Reacties voor: UPC’s settopbox Horizon nu beschikbaar: in huis livetelevisie kijken op iPhone en iPad

UPC verkoopt vanaf vandaag de Horizon, een nieuwe settopbox waarmee je met behulp van een iOS-app ook op je iPhone, iPad of iPod touch live-tv kunt kijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 50 reacties

  1. Kan iemand mij uitleggen waarom ze zouden willen concurreren met Ziggo?
    Ik heb gehoord dat UPC en Ziggo de markt verdelen, dan kan je toch ook niet concurreren.
    In Eindhoven bijv. is geen Ziggo en in Den Bosch en Tilburg weer geen UPC.
    Kan iemand mij dat uitleggen!?

  2. Gelijk besteld. Zat ik al heel lang op te wachten. Lijkt erop dat UPC het in één keer goed aanpakt met hun nieuwe settopbox, multidevice en homesharing mogelijkheden. Ben ontzettend benieuwd!

  3. Ook meteen besteld. Kost €2,- meer maar met 20 kanalen minder. Ik denk dat het streamen van content dit ruimschoots goed zal maken. Alles staat tegenwoordig toch op het internet.

  4. Wel belachelijk dat je er meteen flink voor moet betalen terwijl ziggo haar klanten de 10 meest favoriete tv-zenders gratis laat kijken op laptop, tablet of smartphone

  5. @Brooks.nl: Iedereen die Digitale TV en Internet van UPC heeft kan vanaf 10 september op horizon.tv gewoon gratis tv kijken op hun computer,tablet of smartphone.
    Het is je eigen keus om de horizon mediabox zelf in huis te nemen.
    waar je dus een alles in 1 pakket bent verplicht.

  6. Wat slecht ! Ik heb nu Kpn en daar is dat allemaal standaard! Met de experia box! Ben blij dat ik van UPC af ben oplichters!

  7. @Mathijs: Klopt wat je zegt. Dat UPC de concurrentie aan wil gaan met Ziggo is niet (helemaal) waar.

    Wat JP zegt klopt wel, maar daar is Horizon niet voor bedoeld. UPC wil de concurrentie meer aan gaan met bedrijven die de zelfde diensten aanbieden in het zelfde gebied en dat zijn bedrijven zoals KPN en Tele2.

  8. Wij hebben hem ook besteld. Leveren een aantal zenders in en gaan ook nog eens vooruit op internet snelheid en betalen na 6 maanden wel 2 euro minder dan nu.
    Wilde wel graag de nieuwe horizon setup box hebben.

  9. De tv guide en het zappen is op de Cisco box al geen snelle jongen dus ik ben bang dat dit gaat ergeren. Ook is deze erg traag by het inschakellen op de Sony tv tov de acryan (failliet) op hdmi.

  10. Ik begrijp niet waarom dit kennelijk geliefd is. Plekken waar ik TV kijk zijn de huis- en slaapkamer. Daar staat, net als bij veel andere, een TV. Wat is dan de meerwaarde?

  11. Origineel geplaatst door Kevin
    Wat slecht ! Ik heb nu Kpn en daar is dat allemaal standaard! Met de experia box! Ben blij dat ik van UPC af ben oplichters!

    Denk je serieus dat dat trage KPN qua beeld- en geluidskwaliteit, opties, vormgeving en en interface ook maar enigszins in de buurt komt hiervan? πŸ™‚

  12. @josh: En waar haal je dan vandaan dat de nieuwe box langzamer is als de Cisco box? Beetje voorbarig, mss is de nieuwe box eenstuk sneller.

  13. @josh: Dat is idd waar, maar dit gaat veranderen met de Horizon (multimedia)Box. Hij heeft namelijk een veel sneller processor. Heb het werkende gezien en zelf als je 4 programma’s tegelijk opneemt is hij nog steeds sneller dan de vorige mediaboxen.

    @RenΓ© Nieuwenhuis: Voor de alleenstaande zal dat je 4 tv kan aansturen niet veel toegevoede waarde hebben. Maar een modaal gezin (4 man), heeft tegenwoordig verschillende wensen en houden van verschillende programma’s. Vandaar dit initiatief.

  14. Ook gelijk besteld, en in verhouding met mijn huidige pakket betaal ik maar 10euro meer. Heb ik ook wel Bellen Onbeperkt Altijd erbij genomen…Maar eerst genieten we van een half jaar korting…

  15. Ook meteen aangeschaft mooi, geen activatie/installatie kosten ivm vip. Alleen er staat in hele kleine letters bij dat hij alleen geschikt is voor ipad 2 en de nieuw ipad. Betekent dit niet voor ipad 1 of nog niet voor android.

