Reacties voor: Update iPad kopen: Italiaanse Apple Store, US Unlocked en offerte MyUS2You

Er zijn diverse aanvullingen gekomen op het koopartikel voor de iPad. Drie handige tips willen we nog eens apart noemen: kopen in Italië, de kosten van FromUS2you en een bankpas regelen via US Unlocked.

Reacties: 34 reacties

  1. Duurste model is toch de 64GB wifi 3G?

  2. @Syrrist: Ja, maar die is pas in april verkrijgbaar.

  3. Hmm, ik kreeg onderstaande mail gisternacht van ze:

    Beste Jeroen,

    Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Inmiddels in duidelijk dat Apple USA ons wel salestax (BTW) van 9,5% zal gaan berekenen over de Ipad. Dit in tegenstelling tot eerder door ons bij Apple geplaatste orders. Wellicht omdat er nu al zeer veel vraag is naar de Ipad en Apple het de freight forwarders (die aankopen buiten de USA faciliteren) het moeilijker willen maken.

    Daarnaast hebben we de verzendwijze voor de Ipad gewijzigd. In plaats van verzending met de USPS, die zeer betrouwbaar is, maar waar de bezorgdatum nooit 100% zeker is, gaan wij de Ipad uitsluitend met Federal Express en DHL verzenden. Dit is ± $70 duurder dan de USPS, maar wel veel sneller: levering met FedEx of DHL is binnen 3 dagen na verzending, terwijl een USPS zending soms 3 weken op een plank in een douaneloods op Schiphol blijft liggen… De advertentie op marktplaats is inmiddels aangepast. Doordat er nu sprake is van een hogere prijs dan in de oorspronkelijke advertentie op marktplaats zul je hier geen offerte voor ontvangen. Mocht je op basis van deze informatie alsnog een offerte ontvangen, hoor ik dat graag. Uiteindelijk zal het een en ander nu uitkomen op zo’n €543. Zie de huidige marktplaats advertentie: http://link.marktplaats.nl/327408418

    Met vriendelijke groet,

  4. @Jeroen Greitemann: Dat is toch een andere dienst? FromUS2you.com is niet gelijk aan USA2you.nl. Maar slim gebruik van de naamsbekendheid!

    Blijkbaar koopt USA2you.nl in een andere Amerikaanse staat in, waar ze absurde salestax rekenen. Ik vind 9,5% echt niet normaal, zie ik ook nergens op overzichten van de Amerikaanse belastingdienst staan. Een dollarkoers van 0,77 is ook nogal riant.

    Update: ik heb het duurste Wi-Fi-model nu ook doorgerekend volgens de prijzen die MyUS2you en USA2you.

    Een paar voor- en nadelen:

    • Beide diensten rekenen een ongunstige valutakoers: MyUS2you rekent €0,79 en USA2you €0,77 in plaats van de realistischer dollarkoers van €0,73. MyUS2you gooit er ook nog 5% valutatoeslag overheen.
    • USA2you rekent tweemaal bemiddelingskosten: €30 en 5% over het aankoopbedrag, MyUS2you rekent eenmalig €45.
    • USA2you rekent een veel hogere salestax (9,5% in plaats van 6%)

    Als ik alles goed heb uitgerekend ben je bij USA2you wel het goedkoopst uit: €728,91 in plaats van €762,76 bij MyUS2You (allebei nog exclusief invoerrechten en BTW).

    Het vooroordeel ‘Apple zet voor dollarprijzen gewoon een euroteken, dat is niet eerlijk’ blijkt dus uiteindelijk nog best acceptabel. Je bent fors meer kwijt dan €699. In de Amerikaanse winkel was je bij 6% salestax bij de duurste Wi-Fi iPad $740 kwijt. Bij kopen via zo’n bemiddelingsdienst ben je met 19% BTW erbij in totaal zo rond de €850 kwijt. Dat is nogal wat. Ik zeg: Amerikaans adres regelen, zelf doen! Of gewoon wachten.

  5. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Syrrist: Ja, maar die is pas in april verkrijgbaar.

    Achzo, was weer niet aan het opletten… 🙂 Mijn excuses.
    Ik ga toch wachten op de 3G versies, en er dan snel ééntje halen in Duitsland. Succes aan diegene die het via the US proberen!

  6. ik zeg: geduld is een schone zaak.

    hoe graag ik de iPad ook wil hebben, ik wacht wel totdat hij in NL in de winkel ligt.

    als het echt te lang duurt zou ik uitwijken naar Duitsland

  7. @Gonny van der Zwaag:

    Een paar weken geleden was ik nog in Colorado en daar was de salestax ook 9,5%.

