Reacties voor: Update-perikelen en problemen met iOS 4

Een overzicht van de update-perikelen en problemen met iOS 4. Met name bij de iPhone 3G levert het installeren van het nieuwe besturingssysteem vaak problemen op, blijkt uit ervaringen van verschillende gebruikers.
Lees het complete artikel → Update-perikelen en problemen met iOS 4
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 384 reacties

  1. De instellingen voor mobiel internet (en dus ook MMS) moet je even controleren. Bij mij werkte het ook niet, die moest ik weer handmatig instellen.
    Dit doe je door deze stappen te volgen:

    Instellingen > Algemeen > Netwerk > Mobiel datanetwerk

    Daar moeten de instellingen staan, die vaak te vinden zijn op de website bij je provider..
    Succes!

  2. Als ik aan het updaten ben op mijn iPhone 3G zegt iTunes dat ik een reservekopie moet maken maar wanneer hij dan een reservekopie gaat maken duurt het 3 uur voordat er ook maar een klein streepje staat. Iemand oplossingen??

  3. Google synct inmiddels alweer hoor!
    Tenminste sinds vanmiddag staan bij mij alle contacten er weer in!

  4. Ik zat ook in een eindeloos reboot!
    Oplossing iphone in dfu zetten, daarna herstellen in itunes, aanmelden als een nieuwe iphone, daarna kon ik alles gewoon terugzetten!!

  5. Ik heb een 3g, laat ik maar lekker wachten tot het een en ander opgelost is.

  6. Foto’s moet je even opnieuw synchroniseren met itunes. Daarna probleem opgelost. Ook ik moest de mms-/mobiel internet gegevens opnieuw invoeren, daarna kon ik weer mmsen en mobiel internetten.

    Verder tot nu toe geen problemen.

  7. Ik ben helaas ook een van de ongelukkige bij wie Gmail-Exchange het laat afweten.

    Wellicht een tip, daar contactpersonen bij mij slechts deels nogmaar aanwezig zijn: Ga naar je google account en download je contactpersonen zodat je een back-up hiervan hebt.

    Ik weet namelijk niet, als straks alles weer werkt, of gmail de contactpersonen delete of toch weer naar de iPhone synct.

  8. @Mathijs: Hier hetzelfde probleem iemand een oplossing????

  9. Update met mijn 3GS na IOS 4 ging zonder problemen.
    De map met hulpprogamma”s is niet geinstalleerd.
    Zover na een dag met IOS 4 gestoeid te hebben zijn er geen opmerkingen van negatieve aard te melden.

  10. Geen problemen hier.

  11. Ik heb het probleem als ik mijn iPhone aansluit op me autoradio zegt die dat die de filmstructuur niet ondersteund en als ik op boxjes aansluit kies ik een nummer om af te late spelen maar speelt die hem niet af en gaat die weer terug naar de muzieklijst.

  12. Bij mij 3G is het installeren ook niet gelukt. Krijg steeds een foutmelding. Maar wat kan ik hieraan doen, zodat ik wel de OS 4 op mijn foontje krijg?

  13. bij mij alles vlekkeloos gelopen, wel 3GS

  14. Bij mij nog een ander probleem. Als ik bel of voicemail luister met iphone tegen m’n oor, waarna het scherm op zwart gaat. Gaat het beeldscherm niet meer aan tot ik een paar keer op de vergrendeltoets bovenop heb gedrukt. Zelfs na een restore doet hij dit nog steeds.
    Meer mensen die dit hebben?

  15. Na een complete restore als nieuwe iPhone zijn bijna alle problemen, zoals crashende Safari, opgelost. Waarschijnlijk iets van Spirit dat was blijven hangen.

    Ik kan mijn CalDAV accout wel niet meer benaderen met iCal. Hier moet toch iets fout zijn in iOS4.

  16. Hallo, bij mij werden de foto’s ook wazig na updaten. Ik heb daarna mijn Iphone met itunes gesynchroniseerd en toen werden de foto’s geoptimaliseerd, na optimaliseren waren ze weer normaal.

  17. En ik heb een ander bizarre probleem. Mijn netwerk is gewoon weg. Mijn provider naam is ook verdwenen. Er staan enkel hele lage netwerk signalen :S

    Weet iemand hoe ik dit kan oplossen ?

  18. het probleem van de wazige foto’s heb ik ook gehad maar op kunnen lossen. Het lijkt erop dat een sync na installatie van ios4 de ‘iPod photo cache’ folder op je pc (waarin gecomprimeerde foto’s staan welke itunes aanmaakt van de vorige sync) nog eens gecomprimeerd worden en naar je iphone worden gezet.

    Ik heb eerst alles foto’s van de iphone verwijderd (door een lege folder te syncen). De ipod photo cache folder te verwijderen op de pc, en vervolgens een neiuwe sync uit te voeren met je echte folder met foto’s op de pc.

  19. Ik heb op ipod touch 2g gedaan maar heb geen wallpapers in instellingen staan hebben er meer last van?

  20. Mogelijk ander problem met Google is dat in de filmrol nu ook de plaats waar de foto is genomen op Google Maps weergegeven dient te worden. Ik ervaar het probleem dat dit niet gebeurt. Klik op ‘places’ en zie alleen maar ‘spelden’. Iemand anders ook dit probleem?

  21. nog een probleem nog altijd geen jailbreak voor de 3gs nieuwe bootrom 🙁

  22. Oplossing ZONDER restore gevonden!!! http://help.benm.at/index.php via wifi in safari (iPhone) link openen en de goede carrier kiezen installeren en done.. 2 min werk..:-)

  23. doorschakelen actief is weer terug van weggeweest helaas. weet iemand hoe je dat in ios4.0 weg kunt krijgen. de oude manier met ipcc werkt helaas niet meer. weet iemand een oplossing?

  24. Enige nadeel wat ik heb kunnen merken is dat de iPhone enorm traag is geworden. Berichten openen kost ca 15 seconden.

    Voor de rest geen problemen ondervonden door dat ik gebruik maak van MobileMe.

  25. Net met pijn in het hart de iPhone bij mobistar center binnengegeven. Update naar OS 4, crash. Connect to itunes > herstel. Hij stokt bij 90%. Download van .ipsw iOS4, zelfde probleem.
    Eventjes iPhoneloos dus 🙂

  26. Ik heb nog wél mijn contacten en foto’s, maar ik kan geen foto’s meer importeren van mijn iPhone G3 naar iPhoto. In iPhoto zie ik alleen nog maar lege vakjes als ik mijn telefoon aansluit.
    Ook deze fout schijnt veel voor te komen.

  27. nergens last van,

    de update ging perfect en de unlock ook;)

    en voor de eindeloze reboot, gewoon herstellen en dan opnieuw updaten!

  28. Mijn iPhone 3G is nu een stuk langzamer geworden bij het openen van apps zijn er meer die hier last van hebben?
    Met name iBooks is ongelooflijk traag en soms duurt het laden zolang dat hij maar weer sluit.

  29. Ik kan niet eens meer bellen met IOS4, ik probeer m’n 3e herstelpunt op het moment.

    Ik begin vrij radeloos te worden, als ik het zo niet op kan lossen weet ik niet waar ik moet beginnen.

  30. Ik ben al mijn sms’jes kwijt en de instellingen van al mijn Apps (op mijn 3G). Ik weet alleen niet of dat een fout is of dat dat onvermijdelijk is als je update. Ik vind het in ieder geval wel onhandig.

  31. Ik merk ook dat me 3G een stuk trager is geworden!!
    Niet fijn:S

  32. Ik ben ineens alle folders kwijt die ik met pijn en moeite aangemaakt had. Mijn vriendin trouwens ook, alleen waren bij haar alle apps die in die folders zaten niet meer te vinden, behalve via een search!!!! Ze zijn er dus wel nog, maar alleen niet meer zichtbaar.
    Ik had alle apps weer gewoon los, maar allemaal door elkaar heen.

    Ook zag ik net, dat na syncen met iTunes, er een andere indeling van de verschillende pagina’s was in iTunes in vergelijking met ‘n iPhone (3GS). Opnieuw syncen verhielp dat niet. Loskoppelen en opnieuw aankoppelen wel!

    Gaat niet helemaal lekker dus!

  33. @Bianciny: Ik had dit ook met de 3G zie bericht 4e van boven hoe op te lossen!

  34. Lekker, navigon werkt niet meer goed met de update, panoramaview is uitgeschakeld !!

  35. Het aantal apps dat de native multitask functie ondersteunt vind ik bijzonder laag. Zo ondersteunt de app ‘Vuvuzuela’ het wel maar het gros van de Twitter apps weer niet. Ik houd de kous af wat betreft updaten naar iOS4. Tegenvallend.

    Link: http://spreadsheets.google.com/lv?key=tz1lkTAAwtDi_7HJxef0Vgg&f=true&gid=5

  36. in de auto klinkt de overgaan toon zeer luid. op het moment dat dit gebeurt kan ik dit zachter zetten maar bij een volgend belletje gaat de toon weer op hard.

  37. @Gea: ik heb hetzelfde probleem, kan ook niet mijn iPhone herstellen, wat bedoel je precies met dfu?? alvast bedankt!

  38. Heb een ipod touch 8gb en het instaleren verliep niet echt vlekkeloos. Eerst een back up maken(duurt een halfuur) en daarna software downloaden (ook verschrikkelijk traag) en dan is ie bijna klaar en wat zien we dan: FOUTMELDING!!
    Ik heb dit een paar keer geprobeerd telkens herstelt maar steeds weer die fout. Wou m bijna terugbrengen. Maar vanmiddag probeerde ik het op een andere computer in dfu mode, en wat gebeurde er?? Hij deed t

    ps. Ziet er mooi uit

  39. Origineel geplaatst door jelle
    Ik heb op ipod touch 2g gedaan maar heb geen wallpapers in instellingen staan hebben er meer last van?

    Er vanuit gaande dat je wallpapers op je springboard bedoelt, deze worden alleen ondersteund op de iPhone 3GS en 4, en iPod Touch 3de generatie…

  40. Hier ook wazige foto’s.

  41. Zie nog steeds geen teller bij m’n sms berichten voor de tekens.

  42. Op de 3G geinstalleerd..
    Helaas zijn al mijn contactpersonen verdwenen en ik krijg ze op geen manier weer terug.
    Erg vervelend.

  43. Het enige dat ik merkte dat niet 100% is, is dat in de instellingen/safari bij het knopje “Wis Geschiedenis” het woord geschiedenis is weggevallen…

    voor de rest is het wat mij betreft een geweldige update! Zeer blij!

    Ik heb een 3GS 16 gb.

  44. bij mij werken heel apps zoals NU.nl, 9292OV, Hyves niet meer. Als je ze opstart crashen ze! Opnieuw erop zetten via iTunes wil ook niet.
    Verder heb ik transparante bladwijzers, die telkens terug komen.
    Ik heb al een herstel gedaan, maar geen resultaat

  45. En bij het reageren op een WWW in de Hyves app, blijft de cursor voor aan de regel staan. Je krijgt hem met geen mogelijkheid aanhef einde van een zin om bijvoorbeeld spelfouten te corrigeren

  46. Al mijn foto’s in mijn fotoalbum waren na de update wazig,na een keer synchroniseren was alles weer scherp .

  47. Origineel geplaatst door Niek
    Zie nog steeds geen teller bij m’n sms berichten voor de tekens.

    Misschien even bij instellingen aanzetten ?

  48. Duurde bij mij ruim 3 uur, dus geduld! Maar het werkt verder zonder problemen. Is wel iets langzamer maar met veel meer functionaliteiten. Kortom tevreden met de update

  49. @Mathijs: Ik heb exact hetzelfde. En daarvoor moet ik mijn iphone aankopen eerst syncen. Ik denk dat ik nog maar even wacht.

  50. @Niek: Merkte ik gister ook al. Is volgens mij een probleem aan de kant van Hyves, directe berichten doen het namelijk wel.
    Overigens kun je gewoon door typen maar wat spelling betreft zal het niet werken.

  51. @Niek: Instellingen > Berichten > ‘Aantal Tekens’ aan..

    Als je dan gaat typen gaat ie pas na een stuk of 30 tekens tellen!

  52. @Niek Deze moet je instellen. Ik had het ook in begin niet.

    Instellingen > Berichten > Aantal tekens

  53. Nergens problemen mee met mijn 3G. Behalve dat sommige applicaties niet meer werken (9292ov Pro) maar dat zal wel met een update van de applicatie goed komen. Alle contacten nog, mms werkt ook, Gmail email synchroniseert ook nog.

    Al met al tevreden, veel apps gegroepeerd.

  54. Bij mijn 3G 16GB geen jailbreak gooide hij de hele iphone leeg en ging toen helemaal herstellen van de reservekopie. Uiteindelijk ging het goed. Push gebruik ik weinig maar net even getest. Werkt niet!

  55. Iemand al z’n kompas gecontroleerd? Die van mij doet het niet meer na de update naar 4!!

  56. Bij mij zijn alle foto’s die ik op mijn filmrol had staan niet meer zichtbaar. In iTunes kan ik aan de verdeling van de schijfruimte van de iPhone zien dat er nog wel foto’s op staan. Alleen de filmrol is leeg.

  57. Ook hier problemen!
    Ik kan mijn adresboek niet meer normaal benaderen via mijn bluetooth carkit! Als ik nu mijn contacten open dan staan de telefoonnummers er wel, maar er staan allemaal vreemde tekens op de plek van de namen. Erg irritant, zelfs zo erg dat ik wel weer wil downgraden!

  58. Bij mij doet Find My Iphone het niet, echt vaag. Heb al een keer al mijn mailaccounts verwijderd en toen weer opnieuw aangemaakt, en uit en aan gezet, maar niks mag baten.
    Graag hulp!
    alvast bedankt

  59. ik heb nog altijd push notificaties

  60. Bij mij werken nog steeds alle functies

  61. Ok…ik was op een 3G ook alle contacten kwijt, maar heb een oplossing.
    Selecteer in iTunes “Selected Groups”… zet “Sync adressbook contacts” uit en sync dan 1 keer.
    Zet daarna Sync adressbook contacts” weer aan …Sync…en je adressen zijn terug….. daarna weer terug zetten op “All Contacts” en het werkt weer als voorheen.

  62. Bij mij is de hele SMS geschiedenis kwijt. En tijdens het updaten crashte itunes een keer en verbrak de verbinding met de iPhone meermalen met een error.

    Tevens werkt inderdaad de sync met Google niet meer…

  63. Mijn iPhone gaat op toetsblokkering en in sommige gevallen kan ik deze weer gewoon er vanaf halen. Maar in sommige gevallen ook niet meer en de telefoon lijkt dan wel gewoon uit te vallen en krijg ik hem alleen aan de praat als ik weer reset .. 🙁

  64. Origineel geplaatst door Marijn
    Hier ook

    check even in mijn post hierboven hoe ik het heb opgelost.