  16. @UPC insider: dat is idd goed nieuws. Ik zal eens kijken op de site met deze details. Nu zit er een netwerk aansluiting op de box die niets doet en hoop dat er op de horizon Dan alleen aansluitingen zitten die wel een functie hebben.

    Jammer dat je sommige opnames niet kan exporteren naar een avi of mpg formaat maar we kunnen ook teveel willen :))

    Ook zou het prettig zijn als men het menu gedeelte meer kan aanpassen: welke zin heeft het om het OK menu transparent te maken? Nauwelijks te lezen met ondertitels erachter. We gaan bestellen….:)

  17. Origineel geplaatst door Psvu2
    Ook meteen aangeschaft mooi, geen activatie/installatie kosten ivm vip??

    Hoe bedoel je dit? Ben jij een VIP?

  18. @JayWheel: Aan aantal mensen die interesse toonde voor het officiΓ«le release, zijn door UPC geselecteerd voor de ‘VIP’ deal. Dit is niet veel verschillend dan de ‘Introductiedeal’ die aangeboden wordt voor de rest.

  19. @UPC insider: Hmm da’s jammer dat ik dat niet eerder wist.
    Had weer 49 euro activatiekosten gescheeld.

  20. Toevoeging aan deze bericht.

    Ik denk niet dat de iPhone 4s geschikt zal zijn om live tv te bekijken. Ik had namelijk tijdens de training vernomen dat de HorizonBox alleen op een 5 GHz netwerk werkt. Aangezien de iPhone 4s dit niet ondersteund?

    Weet alleen niet zeker over hij ook 2,4 GHz zal ondersteunen. Dat moet ik nog over navragen.

  21. Origineel geplaatst door RenΓ© Nieuwenhuis
    Ik begrijp niet waarom dit kennelijk geliefd is. Plekken waar ik TV kijk zijn de huis- en slaapkamer. Daar staat, net als bij veel andere, een TV. Wat is dan de meerwaarde?

    Volgens mij Rene kijk jij het ook in de tuin. Of heb ik het mis?

  22. Ik heb al jaren een Slingbox en kijk via mijn iPhone al een behoorlijke tijd live televisie over de hele wereld. Ook opnames en alle zenders. Eenmalig aanschaffen en geen terugkomende maandlasten! Lijkt mij een beter alternatief

  23. @UPC insider: Kan het fout hebben maar volgens mij heb je daar geen last van. Via de wifi maak je met de box verbinding en niet direct.

  24. ik gebruik nu al geruime tijd een vulkano icm een sat receiver en kan wereldwijd tv kijken en opnemen voor een fractie van wat UPC naar binnen probeert te harken .. en nog flink wat HD zenders meer ..

  25. @UPC Insider: lijkt mij dat ze de 4s ondersteunen ze adverteren ermee. Ipad1?

  26. Origineel geplaatst door UPC insider
    Toevoeging aan deze bericht.Ik denk niet dat de iPhone 4s geschikt zal zijn om live tv te bekijken. Ik had namelijk tijdens de training vernomen dat de HorizonBox alleen op een 5 GHz netwerk werkt. Aangezien de iPhone 4s dit niet ondersteund?Weet alleen niet zeker over hij ook 2,4 GHz zal ondersteunen. Dat moet ik nog over navragen.

    De specificaties van de Horizon Box staan op de site en deze heeft zowel 2,4 GHZ als 5 GHZ.
    Einde training.

  27. Werkt tv kijken op ipad ook buitenshuis? Via 3g of wifi van schoonouders?
    Of werkt dit alleen thuis op je eigen upc internet?

  28. @Alex T.: Jazeker komt KPN hierbij in de buurt en meer dan dat. Wij hebben dit al geruime tijd met glasvezel bij KPN en dat gaat nog verder qua mogelijkheden. Eerst UPC gehad maar storende ontvangst bij HD zenders. Moest zelf versterker kopen van 85 euro maar niet opgelost. Uiteindelijk werd de schuld gegeven aan een mast die in “de buurt” stond, 10 km hier vandaan. Die problemen heb je met super snel glasvezel niet. Leuk dat UPC KPN na probeert te doen maar voor mij nooit meer!

  29. Het promotiefilmpje laat zien dat alle gezinsleden met een ander device tv aan het kijken zijn. Maar kan dat wel? Kan ik op mijn iPad naar een voetbalwedstrijd op Eredivisie Live kijken, terwijl mijn vrouw op haar iPhone tegelijkertijd een film op Film1 kijken, terwijl mijn dochter op dat moment op haar laptop naar een zender kijkt en mijn zoon gewoon voor de tv zit te kijken naar Sport1? Alles afgezocht maar dat kan ik nu juist niet achterhalen. Iemand een idee?