  8. Het kopen in de USAAppleStore lukt met een EUCreditcard net zovaak wel als niet. Ik ga daarom de 12de gewoon keurig de Store zitten F5’en en kijken of het lukt.

    Versturen naar de USA is al geregeld dus het hangt alleen af van de AppleStore.

  9. @Gonny van der Zwaag:

    De WiFi+3G versie is vanaf 12 maart te preorderen alleen word de WiFi versie 3 April verzonden en de WiFi+3G aan het eind van April.

  10. hoi Iphoneclub/ipadclub

    i heb een vraagje over het kopen in de VS want ik moet amelijk in begin mei naar de VS toe dus het leek me wel leuk om zo’n dingetje mee te nemen….

    als ik nou de 16GB +3g neem die kost 629 uit mn hoofd ongeveer 450eu moet ik dan nog kosten betalen bij de grens?

  11. pfff toch maar weer een hoop geld voor mensen die niet kunnen wachten. Het meest ideale blijft dat je iemand kent die naar de VS gaat in april/mei en een 16 of 32 gb wifi only voor je meeneemt zonder problemen..goedkoop en snel.
    De Italiaanse variant vind ik toch wat tricky om een ander adres aan te geven in de hoop dat UPS je pakketje naar NL stuurt.
    Ik wil hem dolgraag snel hebben, maar die 20 dagen later dat hij in DE,FR of UK uitkomt kan ik nog wel wachten en hem daar halen.

  12. @Gonny van der Zwaag: Ik zie het nu ook ja, slim marketing dingetje van ze. Die Tax is ziek inderdaad.

    1e week van Mei zit ik in Frankrijk, haal hem daar wel.

    Bedankt voor deze scherpe blik
    van je! :–).

  13. Er zijn bij de launch rond de 300.000 ipads verkrijgbaar, deze worden ook nog eens verdeeld naar winkel verkoop en webshop. Dat wil zeggen dat er vrijdag ruim een miljoen mensen over de hele wereld apple.com lopen te f5-en. Wat de kans dat jij 1 van de 150.000 bent zeer klein maakt. Ik vraag me af of je daar direct achterkomt( voordat je betaal) of dat je bij de lauch te zien krijg shipping expected in 3-4 weeks( of meer). Ik Vrees het tweede ..

  14. Ik maak er wel een dagje Deutschland of La France van t.z.t., die andere methoden zijn me te omslachtig en sommige te riskant.

  15. ik heb een kennis die in de USA werkt
    maar als deze de ipad besteld op de Apple site op 12 maart is het dan ook zeker dat hij deze dan 3 april krijgt of moet hij deze ophalen in een Apple store ?

  16. @Friemel: hoe kom je aan die wijsheid? Apple heeft toch al naar buiten gebracht er 750.000 beschikbaar te hebben?

    Kan me niet voorstellen dat er precies 50/50 gedaan wordt. Vanaf de 12de kan er ook een winkel pickup worden gereserveerd. Waarschijnlijk verdeelt Apple naar de hand van de pre-orders (online en online reservering) de voorraad.

    Ik zou er niet op rekenen dat Apple de bestbuy/andere retailers voor de online shop leverd.

  17. Origineel geplaatst door Robbert
    hoi Iphoneclub/ipadclubi heb een vraagje over het kopen in de VS want ik moet amelijk in begin mei naar de VS toe dus het leek me wel leuk om zo’n dingetje mee te nemen….als ik nou de 16GB +3g neem die kost 629 uit mn hoofd ongeveer 450eu moet ik dan nog kosten betalen bij de grens?

    aankopen boven de 430 euro worden officieel belast bij aankomst in NL: http://www.douane.nl/430euro/

  18. @Robbert: er komt ook nog salesTax bij. De $629,- op de Apple site is zonder salestax.

  19. Is het niet veel makkelijker even via Duitsland de boel te laten verzorgen. Daar is eind april ook al de Ipad leverbaar?

    Of maak er een gezellige dag van. Reserveer via internet bij een winkel vlak over de grens (vaak niet langer dan 2 uur rijden) en karren maar.

    Grusse

  20. Ik ga wel een weekendje naar het appartement van mijn ouders in winterberg. 3 uurtjes rijden en meteen een leuk weekend ervan maken daar in het gezellige winterberg 🙂 .