  65. Bij mij lijkt de update op mijn 3GS goed te zijn verlopen vergeleken met anderen. Ik krijg alleen bij het starten van Navigon telkens het inlog scherm van Itunes, ik kan hem gewoon annuleren of het ww invullen maakt geen verschil Navigon kan ik gewoon gebruiken, ik kan echter niet de kaarten van Panoramic view 3D gebruiken, wel gewoon 3D. Hoop dat dit met een update naar Navigon 1.6 binnenkort is opgelost

  66. Het heeft bij mij wel ander half uur geduurd maar hij staat er wel op:)
    Goeie tip onder het sygroniseren en dat hij plots klaar is dat denk je maar dat is niet zo iets later gaat hij verder met andere onderdelen terug zetten

  67. @Maarten: Heeft me enorm geholpen!

  68. vanmiddag zonder complicaties ios 4 op me 3GS geinstalleerd. maar…..

    men zegt dat bij multitasking je skype aan kan houden terwijl je andere apps gebruikt. als ik bijvoorbeeld msn of skype opstart en dan een andere app loggen beide automatisch uit. als ik dan weer terug schakel met multitasking moeten ze weer opnieuw aanmelden. wat heb ik aan multitasking als hij me steeds afmeld?

    nog meer mensen dit probleem en oplossingen?

  69. Weet iemand of je toevallig dat rode lijntje onder je berichten weg kunt halen als je een woord typt dat de spellingscontrole niet kent..

    Ik kan het automatisch herstellen wel uitzetten, maar dan geeft hij ook geen verbeteringen meer aan..

    Vind het streepje eronder maar irritant eigenlijk

  70. wat een ellende zeg, bepaald geen vlekkeloze upgrade,
    voor mij even geen ios4, da’s wel duidelijk!

  71. Na al jullie reacties gelezen te hebben blijf ik maar gewoon bij 3.1.2 (iphone denkt dat 3.1.3 is).

    Ik heb in het verleden al nachtelijke uurtjes gemaakt om mijn iDevice goed werkend te krijgen, dus daar heb ik met dit lekkere weer geen zin in.

    Ik wacht wel op de iPhone 4, heb ik ook geen last van traag opstartende app, verdwenen, foto en contacten, ect.

    Ik heb al SBrotator, Panarama, Lockinfo, 5 dock icons, Iconoclasm, Battery Controle, Reflective Dock en Winterboard draaien, dus mijn iPhone ziet er uit als een gejailbreakte iPhone 4 :p

    Succes iedereen, als je er niet meer uitkomt, ga gewoon lekker met een koud pilsje in de zon zitten, ben je je iPhone zo weer vergeten.

  72. Ik heb er nog eentje… Plots opnieuw opstarten… Was ook al bij de beta’s. iPhone 3GS

  73. Groot aantal apps werken niet meer na update

  74. Ik heb een 16GB iphone 3G van ruim 1.5 jaar oud, Ik heb de volle 16GB in gebruik, en ik heb helemaal geen problemen gehad met het updaten, behalve dat iBooks tergend traag is, een pagina omslaan duurt net zo lang als het lezen er van…
    Verder helemaal toppie! geen problemen helemaal niets, hij doet het prima, alleen wel jammer natuurlijk dat er geen background, multitasking of op zijn minst rotatieslot is. Maar ja binnenkort Iphone 4 🙂 dus dan zijn alle problemen over

  75. Mijn probleem situeert zich bij iBooks, ik heb het wel gedownload en “geïnstalleerd”, maar het is niet zichtbaar op mijn iPhone noch kan ik boeken zien in iTunes.

  76. TomTom werkt ook niet meer zoals het hoort,crasht na opstarten en een actieve route berekening heeft het ook opgegeven.Behoorlijk lastig als je weet dat je ergens in de buurt van bestemming bent maar TT nog 60 km to go aangeeft..,

  77. @Niek: Instellingen – berichten – aantal tekens ‘aanschakelen’

  78. Ik zie van mijn eigen domeintje alleen de INBOX nog maar. De VERZONDEN en de PRULLENBAK zijn verdwenen. Best lastig. Is wel eens handig als je terug kan kijken wanneer je wat verzonden hebt. Wie weet raad?

  79. Update gelukt op een 3G na meer dan 3 uurs geduld. Google mail push notifacations werken niet meer. Rest werkt wel, maar algemene indruk is ook trager reageerende iPhone.

  80. Helaas ook bij TomTom problemen zie opmerking op de site.

    Compatibiliteit met iOS4
    Onze huidige versie 1.3 van de app voor de iPhone is niet compatibel met iOS4. We zijn werken al aan een update. Als je momenteel gebruiker van de TomTom app voor de iPhone bent, kun je binnenkort via iTunes een gratis update krijgen.

  81. @Devin: home en power button 10 sec ingedrukt houden, daarna de powerbutton loslaten totdat itunes zegt iphone in herstel modus gevonden.

  82. Zelf had ik ook problemen metde foto’s, ze waren erg wazig allemaal en heb ze er allemaal afgegooid en toen alles er weer opnieuw opgezet en toen waren de foto’s weer toppie!!!

  83. @Patrick: dat heb ik ook bij mijn Gs3 alleen wis

  84. bij mij duurt het een eeuwigheid voordat er een reservekopie is gemaakt. Iemand een oplossing?

  85. Ik had in eerste instantie ook een error en nadien alleen maar reservekopie melding zonder progressie. Oplossing die werkte: iTunes opnieuw starten met iPhone connecten, dan update-verzoek negeren en ‘gewoon’ synchroniseren ( en dus reservekopie maken). Vervolgens bij info-scherm kiezen voor herstellen en NIET voor bijwerken.
    Resultaat: iOS4 met alle historie van reservekopie.

  86. Na de update loopt mijn iPhone 3G iedere keer bij Instellingen -> Algemeen vast, ik lees op internet dat wel meer hier last van hebben.

    Iemand hier met hetzelfde probleem en een oplossing?

    Soft-reset al geprobeerd..

  87. Hier nergens last van en werkt als een zonnetje! I love iOS4, laat die Apps nu maar is komen en ontwikkelaars moeten is gaan updaten..

  88. Ik heb probleem met mijn mail. Ik heb als enige hotmail ingesteld als account. Maar hij haalt steeds 25 oude gelezen berichten op uit mijn gelezen inbox van mijn hotmail inbox. Als ik 25 berichten naar de prullenbak doe, gaat de iPhone weer 25 oudere berichten ophalen. Bij vorige firmware versie kreeg ik alleen de nieuwe ongelezen berichten in mijn inbox.

  89. @Mathijs: Staat USB 2.0 wel aan in je bios ?

  90. Ik heb gisteravond de update uitgevoerd zonder problemen, alleen de hulpprogramma’s map was niet aangemaakt.

    Na de upgrade direct via redsnow jailbreak uitgevoerd inclusief multitasking en achtergronden.

    Ben helemaal blij.

  91. Het enige probleem dat ik ervaar is dat mijn email niet opgehaald wordt. Alleen de headers krijg ik te zien.

  92. Heb de update gedaan en vooralsnog geen problemen. Wat ik wel verwarrend vond, was dat het ruim een uur duurde, er af en toe geen melding/voortgangsbalk te zien was, waardoor je zou denken dat het al klaar was. Dus ik kan me ook voorstellen dat mensen te snel de verbinding verbreken. Ook al omdat er in Itunes dan niets meer te zien is en het lijkt alsof je Iphone niet aangesloten is.
    Maar…………het werkt hier 🙂

  93. @Blacksheep: Waar vind ik deze optie?

  94. Wat een doffe ellende, maar dat krijg je als je een Golfje (3G) op kerosine (iOS 4) wil laten rijden. Daarom laat ik deze update liever aan mij voorbijgaan. Jammer voor iBooks en Fast Groups dat niet wil werken op mijn 3G, maar mijn andere vertrouwde applicaties zijn me meer waard.

  95. heel weinig positieve berichten,
    lijkt op klein dramaatje,
    kan me niet herinneren dat apple upgrade zoveel negatieve reacties losmaakte, wat ben ik blij dat ik nog niet ben overgestapt!

  96. Klopt het dat je apps nu doorschijnend is. Weet iemand al een oplossing voor het cursor probleem in o.a. Hyves. Mijn cursor blijft links staan. Je kan dus heel lastig e.e.a. corrigeren. Heel vervelend en irritant vind ik het. Misschien weet een van jullie de oplossing. Alvast bedankt

  97. Bij mijn 3G alles goed gegaan

    top

  98. Kan ik iOS3 opnieuw installeren?
    Gebruik iPod touch als pda.
    Spotlight search gebruik ik elk half uur.
    Werkt niet meer deftig met iOS4. Crasht of komt uit bij algemeen startpagina van contacten of bij verkeerde contact + is niet meer te bereiken via dubbelklik op hometoets.

  99. Bij mij crasht IM+ als ik een berichtje stuur… Verder geen problemen.

  100. Wat mij opvalt is dat de nieuwe iPod photo cache, ongeveer de helft zo groot is als bij OS3, dat scheelde op mijn systeem aan beide kanten 2,5GB! Lekker…

    Wel zie ik nu dat mijn accu vrij rap leeg loopt, 20% in 2,5 uur bijvoorbeeld. Dat was voor de update aanzienlijk beter. Deze situatie doet zich voor terwijl er geen enkel programma aan staat (multitask dock is leeg). Twitter heb ik niet (meer) geinstalleerd staan. Ergens vond ik een hint dat WIFI nu ook actief blijft als je lockscreen ervoor staat cq, toestel in standby. Iemand er ervaring mee of dit het kan zijn?

  101. @Cedrick: Volgens mij wel waar kun je dat zien?? Wat moet ik nu dan doen gewoon verder laten gaan want hij gaat wel langzaam steeds verder?

  102. Origineel geplaatst door Rutger
    bij mij duurt het een eeuwigheid voordat er een reservekopie is gemaakt. Iemand een oplossing?

    Ja, wachten.

    Lees even anders wat comments, kom je er achter dat het inderdaad erg lang kan duren.

  103. Geen enkel probleem ondervonden. Alles lijkt prima te werken na de update naar 4.0 Het was in 30 min. gepiept.
    (iPhone 3gs, nooit jailbroken geweest en af fabriek simlockvrij)

  104. Dit is opzich een mooie dag voor alle apple fanboys om weer met beide voetjes op de grond te komen!

    Ben zelf ook fan van de iPhone hoor, maar ik aanbid ze niet, zoals sommigen hier wel doen.

    Succes in ieder geval iedereen bij wie het updaten niet goed ging!

  105. Mijn 3G is wel een stuk trager geworden en de batterij wordt nog sneller leeggezogen. Mijn contacten heb ik allemaal gelukkig nog, ik gebruik geen MobileMe, Google of Exchange. Wel zijn al mijn e-mails verdwenen. Het laden van pdf-bestanden in iBooks werkt wel maar gaat alleen erg traag en als ik verder inzoom op de tekst loopt alles vast…

    Daarnaast duurde het updaten gisteren ontzettend lang! Het hele proces heeft ruim 5 uur in beslag genomen.

  106. @Mathijs:
    In hyves bijvoorbeeld bij het plaatsen van een krabbel blijft de cursor links staan.
    Ik bedoel zo
    | <—- cursor blijft aan het begin van de tekst staan. Normaal gaat je cursor met het woord mee dat je typt. Als je dus iets wil corrigeren zie je niet waar je gebelven bent.

  107. Zoals bij meer mensen met een 3g ging het bij mij niet vlekkeloos. Vlak voor de update backup gemaakt. Twee maal de update moeten draaien. Na de update waren veel van mijn apps weg. Laaste backup was niet terug te vinden. Verder bleek ‘instellingen’ te crashen. Ik bleek niet de enige. Uiteindelijk in DFU mode gezet en restore as new iPhone. Daarna alles syncen en nu settings opnieuw instellen en apps terugzetten :S

  108. Apple heeft het dus druk! Binnenkort moeten ze dus 4.1 uitbrengen (Als het zo door gaat)

  109. Ik heb een 3G en helemaal nergens last. Alle gegevens zijn netjes terug gezet. Foto zijn er ook allemaal nog.
    Misschien scheelt het ook nog of je update via Mac of pc doet? Ik heb Mac.

  110. Ik kwam ‘t volgende artikel tegen op iPhoneclub:
    https://www.iculture.nl/62864/gratis-pushfix-beschikbaar-voor-gehacktiveerde-iphones-jailbreak/

    Deze fix werkt ook voor iOs 4.0 om de pushnotificaties terug te laten werken 🙂

  111. @Jean-Paul Horn: Thnx! laat ze maar snel werken die programeurs!! 😀

  112. Ik heb Tom Tom terug aan de praat gekregen met te gaan rijden met de TomTom carkit. Nadien ging het zelfs zonder carkit.
    Ik heb wel bij locatievoorzieningen Tom Tom moeten aanvinken. Misschien de moeite om te proberen als je een carkit hebt…

  113. Om eerlijk te zijn tot op heden geen problemen ondervonden (3G) met de update, duurt een beetje lang maar gewoon z’n gang laten gaan. ben alleen nog opzoek naar de instelling voor KPN tethering instelling.

  114. voor contacten notities enzo moet je gewoon syncen met outlook. kun je zo weer op je iphone zetten. zelf ben ik met een schone start begonnen na een jaar van 3.x.x jailbreaken. dus heb de reservekopie ook maar achterwege gelaten, anders zet die je al die troep er ook weer op. maar mijn contacten en notities dus gewoon uit outlook gehaald, werkte perfect. foto’s zelf een back up van gemaakt en ook weer gesynct met iphone.

    conclusie : laat apple er buiten en zorg dat je zelf van je zaken een backup maakt. dan weet je zeker dat het goed gaat

  115. Ik wil iSO 4 op mijn 3GS gaan proberen. Kan ik eventueel weer terug naar de 3.1.3 versie ?

  116. Ik heb de 3G en heb MobileMe. Ik deet de instal vanaf mijn MacBook.
    Ik ben alles behalve blij, de update deet er bij mij ook 3 uur over en mislukte de eerste keer ook. Heb nu een dag de iPhone OS4 en hij is vet traag vreet mijn accu leeg en de helft van de apps werken niet! Ook de standaard Apple apps zo als clock werken niet goed! Het starten van apps duurt lang of werkt niet. Als ik wil bellen ben ik echt 3 min aan het wachten tot hij over gaat!!! Alle niet Apple apps zullen nog wel een update krijgen. Maar hoop dat Apple ook de rest voor rekening neemt! Vanochtend ging mijn wekker en kon hem niet uit zetten omdat het scherm niet reageerde… Ben het goed zat onderhand.

  117. Op 3GS probleem met resolutie: ik zie slechts een deel van de scherminformatie, zodat het bij het opstarten heel veel moeite kost om bij de schuifbalk te komen en die dan ook nog eens te bedienen. Wie weet raad?