  30. @Eric ja dat kan horizon bevat 6 tuners bv 2 opnemen 4 kijken, je kunt ook als je zapt van ned 1 naar 2 naar 3 naar rtl 4 naar rtl5 van de laatste 5 zenders nog 3 uur terugspoelen, als je iets opneemt dan neemt hij het hele progamma op ook als je halverwege begint met opnemen.

  31. Box ook gelijk besteld, vraag me alleen af waarom er in het “standaard” tv pakket maar 50+ zenders zitten, en bij oude abbo’s 70+. Maargoed einde van de promotie blijven we net zoals de huidige setup royaal + HD behouden. Maar voor nieuwe klanten zou het niet rendabel zijn om over te stappen dunkt mij omdat je dan dus minder kanalen krijgt. πŸ™‚

  32. Ik heb door modem problemen het pakket van 25mb naar 50MB aangepast. Als tegemoetkoming krijg ik een jaar lang gratis bellen. Nu bij het nieuwe pakket fluctureert de internetsnelheid vanaf 33 to 48 MB Dus bellen met UPC Mjn reactie ” pas het pakket maar aan het horizonpakket “. Nee hoor Mijn telefoonaanbieding vervalt dan. Oke Dat snap ik echter Ik kan ook normaal 54,95 betalen voor het pakket met behoud van telefonieaanbieding. Dat gaat bij UPC niet op
    Gewoon raaaaaaaaaar KPN garandeert 40mb en tevens jaarlang gratis bellen. Hoe jaag je vaste klanten weg.

  33. Origineel geplaatst door Michel
    @Brooks.nl: Iedereen die Digitale TV en Internet van UPC heeft kan vanaf 10 september op horizon.tv gewoon gratis tv kijken op hun computer,tablet of smartphone. Het is je eigen keus om de horizon mediabox zelf in huis te nemen. waar je dus een alles in 1 pakket bent verplicht.

    Is dit zo, ik kan dat nergens vinden.

  34. Deze box is in 1 woord geweldig. Ik heb het geluk gehad dat ik de horizon gateway al maanden thuis heb.

  35. De app die maandag beschikbaar komt zal op bijna alle hedendaagse IOS devices werken. Hier hoort uiteraard ook de 4s bij.

  36. @Memphiszr aangezien ned 1hd ned 2hd nu op 1,2 etc zitten dat scheelt al 10 en misschien dat er wat lokale afzijn

  37. Ik heb ook nergens kunnen vinden dat de app ook werkt zonder het nieuwe kastje. Blij gemaakt met een dooie mus?

  38. @Eddy: Alle UPC klanten kunnen vanaf maandag via de app of Horizon.tv tv kijken. Hierin zijn 80 zenders beschikbaar en ondemand en dergelijke.

  39. @Remon: Dat is mooi nieuws. Komt er een nieuwe app of een update van de UPC app?

  40. @Marc: je kunt op 3 verschillende apparaten tegelijkertijd televisie kijken. Echter als je een film bestelt dan kunt u deze op 1 aparaat tegelijk bekijken.
    bron

    @joke: @Eddy: zie het persbericht. Alle UPC klanten met internet en digitale tv van UPC kunnen naar vrijwel alle zenders uit hun tv pakket kijken op desktop/laptop en binnenkort ook op smartphone/tablet.

    @Eddy: Er komen twee nieuwe apps ‘Horizon tv’ en ‘Horizon tv remote’ zie ook mijn bericht in het forum.

  41. @Robin: Thanks! En nu de app store maar in de gaten houden πŸ™‚

  42. Zouden we echt vandaag de app nog in de store kunnen begroeten???

  43. Volgens de UPC medewerker waar ik contact mee heb gehad vandaag voor het bestellen van de Horizon box kwam de app morgen beschikbaar.

    Verder zojuist horizon.tv al getest via de browser. Werkt verrekte goed πŸ™‚

  44. @patric_d. Hij heeft er zeker niet bijverteld welke morgen πŸ™‚

  45. Hi Eddy,

    Tsja πŸ˜‰ heeft ook met de toelating door Apple in de App Store te maken dus het is een gok van de medewerker. Maar week 37 zou hij sowieso komen πŸ™‚

  46. Hij is er de app. werkt prima op de ipad2 en new ipad. om de iphone 4S lukt het mij nog niet

  47. Werkt super op ipad2 en iPhone4!! Prachtig scherp beeld. Goed gedaan UPC

  48. Ik heb deze horizon app gedownload , maar hij speelt bij mij niet af.
    Ik heb een jailbreak op mijn ipad 2.
    Zou dat het probleem misschien kunnen zijn of is er hier ook iemand met het zelfde probleem op een ipad 2 met jailbreak.
    Vast bedankt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.