Reacties voor: Uitzending Gemist op de iPad blijft onzeker

Uitzending Gemist komt voorlopig niet op de iPad. Dat blijkt uit een interview met William Valkenburg, Coördinator Internet van de NPO. Liever ontwikkelt de NPO een browserversie met HTML5.
Lees het complete artikel → Uitzending Gemist op de iPad blijft onzeker

Reacties: 12 reacties

  1. De iPhone app werkt met fullforce keurig op de ipad. Geen haast dus.

  2. Klopt en dat wordt alleen maar beter als ze de frequentie/snelheid verdubbelen.

  3. nou sorry hoor die iphone applicatie van uitzending gemist is zeer beperkt ivm met de website.
    Alleen journaal bijv.

  4. En de kwaliteit is gewoon heel ruk.

  5. Neem een voorbeeld aan RTL gemist. Deze site draait perfect op de iPad met veel content in HD.

    Nu alleen nog een applicatie.

    Groeten, Paul

  6. Een speciale iPad app voor Uitzending Gemist vind ik zelf onnodig en zelfs onwenselijk. Immers, wat is de toegevoegde waarde van een aparte iPad app? Het scherm is toch groot genoeg om alles toch in Safari weer te geven?

    Ik zou het daarom prettiger vinden als er gewoon een html5 versie zou komen.

  7. Een app ontwikkelen voor elk mobiel platform zou veel te duur zijn? laat me niet lachen! De enige serieuze platforms zijn toch iPhone OS en Android, de rest van de gebruikers schakelen vroeg of laat ook wel over. Veel kameraden kunnen niet wachten om hun nokia of sony ericsson straks in te ruilen voor de nieuwe iPhone. Zoveel zijn inmiddels overtuigd van de absolute perfectie van de iPhone.

  8. @Killingsjaakie: Maar een aparte app voor Uitzending Gemist is op de iPad toch alleen maar onhandig?

    Dat er dit soort apps bestaan voor de iphone is niet meer dan logisch vanwege het kleine scherm.

    Maar surfen in safari is op de iPad een waar genot. En dat is de reden waarom ik het nut van een aparte iPad app voor Uitzending Gemist niet begrijp.

    Daarom: Lang leve Html5!

  9. Wees verstandig: concentreer je op 1 manier van presenteren. Ga geen app ontwikkelen, maar zorg dat je het via de browser kan bekijken. Geeft veel meer mogelijkheden voor de toekomst en je hebt geen tussenkomst van Apple.

  10. Als ze de site toegankelijk maken voor de iPad dan kunnen de gebruikers gewoon een link op hun homescreen maken naar die site en dan heb je alsnog een (bijna app) ervaring. Was apple voor de komst van de App store geen voorstander van web apps?

    dat lijkt mij een ideale oplossing.
    ieets dat kijkt naar welk apparaat de site bezoekt en daar pro actief de interface op aan laten passen zodat het geschikt is voor de ipad en of ipo touch en iphone.

    iets dat met de website van iPhoneclub en ipaplanet al jaren goed gaat.

  11. Beste publieke omroep,

    Kijk nu gewoon even hoe RTL dat heeft gedaan en klaar is kees…

  12. @Arie Bombarie
    Jij snapt ‘m!
    Veel apps op de iPhone zijn om de eventuele nadelen van het kleine scherm te compenseren. Met een scherm als dat van de iPad, is een site als die van RTL wat mij betreft meer dan prima! En het hoeft helemaal niet zoveel te kosten, aangezien ze in één moeite de content naar H.264 converten, terwijl ze dat ook naar Flash (bleh) doen. Ideaal lijkt me, kunnen ze de huidige site zelfs gewoon houden en gewoon de keuze voor HTML5 video bieden. Zou überhaupt geen slecht idee zijn, ook op m’n MacBook ben ik niet bepaald lyrisch over uitzending gemist in flash/silverlight.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.