  118. Mijn 3G update nam 2 uur in blag maar liep vlekkeloos, gewoon geduld hebben. Wat wel opviel was dat de iPhone erg traag was na de 1e keer starten. Dit heeft wel 1 uur aangehouden. Waarschijnlijk was de iPhone alle mails van 1 maand terug aan het herschikken, deze
    stonden allemaal op ongelezen. Na dit opgeruimd te hebben werkt alles goed. Ook de Mobiele data weer ff ingesteld voor Vadafone, deze was niet meegekomen. Lijkt wel iets trager geworden. Maar verder mooie nieuwe functies. Ik ben er blij mee.

  119. Even correctie: Push doet het deels. eBay heel laat. eBuddy helemaal niet en WhatsApp doet t perfect. Ligt toch aan maker van de App?

    9292ov pro is bekend dat deze niet werkt voor 4.0. Ze hebben al update ingediend…

  120. iOS 4 op een 3G is vreselijk en traag! Is er een manier om te downgraden naar OS 3??

  121. Mijn 3G is een stuk sneller geworden, alleen duurt het laden van de agenda een eeuwigheid..

  122. @Applefan42: Update Tomtom net aangekomen in the app store.

  123. @Petra van der Werf: Als je een correctie wilt maken in de tekst; klik met je vinger daar waar je de cursor wilt hebben en druk op backspace. De cursor verspringt waar jij hebt getikt. Absurd, maar voor nu een oplossing.

  124. Bij mij is t 100% goed gegaan!! (:

  125. Tethering na de update aanwezig en werkt………. 15 min later niet meer ook de hele instelling weg. Heb hem soms nodig voor mijn werk, ook maar weer terug. Of iemand een optie…….. http://help.benm.at/index.php werkt ook niet ………

  126. Bij mij doet ibooks vrij weinig op mijn 3G. Blijf zeuren om “inloggen vereist” maar doet vervolgens niks. Multitasking maar uitgezet want dat was niet echt bevorderlijk.

  127. Ook bij mij alle eigen toegevoegde foto’s wazig. Erger vond ik dat al mijn contactpersonen opeens exact 1 dag later jarig zijn! Ik heb een 3GS.

  128. 3GS officieel unlocked. 21-6-2010 om 19.25 uur update uitgevoerd. Totaal 20 minuten. Geen enkel probleem. Alles is aanwezig en functioneert snel en normaal. Genoemde problemen zijn hier absoluut niet herkenbaar.

  129. @Tom: Als jeje iPhone aansluit vie de USB kabel verschijnt er een icoontje in iTunes op je computer. Click dat icoontje aan.
    Via het Tabblad INFO vind je de instellingen zoals beschreven. Succes!

  130. Ik heb een iPhone 3G (16Gb), waarbij het updaten goed is gegaan. Het lijkt in het begin erg traag, maar gelukkig lopen de voortgangsbalkjes niet helemaal vol. Tijdens het proces zag ik op de iPhone even de nieuwe achtergrond. Daarna kwam iTunes met de melding dat de versie van iTunes (9.2) de update niet ondersteunde en dat de iPhone losgekoppeld moest worden (in tegenspraak met wat aan het begin aangegeven wordt).
    Losgekoppeld en weer aangesloten. iTunes opgestart en het proces gaat verder met de melding dat de bestanden en programma’s worden hersteld. Dat is een ongelukkige woordkeuze, de oude versie wordt niet teruggezet maar de geïnstalleerde programma’s worden dan blijkbaar weer overgezet. Dit proces duurt nog ca een half uur. Daarna correct geëindigd.
    Foto’s zijn wazig (maar is te herstellen met een nieuwe sync. Verder heb ik het idee dat de positiebepaling op de kaarten nu nauwkeuriger werkt.
    Verder geen problemen. Voordelen lijken voor de iPhone 3G beperkt tot subfolders, spellingcheck en karaktertelling bij sms-jes.

  131. Origineel geplaatst door Niek: Zie nog steeds geen teller bij m’n sms berichten voor de tekens.

    Hier evenmin.

  132. Bij mij zijn sommige iconen van apps verdwenen. De apps zelf doen het nog wel en de namen van de apps staan wel gewoon nog op het springboard.
    Wanneer ik de apps in een map zet en deze map open, dan verschijnt het icoon wel, maar niet op mijn zelf ingestelde achtergrond zegmaar.

  133. hm… ik lees van een paar mensen dat de batterij sneller leegtrekt. Nu was mijn Iphone sneller dan normaal bijna leeg. Nu heb ik niet het idee dat ik meer heb gedaan dan anders.
    Zou het energieverbruik hoger zijn?

  134. Bij mij geeft IM verbindings problemen en sluit plosteling, ik lees op het Internet dat ik niet de enige ben en nu wachten moet op update van IM
    gelukkig is dit probleem niet zo groot als bij sommigen anderen hier maar wel vervelend

  135. Werkt dat multitasking nou wel of niet op 3GS.

  136. De OHRA applicatie crasht als ik extra info over auto’s wil opvragen. Dat was voor de installatie naar het nieuwe OS niet het geval. Hopelijk werkt een update van de app zelf. Voor het overige heb ik nog geen problemen kunnen ontdekken.

  137. iTunes werd onderbroken…bla bla bla…wilt u opnieuw herstellen? Ik kom er niet vanaf…what’s happening?
    Apple beetje te snel met update? krijg hier een beetje een windhoos-gevoel!

  138. is het nu nog niet bekend dat je bij apple nooit als eerste een update erop moet zetten snowleopard had mankementen os3 had mankementen en nu heeft zelfs snowleoprd 10.6.4 mankementen

    goede raad wacht met update nadat al die bugs eruit zijn en dan nog moet je maar hopen dat alles blijft werken

    mijn iphone 3g draait nog steeds prima op 3.0 en ik heb geen problemen maar ben ook niet van plan om er snel de 4.0 op te zetten maar voor die die problemen hebben succes

  139. bij mij is alles goed verlopen 3gs

  140. Opeens weer venster: ‘doorschakeling actief’ in beeld bij bellen. Was eerst bij vorige firmware ook. Toen opgelost met één of ander programmaatje wat nu niet meer werkt.

  141. iOS4 op een 3GS zetten was geen probleem. Op een 3G werd een drama. Alle APP’s, contacten en email account’s weg. De backup kon niet terug gezet worden. Ik had echter nog een backup op een andere PC staan, en dat lukte wel.
    Hoor net dat Facebook op de 3GS wel berichten ontvangt, maar er kan niets meer gepost worden. Iemand een idee hoe dat opgelost kan worden.

  142. Ben ik even blij dat ik de GM-Beta al had geinstalleerd en iTunes gewoon zegt dat ik al de meest recente versie heb.

    Overigens was wel mijn complete app-organisatie in de war na de GM-Beta-installatie en stonden al mijn apps kriskras doorelkaar, heel vaag, maar verder geen vreemde zaken opgemerkt, behalve soms wat hakerigheid, maar heb toch het gevoel dat het over het algemeen sneller loopt.

  143. @Mathijs: Ik had het zelfde problem, ben drie keer opnieuw begonnen maar heb toen besloten deze de hele nacht maar te laten draaien. Tot mijn verbazing was ie volgende ochtend geinstaleerd. En het werkt nu zonder problemen.

  144. Mijn 3G 16gb gister voorzien van ios4 .
    Duurde ontzettend lang… maar geen enkel probleem ! 🙂

    Vind zelfs dat me iphone stuk vlotter reageert nu ! perfect 😀

  145. @Mathijs: Omdat het bij mij ook zo stervenslang duurde ontdekte ik via Taakbeheer dat iTunes.exe bijna 100pct van mijn CPU nam. Heb o.a. Firewall, Virusscan etc tijdelijk stopgezet.
    De hele operatie van iOS4 op mijn iPhone 3G heeft zo’n 6 uur genomen!

  146. Bah al mijn fotos van de fotorol weg na update op een 3G.
    Rest is wel prima geupdate… wordt de fotorol nog gebackupt ergens?

  147. De enige foto’s die wazig zijn geworden zijn foto’s die ik heb geïmporteerd op mijn iPhone. Blijkbaar is er iets misgegaan met de conversie naar IOS4.

  148. Origineel geplaatst door zeytin
    TomTom werkt ook niet meer zoals het hoort,crasht na opstarten en een actieve route berekening heeft het ook opgegeven.Behoorlijk lastig als je weet dat je ergens in de buurt van bestemming bent maar TT nog 60 km to go aangeeft..,

    TomTom 1.4 is beschikbaar

    http://itunes.apple.com/nl/app/tomtom-europa/id355680531?mt=8

  149. Hebben vanochtend de 3G ge-update, en alles lijkt te werken. Nu is het wel zo dat we om 11:45 starte en hij klaar was om 13:45.. ging zo traag als dikke stront.. Bijkomende tegenvaller is dat niet alle functies werken, op de volgens mij meest verkochte versie, bij de iPhone de 3G. Had wel verwacht dat alle hierop zou functioneren. Al met al toch wel een fijne update.

  150. Dan loop je wel achter.

    Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Ben ik even blij dat ik de GM-Beta al had geinstalleerd en iTunes gewoon zegt dat ik al de meest recente versie heb.Overigens was wel mijn complete app-organisatie in de war na de GM-Beta-installatie en stonden al mijn apps kriskras doorelkaar, heel vaag, maar verder geen vreemde zaken opgemerkt, behalve soms wat hakerigheid, maar heb toch het gevoel dat het over het algemeen sneller loopt.

  151. Ik heb het probleem met de wazige foto’s ook. iPhone 3GS, geen jailbreak oid. Update verliep goed.

    Ik heb ook iets anders: de foto-gallerij ‘valt uit elkaar’. Zie hier twitpic: http://twitpic.com/1yx7ml/full

  152. Origineel geplaatst door Robert
    Opeens weer venster: ‘doorschakeling actief’ in beeld bij bellen. Was eerst bij vorige firmware ook. Toen opgelost met één of ander programmaatje wat nu niet meer werkt.

    Ik heb hetzelfde probleem. Iemand al een oplossing?

    Moeten toch wel meerdere mensen last van hebben?

  153. Bij mij werkt Google sync prima. Ff bij de instellingen mail-agenda en contacten aan en uitzetten. San werkt alles prima.

  154. Reservekopie maken duurt idd lang, bij mij zat hij na een half uur ongeveer op 1/20 van het balkje, maar weer een half uur later was hij opeens al klaar met het reservekopie.

    Het OS zelfs installeren duurde toen maar 20 minuten ongeveer.

    Daarna moest ik mijn simlock eraf halen (zoals altijd), krijg ik in itunes een foutmelding dat de simkaart niet kan worden geactiveerd en dat ik een nieuwe versie van itunes nodig had..
    Na uiteindelijk de iphone en mijn mac paar keer aan en uit zetten deed hij het opeens wel.
    Toen moest die eventjes dat reserviekopie terug gaan zetten, wat een ramp zeg!
    Eerst 2 uur zitten wachten totdat hij al mijn apps terug had gezet (stuk of 180, totaal 4,5 GB). Daarna is hij nog 1 uur bezig geweest met al mijn muziek terugzetten (9GB)..

    Snap niet dat zoiets zo absurd lang kan duren…

  155. Mij 3G internet doet het niet meer na de update.. Alleen internet op me telefoon Via WiFi.. Weet iemand hoe ik dit kan herstellen??

  156. Geen problemen met het instaleren van iOS 4 op mijn 3G. Ik merk trouwens wel dat het allemaal iets trager is geworden.

  157. Origineel geplaatst door sgulpers
    Ik had in eerste instantie ook een error en nadien alleen maar reservekopie melding zonder progressie. Oplossing die werkte: iTunes opnieuw starten met iPhone connecten, dan update-verzoek negeren en ‘gewoon’ synchroniseren ( en dus reservekopie maken). Vervolgens bij info-scherm kiezen voor herstellen en NIET voor bijwerken. Resultaat: iOS4 met alle historie van reservekopie.

    Dit werkt idd. Goede tip!

  158. Nadat Itunes aangaf dat ik fout i-5000 had en de back-up niet kon worden gemaakt, ben ik gestopt..uit voorzorg voor problemen..
    Kennelijk te laat, want mijn Ipod functie in mijn 3 G was helemaal leeg!

  159. Bij mij draait IOS4 prima, alleen last dat de 3GS regelmatig vast loopt.

  160. Ik zie het wel weer, ik wacht mooi nog een paar weken tot maanden met het updaten van de software op mijn 3G.

  161. Eigenlijk alles als een zonnetje op mijn 3gs. Alleen carrier bundle is gereset, dus heb de melding “Call forwarding active” weer terug helaas.

  162. Nog een probleem, mijn autoradio pakt de iPod functie niet meer.
    1 van de nieuwste Sony Xplod radio’s.
    Bij USB blijft deze sinds 4.0 alleen maar aangeven ‘READ’ terwijl dit normaal binnen 2 seconden voorbij is.
    Heb 4.0 al 3x opnieuw geïnstalleerd.

  163. @Jean-Paul de problemen met Google Exchange lijken mij ineens opgelost ~30 minuten geleden begon het te werken op mijn iphone en een paar minuten later op die van mijn vrouw ook. Misschien dat meerdere dit kunnen bevestigen?

  164. OS 4.0 op m’n 3G:

    – alle instellingen weg
    – alle SMS-jes verdwenen
    – contactgegevens weg (terug via adresboek Mac)
    – mail versturen via smtp.gprs.t-mobile.nl lukt niet meer
    – sommige app’s een stuk trager
    – alle app’s opnieuw moeten installeren en instellen

  165. Geen centje pijn: zelfs m’n podcast en muziek stond er allemaal weer op. Ik heb de hele avond wat anders gedaan; ging af en toe even kijken. Vanmorgen nog even jailbreak en was in 10 min. gedaan. iPhone 3G, officieel simlock vrij (na 1 jaar)
    Heb wel gemerkt dat Push Mail (google sync) het niet deed, tot een half uur geleden, en push notifications ook niet. Batterij tijd is eerder beter nu, dan hiervoor merk ik. Multitasking loopt niet er smoorheet op een 3G, en dan heb ik nog nauwelijks apps die ‘echt’ op de achtergrond blijven draaien.

  166. Mijn iphone 3g is enorm traag geworden met het typen op he toetsenbord, wissen is ook enorm traag ! Iemand met nog zo een probleem? Reboot gedaan maar heeft niet geholpen. Heb maar 5progjes erop. Wie o wie, plz pm me.

    Pm = yahtochh

  167. Origineel geplaatst door Mark Vlcek
    Mogelijk ander problem met Google is dat in de filmrol nu ook de plaats waar de foto is genomen op Google Maps weergegeven dient te worden. Ik ervaar het probleem dat dit niet gebeurt. Klik op ‘places’ en zie alleen maar ’spelden’. Iemand anders ook dit probleem?

    Jup, exact hetzelfde!

