Reacties voor: Gerucht: ‘Apple wil in 2021 volledig universele apps voor iPhone, iPad en Mac’

Apple wil in 2021 ontwikkelaars de mogelijkheid geven om universele apps te maken die zowel op de iPhone, iPad als Mac werken. Je kunt dan iOS-apps downloaden vanaf je Mac.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Bij discussies over een Mac/iPad hybride is door Apple altijd gesteld dat er geen reden was om beide platformen naar elkaar te brengen, omdat beide geheel eigen kenmerken hebben.

    (en je een barbecue niet goed als koelkast kan gebruiken e.d.)

    Dus waarom zou dat nu dan opeens wel kunnen ?

  2. Moeten ze beginnen met touchscreen support voor mac osx… en macs met touchscreen.. apps met en zonder touchscreen zijn twee hele andere dingen

  3. Ik denk een beetje zoals het project Treble bij Android de bedoeling is.
    Een basis van het besturingssysteem, bij Apple dus IOS en dan een aparte laag erboven die voor de vertaling zorgt richting de toestel afhankelijke onderdelen en eventueel de skin.
    Zo probeert men bij Android het mogelijk te maken dat de Android software laag geüpdatet kan worden zonder dat zoals nu het hele Android systeem per fabrikant aangepast moet worden en de fabrikanten dit na 1x dus niet meer doen omdat het te duur is.
    Het idee is goed maar bij Android zijn diverse merken bang dat men dan natuurlijk veel minder snel een nieuwe telefoon gaat kopen omdat je dan Android kan updaten dus loopt het daar nog niet zo’n vaart.
    Bij Apple is de wil om te updaten niet het probleem maar de kosten kunnen hierdoor wel flink lager als men deze techniek gaat proberen.
    Ik ben benieuwd.

  4. En de ATV? Die blijft achtergesteld?

  5. @Jules: Alsjeblieft zeg; Mac met touchscreen, lijkt me zeer irritant.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.