Reacties voor: Ultragoedkope iPhone-houder voor veilig navigeren in de auto

Met een bekerhouder kun je een ultra-goedkope oplossing als iPhone-houder maken.
Bert van Dijk -

Reacties: 47 reacties

  1. Stukje ouderwets dubbelzijdig ducttape werkt ook prima!

  2. @ Jules: Maar ducttape kan je een keer gebruiken, klitterband kan weer los!!! 😛

  3. Ik gebruik al twee jaar een houder die ik ooit voor mijn t-mobile spaarpunten heb gekocht! Heb er dus niets voor betaald en het ding zet mijn iPhone superstabiel vast.

    Werkt met zuignap (aan voorruit) en buigbare hals. Heb hem zo gebogen dat de hals de houder als het ware omlaag drukt tegen het dashboard aan.

    Je kunt je tmobile punten gewoon uitgeven aan producten in de tmobile winkels.

  4. zucht, het niveau op iphoneclub.nl daalt steeds meer… Gonny schrijft kwaliteit artikelen, de rest doet maar wat. Die column is tenenkrommend slecht en dit soort nonsense artikelen zijn misschien nog wel verdrietiger…

  5. Origineel geplaatst door Zandmachine
    zucht, het niveau op iphoneclub.nl daalt steeds meer… Gonny schrijft kwaliteit artikelen, de rest doet maar wat. Die column is tenenkrommend slecht en dit soort nonsense artikelen zijn misschien nog wel verdrietiger…

    We leven in een tijd van infobesitas… heel veel info, weinig culinairs…

  6. Ik rij in diverse auto’s en vrachtwagen door de week en gebruik dubbelzijdig plakband van firma Tesa. De oplossing als aangedragen is een heel goed alternatief! Doe mee aan het beste idee van Nederland!!!

  7. waar het bij al deze apentrucs vooral om gaat is dat de iPhone trillingsvrij staan zodat de info op het scherm goed afleesbaar is.

  8. Perfect artikel. Na uitgekleed te zijn met de koop van een iPhone hoor ik graag de tips om goed gebruik goedkoop te realiseren.
    Waar ik echt niet op zit te wachten is een stukje over de zoveelste iPhonehouder die meer dan 50 euro kost.
    Ga zo door!

  9. Koop je een toestel state of the art, prop je hem in een beker……..

  10. Laatst een perfecte autohouder gekocht. Zit muurvast op raam en is zeer wendbaar. Ik zal geen reclame maken, maar die had ik voor € 4,50 via Ebay bij een handelaar uit Hongkong gekocht. Let wel: dat was incl. verzendkosten en oh ja.. er zat ook nog een auto oplader bij… Als er al een nadeel te noemen valt: je moet er wel 2-3 weken op wachten…

  11. Even op DealExtreme een iPhone houder voor minder dan €10 kopen lijkt mij toch een beter idee 😉

  12. @Rens: Hèhè die heb ik ook al een tijdje en hoe kunnen ze het doen voor die prijs 那覇簗赤 🙂

  13. Ik gebruik mijn iPhone heel veel in de taxi. Ik had eerst een “dedicated” houder met zuignap aan het raam, maar was het al snel zat. Ik moest mijn iPhone inklemmen, snoer voor de stroom aansluiten en een audio-snoer naar mijn radio verbinden. Wilde ik mijn iPhone even in de hand hebben, dan moest het audio-snoer los, stroomsnoer los en de klemmetjes los. Terug in de houder alles weer opnieuw aansluiten. Niet echt handig.

    Tegenwoordig gebruik ik gewoon de (in mijn ogen) beste oplossing die eigenlijk ook vreselijk voor de hand ligt; gewoon het dock op mijn dashboard gezet! Audio en stroom-aansluiting gaan naar het dock, dus ik pak mijn iPhone nu met één beweging op en zet ‘m net zo makkelijk weer terug.

    Nu heeft natuurlijk niet iedere auto een mooi vlak deel op het dashboard waar je het dock goed neer kunt zetten, maar voor mij was deze simpele oplossing verreweg de handigste en meest gebruiksvriendelijke oplossing.