  168. Het scherm reageert schokkerig tijdens bewerkingen, bijv. van het ene scherm naar het andere. Ik heb een 3gs. Dit is ontstaan na de update van gister

  169. Voor iedereen die foto’s mist na een backup of andere dingen.

    Download iPhone backup extractor.

    Daarmee kan je de laatste back-up uitpakken en dus ook zo weer bij je foto’s.

  170. Ik heb een 3g, alleen apn gegevens weg, voor de rest vlekkeloos?!
    Heb al heel wat app groepjes gemaakt en daardoor nu nog maar 2 bladzijden apps, heel handig.

  171. Heb ongeveer 2 uur gedaan tot iOS4 er eindelijk op stond. En vervolgens bleek dat al mijn foto’s, video’s en muziek er niet meer op stonden. Dit snel opgelost maar vervolgens geeft iTunes aan dat de desbetreffende computer niet bevoegd is om iTunes-aankopen over te zetten. Gaat iTunes dus al mijn apps verwijderen! Nog niet tevreden over iOS4, het valt me ook tegen dat je geen wallpaper op de achtergrond kunt instellen op een iPod touch 3g 8GB.

  172. Mijn 3G ging ook niet echt vlekkeloos.

    Mijn oplossing: in iTunes synchroniseren van muziek en foto’s op de resp. tabladen helemaal bovenaan uitvinken.

    Vannacht laten updaten, syncen tot alles ok is en de telefoon op iOS 4 loopt.

    Vanmorgen muziek en foto’s syncen weer aangezet en opnieuw laten synchroniseren.

    Nu doet hij het.

    Programma’s zijn de eerste keer dat je ze opent erg traag, en het systeem als geheel ook.

    Maar nu loopt het allemaal weer op rolletjes.

  173. Origineel geplaatst door Eric
    Ik wil iSO 4 op mijn 3GS gaan proberen. Kan ik eventueel weer terug naar de 3.1.3 versie ?

    Nee.. Terug gaan is geen mogelijkheid meer..
    Apple heeft iTunes nu zo gemaakt dat iTunes de software eerst bij Apple laat controleren in een paar seconden, en daarna krijg je de melding dat het niet mogelijk is.. Alleen de huidige en/of nieuwere versies zijn toegestaan.

  174. Mijn tomtom 1.3 draaid niet meer op mn ios4 op mijn 3g. Kan het mogelijk zijn dat dit ligt aan de custom firmware die ik heb gebruikt?

  175. batterij snel leeg!

  176. Updaten heeft twee uur geduurd maar vooralsnog alleen nu een foutmelding bij het opstarten van mn laptop dat de auto-updater van apple een file mist en niet meer werkt (en toch werkt ie wel merk ik) lastig dat wel…

    wat wel opvalt is dat alles wat je start een seconde later pas opent, dus een mail, een app etc zit nu een vertraging in en
    qua vormgeving vind ik het niet echt apple meer, vind het extra balkje onderin een beetje rommelig windowsachtig idee evenals de vormgeving van de mappen…

  177. Origineel geplaatst door Reddie
    Na de update loopt mijn iPhone 3G iedere keer bij Instellingen -> Algemeen vast, ik lees op internet dat wel meer hier last van hebben.Iemand hier met hetzelfde probleem en een oplossing?Soft-reset al geprobeerd..

    Heb hetzelfde probleem 🙁

  178. Sinds de update heb ik geen internet meer via tmobile!

  179. Origineel geplaatst door Maarten
    Mij 3G internet doet het niet meer na de update.. Alleen internet op me telefoon Via WiFi.. Weet iemand hoe ik dit kan herstellen??

    Internetinstellingen controleren en meestal ontbreken die in dit geval, deze moet je dus even weer handmatig invoeren! Was bij mij ook het geval.

  180. Geen problemen met de update, 3GS 32GB

    Hulpprogramma maps zie ik hier een paar keren voorbij komen, wordt die dan mee geïnstalleerd bij de update naar iOS4? Stond er bij mij niet op, hoe krijg ik die dan?

    Thx

  181. Origineel geplaatst door kaas
    Sinds de update heb ik geen internet meer via tmobile!

    Zie mijn reactie hierboven als Quote op die van Maarten..
    Je internetinstellingen moet je even controleren 😉

  182. @Lambert:

    Zelf in elkaar zetten.. Zit er gewoon niet ‘ingebakken’ zoals wel zichtbaar was op de foto’s. De applicaties die erin horen zijn als volgt:
    Dictafoon, Notities, Klok, Kompas

    Als je die bij elkaar zet in de volgorde die hier staat, noemt de iPhone hem automatisch Hulpprogr.

  183. Ik heb geen van deze problemen met mijn iPod Touch 2G (non-MC)… raar?

  184. Gisteravond IOS 4 geinstalleerd. Vandaag is plotseling mijn beginscherm (met schuifbalkje voor aanzetten) 4 maal zo groot geworden. Net alsof je een foto hebt vergroot. Kan nu dus niets meer. Zelfs niet meer aanzetten. Heeft iemand ook last van dit probleem en belangrijker..hoe kom ik er vanaf? Tips zijn welkom.

  185. bij mij blijft de update hangen in het maken van de veiligheidskopie bij mijn 3g

  186. Mijn 3G 16GB deed er bijna 2,5 uur over om te updaten en alles weer terug te zetten, maar toen ie eenmaal klaar was werkte hij prima!! Nergens last van.

    Overigens raar om te zien was dat direct na de update ik op m’n 3G opeens de nieuwe wallpaper had staan, terwijl dat natuurlijk standaard geblokkeerd is. Toen hij echter al m’n apps/contacten/berichten/etc had terug gezet was dit weer verdwenen… Toch bizar…

  187. @Yerba:

    Hier al 2x een reserve kopie hersteld maar geen succes. Als de iPhone is hersteld en de reserve kopie nog niet is terug gezet kom ik wel gewoon in Instellingen.

    Het zou weleens aan een handmatig gedownload profiel kunnen liggen, op het forum van Apple hebben meer mensen hier last van:

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2459300&start=15&tstart=0

  188. Had met mijn 3g ook eindeloze problemen. INderdaad dan maar back up gemaakt, alles er af gepleurt en opnieuw geinstalleerd, dat werkt. Alleen alles opnieuwe erop zetten kostte uren, ik heb net een nieuwe supersnelle pc dus daar ligt het niet aan. Ook heb ik bv een database clz music |(een data base met al mijn cd’s erin) waarvan alle covers waren verdwenen, opnieuw geupdate, wat ook veel tijd kostte en ook toen kwam dat weer goed, het is dus vooral tijdrovend… uiteindelijk komt het allemaal goed

  189. Damn, wilde eerst graag updaten, maar twijfel nu sterk. Iemand al ideeën over batterylife?

  190. Origineel geplaatst door Rutger
    bij mij duurt het een eeuwigheid voordat er een reservekopie is gemaakt. Iemand een oplossing?

    Check je Taakbeheer hoeveel CPU je gebruikt

  191. Ik heb een ipod touch 2g en ik merk na intensief gebruik dat de batterij veeel sneller leeg raakt had hem helemaal vol en nu (15 minuten later) is er nog maar 20 %

  192. @ L3ON , ik had precies hetzelfde met mijn 3G, dacht ook ineens, hee, ik rijg wél die nieuwe wallpaper, niet dus..

  193. Heb iPod touch 3generatie maar multitasking en andere dingen zoals wallpaper op de homescreen kan niet terwijl dat wel zou moeten kunnen

  194. Bij mij werkt die ook prima alleen 2 dingen bij ibooks als ik een PDF bestand erin heb en hem later weer open is die foetsie? En als ik foto’s open blijft die nogal hangen.. En waarom is game center er eigenlijk niet?

  195. Ik heb mijn iphone 3G een update gegeven en idd hij deed het eventjes en nu zit hij in een eindeloze reboot. ik heb hem al losgekoppeld en gerestart maar nix werkt. Heb ook nu net de simkaart eruit gehaald maar helaas kan iemand mij helpen want ik trek langzamerhand de haren uit mijn hoofd!

  196. Origineel geplaatst door Eric
    Ik wil iSO 4 op mijn 3GS gaan proberen. Kan ik eventueel weer terug naar de 3.1.3 versie ?

    Download hier de juiste versie van het vorige OS: http://www.ihackintosh.com/2010/02/download-iphone-os-3-1-3-for-iphone/

    After downloading the desired firmware shift-click (PC) or option-click (Mac) the Restore or Update buttons in iTunes. A file dialog will open and let you select the downloaded ipsw-file.

  197. ik heb ipod touch 3e generatie maar kan multitasken niet uitvoeren en ook geen wallpaper op home screen en andere dingen, en dat moet met de 3e generatie wel lukken
    help

  198. Bij duurde het updaten ook 2 uur.
    Het enige dat niet werkt is A2DP met mijn pioneer BT600. Kan nu geen ipod en navigatie meer gebruiken in de auto over BT.

  199. Ik kreeg na t upgraden n foutmelding en kwam er achter dat iOS4 er niet opstond. Na herstellen gedaan te hebben kreeg ik n melding dat mijn simkaart niet geldig was en deed mijn pin t ook niet maar na mijn sim te verwijderen en er weer in te doen ging dat oke en bleek iOS4 er ineens wel op te staan. Wel zijn mijn aankopen uit de itunesstore allemaal weg, daar baal ik van want dat is best n flink bedrag.

  200. Origineel geplaatst door Robert
    Opeens weer venster: ‘doorschakeling actief’ in beeld bij bellen. Was eerst bij vorige firmware ook. Toen opgelost met één of ander programmaatje wat nu niet meer werkt.

    ##004#

  201. Mijn 3Gs gaat prima. Alles lijkt het prima te doen. Het enige probleem is dat de foto’s die ik er zelf laten heb opgezet nu wazig zijn, ze nergens terug te vinden zijn als ik mijn Iphone aansluit aan de computen en ik krijg er geen nieuwe foto’s op!!! Hoe kan dit? Iemand?

  202. Problemen met foto’s zijn makkelijk op te lossen, tenminste het probleem als dat er foto’s verdwenen zijn en vermoedelijk ook wazige foto’s.
    Even http://www.macroplant.com/iphoneexplorer/ installeren en inhoud PhotoData mapje weggooien. Vervolgens Foto’s app starten. Hij zal opnieuw zijn index opbouwen en klaar als het goed is.
    (natuurlijk op eigen risico)

  203. Grappig, dit is de eerste keer dat de update van mijn 3G wel goed verliep. Bij alle andere keren ging er wel iets mis.

  204. Heel irritant probleem heb ik:
    Er staat 1 update in de AppStore die download ik dan ga ik weer terug naar de AppStore dan moet ik hem nog een keer updaten ik wordt er hellemaal gek van 🙁

  205. Sinds de update heb ik een slechtere draadloze verbinding tussen de iPod touch en het netwerk.

  206. Helaas blijft mijn iPhone 3G in een eindeloze reboot hangen. Ik kan DFU of recovery modus gebruiken om de reboot te onderbreken, maar met een restore klapt de install er vervolgens uit met een error 9.

    Inmiddels al een dag me suf gezocht op internet naar een oplossing en van alles geprobeerd, maar inmiddels weet ik het ook niet meer. iPhone is niet van T-Mobile (Italiaans model), maar verder legaal, geregistreerd bij Apple en verder nooit geJB-ed oid. Baal er stevig van!

  207. De update op mn 3G ging vlekkeloos.
    Het enige probleem dat ik ondervind is dat iBooks niet naar behoren werkt, het wil geen boeken openen.
    Dit heeft blijkbaar dan weer te maken met het feit dat ik hem gejailbreakt heb.
    Ik had hem namelijk gejailbreakt om de extra functies zoals het multitasken en de wallpaper te activeren..
    Hopelijk komt hier snel een fix voor.

  208. Heb de tip gevolgd van

    Origineel geplaatst door sgulpers
    Ik had in eerste instantie ook een error en nadien alleen maar reservekopie melding zonder progressie. Oplossing die werkte: iTunes opnieuw starten met iPhone connecten, dan update-verzoek negeren en ‘gewoon’ synchroniseren ( en dus reservekopie maken). Vervolgens bij info-scherm kiezen voor herstellen en NIET voor bijwerken. Resultaat: iOS4 met alle historie van reservekopie.

    Hulde!! Werkt helemaal perfect.

  209. Hier een 3gs. Alles precies goed en om 20 uur gisteravond voor elkaar! alleen mapje hulpprog ontbreekt…

  210. Eigenlijk geen problemen, alleen dat de reservekopie wel heeeeel erg lang duurt… dus hebn ik het anders gedaan. Ik heb niet geupdate, maar hersteld naar de nieuwe firmware.. en voila.. dan staat ie er zo op.

    Als je daarna ff in itunes aangeeft dat je je contact personen van outlook moet hebben heb je alles weer terug op je iphone.. Alleen je smsjes raak je op deze manier kwijt….

    Werkt perfekt !

  211. Na de update was mijn grootste probleem het verdwijnen van tethering. Het was wel nog aanwezig in het menu tot ik het wenste te gebruiken en het plots van het scherm verdween. In deze lange lijst slechts 1 melding gezien en op het internet ook nog niet veel gevonden. Alleen dat een jailbrake van de 3GS nog niet voor direct is en dat MyWi niet werkt onder IOS4.

    Wachten dus … volgende keer zal ik minder snel zijn.

  212. Ipod app werkt niet meer na de update, als je een podcast op je Iphone download, crasht je Ipod app na 3 seconden en kom je terug in het hoofdmenu.

    Kan opgelost worden door:
    – Iphone aansluiten aan iTunes
    – Zodra de iPhone begint te synchroniseren, slide je de schuifbalk naar rechts.
    – Wanneer je dan Ipod App start, zal hij library updaten
    – Na 1 minuutje werkt ie weer!

    Andere confirmed bugs:
    – Geen notifications van Ebuddy
    – Slechte foto’s in photo library.

  213. Bij mijn 3gs gelukt, doch snelkeuze voicemail werkt niet meer. Geeft aan; Verbinding met voicemail mislukt, terwijl als ik het nummer bel de voicemail gewoon bereikbaar is.

  214. Helemaal geen problemen gehad met t overzetten via mijn iMac op de 3GS. Alles staat er nog op en alle nieuwe functies werken! Enne … Batterijen vreten? Hier niet!

  215. Bluetooth koppelt niet met auto. Ook niet na herstarten iPhone.

  216. Heb 3GS… op een gegeven moment constateerde ik een applicatie de soms crashte op reproductieve wijze…. na een beetje zoeken bleek dat de oorzaak was dat ik te veel programma’s had open staan… (na sluiten van een aantal programma’s had ik geen crashes meer met het desbetreffende programma)

    dus TIP: sluit regelmatig het te veel programma’s af…
    Multitasking is zeker nog niet perfect op iOS 4!

