Reacties voor: Universele telefoonlader al in 2012, zegt GSM Association

De GSMA, de brancheorganisatie voor GSM-fabrikanten, wil in 2012 een standaard hebben voor telefoon-oplaadstekkers. De keuze is gevallen op micro-usb.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik snap het probleem toch niet echt, denk ik (maar dat zal vast weer aan mij liggen): Elk zichzelf respecterende mobiel toestel, heeft toch een USB aansluiting? Dan is het een kweste van een USB adapter (zoals die van Apple) en voila! Zorg dat die 5 volt in het toestel terecht komt, en laden maar. Geen Association (waar doen die eerste 3 letters me toch aan denken?) nodig, waar weer een hoop geld in de zakken van de leiding gaat verdwijnen…. Maar een voor de hand liggende oplossing!

  2. Ik vind het een goed initiatief. Voordat ik een iphone had wisselde ik regelmatig van telefoon en om dan continu een andere lader te moeten gebruiken vond ik maar irritant.

    En wanneer iedereen na een tijdje zo’n micro usblader in huis heeft, is het niet meer nodig deze bij de telefoon te leveren wat weer goed is voor het milieu.

  3. Handig, maar hebben ze in Europa niet nijpender problemen op te lossen, zou je denken.

    Beetje ironische tekst voor iemand die een site maakt met nieuws over een telefoon.

  4. Europa loopt een beetje achter de feiten aan. Tegen 2012 zullen de meeste telefoons waarschijnlijk gewoon wireless worden opgeladen en is een kabel dus helemaal overbodig geworden.

    Vervolgens zijn ze in 2016 aan het vergaderen over een universele wireless laad oplossing 🙂

  5. Origineel geplaatst door leon
    Elk zichzelf respecterende mobiel toestel, heeft toch een USB aansluiting?

    Ik gebruik een iPhone, helaas geen USB aansluiting maar een dock-connector.
    Mooie is dat dit formaat in (bijna) alle iPod’s wordt gebruikt, maar verder met geen ander merk uitwisselbaar is.

  6. Origineel geplaatst door RedchillyMooie is dat dit formaat in (bijna) alle iPod’s wordt gebruikt, maar verder met geen ander merk uitwisselbaar is.

    Daar heb je wel gelijk in, maar Leon doelt ook niet op de éne uitgang van de iPhone oplader, maar met die andere. Dat is gewoon een USB uitgang en door dus alle opladers een USB uitgang te laten hebben, kunnen mensen hun hele leven lang met 1 stekker doen en hoeven fabrikanten enkel de kabel anders te leveren. Dat is m.i. een haalbare zaak; een universele oplader niet –> teveel fabrikanten zullen niet meewerken, waaronder zeker Apple niet. Die heeft haar huidige plug zodanig ingewerkt in alle producten dat het nevernooit gaat gebeuren dat ze hun complete productlijn (denk aan ALLE accesoires die erdoor aangepast zouden moeten worden) gaan aanpassen zodat mensen hun stekker niet weg hoeven te gooien…

  7. Ik zie het nut hiervan ook niet echt in, behalve dat je dan bij andere mensen makkelijk op kan laden.
    De fabrikanten zullen toch wel bij elke telefoon een nieuwe oplader moeten leveren, want ze kunnen er niet van uit gaan dat iedereen er al een heeft. Dus of je nu een universle of productgebonden oplader levert maakt dan ook niet uit.
    En als iedereen 20 jaar kan doen met een adapter lijkt het mij ook een gevaarlijk probleem opleveren van gare adapters..

  8. Origineel geplaatst door Peerke
    Handig, maar hebben ze in Europa niet nijpender problemen op te lossen, zou je denken.Beetje ironische tekst voor iemand die een site maakt met nieuws over een telefoon.

    Beetje te kort door de bocht voor iemand die reageert op een nieuwssite voor een telefoon.

    Een nijpend probleem is bijvoorbeeld een standaardisering van de Europeese belkosten. En het gebruik van bijvoorbeeld dataroaming.

    Want als ik straks op de piste sta ben ik beperkt in mijn iphone gebruik door de absurde hoge kosten!

    Het zal mij aan m’n reet roesten of er een universele lader komt! Standaard prijzen! Laat ze zich daar maar eens hard voor maken!

  9. Origineel geplaatst door Joid
    Standaard prijzen! Laat ze zich daar maar eens hard voor maken!

    Dat staat er toch helemaal los van? Ik kan me niet voorstellen dat het of het een of het andere is. Ik snap dit nooit van mensen. “Kunnen ze niet beter daar of daar aan werken?” Verschillende teams, afdelingen, mensen, instanties, organisaties, etc. die daar mee bezig zijn.

  10. Mooi, dan moeten ze verplichten om ontwikkelaars van:

    – Videocamera’s
    – Foto-camera’s
    – Portable gaming devices
    – laptop accu’s; allemaal hetzelfde, dezelfde aansluiting op het apparaat.
    – en weet ik wat nog meer opgeladen kan worden middels hetzelfde nog niet gedefinieerde systeem.

    Stel je voor, je verkoopt de apparatuur zonder oplader, daarvan heb je er 1 of 2 thuis liggen die je gebruikt wanneer je nodig ‘t nodig hebt bij welk apparaat je ‘t nodig hebt.

    Het enige wat me verbaasd is dat ze er nu pas mee komen en dan vervolgens nog 3 jaar nodig hebben om te gaan vergaderen.

  11. Ooit een universele laptopadapter gebruikt? Dat verneukt je batterij!
    Dit houdt innovatie tegen mensen.
    Vind het idee van 1 standaard usb adapter met een aparte kabel veel haalbaarder.

    Origineel geplaatst door El Abogado Del Diablo
    Mooi, dan moeten ze verplichten om ontwikkelaars van:- Videocamera’s
    – Foto-camera’s
    – Portable gaming devices
    – laptop accu’s; allemaal hetzelfde, dezelfde aansluiting op het apparaat.
    – en weet ik wat nog meer opgeladen kan worden middels hetzelfde nog niet gedefinieerde systeem.Stel je voor, je verkoopt de apparatuur zonder oplader, daarvan heb je er 1 of 2 thuis liggen die je gebruikt wanneer je nodig ‘t nodig hebt bij welk apparaat je ‘t nodig hebt.Het enige wat me verbaasd is dat ze er nu pas mee komen en dan vervolgens nog 3 jaar nodig hebben om te gaan vergaderen.

  12. @Memento Mori: Je hoeft niet te concurreren op generieke processen, de winst moet je halen uit je eigen specifieke inventiviteit…. een batterij opladen is iets generieks.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.