    (Ja, ik weet dat er FM-zenders zijn, sterker nog, mijn vorige “zuignap-houder” is inclusief FM-zender, maar de audio-kwaliteit daarvan is tamelijk beroerd vergeleken met een normaal snoertje.)

  14. Origineel geplaatst door Rens
    Laatst een perfecte autohouder gekocht. Zit muurvast op raam en is zeer wendbaar. Ik zal geen reclame maken, maar die had ik voor € 4,50 via Ebay bij een handelaar uit Hongkong gekocht. Let wel: dat was incl. verzendkosten en oh ja.. er zat ook nog een auto oplader bij… Als er al een nadeel te noemen valt: je moet er wel 2-3 weken op wachten…

    linkje ? 🙂

  15. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Ach ja, de beste stuurlui staan zoals gewoonlijk weer aan wal…

    idd. Om moe van te worden.

  16. @Anna: Dealextreme

  17. Gaatje maken in onderkant van het bekertje, en je snoertje is ook nog (semi)weggewerkt! Ga dit zeker onthouden want je zult zien dat je het ooit een keer nodig hebt

  18. Haha lekker tokkie, dit hoort dan waarschijnlijk ook in een oude mercedes of een golf 2 met zo’n te dikke uitlaat.

  19. Heb je toevallig een oude corsa. Met hoesje past de iPhone precies in de lege asbakhouder. Liggend face up ook nog eens de beste positie voor een redelijk gps signaal

  20. Wat mij nu al jaren verbaasd is dat de auto-industrie zo’n beetje alles ontwerpt in de ‘cockpit’ van een auto behalve een flexibele aansluiting voor mobile deveices zoals de iPhone. En laten er eerlijk zijn dit wil elke bestuurder met een iPhone of ander apparaat. Dus GPS versterking bij de voorruit een luikje waar alle kabels in kunnen worden aangesloten is toch niet zo ingewikkeld?

    Dus VW, Peugeot, alle merken kom op en wees de eerste met een oplossing waar iedereen wat aan heeft.

  21. @Jean-Paul Horn:

    Ach, voel je je aangevallen Jean-Paul? 🙂 ik heb nergens aangegeven dat ik het beter kan en daarbij doe ik geen hopeloze poging zoals velen anderen… ik denk in ieder geval niet dat ik het kan en verveel dus ook niet duizenden bezoekers met tenenkrommende stukken tekst. Ik WEET dat ik daar niet aan moet beginnen. Ik dacht dat het jullie om de iPhone ging, maar nu jullie een iPadclub eruit hebben gestampt, gaat het meer om de kwantiteit dan de kwaliteit. Toch? Ik sla stukken die jij schrijft over, lees de column al niet meer en nu ga ik Bert van Dijk ook maar vermijden… ik wil graag op de hoogte blijven, en ik heb geweldige artikelen van Gonny voorbij zien komen, maar met deze blogvervuiling is de lol er natuurlijk snel vanaf.

    Groot geworden door klein te blijven? Nee, klein geworden door groter te willen zijn… en ik vind het jammer!

  22. Origineel geplaatst door Zandmachine
    @Jean-Paul Horn: Ach, voel je je aangevallen Jean-Paul? ik heb nergens aangegeven dat ik het beter kan en daarbij doe ik geen hopeloze poging zoals velen anderen… ik denk in ieder geval niet dat ik het kan en verveel dus ook niet duizenden bezoekers met tenenkrommende stukken tekst. Ik WEET dat ik daar niet aan moet beginnen. Ik dacht dat het jullie om de iPhone ging, maar nu jullie een iPadclub eruit hebben gestampt, gaat het meer om de kwantiteit dan de kwaliteit. Toch? Ik sla stukken die jij schrijft over, lees de column al niet meer en nu ga ik Bert van Dijk ook maar vermijden… ik wil graag op de hoogte blijven, en ik heb geweldige artikelen van Gonny voorbij zien komen, maar met deze blogvervuiling is de lol er natuurlijk snel vanaf.Groot geworden door klein te blijven? Nee, klein geworden door groter te willen zijn… en ik vind het jammer!