  217. Installatie op 3Gs ging vlekkeloos. Is volgens mij nu sneller. Alleen mij startpagina.nl werkt niet meer. Deze app start wel op maar sluit zichzelf daarna weer af. Ik heb hem verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maar mocht niet baten. Ook het opnieuw opstarten van mijn iPhone niet.
    Het maken van mappen is echt het einde, eindelijk alle Apps overzichtelijk bij elkaar kunnen zetten.

  218. Update met 3Gs en Vodafone vrijwel foutloos verlopen.
    Alleen netwerkdata en voicemail instelling waren gedelete.
    Via Vodafone site kun je instellingen makkelijk terug vinden en dit document helpt je ook al weer aardig op weg.
    http://www.vodafone.nl/Vodafone/wg20/pdf/Handleiding%20iPhone.pdf

  219. Weet iemand waarom ik bij Berichten, na het intypen van de eerste letter(s), geen voorstel van mn Iphone krijg voor de te kiezen Contactpersonen? Er komt helemaal niets, moet op het ‘+'(plusje) klikken om iemand te kiezen. Lijkt me niet echt een verbetering…..

  220. @Leon Koenen:
    Opgelost door hem te herstellen en reservekopie erop te zetten.;)

  221. Update 3G ging niet vlekkeloos. Is wel gelukt. IPhone 3G is wel stuk trager geworden! Jammer. Laat de iPhone 4 maar snel komen.

  222. Dit is de eerste keer dat ik een update doe van en dit dus van 3.1.2 naar de 4.0. Had wel een beetje bang dat er vanalles mis zou gaan, maar tot nu toe heb ik nog geen van bovenstaande problemen tegengekomen. Hopelijk blijft dit zo.

  223. Al mijn gekochte apps doen het niet meer na de update. Ook als ik ze opnieuw download vanuit de appstore werkt het niet. Alleen de standaard Apple apps functioneren. Kan iemand mij vertellen wat te doen?
    Herstellen ?

    graag reactie

  224. Op mijn 3G waren de meeste apps willekeurig van pagina veranderd. Op de eerste pagina vijf lege plekken. Was simpel te herstellen. Mail stopt soms spontaan.

  225. Geen enkel probleem! Standaard T-mobile Iphone 3G. Duurde wel verschrikkelijk lang allemaal..

  226. Origineel geplaatst door jelle
    Ik heb op ipod touch 2g gedaan maar heb geen wallpapers in instellingen staan hebben er meer last van?

    bedoel je een lege pagina als je de standaardwallpapers wil nemen (voor lockscreen)? dit heb ik dus ook! HEEL AMBETANT!

  227. Origineel geplaatst door d0m1n1c: ik heb ipod touch 3e generatie maar kan multitasken niet uitvoeren en ook geen wallpaper op home screen en andere dingen, en dat moet met de 3e generatie wel lukken
    help

    heb jij een 8 gb?
    zo ja dan heb je eigenlijk een 2g, apple heeft deze gehouden als een soort budgetmodel. heb hem zelf ook

  228. Bij mij ontbreekt de teller bij de SMS berichten!

    Verder nog geen problemen kunnen bespeuren
    *afkloppen*

  229. het (eerst) verwijderen van ‘verouderde’ backups helpt de voortgang van het proces te versnellen. Ik heb ergens op het forum gelezen dat iTunes van alle reeds bestaande backups eerst weer een kopie maakt voordat het aan de meest recente backup begint. Zelf bewaar ik nooit meer dan de 3 meest recente backups.

    Om te updaten naar iOS4 vanuit een gejailbreakte iphone is het aan te raden om eerst terug te gaan naar gewone OS3.1.2. of 3.1.3. en dan pas te updaten.

    Voor jailbreakers die de mappen uit de app. Categories gebruik(t)en dien je deze mappen eerst leeg te maken en de diverse apps. eerst te verhuizen naar je Springboard voordat je gaat updaten naar iOS4. Als je dit niet doet kunnen ze gespoof’d zijn na de update.

  230. Geen problemen met de instal van iOS4. Nog geen half uurtje geduurt. Alle instellingen stonden er nog in, email, internet etc. Enige wat ik heb opgemerkt wat niet werkt is dat sommige Apps het niet meer doen omdat die kennelijk nog niet iOS4 compattible zijn. Verder niets dan lof!!!

  231. Hm, wat ik nog niet gelezen heb, en bij mij gebeurde (of ik heb er overheen gelezen..)…Ik heb eerst een reservekopie gemaakt, toen begonnen met update…Werkte traag..heel traag…(3 uurtjes ofzo). Toen kreeg ik opeens de melding dat ik een geldige simkaart zonder pincode moest installeren?!?…Die heb ik dus niet, dus na 5x proberen( met eigen pincode in te voeren) werkte t opeens wel…Alleen toen zag itunes mijn 3Gs niet meer! Na ongeveer 10 keer aan/uit zetten en opnieuw aan de pc hangen, vond ie m…en ging meteen mijn iphone herstellen naar fabrieksinstellingen! Aargh!!! Ondertussen was ik alweer een uur verder…Toen dat klaar was, kon ik eindelijk mijn reservekopie terugzetten. Dit ging echter zo langzaam, dat ik m de hele nacht heb laten lopen. Vanmorgen stond gelukkig wel weer alles goed op mijn appeltje, en werkt de nieuwe update perfect! Ik heb zelfs het idee dat hij een stuk sneller is geworden! ibooks werkt ook prima, en dat ik een andere achtergrond dan beginscherm kan hebben vind ik ook een prettige verassing! Dus na een hoop opstart problemen, ben ik nu wel heel tevreden! (nu alleen die accu eens goed in de gaten houden!)

  232. Origineel geplaatst door Leon Koenen
    @Leon Koenen: Opgelost door hem te herstellen en reservekopie erop te zetten.;)

    Bedankt Leon, ik heb t zelfde dus ga maar een paar uurtjes herstellen.. ZUCHT!!

  233. Ik heb nergens last van, alleen dat op mijn 3GS de foto’s wat wazig zijn zo opgelsot door ze er af te gooien en ze er weer op te zetten Prima!
    En met mijn Toucht 2G ook alles vlekkeloos verlopen!

  234. De app 2do start na de update wel op maar sluit na 3seconden weer. Al mijn zakelijke todo’s staan in deze app. Ik heb de iPhone al opnieuw gestart en toen was de app 20 sec in de lucht. Daarna steeds na 3 sec weer afgesloten. Heeft iemand een idee?

  235. Was ook foto’s kwijt maar zag in iTunes nog wel mb’s in gebruik voor foto’s. Op internet een progje gevonden om iPhone als schijf te kunnen benaderen. Alle foto’s en filmpjes waren er nog en kon ik naar m’n pc kopiëren.

  236. Zojuist iOS4 geïnstalleerd op mijn 3G. Backup duurt eindeloos maar na 3 uur werkt alles vlekkeloos.

  237. Het lijkt dat de qik-video ook niet meer werkt na downloaden iOS 4. Al eerder opgemerkt door iemand?

  238. Waar kun je instellen dat het percentage van de batterij wordt weergeven, ik kan deze optie niet meer terug vinden….

  239. Wat een klote update:
    -geen 3G internet connectie.
    -geen ms Exchange outlook account
    -nog vele andere bugs.
    Ik vind het schandalig dat Apple zo’n update live durft te brengen. Iemand een idee hoe mijn problemen kunnen worden opgelost en dan vooral die van het ontbreken van de 3G internet connectie? Alvast bedank

  240. Iphone 3gs update verlopen zonder problemen tot nu toe.

  241. Origineel geplaatst door Bart
    Waar kun je instellen dat het percentage van de batterij wordt weergeven, ik kan deze optie niet meer terug vinden….

    Je had vast SBsettings maar je JB is nu verwijderd..

  242. iPhone 3G, geen problemen met update (1,5 uur). Wel eerste keer wazige foto’s (alleen de geïmporteerde). Aanvankelijk de bekende synchronisatie problemen met Google Sync, maar vanmorgen was dat opgelost. Het enige wat daar nog fout gaat is dat agenda-reminders in een reeks geen notificatie meer geven. Ik zal eens testen of opnieuw aanmaken hier oplossing biedt.

    Traagheid vind ik meevallen en merk ik alleen op sommige plaatsen (openen instellingen en openen sms). Het menu vind ik dan weer vlotter reageren. Ook happy met de veel betere plaatsbepaling: hij geeft nu in Maps keurig het huis aan waar ik woon, terwijl dat eerder de telefoonmast 300 meter verderop was. De folders en de gecombineerde mail zijn super. Blij met de update.

  243. Origineel geplaatst door Bas
    Wat een klote update: -geen 3G internet connectie. -geen ms Exchange outlook account -nog vele andere bugs. Ik vind het schandalig dat Apple zo’n update live durft te brengen. Iemand een idee hoe mijn problemen kunnen worden opgelost en dan vooral die van het ontbreken van de 3G internet connectie? Alvast bedank

    Handmatig je internet instellingen er opnieuw in zetten, te vinden op de site van je provider..

    EDIT: En je 3G opnieuw aanvinken.

  244. Wat een drama, ben nu al vanaf gisteren 19:00 aan het proberen. Tot nog toe geen enkel succes. Op 3 verschillende computers geprobeerd. Batterij heel erg snel leeg, wil niet helemaal uitschakelen, vanuit dfu modus ook niks…. blablabla… Op zich komt ios4 er wel op te staan. Vervolgens gaat de telefoon in sleep modus en is daar na lang indrukken van de home en sleep/wake button pas weer uit te krijgen. Ben nu ondertussen bezig met poging 9. Downgraden werkt helaas ook niet! Ben op zich een enorme fan van apple maar dit is echt slecht… jammer
    iPhone 3G 16gb…

  245. Fijne update .. Ik laat mijn 3Gtje voorlopig nog op 3.1.3 draaien.

  246. @Willo van Bommel:
    Zoals gemeld kan ik ook maar meer een deel van het scherm zien (maar wel met heeeele grooooote letters) waardoor ik dus ook echt helemaal niets meer kan, en met name het niet meer kunnen gebruiken van de telefoon is wel heel erg lastig. Ga nu dus proberen om 3.1.3. terug te zetten.

  247. Origineel geplaatst door Muppel:

    Hier evenmin.

    Gewoon beginnen te typen dan verschijntie ineens.

  248. Op mijn 3GS geen problemen met upgraden. Alleen de foto’s wel wazig vanwege blijkbaar comprimatie op comprimatie, maar een keertje hersyncen loste dat keurig op. Nu mooi alles bij elkaar in foldertjes gezet en ik ben van 9 schermen terug naar 2 schermen. Erg fijn, die folders! Ikke ben blij!

  249. Origineel geplaatst door Bart
    Waar kun je instellen dat het percentage van de batterij wordt weergeven, ik kan deze optie niet meer terug vinden….

    Ga naar: Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijpercentage.

  250. Mijn iPhone 3gs (geen jailbreak) doet helemaal niks meer nadat ik iOS 4 heb gedownload, mijn pc zoekt naar apple mobile device recovery mode stuurprogramma, maar die is er niet… ik kan niks meer met mijn iphone.
    heb geprobeerd te herstellen met dfu mode, maar ik loop steeds weer vast op het apple mobile device recovery mode stuurprogramma die windows zoekt en niet kan vinden… iemand oplossing(en)?

  251. Waar ik van baal is dat mijn 3G zo langzaam is geworden. 🙁

    Daarvoor had ik er iOS 4 GM op staan, en die draaide ook al erg langzaam.
    Hopelijk wordt het nog opgelost met een update.

  252. Na update is de resolutie van al mijn foto’s sterk verminderd. Foto’s zijn allemaal wazig! Hopelijk wordt dit verbeterd?

  253. Ik zou zeggen, zie forum: zoek op trensongilles en ond = iBook

  254. Ik heb een 3g en na 3 uur was hij slechts op zo’n 5% met het maken van een reserve kopie. Uiteindelijk maar mee gestopt……

    Waarom moet installeren van nieuwe firmware zo moeilijk zijn? Voorlopig houd ik het bij de oud ios. Daarnaast hoor ik verhalen over een tragere iPhone na de update. Ik erger me met de oude firmware al aan traagheid. Geen iOs 4 voor mij dus!

  255. Had ook het foto probleem, alle wallpapers die ik over de tijd verzameld had waren onbruikbaar geworden. De oplossing is simpel: vink je foto’s vóór het syncen uit, al je foto’s worden dan van de iphone verwijderd. Daarna zet je het vinkje terug en sync je opnieuw. Je zult zien dat itunes de foto’s opnieuw optimaliseerd, en de iphone de foto’s weer goed weergeeft!

    Ik heb nog een ander vreemd probleem: ik maak altijd mappen aan op mn computer, die ik vervolgens sync. Na ios4 waren de mappen verdwenen, en ik krijg ze weer zichtbaar door de iphone te herstarten… Weird, maar het werkt!

  256. Origineel geplaatst door TommyDiamond
    Origineel geplaatst door BasWat een klote update: -geen 3G internet connectie. -geen ms Exchange outlook account -nog vele andere bugs. Ik vind het schandalig dat Apple zo’n update live durft te brengen. Iemand een idee hoe mijn problemen kunnen worden opgelost en dan vooral die van het ontbreken van de 3G internet connectie? Alvast bedankHandmatig je internet instellingen er opnieuw in zetten, te vinden op de site van je provider..EDIT: En je 3G opnieuw aanvinken.

    Als je t-mobile hebt is het niet mogelijk om je netwerk instellingen handmatig in te stellen of aan te passen.

  257. Zo, dat zijn nogal wat reacties…

    Ik merk alleen een kleine afname in wifi signaal, niks schokkends verder. Aan de andere kant lijkt het gps signaal weer veel beter te zijn.

    Ik ben blij dat mijn update naar iOS 4 met jailbreak goed gegaan is op mijn 3G.

  258. Ik heb een vraag over dat multitasking, hoe kan ik nu een programma afsluiten zodat hij ook niet meer in de multitasking balk verschijnt?

    In die balk verschijnen nu alle icoontjes welke je hebt gebruikt, dit worden er algauw een hele boel.

    alvast bedankt voor de tip

  259. Origineel geplaatst door Bavare
    Heb 3GS… op een gegeven moment constateerde ik een applicatie de soms crashte op reproductieve wijze…. na een beetje zoeken bleek dat de oorzaak was dat ik te veel programma’s had open staan… (na sluiten van een aantal programma’s had ik geen crashes meer met het desbetreffende programma)dus TIP: sluit regelmatig het te veel programma’s af…Multitasking is zeker nog niet perfect op iOS 4!

    Leuk zo’n update en leuk dat multitasken, maar hoe sluit ik die draaiende apps dan af?