  21. Iemand ervaring met http://www.weshipusave.com ? Is van een Nederlands koppel. Lijkt jullie dit betrouwbaar?

  22. Ik zit er ook over te denken om een iPad in het buitenland te halen, maar twijfel toch wel sterk ivm de garantie. Bij de iPhone kun je garantie claimen bij de winkel waar je hem hebt gekocht. Nu heb ik met m’n italiaanse iPhone gelukkig nog nooit problemen gehad. Ik wilde per se niet bellen via T-Mobile (veel te slecht netwerk), dus was er geen andere oplossing dan importeren.

    Ik denk dat ik bij de iPad rustig wacht tot hij in Nederland verkrijgbaar is, inclusief een goede garantieregeling bij de winkel op de hoek. Met z’n allereerste versie van een produkt kan het voorkomen dat je die garantie hard nodig hebt. Lijkt me niet handig als je daarvoor dan naar de VS terug moet 🙁

  23. Ik laat die iPad voorlopig wel aan mij voorbij gaan. Veel te veel gedoe en ik had al mijn twijfels. Wacht nog wel even. Als je hem nu haalt heb je echt een oversized iPod touch. Geen Nederlandse boeken (en die verwacht ik ook nog lang niet), geen (officiële) Nederlandse films via iTunes en voorlopig geen camera (voor eventueel video bellen/iChat). Ik heb geen haast, misschien als de laptop vervangen moet worden maar voorlopig laat ik hem wel voorbijgaan. De prijzen zullen ook skyhigh gaan door mensen die willen profiteren van de schaarste. Daarnaast zitten in de eerste batch van Apple product nog wel eens een foutje (iMac’s, Time Capsule).

  24. Origineel geplaatst door Donstil
    @Robbert: er komt ook nog salesTax bij. De $629,- op de Apple site is zonder salestax.

    dus als je op de apple site zelf een koopt ben je goedkoper uit?

  25. Ik heb de iPad inmiddels bij Ellen den Otter besteld (669€ voor de 32 G wifi). Communicatie met haar gaat snel en goed. En nu rustig wachten….

  26. 669 euro?
    Wow. Nu al 200 euro duurder dan in de VS in de winkel!
    En dan komt er voor hij bij je thuis is nog eens 150 euro BTW etc bovenop?

    Of is dat inclusief BTW bij de douane?

  27. @ matthijst

    Exclusief invoerrechten en BTW. Als het dus tegenzit…wordt het over de € 800,-.

    Nou, dan moet je wel heel Apple geil zijn…hehe

  28. Inderdaad.
    Voor dat geld (200 euro meerprijs + 150 euro tax) vlieg je praktisch zelf op een neer naar NYC 😀

  29. MyUs2You is prijzig zeg! http://www.Appelhoes.nl verkoopt ‘m bijvoorbeeld voor 575 euro incl. btw e.d. , ik heb hem daarom al gereserveerd.

  30. Ik snap niet waarom jullie het allemaal in de VS willen kopen, terwijl hij ook al snel bij onze oosterburen tekoop is.

  31. Origineel geplaatst door Redondo1982
    @ matthijstExclusief invoerrechten en BTW. Als het dus tegenzit…wordt het over de € 800,-.Nou, dan moet je wel heel Apple geil zijn…hehe</blockquote
    klopt….maar ja, zo gaat dat met early adapters. De drang om te "hebben" is niet tegen te houden. Maar mijn eerdere post ging vooral over de goede service van Ellen den Otter….. Voor diegenen die ook niet kunnen wachten

  32. @Friemel: Ik heb bij hun een IPad 16Gb besteld en ben rond de 550 Euro kwijt. Ze antwoorden erg snel en ook de offerte is erg duidelijk, kun je opvragen via een GoogleDocs spreadsheet-link.

  33. Een andere manier om spullen in Amerika te bestellen is om het via http://www.borderlinx.com te doen. Dat is bestellen via TNT in Amerika. Je meld je aan op hun website, de producten worden naar jou unieke bordelinkx adres gestuurd (ergens in Ohio) en TNT stuurd het door en zorgt dat jou product getraceerd naar Nederland komt op jou adres, geheel legaal (incl BTW)
    Als ik een 64 GB WiFi iPad zou kopen kost het totaal zo’n 650 euro inclusief invoer volgens hun internet calculator.

  34. Apple heeft USUnlocked ‘ontdekt’ als ‘forwarding address’ en is de op dit adres bekende orders aan het annuleren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.