    Bepaal jij hier wat de norm is??
    Staat iPhoneclub helemaal vrij om te publiceren wat ze willen en als het je allemaal niet bevalt lees je het toch gewoon niet meer!! Bespaar jezelf en ons dan ook alle moeite om te reageren…

  23. De universele houder van Nokia (19 euro) bewijst al 5 jaar zijn diensten in mijn auto. De Iphone past er ook perfect in. Houder moet op het dashboard geschroefd worden. Tevens is er plek voor de kabel van de auto-oplader.

  24. @Zandmachine:
    Ben het over de minder wordende kwaliteit eens, alhoewel ik ook van anderen af en toe en goed stuk lees. Sla steeds vaker artikelen over. De colum kan als eerste vertrekken.

  25. @Ben:
    betekent toch niet dat je geen commentaar mag geven? Ik hoor / lees steeds vaker klagende mensen.

  26. @Ben: Oh jongen toch… je hebt het weer eens bij het verkeerde eind. We wonen in Nederland, dit is een Nederlandse blog en wij zijn allemaal staatsburgers. Ik vertel niemand wat de norm is of zou moeten zijn. Ik spreek mijn mening uit. Wat jij doet is mij de mond proberen te snoeren. Oef, daar ga je toch wel de fout in. Ik zeg wat ik wil, wanneer ik wil en hoe ik het wil. En Jean-Paul, Bert en Mr. Columnonzin doen dat ook. Dus wat is nu het probleem? Mogen mensen niet klagen? Mogen mensen niet een afwijkende mening hebben? Als ik jouw bericht zo lees probeer jij de norm te bepalen met je “bespaar jezelf en ons de moeite om te reageren”… probeerde je nou een standpunt te maken over het feit dat iphoneclub vrij is om te schrijven wat ze willen en mij tegelijk adviseren weg te blijven… laten we hopen dat je het niet zo bedoelde, want dat zou toch wel heel erg dom zijn 🙂

  27. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Origineel geplaatst door Zandmachinezucht, het niveau op iphoneclub.nl daalt steeds meer… Gonny schrijft kwaliteit artikelen, de rest doet maar wat. Die column is tenenkrommend slecht en dit soort nonsense artikelen zijn misschien nog wel verdrietiger…Ach ja, de beste stuurlui staan zoals gewoonlijk weer aan wal… Wanneer kunnen we jouw Magnum Opus verwachten?

    Hij mag z’n mening toch wel geven? Ik vind het persoonlijk ook nergens op slaan om m’n iPhone op vakantie in een plastic bekertje te stoppen. Als ik al zie dat er bij de reacties zat alternatieven zijn die tussen de 5 – 10 euro kosten waarbij je je iPhone gewoon behoorlijk in je auto kan plaatsen.

    Koop dan gewoon goedkope telefoon? Met gratis navigatie en prop die lekker in een plastic bekertje. Dit is absoluut niet Apple/iPhone waardig.

  28. Ik heb deze. Kost geen drol (let op verzendtijd is wel wat langer) en m’n iphone zit perfect vast. Ik vind de uitstraling van zo’n goedkoop plastic bekertje een beetje afdoen aan m’n sexy telefoon. Ben ook altijd bang dat hij er uitschiet tijdens het rijden.

    http://www.chinese-gadgets.nl/car-mount-holder-cradle-for-iphone-3g-black.html

  29. Ik gebruik gewoon 2-componentenlijm. Heb ik mijn iPhone mee aan mijn voorruit (nee niet voorHUID) gekit en zit muurvast! Beste is om geen cover om je iPhone te doen maar de lijm direct op de ‘naked body’ aan te brengen. Echt hij zit muurvast in mijn auto, ideaal!

  30. Die reactie had je al eerder geplaatst en is verborgen gemarkeerd.

  31. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door RensOrigineel geplaatst door Anna:linkje ? http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400110567513#ht_10690wt_1180thx

    Gebruik die oplader NIET ! Zit geen goede bescherming tegen over spannings op waardoor je je batterij kunt slopen. Ik heb met die chinese meuk al een hoop batterijen in mijn apparatuur verziekt.