  260. Origineel geplaatst door pommetje
    Ik heb een vraag over dat multitasking, hoe kan ik nu een programma afsluiten zodat hij ook niet meer in de multitasking balk verschijnt?In die balk verschijnen nu alle icoontjes welke je hebt gebruikt, dit worden er algauw een hele boel.alvast bedankt voor de tip

    Origineel geplaatst door ucsdcom
    Origineel geplaatst door BavareHeb 3GS… op een gegeven moment constateerde ik een applicatie de soms crashte op reproductieve wijze…. na een beetje zoeken bleek dat de oorzaak was dat ik te veel programma’s had open staan… (na sluiten van een aantal programma’s had ik geen crashes meer met het desbetreffende programma)dus TIP: sluit regelmatig het te veel programma’s af…Multitasking is zeker nog niet perfect op iOS 4!Leuk zo’n update en leuk dat multitasken, maar hoe sluit ik die draaiende apps dan af?

    Even je vinger vast houden op een icoontje tot dat de icoontjes gaan “schudden” en het rondje met het min (-) teken in de hoek verschijnt. Als je op het min (-) teken drukt word het programma gesloten.

  261. @Tjeerd:
    Afsluiten en opnieuw opstarten: probleem opgelost!

  262. @Mathijs: Ik had hetzelfde probleem, ruim 12 uur mee bezig geweest.
    Reservekopie lukte niet, en gaf dan foutmelding. Mijn 3G-16gb stond bijna vol, ik heb alle video, foto en muziek verwijdert. Toen zat er nog maar 3 GB op. Na 30x proberen liep hij eindelijk door. Nu alles er weer opzetten, dat duurt ook weer ff. Maar 4 staat erop 🙂

  263. Origineel geplaatst door pommetje
    Ik heb een vraag over dat multitasking, hoe kan ik nu een programma afsluiten zodat hij ook niet meer in de multitasking balk verschijnt?In die balk verschijnen nu alle icoontjes welke je hebt gebruikt, dit worden er algauw een hele boel.alvast bedankt voor de tip

    Dat vraag ik me idd ook af… Ben benieuwd naar een reactie…

  264. Ik heb een simlock vrije Belgische 3G op Vodafone en heb geen problemen gehad met de update.

    Ik heb voor de update nog even een laatste sync gedaan en daarna gewoon de update gestart. Ik had vrij vroeg in het update proces wel dat een progress bar leek te blijven hangen maar ik heb het gewoon in de achtergrond door laten draaien en uiteindelijk is de update wel doorgegaan.

    Ik was wel verbaasd dat de telefoon helemaal naar factory defaults werd gereset omdat dit bij voorgaande updates niet gebeurde. Na de firmware update en de reboot kwam het scherm dat ik de telefoon via USB aan iTunes moest koppelen. De telefoon zat uiteraard nog gekoppeld en iTunes gaf op dat moment een foutmelding weer. Ik heb de telefoon toen losgekoppeld en weer aangekoppeld en toen werd de telefoon wel correct herkend en de backup teruggezet.

    Ik ben niets kwijt, geen contacten, geen bestanden, geen foto’s, niets… Op de telefoon stond ruim 11 GB aan audio en video welke allemaal is teruggezet.

    In tegenstelling tot wat ik hier lees, vind ik mijn 3G nu sneller dan voorheen. Het is weer terug op het niveau van firmware 2.x naar mijn idee. Ik zie op twitter ook veel mensen die deze snelheidsverbetering ook merken.

    Al met al kan ik niet anders dan tevreden zijn. De gehele update koste nog geen 2 uurtjes.

  265. klinkt goed allemaal!!!
    niet dus!!
    jammer, maar ik blijf lekker bij 3.1.3 en jailbreak, gewoon wallpapers, multitask, enz, enz allemaal zonder gekke dingen!!! heb 3g

  266. @Rob:

    Even je vinger vast houden op een icoontje tot dat de icoontjes gaan “schudden” en het rondje met het min (-) teken in de hoek verschijnt. Als je op het min (-) teken drukt word het programma gesloten.

  267. Wat een drama update. Ik als Apple-fundamentalist ben diep in mijn ziel geraakt. Freezing screens, trage werking, en mijn Bluetooth verbinding in de BMW 5 is weer alsof ik uit de plee praat (net als voor de laatste 3 update. Steve heeft morgen een paar functioneringsgesprekken denk ik….

  268. Ik krijg keer op keer foutmelding -34. Hierdoor herstelt hij niet. Telkens als ik mijn 3G aansluit op itunes krijg ik de melding dat er een onderbreking is geweest in het herstellen en of ik verder wil gaan. Maar dan krijg ik weer foutmelding -34.
    Iemand enig idee?
    Nu staat wel 4.0 erop, maar geen enkele app werkt meer.
    Kan alleen bellen, mailen en sms-en.

  269. Idd: hoe sluit je Apps volledig af? En: waar zit de functie voor folders maken?

  270. Mijn internet doet het niet meer naar nieuwe update draadloos lukt wel maar met 3g niet maar 3g staat wel aan weet iemand er meer over ??

  271. thanks ik heb al mijn foto’s terug! @Gertjan:

  272. Origineel geplaatst door Werner: Idd: hoe sluit je Apps volledig af? En: waar zit de functie voor folders maken?

    Even je vinger vasthouden op een icoontje tot dat ze gaan “schudden”. Dan kun je ze afsluiten.

    Mappen kun je maken doormidden van het ene icoontje op het andere icoontje te slepen..

  273. Al de pictogrammen op me springboard voor de standaard Apps zijn wit zegmaar, het gebeurde nadat ik mijn iPhone net had gereboot. Kan het komen omdat iTunes ook de hele tijd zeurt dat het reservekopie niet af is. En het lukt ook niet om het compleet terug te zetten krijg steeds error.
    Want ik mis ook 80% van mijn foto’s

    ??????????????????????????¿

  274. Zoals velen hier, totaal geen problemen ervaren tijdens het updaten van m’n 8gb 3G. Ik heb m echter van tevoren wel ff genoeg vrije ruimte gegeven. Update zelf kostte hooguit 20 minuten.

  275. De update ging bij mijn 3G vlekkeloos.. Ik zag alleen net na de update dat er folders op mijn iPhone zaten.. Maar na 1x vergrendelen en weer los ‘sliden’ was dit weg.. Ik had de folder ‘hulpprogramma’s’ en kon deze ook gewoon gebruiken.. Maar opeens was ie weer weg.. Het is dus wel mogelijk, maar Apple wil het kennelijk niet op de 3G. Jammer..

  276. @Werner:

    Folders maken doe je gewoon door de ene app op de andere te slepen.

  277. Geen problemen hier op mijn 3GS. Wel dat de instellingen van MMS en mobile internet gewist waren na de update. Even opnieuw ingegeven en alles werkt weer perfect, voorlopig toch. Wat ik direct merkte bij het syncen met iTunes is dat dit nu veel veel sneller gaat dan voorheen. 🙂

  278. Ik krijg heel dat ding niet meer aan de praat door een foutmelding!! hij geeft alleen de hele tijd aan op het beeld scherm dat ik m aan de stekker moet leggen met itunes maar als ik dat doe dan geeft ie aan dat ik m moet herstellen maar dat doet ie niet! ik kan hem nu dus alleen uit en aan zetten….. Wie helpt mij:(

    (Red.) Tip: stel je vraag op het forum, daar heb je meer kans op een passend antwoord!

  279. @Rob:

    Om apps volledig af te sluiten, dubbel tap je de home button. Dat opent multitask bar. Houdt nu een van de icoontjes ingedrukt, ze beginnen allemaal te wiebelen en je hebt op elk icoontje een stopbordje. Daarop drukken sluit de app volledig.

  280. Zelfde vraag als werner, hoe sluit je alle actieve apps af in multitasking bar ? Worden er steeds meer en ze verdwijnen ook niet

  281. @Frankmans:

    Had eerst hetzelfde probleem, maar was na een herstart verdwenen. Mijn 3Gs voelt nu veel sneller…

  282. Geen problemen hier. 3G 4.0 met jailbreak via windows inmiddels. Alleen intelliscreen en Cycorder werken niet maar ja zal wel een update voor komen en zo niet dan niet !!

  283. Ik heb zo juist de nieuwe update maar ik kan niet internetten via 3g maar wel draadloos weet iemand er meer over

  284. Voorheen ging ik door 2x achter elkaar op de thuisknop te drukken naar mijn muziek. Dat werkt nu niet meer. Ik kan de betreffende instelling (onder algemeen) niet meer vinden. Weet iemand waar die gebleven is??

  285. Hier geen problemen tegen gekomen bij de update. Ging trouwens heel vlotjes!
    Enige dat niet meer werkt sinds de 1e beta is syncen van foto’s uit iPhoto naar de iPhone. Hier geeft iTunes telkens de foutmelding dat er een bestand ontbreekt op de iPhone en dat syncen niet mogelijk is.
    Iemand hier een oplossing voor??

  286. Helaas, ik had zin om Myst weer eens te spelen, maar na het opstartscherm gaat hij eerst op zwart, en springt dan terug naar je springboard…

  287. @namastee: Ik had hier ook last van! Waarschijnlijk komt dit door het installeren van de GM, maar dat weet ik niet 100% zeker…
    Maar ook visual voicemail deed het niet meer en de folder met hulpprogramma’s was niet aanwezig.Terugzetten met een “oude: back-up zorgde voor dezelfde problemen
    Heb een herstel uitgevoerd en de iPhone als nieuwe iPhone aangemeld, daarna alles weer handmatig terug gezet.
    Alles werkt nu zoals het zou moeten werken.
    Suc6!

  288. @Remco: Ja dat begrijp ik maar dat is omslachtig, dan moet je constant je multitask menu in de gaten houden en al die apps steeds afsluiten. Is er niks in te stellen dat apps gewoon echt afsluiten als je op home duwt?

  289. Geen problemen met updaten.
    Enige puntje van kritiek is dat de Iphone 3G een stuk sneller oogt, behalve als je SMS en Instellingen opent. En soms schokt het beeld als je aan het scrollen bent op een internet pagina via wifi terwijl de verbinding gewoon goed is.

    Neef van me heeft hem op zijn iPhone 3Gs geïnstalleerd alleen die heeft verbindingsproblemen met 3G.

  290. @Sanne: Die melding dat ik moest herstellen kreeg ik dus niet, maar hij vond m ook gewoon niet als t stekkertje in beeld kwam..Na tig keer proberen werkte t opeens wel en begon hij vanzelf te herstellen…Paar keer aan/uit zetten misschien en steeds opnieuw stekkertje insteken? Dat werkte bij mij iig…S6!

  291. Dat is zacht gezegd: problemen. Mijn phone is er helemaal mee opgehouden! Dood! Aansluiten op i-Tunes werkt ook niet, dat wekt de dode i-phone ook niet tot leven.
    Tnx Apple!

  292. 3GS 32 gb

    Geen centjes pijn. Fluitend ios4. Sommige apps werken net iets anders. Systeem lijkt sneller te zijn geworden! Ik ben blij!

  293. Nadat ie 2 keer leek te blijven hangen heb ik hem de hele nacht aan laten staan. De volgende ochtend was ie klaar. Kreeg een foutmelding dat mijn iphone gelocked was en hij wilde de backup terugzetten. Kabel eruit getrokken. Toen zag ik mijn apps, video’s en muziek niet meer. Kabel erin gedaan en toen ging hij de instellingen terugzetten en daarna de applicaties, videos en mp3’s. Nadat ie helemaal klaar was, miste ik een video die ik had gemaakt met een free video app. Later zag ik dat deze was ‘geteleporteerd’ naar mijn foto map.

    Wat ie niet mee heeft genomen uiteindelijk zijn mijn recent calls (call history), favourites (in Telefoon), emailinstellingen en browse favourites. Ook hoeveel data en belminuten die ik heb gebruikt tot op heden zijn niet meegenomen. Emails werden gelukkig niet lokaal opgeslagen, maar toch is het raar. Geldt ook voor het overige. Dit zijn niet de meest vreemde gegevens.
    Maar goed, ik zie verder niemand die hetzelfde probleem heeft gehad, dus het zal wel aan mij liggen 🙂

    Ik heb een 3G (geen jailbreak) – 16 Gig (en binnenkort hopelijk een 4G 32 gig ;-))

  294. Dat multitasken is niks meer dan een opsomming van je laatst geopende apps.

    Wat een hoax.

  295. @Rob: Helaas, ik had zin om Myst weer eens te spelen, maar na het opstartscherm gaat hij eerst op zwart, en springt dan terug naar je springboard…

  296. @Gertjan: Bedankt Gertjan voor deze goede tip! Ik heb via dit programma mijn foto’s die ik miste in mijn fotorol gekopieerd naar iPhoto en zo terug op mijn iPhone gezet.
    Ik heb nu weer alles terug. Probleem opgelost!

  297. @Rob: @Rob:

    Origineel geplaatst door Rob
    @Remco:Ja dat begrijp ik maar dat is omslachtig, dan moet je constant je multitask menu in de gaten houden en al die apps steeds afsluiten. Is er niks in te stellen dat apps gewoon echt afsluiten als je op home duwt?

    Het is helaas GEEN echte multitasking die je ziet, het is alleen bedoeld als een soort snelstartmenu met de laatst geopende apps…

    Alleen specifieke, door Apple goedgekeurde apps (zoals navigatiesoftware) zullen multitasking hebben.

    Het handmatig sluiten van de icoontjes sluit dus niets, het wordt alleen verwijderd uit de snelstartlijst!

  298. Ik denk dat ik iOS 4 even oversla totdat ik mijn abonnement heb verlengd.. Ik denk dat de 3G gewoon te oud is om deze software vlekkeloos te draaien..

  299. @Bram: Zit er wel standaard ingebakken, maar dan moet je je iPhone na herstel aanmelden als nieuwe iPhone. Dan werkt iOS4 helemaal standaard. Lijkt erop dat het installeren van de update moeite heeft met toestellen die een jailbreak hadden en moeite heeft met toestellen waarop de iOS4 GM geïnstalleerd was.

  300. Origineel geplaatst door Haya
    sim

    Zelfde probleem hier: de SIM kaart in deze iPhone is met een PIN gelocked. U moet een nieuwe versie van iTunes installeren en uw iPhone opnieuw verbinden.

    1. Ik heb bij eerdere updates nooit de SIM lock hoeven verwijderen. 2. Ik heb de nieuwste iTunes. En aan en uit zetten doet het niet verbeteren… Jemig. Ik ga maar naar het forum, of iemand moet ineens een idee hebben hier.

  301. Ik had geen van beide…

  302. Iemand nog een idee over internet probleem met 3gs ??

  303. @Bart: Instellingen-> algemeen-> gebruik-> aanzetten batterijpercentage

  304. Origineel geplaatst door Tommey
    Origineel geplaatst door HayasimZelfde probleem hier: de SIM kaart in deze iPhone is met een PIN gelocked. U moet een nieuwe versie van iTunes installeren en uw iPhone opnieuw verbinden.1. Ik heb bij eerdere updates nooit de SIM lock hoeven verwijderen. 2. Ik heb de nieuwste iTunes. En aan en uit zetten doet het niet verbeteren… Jemig. Ik ga maar naar het forum, of iemand moet ineens een idee hebben hier.

