen door mensen die er overduidelijk zelf geen hebben en/of niet tot de doelgroep behoren.
    Gelukkig voor een losse USB3 hub en USB C/3 adapter gekozen want de hub gebruik ik nooit bij de MB (en de adapter amper), zodat die vrijwel permanent op een windoosje aangesloten tenminste nog enig nut heeft.
    Echt gezeur die reacties, mensen die bewust en weloverwogen voor de MB hebben gekozen hebben al die ouderwetse bedrade flauwekul niet meer nodig. De anderen trouwens ook niet anno 2016, maar dat hebben ze (verblind door hun eigen vooroordelen) alleen zelf nog niet door 😆
    ___

    Vooroordelen? Ik ben met de iPad Pro begonnen als werk instrument, ik snap heel goed wat ik wel en niet nodig heb. MB versus IPP werd IPP omdat ik die ook als notitieblok kan gebruiken. Als het een laptop was geworden dan eentje die iets multfunctioneler is en dan was het een MBA of MBP geworden, we gebruiken beide smaken en ik kon dus makkelijk een afweging maken. Maar doe niet zo raar met het schuiven van vooroordelen want dan weet ik ook nog iemand met een vooroordeel 😏

  10. MB voldoet volkomen aan wat ik vraag. Ik heb nog geen enkele keer een USB poort nodig gehad. Het MB is mijn “companion Mac” voor onderweg. Mocht ik de kracht van mijn iMac thuis nodig hebben, dan zit ik daar via Back to my Mac zo op. En ondertussen geniet ik van de portability van het MB. Dus ik zal dan wel tot de doelgroep behoren, want de iPad Pro is het niet voor mij. Ik heb OSX nodig, niet iOS. Daar heb ik dan weer de iPhone voor. Als zelfstandig ondernemer is de setup iMac – Macbook – iPhone perfect voor mij.

  11. Dit is gewoon een super doc-tool! Als ik op mn werk aankom klik im em in deze ‘doc’en kan lekker doorwerken op groot scherm met apple keyboard en muis! Top product!

  12. Dan koop je een MacBook voor het mooie strakke design en ben je verplicht om kabeltjes/hub te gebruiken om je apparatuur aan te sluiten. Ze hadden er beter enkele poorten extra ingewerkt… Daarom blijf ik voorlopig nog bij de Air met de klassieke USB-poorten.

  13. Is inderdaad weer een voorbeeld van Apple’s geforceerde trendzetten. Je hebt er ontzettend niets aan (afgezien dat het wellicht iets mooier uitziet), maar jeondervindt er wel veel hinder van doordat het totaal onpraktisch is. Het mooiste is dat Apple er altijd mee weg lijkt te komen, want de klanten kopen gewoon (vaak ook nog extta dure) devices die de tekortkomingen verhelpen.

    @Prana: Doelgroep of niet, maar voor deze prijs mag je heus wel een extra poortje verwachten.

  14. Origineel geplaatst door EOTB
    Is inderdaad weer een voorbeeld van Apple’s geforceerde trendzetten. Je hebt er ontzettend niets aan (afgezien dat het wellicht iets mooier uitziet), maar jeondervindt er wel veel hinder van doordat het totaal onpraktisch is. Het mooiste is dat Apple er altijd mee weg lijkt te komen, want de klanten kopen gewoon (vaak ook nog extta dure) devices die de tekortkomingen verhelpen.

    @Prana: Doelgroep of niet, maar voor deze prijs mag je heus wel een extra poortje verwachten.

    Spreek toch gewoon voor jezelf en generaliseer niet zo. Ik mot geen extra poortje, ding is perfect voor mij zoals ie is. En nee, ik ondervind geen hinder, het is voor mij niet onpraktisch, en het heeft voor mij geen tekortkomingen. En ik heb er heel veel aan.

  15. Rustig maar vrienden.
    Iedereen wil een compacte, maar stevige crossover met afdoende battery life, dun toetsenbord met afdoende keytravel, genoeg I/O en niet idioot duur.
    Knap hoe Apple er alles aan doet om dat te omzeilen.
    CES 2016 toont iets dat in de buurt komt.
    Opgepast: dat is geen iOS verhaal voordat iedereen weer begint te stuiteren

  16. @Murgen: Sorry, die moet je even uitleggen. “Ik heb een IPP, dus ik kan oordelen over de MB”??? Volgens mij bevestig je dan juist onomwonden dat je louter vooroordelen uit, nl oordeelt over de MB zonder ook maar enige (hands-on) ervaring ermee. Hoeveel duidelijker wil je een vooroordeel geïllustreerd zien … ?Wel heel komisch trouwens dat je een negatief oordeel velt over de beperkte I/O faciliteiten van de MB, en dan zelf op een iPPP (iPad Pseudo-Pro 😆) uitkomt. Hoeveel USB (en andere I/O) aansluitingen had die ook alweer die je tegelijk met de lader kunt gebruiken? 😂Ach, ooit waren sommige mensen er ook van overtuigd dat een aantal RS232C aansluitingen onmisbaar was, en een floppydrive, CD/DVD speler, Centronics parallelle poort, modempoort en bekabeld netwerk (aka RJ11 en RJ45) etc. etc… Hoor je nu ook niemand meer over. 😝 Sommige mensen gaan kennelijk nou eenmaal wat sneller met hun tijd mee dan anderen. Draadloos is de toekomst, kabels en (grote) stekkers verleden tijd. Wen d’r maar aan.

  17. heeft iemand geprobeerd te bestellen?
    Het is $ 40 voor de device plus $ 90 voor transportkosten.
    Dat is toch wel wat veel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.