    Die houder is trouwens wel prima.

  32. Dit gaat veel te ver. Matig je reactie a.u.b.

  33. Origineel geplaatst door Rens
    Origineel geplaatst door Anna:linkje ? http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400110567513#ht_10690wt_1180

    Thanks! Ook maar ff besteld, ben benieuwd!

  34. Volgens mij verdienen de auteurs hier niets aan doen ze dit enkel om vrijwillig informatie te geven.

    Lol, ze leven hier van… Zeker weten… Maar dat geeft lezers niet het recht zo te liggen zeiken…

  35. @Zandmachine: Dit artikel geeft al bij het begin aan dat het veilig en voordelig is om in met name genoemde situaties (tijdelijk) gebruik te maken van een eenvoudige plastic beker in een bekerhouder. Het is niet de bedoeling van het artikel om deze veilige en voordelige (maar inderdaad niet echt mooie) oplossing als blijvende oplossing te propageren. Dit wordt m.i. ook duidelijk onderstreept doordat aan het eind naar goede ervaringen met goedkope iPhone-houders wordt gevraagd. Dankzij meerdere inhoudelijke reacties is daar nu voor iedereen ook meer informatie over beschikbaar gekomen. Positieve reacties als.
    “Perfect artikel. Na uitgekleed te zijn met de koop van een iPhone hoor ik graag de tips om goed gebruik goedkoop te realiseren…Ga zo door!”en “De oplossing als aangedragen is een heel goed alternatief! Doe mee aan het beste idee van Nederland!!!”staan nogal in contrast met de (anonieme) reactie van zandmachine die zonder een duidelijke onderbouwing op basis van dit ene artikel aangeeft geen behoefte te hebben aan meer artikelen van mijn hand (en er meteen ook maar twee andere schrijvers met de haren bijsleept). Waarschijnlijk is het zandmachine ook ontgaan dat mijn eerste artikel een uitgebreide review over Reeder voornamelijk positieve recties heeft opgeleverd. Als zandmachine het volhoudt om mijn artikelen over te slaan alleen omdat mijn naam er boven staat gaat hij de komende tijd meer reviews missen over handige apps die voor een breed publiek interessant kunnen zijn.

    Hopelijk kunnen we dit soort gehakketak (waar heel veel lezers zich pas echt aan ergeren) voor de toekomst op de volgende manier zo veel mogelijk voorkomen. De meeste artikelen spreken altijd maar een deel van de lezers aan. Er is daarom pas iets mis als er vrijwel geen positieve reacties zijn. Als iets je niet aanspreekt is gewoon niet lezen het meest efficiënt voor idereen. De meeste bezoekers zijn echt niet geinteresseerd om alleen maar te lezen als iemand een onderwerp helemaal niets vindt en al helemaal niet als er totaal andere zaken bijgesleept worden. Als je geen onderbouwde reactie kunt geven, voeg je niets toe dan je eigen subjectieve mening. Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening maar als je niet duidelijk kunt maken waarom je iets vindt is het verstandiger om niet direct te reageren maar pas na enkele dagen als je (na het lezen van de mening van anderen, die wel in staat zijn om hun mening te onderbouwen) een meer weloverwogen reactie kunt geven. Dat helpt zeker mee om het lezen van de reacties op iPhoneclub voor iedereen zo interessant mogelijk te houden.

  36. Ik ben al lang een tevreden klittebandgebruiker. Je moet alleen zorgen dat het zachte deel op je iPhone zit. Bij mij zijn dat twee smalle stripjes, die meteen als kussentjes werken onder de telefoon, zodat hij lekker over tafel kan glijden zonder te krassen, en het maakt veel minder lawaai als je hem neerlegt. Ik kan mijn iPhone in één beweging op zijn plek zetten en ook weer afhalen, op het dashboard, stuur, of waar ik maar wil. Ideaal.

  37. Origineel geplaatst door Jules
    Stukje ouderwets dubbelzijdig ducttape werkt ook prima!

    Behalve als de auto in de zon gestaan heeft. Dan namelijk vieze lijmresten aan je iPhone (weg te wrijven) en op het kunststof van je dashboard (niet meer weg te krijgen).