    Ik heb toen me code ingevoerd (op de iPhone) stekkertje uit me iPhone en er weer in.. en hij vervolgde gewoon..

  305. Origineel geplaatst door Caspar
    Ik denk dat ik iOS 4 even oversla totdat ik mijn abonnement heb verlengd.. Ik denk dat de 3G gewoon te oud is om deze software vlekkeloos te draaien..

    Nee hoor, ik heb een 3G en hij wordt er zelfs sneller van. Technisch zit het OS beter in elkaar waardoor hij vlotter draait.

  306. Ik vind het raar hoe de multitask balk werkt! Had net 24 apps op mijn balk staan. Dan kun je nog beter op je springboard zoeken naar een app. Moet wat aan veranderen, Apple!

  307. Zo nou heb ik m aan een andere computer gehangen met itunes en nou is heel mijn telefoon leeg, terug naar de fabrieksinstellingen door die stomme nieuwe update…. ik weet echt niet wat er mis is gegaan maarja. Kga naar bed!

  308. Een update op m’n 3G lukte niet, een restore wel. Maar was dus wel alle SMS’en, contacten en agenda’s kwijt… Vervolgens weer een restore en herstel van backup gedaan; hetzelfde resultaat.

    Aangezien ik alles via MobileMe sync heb ik vervolgens op de iPhone deze account verwijderd en opnieuw toegevoegd. Toen kwamen de contacten en agenda’s snel binnen. Inmiddels is er al een paar keer gesynchroniseerd met iTunes, maar het lijkt erop dat ik de SMS’en niet meer terug zie… Enig idee hoe ik zonder jailbreak deze terug op m’n iPhone krijg?

  309. Update op de 3GS ging goed. Alleen mijn Navigon werkt niet meer naar behoren. De wegen zie je niet meer. Wachten op een update.

  310. Dus ik moet iedere keer alle icoontjes steeds gaan verwijderen uit background balk? Ik kan dus niet met een enkele ‘tap’ een programma volledig afsluiten?
    Lekker dan….. Man man man

  311. @rob @Remco: thanx!

  312. Fotocamera laden duurt stukken langer. ING app crashed de hele tijd. Voor de rest was de update geen moeite. Kostte me 5 minuutjes hooguit en alles werkt PETFECT. ik ben een tevreden 3GS klant 🙂

  313. Een reservekopie maken duurt uuuuuren met mijn 3g 16GB. Dit is voor het installeren van OS4, voorheen ging dit echt een stuk sneller. Ligt dat aan Itunes? Lees hier meer mensen met een 3G met dit probleem….

  314. Multitasking werkt niet op de ipod touch

  315. Mijn reservekopie wil hij niet meer terug zetten, geeft een foutmelding aan (melding “402620402”). gelukkig had ik mijn contacten nog in Adresboek van me maccie staan, maar voor de rest ben ik alles kwijt, en daar werd ik niet vrolijk van. Iemand een idee?

  316. @Tommey: Even de usb uit de computer halen, terwijl hij verbonden is met de iphone, en dan weer de usb aansluiten.

  317. 3GS geen enkel probleem, 3G wel degelijk…. Backup niet geslaagd, factory reset en alles weer instellen… Beetje Windows gevoel

  318. mmmh…update naar 4.0 gebeurd,

    mijn toestel is nochtans simlockvrij maar toont me geen provider???

    HELP!

  319. Origineel geplaatst door Mark Vlcek
    Mogelijk ander problem met Google is dat in de filmrol nu ook de plaats waar de foto is genomen op Google Maps weergegeven dient te worden. Ik ervaar het probleem dat dit niet gebeurt. Klik op ‘places’ en zie alleen maar ’spelden’. Iemand anders ook dit probleem?

    Same here

  320. @Xylo: JUP…. Erger probleem is dat ik geen provider krijg te zien op een legaal simlockvrij toestel…

  321. iPhone OS4 op mijn 3GS geïnstalleerd.
    Eerste indruk: goed
    alleen die achtergrond van mijn startscherm permanent op de achtergrond in de menu’s is niet zo handig.

    is er trouwens al een nieuwe Skype versie?
    nu zegt die dat alleen de originele 3.0 3.1 3.2 versie wordt ondersteund, ergo dus niet 4!

  322. Origineel geplaatst door Woudenberg:
    is er trouwens al een nieuwe Skype versie?
    nu zegt die dat alleen de originele 3.0 3.1 3.2 versie wordt ondersteund, ergo dus niet 4!

    is bij meerdere programma’s zo…
    Beejive lijkt wel te werken 🙂

  323. Origineel geplaatst door Mathijs
    Als ik aan het updaten ben op mijn iPhone 3G zegt iTunes dat ik een reservekopie moet maken maar wanneer hij dan een reservekopie gaat maken duurt het 3 uur voordat er ook maar een klein streepje staat. Iemand oplossingen??

    same here… Maar goed dat ik hier even kijk 😀

    We wachten geduldig op Apple voor de oplossing.

  324. Werkt prima op mijn 3G 8Gb, incl multitasking en rotation lock. De hele ‘operatie’ incl jailbreak en unlock duurde precies 1h15m. Heb wel even een sync gedaan voor ik eraan begon, misschien helpt dat.

    Verder geen problemen ondervonden…

  325. iTunes crashte aan het eind van de update, maar de update lukte wel. We heb ik nu problemen met mijn 3G:

    Op mijn werk heb ik na de update geen 3G ontvangst meer.

    Al de savedata van mijn spellen is verdwenen.

    (van een collega hoorde ik overigens dat hij ook zn smsjes en foto’s kwijt was…)

  326. Heb een ‘gewone’ 3G 8Gb, die vannacht heeft liggen updaten terwijl ik heerlijk sliep. Zal best wel even tijd gekost hebben. Alles werkt pico bello en vooral sneller dan voorheen. Geen enkel probleem met geen enkele app. Alle settings zijn bewaard gebleven. Zelfs de 1.8 Gb grote Navigon navigator (Europa) works like a charm, en niet eerder zo snel als nu. Ik heb dan wel geen multitasking op de 3G, maar App Switching gaat nu aanzienlijk sneller. Voor iedereen die nog moet updaten: zorg dat iTunes 9.2 geinstalleerd is, synch dan nog een keer je iPhone en maak een volledige laatste backup, vervolgens updaten, iPhone start daarna zelf de restore en zet alles keurig terug op je nieuwe schone OS4 landscape.

  327. Alles ging vlekkeloos maar ik heb het idee dat hij nu wel sneller aan de batterij sleurpt.

  328. Ik heb gisteren mijn iPhone 3GS geupdate naar iOS4 met nieuwste iTunes en vooraf een backup gemaakt. Duurde wel even maar werkte perfect en hij lijkt ook iets sneller geworden. ECHTER ben ik al mijn EXCHANGE contacten, agenda en mail KWIJT!
    Als ik mijn exchange mail wil bekijken krijg ik de melding ‘ e-mail ophalen mislukt, verbinding server mislukt’ terwijl wel al mijn exchange instellingen intact lijken.

    Zijn er mensen die dit ook hebben en die daar een oplossing voor weten??

  329. Origineel geplaatst door Bram
    De instellingen voor mobiel internet (en dus ook MMS) moet je even controleren. Bij mij werkte het ook niet, die moest ik weer handmatig instellen. Dit doe je door deze stappen te volgen:Instellingen > Algemeen > Netwerk > Mobiel datanetwerkDaar moeten de instellingen staan, die vaak te vinden zijn op de website bij je provider.. Succes!

    Blijft raar! Ik heb die optie helemaal niet om mijn mobiele datanetwerk in te kunnen stellen (op mijn 3GS). Er zijn trouwens wel meer mensen die deze optie niet hebben.
    Blijft raar, ik heb die optie namelijk helemaal niet, het instellen van het mobiele datanetwerk (op m’n 3GS).

  330. Degenen die problemen hebben met hun 3G verbinding raad ik aan om al hun contacten te backuppen en een nieuwe iphone op te zetten. Met andere woorden, restore en dan restore as new iphone. Ik kreeg ook geen verbinding. Ik weet 100% zeker dat er iets van de jailbreak wordt meegenomen met de backups, omdat ik een custom carrier name had in 3.1.3 (spirit jailbreak) en deze stond er nog steeds na een clean install van 4.0.

  331. Alles werkt redelijk goed. Menu iets gewijzid. Ben alleen mij favorieten kwijt en kan de sneltoetsfunctie voor het verkrijgen van de favorieten niet meer vinden. Als ik een contactpersoon nu in favorieten wil zetten, dan kiest ie niet het juiste mobiele nummer. Wie kan mij helpen.

    3Gs 16Gb

  332. @gert:

    Origineel geplaatst door gert
    Werkt prima op mijn 3G 8Gb, incl multitasking en rotation lock. …

    Toch apart dat jij op een 3g wel multitasking en rotationlock hebt…

  333. Wat een onzin om te stellen dat push & sync niet meer..
    Er waren wat problemen, maar die lijken alweer opgelost te zijn!

    Hier een iPhone 3G, na MS Exchange Google account opnieuw op te zetten, en wat geduld werkt alles (Email & Calendar sync via push) gewoon weer!

  334. Zowel op 3G als 3Gs drama. Eerst 5x boodschap dat hij update site niet kan vinden. Als dat eindelijk is gelukt duurt het maken van een reservekopie zo lang dat hjj er na 1,5 uur uitgegooid wordt. En dan weer opnieuw proberen……surprise…same old same old!! Gaat Apple hier nog iets aan doen?

  335. @Sijbe:
    Heb zelfde euvel met 2do. Zou komen omdat deze app nog niet compatibel si met iOS4. Nu maar wachten op een snelle update.

  336. Ik kan geen mails meer lezen. Ik zie enkel de samenvatting, maar als ik ze opendoe is mijn tekstveld leeg. Update niet zo goed voorbereid?
    Ik kan ook geen mensen uitnodigen via Google cal.

  337. Inmiddels 3 iPhone’s 3GS geupgrade en geen problemen. Twee toestel met T-mobile helemaal foutloos geupgrade, 1 met Vodafone was de Cellular data settings kwijt. Na invoeren en opnieuw aan/uitzetten was dat probleempje ook opgelost. Had gevoel dat ze in eerste instantie langzamer waren, maar na tijdje gebruiken lijken ze weer even snel als voorheen onder 3.1.3. Waren alle 3 trouwens niet gejailbreakt.

  338. bij mij is alles goed en snel verlopen, ik had alleen die grote letters in bv. nu.nl. ga steeds meer nieuwe dingen ontdekken, maar weet nog niet hoe folders werkt. help?

  339. Ik was stellig van plan m’n 3G 8 Gb. vandaag op 4.0 te zetten maar na het lezen van dit artikel en de reacties zie ik er voorlopig van af. Ik heb geen zin-inspiratie-motivatie om straks met allerlei toestanden te zitten. Geniet liever van het mooie weer met een lekker werkende niet-geupdate iPhone… Enige echte voordeel voor de 3G voor mij zijn de folders. Dat is dan maar even niet anders. Ik begrijp het allemaal niet zo. Een iPhone 3G is toch een iPhone 3G zou je zeggen. Hoe kan het nu toch dat de ervaringen met updaten zo verschillend zijn??

  340. ook problemen met de 3G hier: eerst alle aankopen overgezet naar iTunes, volledige backup gedaan en toen geupdate, maar toen de update klaar was miste ik zeker meer dan 10 ‘oude’ apps. ook nieuwe features zoals hulpprogramma’s zijn niet terug te vinden. voor mij is de update een stap terug…

  341. Zoals bij sommige de panoramaview van Navigon niet weer werkt, zitten er bij mij ook problemen met nog andere app’s waarbij landscape-view of automatisch draaien niet meer werkt (zoals bij Teletekst Een app en krant De Standaard app). Ook de Multi-touch werkt niet meer zoals het vergroten van de pagina dmv uiteenschuiven van je vingers. Bij andere app’s krijg je nu onderaan een zwart balkje met daarin de mogelijkheid A- en A+ (1 stapje verkleinen/vergroten tekst) en een knop manueel landscape-view zetten of terug… Als dit de toekomstige mogelijkheid is voor de vele app’s, dan ben je eigenlijk niet veel meer met Multi-touch als dit toch maar enkel voor de apple-app’s is zoals mail, safari, iphoto. Dat je nu ook nog eens manueel moet aangeven wanneer je over wil gaan naar landscape-view is ook sorry, want waarom dat de knop draaien-lock ?

  342. @DLO:
    3Gs T-Mobile -> Ook bij mij na update geen MMS settings meer, ook geen camera icon meer in de SMS app, en bij telefoneren (in én uit) krijg ik nu opeens “toestel is doorgeschakeld”(oid). Heb gister m’n toestel helemaal ge-reset en na de reset was MMS wél weer mogelijk (terwijl er ook toen geen mogelijkheid was om mob datanetw. in te stellen).
    Na terugzetten van m’n backup ís het probleem echter weer terug;
    – géén mogelijkheid om mobiel datanetwerk in te stellen, (daar is slechts een on-off knop zichtbaar in de settings).
    – Geen MMS
    – “Toestel is doorgeschakeld” bij telefoneren.
    Heb de hele thread doorgelezen; Nog geen oplossing zo te zien ?! Iemand hierover nog iets NUTTIGS te melden??

  343. @JeMo:
    @Matthijs:
    probeer eens alle foto’s van je telefoon te halen, dan up te graden en ze terug te zetten…

    Ik heb het zelf opgelost door factory reset en dan te upgraden, waardoor ik alles kwijt was (ook de foto’s die ik niet gebackupt had 🙁 )

  344. @Orlam: Die van mij is na de update ook heel traag geworden , alles werkt met schokjes en de wifi ontvangst is sindsdien ook laag ! iemand een oplossing ?? het hele update proces heeft een paar uur in beslag genomen en ik heb er niet echt zin in om het te herhalen. Zeker niet met al de fouten die blijkbaar kunnen gebeuren ..

  345. @Bram:

    ik heb met succes update gedaan op 3G 16Gb, maar de data werkt niet naar behoren en wifi is ook niet meer stabiel.
    Instellingen zijn allemaal gecontroleerd ..

  346. 3 GS 32 GB geupgrade naar iOS4. Zonder enig probleem, alles werkt, en supersnel ook!

  347. Heb een reservekopie uitgevoerd en daarna ios4 geinstalleerd en vervolgens reservekopie geïnstalleerd en nu ben ik alles kwijt, heb spijt dat ik zo snel wou zijn@ipod touch 2g

  348. Update nog steeds niet gelukt. Sinds eergisteren 20:00 bijna constant bezig met opnieuw en opnieuw. Iedere keer houdt de Backup er mee op na 12 uur backuppen. Bij de laatste 2 a 3 streepjes die de backup nog moet duren komt er een foutmelding dat de iPhone niet te herstellen is.

