Reacties voor: Later updaten naar macOS 10.13.1 schakelt Apple’s rootbug-fix uit

Had je macOS 10.13.1 nog niet geïnstalleerd, dan kun je er beter nog even mee wachten. Een handmatige update doet namelijk de eerder verschenen rootbug-fix teniet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. En hoe zit het met mensen zoals ik, die nog op Siërra 10.12.6 zitten, en meestal pas na enkele maanden en vele punt releases van High Siërra verder de sprong naar het laatste OS wagen, want die groep blijkt uit de statistieken veel groter te zijn.???

    Volgens de berichten zit deze bug niet in siërra en dus alleen in high siërra, maar zal Apple het straks ook gefixt hebben in de volledige download uit de app store voor nieuwe installaties als ik bijv. In april of mei upgrade naar high siërra als die dan bijv. een 10.13.4, .5 of .6 release of hoger heeft bereikt…

  2. Tijd om terug te gaan naar het pre-Lion tijdperk en degelijke roadmaps uit te zetten en te wachten met releases ipv. de jaarlijkse, duidelijk veel te gehaaste updates.

  3. Origineel geplaatst door Joren
    Tijd om terug te gaan naar het pre-Lion tijdperk en degelijke roadmaps uit te zetten en te wachten met releases ipv. de jaarlijkse, duidelijk veel te gehaaste updates.

    Inderdaad, Apple is Canonical met Ubuntuutje aan het imiteren (“na-apen” in iCulture taal). Die brengen ook alle zes maanden een nieuwe release uit. Niet omdat het nodig is maar omdat er weer eens zes maanden voorbij zijn.

  4. Origineel geplaatst door David Wouters
    En hoe zit het met mensen zoals ik, die nog op Siërra 10.12.6 zitten, en meestal pas na enkele maanden en vele punt releases van High Siërra verder de sprong naar het laatste OS wagen, want die groep blijkt uit de statistieken veel groter te zijn.???

    Volgens de berichten zit deze bug niet in siërra en dus alleen in high siërra, maar zal Apple het straks ook gefixt hebben in de volledige download uit de app store voor nieuwe installaties als ik bijv. In april of mei upgrade naar high siërra als die dan bijv. een 10.13.4, .5 of .6 release of hoger heeft bereikt…

    De fix zit standaard in macOS 10.13.2 volgens iCulture

  5. Ik ben het volledig kwijt. Ik begrijp er geen reet meer van welke update nu wat doet. Drama bij Apple de laatste tijd. Volledig het spoor bijster sinds de iPhone X.

  6. Het zit Apple momenteel niet mee. (…) De slordigheden zijn ongebruikelijk voor Apple.

    Wat een rooskleurig verhaal, van A tot Z (citaat betreft tweede resp. voorlaatste regel)! Niks ‘niet meezitten’, niks ‘ongebruikelijk’, duidelijk geval van over zichzelf afgeroepen problemen.

    Niet voor niets wordt hierboven door andere reageerders gerept van en terugverlangd naar het pre-Lion tijdperk.
    Deze achteruitgang is al veel langer gaande bij Apple, en geen natuurverschijnsel oid maar Apple’s eigen werk door oa zo sterk de nadruk op vorm boven functie te leggen ipv de goede balans daartussen van weleer. Bij iOS speelt de teruglopende kwaliteit ten gunste van louter oppervlakkigheden (‘cosmetics’ in IT jargon) ook al veel langer, al minstens sinds iOS7!

    Nog meer testen gaat ook niets helpen, dat hebben de eindeloze lawines aan bèta’s van de laatste tijd die steeds weer nieuwe blunders niet weten te voorkomen inmiddels wel aangetoond.
    QA en releasemanagement zijn meer dan alleen maar uitputtend doch ongericht (bèta-)testen, áls ze bij Apple al bestaan zouden ze zeker na alle gebleken problemen ook tenminste grondige reviews moeten omvatten vóór wat dan ook überhaupt tot een release(kandidaat) wordt toegelaten. Bovendien zijn beiden waardeloos als ze ondergeschikt blijven aan welhaast in steen gehouwen releasedatums, zonder een absoluut alles en iedereen overstijgend vetorecht op een release zijn QA en releasemanager niets meer dan een tandenloze leeuw.

    Gelukkig heeft Apple’s al even onbegrijpelijke, door cybersecurity-experts volkomen terecht verguisde, ingreep in WiFi en Bluetooth op iOS me er van weerhouden welke recente Apple OS update dan ook nog te installeren voor héél langdurig de kat uit de boom kijken. Heeft me al een hoop ellende gescheeld merk ik steeds weer.

  7. Lion en ios 7 waar veel mensen hier naar verwijzen was natuurlijk veel beperkter en minder complex dan high sierra en ios 11.
    Een fout mag dan wel eens.
    Windows 95 crashte ook veel vaker dan DOS maar no way dat ik nog terug wilde.

  8. Ze gaan lekker met die updates… ik ben het kwijt. Ga er vanavond even voor zitten.

  9. Nogal logisch dat als je een oudere update installeert waarvan bekend is dat deze de root bug heeft dat je dan daarna de root bug (weer) hebt. Misschien had Apple 10.13.1 moeten terugtrekken, maar dan blijf je kwetsbaar voor eventuele problemen die 10.13.1 oploste.

    Het zou kunnen dat Apple de 2017-001 patch over 10.13.1 heen zet, anders moet je dat zelf handmatig doen. Of root met een password inschakelen (de workaround).

    10.13.2 zal zo wel komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.