Reacties voor: Unusually smart: hoe gebruiken mensen hun smartphone?

Faxion en Winkwaves hebben een onderzoek uitgevoerd naar Nederlandse smartphonegebruikers. Daaruit blijkt dat de smartphone niet alleen positief is, maar ook ergernissen oplevert.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. ik weet graag wie wat schreef. wie mag ik verstaan onder “redactie iphoneclub”?

    voor de rest: mooi artikel.

  2. als je eenmaal bezig bent kun je niet meer stoppen, maar als je klaar bent denk je ooit: “kan ik dat ding nou nooit een keer wegleggen?”

    Ik weet niet of iemand de aflevering eergister heeft gezien van: je zal het maar zijn op ned. 3. Die jonge ondernemer zat zelfs tijdens het gesprek voor tv zijn mail te kijken en vond het verschrikkelijk dat zij zijn telefoon weglegde.

    ,iphone verslaafde

  3. Heel herkenbaar, familie klaagt altijd dat ik ‘dat ding’ in m’n buurt heb. Maar ik moet ook wel erkennen dat als m’n iPhone meer dan een meter uit m’n buurt is ik dan in lichte paniek raak…

    Ik kan niet meer zonder en ik stap waarschijnlijk ook nooit meer af van iOS, gezien ik alle andere besturingssystemen niet lekker vindt werken…

    Die aflevering van je zal het maar hebben kijk ik nog ff terug!

  4. Dus DAAROM sakkert mijn vrouw altijd tegen mij…
    ze zie in mijn iPhone een virtuele rivale 😉

  5. Origineel geplaatst door Bram Willems
    Heel herkenbaar, familie klaagt altijd dat ik ‘dat ding’ in m’n buurt heb. Maar ik moet ook wel erkennen dat als m’n iPhone meer dan een meter uit m’n buurt is ik dan in lichte paniek raak…Ik kan niet meer zonder en ik stap waarschijnlijk ook nooit meer af van iOS, gezien ik alle andere besturingssystemen niet lekker vindt werken…Die aflevering van je zal het maar hebben kijk ik nog ff terug!

    totaal geen last van, gelukkig. Ik ga gerust op pad zonder mijn telefoon en ik mis m dan totaal niet (nou ja, behalve als ik iemand moet bellen natuurlijk, maar das maar zelden). Lijkt me heel vervelend als je zo afhankelijk bent van een telefoon..

  6. OMG: Nee ik kan niet meer zonder denken…op pad zonder je tel, die voorstelling kan ik me niet meer maken dat ding zit vast geplakt..
    en no im not an addict…

    maar sinds de eerste iphone ben ik nooit meer zonder geweest btw de hele apple collectie ben ik dol op ben er mee opgegroeid in plaats van de meeste met windows wat een hel is dat zeg zo cheap… nee ik vindt lekker me iphone met me ipad lekker in vliegtuig, en dan lekker in je luie strand stoel naar je macbook pro 😛 ok moet zeggen vindt jammer dat je imac niet zo makkelijk mee kannen nemen lekker groot..

    maar aan einde van de dag, als die dan lekker in de oplader moet.. dat is fijne van ze alle hebben als de een leeg is ga je door met de ander 😛

  7. @Sabine:
    Geen iPhone zeker 😉

  8. Ik was heel erg verknocht aan mijn iPhone maar ik moet bekennen dat, sinds ik “vreemd ga” op mijn iPad, ik mijn iPhone vooral nog gebruik om te bellen en te sms-en. Of ik moet toevallig mijn aaipetje niet bij me hebben. 🙂
    Ik kan nu niet meer zonder mijn aaipetje en wordt heel onrustig als een vriendin hem vast heeft en hem niet af wil staan als ik zelf iets op wil zoeken, hihi. Verslaafd, inderdaad. Maar ik kan er mee leven 😉

  9. het is idd een verslavond iets !! nogtans als je hem kan gebruiken .. want zit nu al 3maand zonder iphone ..wachtend op een unlock 🙁

  10. Origineel geplaatst door Inky
    Ik was heel erg verknocht aan mijn iPhone maar ik moet bekennen dat, sinds ik “vreemd ga” op mijn iPad, ik mijn iPhone vooral nog gebruik om te bellen en te sms-en. Of ik moet toevallig mijn aaipetje niet bij me hebben.
    Ik kan nu niet meer zonder mijn aaipetje en wordt heel onrustig als een vriendin hem vast heeft en hem niet af wil staan als ik zelf iets op wil zoeken, hihi. Verslaafd, inderdaad. Maar ik kan er mee leven

    Wat zeg je dat toch mooi, en ik herken mijzelf daar volledig in. Vooral dat vreemdgaan met m’n iPad, ik gebruik m’n iPhone alleen nog maar voor sms en bellen, en af en toe een spelletje als ik op iets moet wachten. En inderdaad, als mijn broer even een racespelletje wil doen zit ik echt niet op m’n gemak xD Verslaafd maarja, wat zal het.

  11. Origineel geplaatst door Yada
    @Sabine:
    Geen iPhone zeker

    toch wel 😀

  12. Ik herken me ook wel in een zekere iPhone verslaving. Maar ik doe er ook zoveel op, hoewel bellen ergens onderaan het lijstje staat.
    – Mail
    – Internet
    – iPod
    – Laptop op tv bedienen via logitech app
    – Social media
    – Navigatie
    – Apps / Games
    – Bellen
    – en nog wel wat dingen

    Nu ik er zo over nadenk heb ik dat ding eigenlijk 24 uur per dag bij me…… Maar ik vind het niet vervelend. En mijn omgeving eigenlijk ook niet wat die gebruiken mijn iPhone ook vaak om even snel iets op te zoeken.

  13. Btw: wel degelijk goed artikel maar weinig verrassend in feite. De smartphone dient tegenwoordig voor alles. Behalve bellen dan. De mijne toch. Stomme proximity sensor!!!

  14. Ik merk inderdaad ook dat ik hem nooit weglegde. Hij is nu al bijna 2 weken in herstelling (rotmicrofoon) en de dingen die ik het meeste mis: facebook, twitter, youtube, internet, camera, … en in zekere zin sms(omdat ik een ander nr gebruik omdat microsim in geen ander toestel werkt). Wat opvalt is dat een ander toestel wat vaker in m’n zak blijft zitten en de batterij veel langer meegaat!

  15. Concurrerende prijzen, die van de iPhone valt wel mee.

  16. Ik kan geen iphone4 kopen tot die 3 gs uit mijn hand is gegroeid

  17. Whats app en twitrer is nog het meest verslaven en dan zeker whatsappen met je vriendin..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.