    Ik zet tegenwoordig mijn iPhone altijd op een mooi vlak stukje neer, met een posterhouder er onder. Zo’n stukje kneedgum om posters op te hangen, voorkomt dat de iPhone wegglijdt en na weken nog heerlijk zacht en vlekvrij.

  38. Sorry voor deze off-topic reactie, maar hou toch alsjeblieft eens op met dat gehuil over “verminderde kwaliteit” en ander doelloos gejammer over artikelen die je niet leuk vindt. Iedereen heeft anderen wensen en andere interesses en iPhoneClub voorziet zoveel mogelijk “wensen” van leuke of informatieve content.

    Persoonlijk hou ik niet van voetbal, sterker nog, ik heb er echt een onbeschrijfelijk gruwelijke pesthekel aan. Zie ik dan een artikel op iPhoneClub over een WK-app, dan lees ik het gewoon niet omdat het me echt 0,0 interesseert, maar ik ga niet in het betreffende topic lopen jammeren omdat er naar mijn smaak teveel over voetbal wordt geschreven.

    Probeer eens te waarderen dat je dagelijks bijna een overdosis aan iPhone nieuws kan krijgen voor helemaal noppes.

    Het is dat de moderators het hier behoorlijk actief netjes willen houden, anders zou ik al die chronische zeikerds hier graag wat eeuwig-jeukende aandoeningen toewensen.

  39. Nutteloze tip inderdaad.
    Afgezien van het feit dat niet alle auto’s een bekerhouder hebben, vind ik net als meerderen hier dat een Iphone wel een beter plekje verdient.
    En ja, het niveau daalt hier inderdaad.

  40. Een beeld is 1.000 woorden. Kijk hier eens, alles is al bedacht:
    http://www.flickr.com/search/?w=all&q=iphone+car+mount

  41. Wat een leuke tips, ik heb voor het gemak alle commentaar niet gelezen op het eerste berichtje na. Wat een energie verspilling. Ik ben ook nog op zoek naar houder, de klitteband lijkt mij een prima oplossing!

  42. Origineel geplaatst door Northernstar
    Nutteloze tip inderdaad. Afgezien van het feit dat niet alle auto’s een bekerhouder hebben, vind ik net als meerderen hier dat een Iphone wel een beter plekje verdient. En ja, het niveau daalt hier inderdaad.

    .

    Uit welk jaar komen de auto’s zonder bekerhouder…..
    Moet je wel echt in een oldtimer rijden… dan heb je ook het geld om een mooie houder te kopen

  43. @Ruben.cc
    Het is een keuze om in de reacties te duiken al dan niet. Je kunt ook gewoon het artikel lezen (of skippen als het je interesse niet heeft) zonder de reacties te bekijken (doe ik meestal). Maar met het zonnige weer liggend in de zon met je iPhone in de hand is het verleidelijk om wel een keer te reageren.

    En tuurlijk is het geweldig om iedere dag veel iPhone nieuws op te snuiven voor de junks (zoals ik) die helemaal fanaat zijn van de iPhone. Neem bijv. een app als ‘Thumbjam’ is gewoon WAANZINNIG!!!

    Maar lees je dan iets over een plastic bekerhouder en niet twee regeltjes (wat meer dan voldoende zou zijn) maar tig bladzijden, tja dan vraag je als auteur toch wel om dergelijke reacties. Want wees nou eens eerlijk, het gaat toch nergens over om je iPhone in een plastic bekertje te proppen. Er zijn duizenden van dergelijke ‘oplossingen’ denkbaar maar gelukkig denkt niet iedere IPC-columnist erover om ook een dergelijk ‘verhaal’ te schrijven. Gevalletje komkommertijd IMHO dat vraagt om dergelijke reacties…

  44. Leuk stuk!

    Er zijn niet altijd dure accessoires nodig. Inventiviteit, een stukje klittenband of een (vuile?) koffiebeker doen ook wonderen. Ik hou van deze hacking-mentaliteit 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.