Reacties voor: Update van ConvertBot geweigerd door icoon look-a-like van Apple zelf

Apple heeft de update van Convertbot, een omrekenapplicatie, geweigerd ondat deze een icoon bevat die sterk lijkt op een icoon van Apple zelf.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 34 reacties

  1. Nou, da’s idioot. Oke, misschien verwarring maar kon Apple dan niet zeggen “We staan de update toe, maar in een volgende update willen we dat het icoontje is gewijzigd.”

  2. Wat een verschrikkelijke onzin…
    1) In alle eerdere versies van ConvertBot was er niks aan de hand.
    2) Het is een klok, een universeel copyright-loos tekentje, niet het Apple-logo or something…
    3) Iedereen die ook maar 3 seconden naar ConvertBot heeft gekeken, weet dat het niks, maar dan ook niks met het Recents-icoontje te maken heeft…
    Nog een huge toelatings fail voor Apple…

  3. Kan je dan auteursrechten nemen op een circel met wijzers? Toch niks speciaal of Apple-only op dat icoon?

  4. Och, je hoeft geen genie te zijn om te zien dat het express is gedaan.

  5. Ik heb eens gekeken bij mijn versie van Covertbot, en daar heb ik hetzelfde icoontje…

    Dus bij eerdere versies hebben ze er niet te veel problemen om gemaakt blijkbaar…

  6. @Jens (All About Phones):
    Nee, maar Apple mag toch zelf weten wat ze toelaten of niet? Ik heb slechtere redenen.

  7. ik vind dit icoontje een betere weergave van “time” dan van “recent”

  8. Staat er niet in de Apple guidelines voor programmeurs dat de GUI van een app, waar het kan, zo veel mogelijk “Apple” moet zijn? En dan gaan ze nu whinen om een klokje? Ongelooflijk, wat een dom bedrijf is het soms.

  9. Wat onderschat Apple de consument. :’)

  10. Was convertboot eerst niet tijdelijk gratis ofzo, want ik heb hem volgens mij ook maar heb er nooit voor betaald 😛

  11. Mja, het IS misschien een beetje flauw en kinderachtig misschien van Apple, maar in de guidelines staat toch duidelijk dat de icons van Apple copyrighted zijn en niet zomaar gebruikt mogen worden op plaatsen waar het niet verwacht wordt (dus op plaatsen waar je het normaal niet zou tegenkomen).

  12. Ik had dit bericht een paar dagen geleden al gelezen, toen onder de titel: App geweigerd omdat Apple denkt dat klant achterlijk is. (vrij vertaald)

    Lijkt me zeer toepasselijk, hoe kun je hier nou door in de war raken? Zouden die Apptesters soms per dag een bepaald aantal apps moeten afwijzen?

  13. Voor mij beginnen dit soort dingen een optelsom te worden. Ik heb inmiddels een aantal programma’s waar ik al heel lang op updates wacht…updates die al weken geleden bij Apple ingeleverd zijn maar nog geen goedkeuring hebben ontvangen. Wanneer een programma vevolgens afgewezen wordt door zo’n ongelofelijk klein detail is voor mij de maat zo langzaam aan vol. Ik ben het zat…meer dan zat om soms maanden te wachten tot software eindelijk die functionaliteit heeft die je er van verwacht. In nagenoeg alle gevallen is het niet de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de lange wachttijd.

  14. Origineel geplaatst door Malork
    Mja, het IS misschien een beetje flauw en kinderachtig misschien van Apple, maar in de guidelines staat toch duidelijk dat de icons van Apple copyrighted zijn en niet zomaar gebruikt mogen worden op plaatsen waar het niet verwacht wordt (dus op plaatsen waar je het normaal niet zou tegenkomen).

    Nog mooier om te weten is dat zo’n “app” op een iPhone van “Apple” werkt.

  15. Origineel geplaatst door Whizz
    Zouden die Apptesters soms per dag een bepaald aantal apps moeten afwijzen?

    Dat zou je bijna denken, net als oom agent die in de laatste maand van het jaar extra mieren n**kt om bonnen te scoren voor z’n kerstpakket?

  16. Origineel geplaatst door Carel
    Voor mij beginnen dit soort dingen een optelsom te worden. Ik heb inmiddels een aantal programma’s waar ik al heel lang op updates wacht…updates die al weken geleden bij Apple ingeleverd zijn maar nog geen goedkeuring hebben ontvangen. Wanneer een programma vevolgens afgewezen wordt door zo’n ongelofelijk klein detail is voor mij de maat zo langzaam aan vol. Ik ben het zat…meer dan zat om soms maanden te wachten tot software eindelijk die functionaliteit heeft die je er van verwacht. In nagenoeg alle gevallen is het niet de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de lange wachttijd.

    Kan me je frustatie best goed voorstellen en dan heb je ook nog eens de kans dat het na maanden verouderd is en je weer opnieuw kan beginnen.

    Apple is echt verkeerd bezig ook niet vreemd dat veel onwikkelaars momenteel ana het verhuizen zijn naar ovi van Nokia

  17. Overigens, als je dat plaatje hierboven bekijkt zie je, zelfs op een resolutie van 1920*1200 dat dat cirkeltje van de klok veel dikker is dan die van het Apple klokje. De maker mag wel uitkijken, misschien gebruikt een random vervoersmaatschappij als Arriva, Connexxion of de NS ook wel gebruik van dat icoontje! 😮

  18. Iedereen die een User Interface Design opleiding of vak heeft gevolgd weet dat consistentie 1 van de key aspecten zijn van een goed ontwerp.

