Reacties voor: Snellere USB 3.2 komt mogelijk snel naar de Mac

De nieuwste versie van USB, USB 3.2, biedt een hogere snelheid met bestaande kabels. Dankzij USB 3.2 kan data twee keer zo snel verstuurd worden. Maar wanneer komt USB 3.2 naar de Mac?
Lees het complete artikel → Snellere USB 3.2 komt mogelijk snel naar de Mac
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 1 reacties

  1. De huidige USB-C kabels zijn inderdaad geschikt voor USB 3.2, maar de huidige USB-C-controllers niet en voor zover ik kan vinden ook niet na een driver-upgrade.
    Het USB Implementor Forum staat nog niet te juichen over deze aankondiging, zij verwachten dat pas over 12-18 maanden de eerste producten zullen komen met USB 3.2. Het zou me verbazen als Apple er al dit jaar mee komt – maar met Apple weet je het nooit.

    De hogere snelheid van USB 3.2 maakt het mogelijk om ook beeldschermen aan te sluiten, dus in plaats van via bv. Thunderbolt. Thunderbolt einde verhaal? Nee. In mei maakte Intel bekend dat Thunderbolt support ingebakken zou gaan worden in de Intel processoren zelf, en dat Thunderbolt zonder afdracht van royalties ingezet kan worden. Al met al, de ratrace USB 3.2 vs Thunderbolt gaat nog wel een tijdje door, met als verwarrende factor dat beiden werken met USB-C kabels.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.