    Inmiddels alle cache leeggehaald, van 125 apps naar 66 apps gegaan. Alle video’s en foto’s verwijderd, De 16 gieg van de 3G is voor de helft leeg.

    Nu 45 minuten bezig met “al” 3 streepjes in de backup en… al 6000 bestandjes in backup te zien via Users/naam/etc/backup 🙁

    Dit is de laatste poging en anders houdt de OS bij de 3G voor mij gewoon op bij 3.13. Zoveel betekent de IOS4 ook weer niet voor de iPhone 3G voor wat vernieuwingen en oplossingen betreft.

    Ik heb nu al vanaf “den beginne” alle soorten PDA’s en smartphones van diverse merken en OSes gehad, de iPhone is de mooiste, de fijnste, de lekkerste maar gelijk ook de aller beroerdste en aller belabberste shitbak als het om updaten, synchroniseren en backuppen gaat.

    Ik twijfel dankzij deze ervaringen of ik straks wel de iPhone 4 wil hebben of weer wat anders ga nemen, immers, de combinatie iPhone en T-Mobile is de afgelopen 2 jaar ook bedroevend slecht geweest. 3G? Wasda?
    En dat ligt niet altijd aan T-Mobile omdat ik met dezelfde sim in een Nokia vaak wel volop 3G heb gezien. Maar ja, Symbian is ook bagger. 🙂

  349. Ik heb nu wel een probleem met m’n Logitech muziek dock (was “made for iPod, works with iPhone) en dat is: hij doet het niet meer! Je hoort wel een klik dat hij aansluit en hij laadt ook gewoon op, maar muziek komt er niet meer uit de boxen….vreemd dat Apple deze ondersteuning (wellicht onbedoeld) heeft stopgezet….en nu zit ik met een waardeloze music dock…dus als iemand er eentje wil kopen: let op dat hij wel echt werkt!

  350. na de melding dat er een update beschikbaar was direct aangeklikt en zijn werk laten doen, gevolg iphone bleef maar herstarten en deed niets meer naar een machouse waar ze vriendelijk waren de iphone te herinstalleren en thuis weer alles teruggezet, ik vind dat de iphone langzamer is geworden.

  351. Dat Google sync gisteren ineens bagger werkte heeft niets met ios4 te maken. Ik draaide GM al een paar dagen en Google sync werkte tot gisteren prima. Ook mensen met 3.1.3 hebben problemen met Google Sync gerapporteerd. Google had gisteren gewoon weer eens een betrouwbaarheidsprobleem waar het Google sync betreft en heeft er een marketing spin aangegeven door ios4 te melden in de uitingen die ze over dat probleem gedaan hebben. Lees te teksten van Google goed en je ziet dat ze niet ios4 de schuld geven;) En dat zou ook onterecht zijn!

  352. @pommetje:

    Ja idd, dat vind ik ook vreemd. Ik had gehoopt dat Apple iets soortgelijks als Backgrounder + Circuitous had ingebouwd. Je kon bij deze combi op Jailbreak per app aangeven of je hem wilde sluiten met Home button, of dat hij dan naar de achtergrond ging. Nu gaat alles gewoon het dock in en moet je alles af en toe zelf flushen.

    Op dit moment zijn al die apps in je multitask dock weliswaar effectief gesloten (omdat de meesten geen multitask hebben), maar als dat zometeen verandert dan heb je telkens een trage iPhone omdat alles vrolijk door gaat. Of is hetgeen we nu steeds Multitask Dock noemen, eigenlijk niets meer dan een veredelde quicklaunch, en gaan ze het multitasken meer zien zoals het nu met de Telefoon app gaat, een groene balk die je kan tappen om terug te gaan.

    Ik zou goed kunnen leven met: 1 keer Home Button -> naar het multitask dock, 2 keer drukken -> Volledig afsluiten.

    Kortom: Ik ben nog steeds erg benieuwd hoe mijn iPhone eruit ziet als ELKE app multitask ondersteund.

  353. @wouter: reservekopie duurde 6 uur. (IPhone stond ook wel vol). Installatie vlot en probleemloos. Wel instellingen kwijt voor mobiele datanetwerk (Vodafone). Alle mail en contactpersonen moesten opnieuw worden gesynct. Update van TomTom W-Europa duurde eindeloos lang. Wel alle faborieten kwijt en alle recente bestemmingen. Verder tevreden over de interface, taskswitching en folders.

  354. Mij mobiele datanetwerk werkt niet meer op een ‘legale’ T-Mo iPhone 3GS.

    Wanneer ik via iTunes herstel, werkt het weer, maar zodra ik mijn reservekopie terugzet, werkt het weer niet. Ik heb een custom profiel van unlockit.co.nz geprobeerd, waarmee het internet inderdaad weer werkt, maar de visual voicemail werkt dan niet meer. Ideeën?

  355. – Exchange werkt niet meer met de Outlook van mijn werk; mail, agenda en contacten zijn weg.
    – Gmail IMAP – emails kunnen niet meer worden verwijderd of verplaatst.
    – Bij selecteren van mailbox verschijnt een keyboard wat ik niet weg kan krijgen.
    – Problemen met synchroniseren applicaties. Naar beide zijden (iTunesiPhone) wordt het werk af en toe overschreven.

  356. Misschien komen de problemen met syncen en updaten ook omdat sommigen met Windows en sommigen met een Mac werken? Ik had eerst een Windows PC en ALTIJD problemen met syncen van een ipod of iphone. Sinds ik vorig jaar op en Macbook ben overgestapt en heb ik nooit meer problemen gehad….. Probeer nu een oude reservekopie met OS 3 terug te zetten (door het probleem met m’n Logitech dock. Ik neem toch een iPhone 4 -heb nu al 2 jaar een 3G- dus kan deze wel op OS 3.o blijven draaien) maar de laatste kopie is met OS 4.0…:(:(
    Dus die dock kan de prullenbak in, of iemand heeft nog een tip om de oude OS terug te zetten??

  357. ben 4 uur bezig geweest om men 3g 16GB te updaten. 3 uur daarvan was puur en alleen de backup. Btje vreemd allemaal. Na de update was al mijn media als foto’s video’s en muziek weg en kon ik alles weer handmatig erop gooien.

    Achja verder werkt het vooralsnog prima. Af en toe hapert het een beejte en sommige progjes zoals 9292ov pro en shazam werken niet meer naar behoren. Hopelijk dat daar nog updates voor komen. De update van Tomtom heeft zijn werk blijkbaar gedaan. Daar heb ik niets op aan te merken.

  358. Ik ben Ndrive kwijt na de update. (5 euro voor betaald) Kan hem zelfs niet meer vinden in de App. store
    Overigens was de update op zich geen probleem.
    Draait als een zonnetje….

  359. Update naar iOS4 is met mijn iPhone 3gs vlekkeloos verlopen op de dag van de release.

    Hij werkt nu zelfs aanmerkelijk sneller! 🙂

  360. @masterlu70:

    Er moet nog een multitasking versie van skype uitkomen.

    Wel een aantal apps ontdekt die het niet meer goed doen… Zoals IENS2.0 en 9292ov….

  361. Bij mij waren allen foto’s die er al op stonden heel vaag geworden het ze er toen allen maal van af gehaald en weer op gezet alles doet het nu weer

  362. Ik heb een 3G 8GB (geen jailbreak oid), update van 3.1.3 naar 4 duurde ongeveer een uur en verliep probleemloos.
    Ik vind m bij opstart van apps langzamer gworden maar verder alles ok.
    Had graag weeknummers in de agenda gezien maar dat terzijde…

  363. Alles lijkt goed gegaan te zijn, alleen heb ik de map uti;ities niet “gekregen”. Iemand een idee hoe op te lossen?

  364. @Jan:

    Ik heb precies hetzelfde probleem gehad.
    Na gisteren avond lang online gezocht te hebben naar een oplossing doet nu alles het weer perfect. Misschien is er intussen al een andere oplossing maar dit heeft voor mij gewerkt. Het kost wel veel tijd:

    (Advies is om wel je contact gegevens/foto’s/smsjes te back-up-en als je deze nog niet kwijt bent).

    – iPhone aansluiten,
    – error -34 ‘negeren’ (Verder klikken),
    – Via Restore – iPhone terug zetten naar fabrieksinstellingen (duurt even),
    – Vervolgens, Restore van back-up. (Hierbij deed bij mij de laatste back-up het niet meer, heb een eerdere gekozen).
    – Vervolgens alles weer op de iPhone zetten (muziek, foto’s etc)
    – Klaar

    hoop dat je er wat aan hebt.. succes iig!

  365. Wilde ook voor de 4 gaan, maar als ik deze shit bekijk dan betwijfel ik dat ten zeerste. Wat een puinzooi.

  366. Update gelukt, grappige en bruikbare nieuwtjes. Maar bemerkte wel dat de connectie met mijn parrot carkit slechter is geworden. Hij laad wel op maar zegt dat de accesoire niet compatible is met de iphone terwijl hij met de oude versie geen probleem had. Flink balen, als het niet gaat lukken zet ik de oudere versie er eerst weer op.

  367. Origineel geplaatst door Remco
    @pommetje:Ja idd, dat vind ik ook vreemd. Ik had gehoopt dat Apple iets soortgelijks als Backgrounder + Circuitous had ingebouwd.

    Als je twee x op home drukt krijg je dat dock te zien, als je nu op 1 van de apps ingedrukt houd kun je hem uit het dock verwijderen. Net als apps van je iPhone verwijderen.

  368. Bij mij heb ik na de update problemen met mijn mail en sommige apps willen niet opstarten dus nu moet ik steeds mijn telefoon uitzetten weer aan zetten en dan krijg ik wel weer alles binnen iemand een idee hoe ik dit moet oplossen

  369. Origineel geplaatst door Remco
    Wat mij opvalt is dat de nieuwe iPod photo cache, ongeveer de helft zo groot is als bij OS3, dat scheelde op mijn systeem aan beide kanten 2,5GB! Lekker…Wel zie ik nu dat mijn accu vrij rap leeg loopt, 20% in 2,5 uur bijvoorbeeld. Dat was voor de update aanzienlijk beter. Deze situatie doet zich voor terwijl er geen enkel programma aan staat (multitask dock is leeg). Twitter heb ik niet (meer) geinstalleerd staan. Ergens vond ik een hint dat WIFI nu ook actief blijft als je lockscreen ervoor staat cq, toestel in standby. Iemand er ervaring mee of dit het kan zijn?

    Dit is persitent WiFi en werkt alleen op mijn iPod touch 3, en niet op mijn iPhone 3G.
    Ik heb nog niets gemerkt van het sneller leeg zijn van de batterij, door persistent Wifi.
    En vind het heel erg jammer dat dit niet op de iPhone 3G
    werkt. Het duurt ook langer voor mijn iPhone Wifi verbinding heeft, waardoor mail allerlei ongewenste pop-ups geeft.

    Op mijn iPod touch is iOS 4 een aanwinst
    Op mijn iPhone 3G is het waarschijnlijk weer terug naar 3.1.3

  370. na geruime tijd,krijg steeds foutmelding en wanneer ik doorga dat alles op de iphone verdwijnt
    ik heb heb een 3G

    iemand een suggestie?
    dank

    (Red.) Voor support kun je beter op het forum terecht, daar kun je persoonlijk worden geholpen.

  371. de update lijkt wel een microsoft horror produkt ! valt me lelijk tegen van Apple 🙁

  372. Ik heb de Iphone 3Gs en ik kan, sinds de update, geen muziek meer afluisteren. Hebben jullie een idee wat te doen? Verder lijkt alles bij mij wel te werken en ben ik tevreden 🙂

  373. Is er al iemand die een oplossing weet voor de verdwenen contacten, agenda en mail bij synchronisatie via EXCHANGE?!

    Ik kan niet meer bellen afspraken maken of mailen, toch wel essentieel voor een iPhone …

    Bij een nieuwe exchange account aanmaken kreeg ik wel een PLESK (?) melding die aangaf de account ‘niet te vertrouwen’, daarop heb ik op ‘accepteren’ gedrukt en krijg ik vervolgens de melding dat ‘Controle van de accountgegevens niet mogelijk is’.

    Maar ja wat nu?

  374. Update naar ios4 op mijn 3G.

    – Reserve kopie maken uiterst traag.
    – Update verloopt verder goed.
    – Gegevens terug zetten is een probleem.
    – iTunes geeft op een gegeven moment de melding dat het terugzetten mislukt is en dat ik iTunes 9.2 nodig heb, die toch echt gewoon geïnstalleerd is.
    – iTunes opnieuw starten en iPhone uit cradle halen en er opnieuw inzetten geeft de vraag of iTunes verder moet gaan met het terugzetten.
    – Nog een paar keer een fout melding gehad, maar uit en opnieuw in de cradle zetten gaat het terugzetten verder.
    – Echter na het terug zetten alle instellingen, notities, contactpersonen verdwenen. MobileMe zet een hoop terug, behalve de notities :(. Wel lang bezig geweest met alles weer opnieuw in te stellen, zoals mail accounts, maar ook alle account koppelingen in alle programma’s.

    Verder draait ios4 prima.

  375. Blij met update maar ………. camera start traag op!

  376. Voor alle mensen met vodafone
    Doorschakelen actief uitschakelen ##004#
    Voicemail inschakelen *5005*86*+31654501233#
    Internet tethering apn live.vodafone.com
    gebruikersnaam vodafone
    wachtwoord vodafone
    Bron ruwebit.net
    Werkt bij mij

  377. Het updaten duurde vreselijk lang op mijn iPhone 3G (16 GB en 1,5 jaar oud). Ik heb al m’n contactgegevens en e-mail behouden, terwijl ik sync met Google Apps en Outlook.

    Maar….. wat is dat ding traag / sloom / langzaam! Het hele systeem lijkt instabiel. Ik moet wachten op iedere app die ik opstart, ook als het gaat om de programma’s die standaard staan geïnstalleerd (SMS, Agenda, etc).

    Ik ga liever terug naar IOS3, kan dat op een goede manier? Of zou er een update komen die problemen op de 3G’s verhelpt?

  378. @Frasnk: Bij mij 3gs nooit iets anders geweest dan schuifknop mobiele data…..
    tmobile

  379. Wel bij bv We rule gold het geld geluid als je tax hebt geincasseerd/beroeting van je onderdanen ed weg…..
    3gs 16Gb tmobile

    rest so far no problems

  380. Origineel geplaatst door Wouter
    Alleen specifieke, door Apple goedgekeurde apps (zoals navigatiesoftware) zullen multitasking hebben.

    Nou… het gaat erom of de developer iets met de multitasking-API’s heeft gedaan, die Apple beschikbaar heeft gesteld. Elke ontwikkelaar kan dat doen.

  381. @Roos – Gewoon even handmatig aanmaken: sleep bijv. het rekenmachine-icoon bovenop het aandelen-icoon en je hebt ook zo’n mapje. Sleep alle andere apps die je erin wilt hebben, er ook naartoe.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.