    Tsja en laat dat nou 1 van de sterke punten van Apple zijn.

  19. Het heeft hier niets met de copyright op het icoontje te maken (dan kunnen alle klokken worden ingeleverd), maar met het feit dat Apple denkt dat dit verwarring schept, het is hun store dus aan hun de keuze. Dit is echter echt zon afkeuring waarvan ik denk: “Waarom?!?”. Met dit soort acties schaden ze uiteindelijk alleen hun eigen naam, eigenlijk zijn dit soort missers dus wel goed, want apple kennende willen ze er vast wel wat aan doen, maar wanneer…

  20. Tja.. Vind dit een beetje domme fout van de maker van de app zelf. Je weet toch inmiddels wel dat Apple zo is, lijkt me?

  21. Apple is zelf de fout in gegaan met het gebruiken van zo icoontje in de eerste plaats.

    Oké een klokje pas redelijk goed bij historie, maar om dan een icoontje verbannen omdat zo icoontje al is gebruik is voor een andere bedoeling (historie) kan toch gewoon niet.

    Tijd is tijd en daar hoort een klok bij,
    Dus ik vind dat Apple zelf een fout heeft gemaakt bij het ontwerpen.

    Apple mag hun ontwerp opnieuw doen vind ik.

    Bad Apple!

  22. Origineel geplaatst door Ruben Vandenbussche
    Iedereen die een User Interface Design opleiding of vak heeft gevolgd weet dat consistentie 1 van de key aspecten zijn van een goed ontwerp.Tsja en laat dat nou 1 van de sterke punten van Apple zijn.

    Klopt, maar de makers heb niet zozeer een probleem met het afkeuren van het icoontje (hoewel ze het wel afkeuren) maar meer met het feit dat ze weer weken moeten wachten alvorens het programma in de Store komt.

  23. @Ruben Vandenbussche:
    Ben het met je eens, ze kunnen wss wel ander icoontje bedenken.

  24. Ach, geen moeite dit. Draai het icoontje horizontaal om en het is gefixed.

  25. @Maikel22 &
    @Ruben Vandenbussche:

    Ik weet niet waar jullie het over hebben dat Apple het icoontje moet vervangen of TapBots.

    Zelf denk ik dit:

    Origineel geplaatst door rodeyseijkens
    Apple is zelf de fout in gegaan met het gebruiken van zo icoontje in de eerste plaats.

    Oké een klokje pas redelijk goed bij historie, maar om dan een icoontje verbannen omdat zo icoontje al is gebruik is voor een andere bedoeling (historie) kan toch gewoon niet.

    Tijd is tijd en daar hoort een klok bij,
    Dus ik vind dat Apple zelf een fout heeft gemaakt bij het ontwerpen.

    Apple mag hun ontwerp opnieuw doen vind ik.

  26. Skype gebruikt trouwens hetzelfde icoontje. Alleen dan echter wel voor dezelfde functie. Dus dan mag het wel blijkbaar.

  27. Wat een zeikerds! Om een freaking icoontje, kom op zeg!

  28. Apple loopt zelf te ukkelen met zijn “recents” want als ik mijn iPhone alarm aanzet heb ik ook zo’n klokje in mijn menubalk die niets met recents te maken heeft (of telt die niet als zodanig omdattie op negen ipv drie uur staat)
    Och hemelse goedheid misschien is dat ook al gepatenteerd -het is niet meer bij te houden….

  29. Het lijkt net alsof het de politie is. Als politie moet je zoveel boetes gegeven hebben en hier moeten ze zoveel apps afwijzen zo komt het er zo’n beetje al op neer .. Jammer maar helaas al had je dit kunnen verwachten in mijn ogen aangezien het kleinste ding al een hoop doet bij apple.

  30. Dit soort dom gezeik krijg je van softwarepatenten. Apple heeft zelfs het prullenmandje gepatenteerd als ikoontje voor iets waarin je dingen kan weggooien. Uiteindelijk is niemand er bij gebaat dat dergelijke interfacevondsten worden afgeschermd tegen groter gebruik.

  31. Dit lijkt op een dictatuur. Apple toont duidelijk geen greintje respect voor haar ontwikkelaars en zet ze gewoon te kakken, maakt ze belachelijk. Een boycot zou eigenlijk niet mis staan…

  32. Apple heeft ook patent aangevraagd op de cijfers 0 tot en met 9. Ongeacht de schrijfwijze. :S

    Hoe algemeen is een rondje met twee streepjes? Wat een slappe gasten zeg. Diep triest hoor….

  33. @Joid: Blijkbaar de reactie van Malork niet gelezen.

    “Mja, het IS misschien een beetje flauw en kinderachtig misschien van Apple, maar in de guidelines staat toch duidelijk dat de icons van Apple copyrighted zijn en niet zomaar gebruikt mogen worden op plaatsen waar het niet verwacht wordt (dus op plaatsen waar je het normaal niet zou tegenkomen).”

    Je hebt dus gelijk 😉

    @Jules: Toch snap ik het wel een beetje, want als ik hetzelfde icoontje regelmatig tegenkom voor meerdere doeleindes, raak ik er waarschijnlijk ook door in de war.

    Apple wilt niets liever dan een consument vriendelijke software. Simple as that.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.