Reacties voor: iCulture-lezers vinden waterbestendigheid grootste vernieuwing in iPhone 7 [uitslag poll]

iCulture-lezers vinden de waterbestendigheid de grootste verbetering in de iPhone 7. Maar wat is de belangrijkste reden om te upgraden? Omdat jullie aan een nieuw toestel toe zijn, of uit gewoonte?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Ik moet wel toegeven, sinds dat ik een telefoon heb die waterbestendig is, ik er veel minder voorzichtig mee om ga dan een telefoon die dat niet is.

    Het heeft hier al een aantal keer geregend sinds ik de 7 Plus heb. En elke keer toch nog prachtige foto’s weten te schieten! (Kon eerst anders nooit met een niet waterbestendige telefoon)

  2. Enige jammere bij de waterdichtheid is dat bv onder de douche de waterdruppels werken als je vingers, dus er gebeuren allemaal rare zaken op je scherm… En als tweede wordt het volume van de speaker een heeeel stuk minder dan wanneer je hem buiten de douche legt en droog houdt. Dus wel waterdicht, maar niet te gebruiken in combinatie met water.

  3. Ik zelf vind de nieuwe camera in het algemeen de grootste verbetering. Ik heb de 6s en 7 veel vergeleken en de iphone 7 maakt veel mooiere en helderdere foto’s in het donker, ook de kleuren zijn veel mooier en natuurlijker.

  4. Waterbestendigheid…was dat al niet al lang geleden de standaard op de concurrentie?
    Ik begrijp niet dat mensen “waterbestendigheid” als grootste “vernieuwing” kunnen zien, want dat is het niet en je bent er ook weer zo van af, want laat je toestel 3 keer vallen, er buigt hier en daar wat en zeg maar dag tegen je waterbestendigheid.

  5. Zie in het grafiekje de nieuwe home button helemaal niet? Of valt die onder other… Vind dat toch wel een mooie verandering.

  6. Ik snap niet dat waterbestendigheid als grootste vernieuwing word genoemd. De 6S kon het zwembad al overleven

    Homeknop ( hallllooooo een vaste homeknop !!! ) en beeldstabalisatie worden niet eens genoemd … weird world

  7. Daarom is mede de audio-jack verdwenen voor de waterdichtheid…dus stop met zeuren over het verdwijnen van die jack.

  8. @Patrik: Laat je toestel 3 keer vallen en je bent je waterdichtheid EN ook nog een je audiojack kwijt, jeeeeeeej 😀

  9. Origineel geplaatst door Dgh
    Ik snap niet dat waterbestendigheid als grootste vernieuwing word genoemd. De 6S kon het zwembad al overleven
    Homeknop ( hallllooooo een vaste homeknop !!! ) en beeldstabalisatie worden niet eens genoemd … weird world

    Die van mij is anders van een licht regenbuitje overleden 😉

  10. Waterbestendig is helemaal niet zo spannend, ik had dit al bij de 1ste xperia z 3 jaar geleden.
    Het is tot nu toe het zelfde het scherm reageert op de druppels, dus valt er een water druppen op een letter van toetsenbord dan drukt die hem in.

    En de oudere telefoons konden ook wel in de regen gebruikt worden, ik heb nooit mijn telefoon weg gelegd voor een beetje regen(Ja voor een stortbui maar dan zie je toch niks meer).

  11. @Petert: Ja of je laat je telefoon gewoon niet vallen en dan blijft ie waterbestendig.

  12. Leuke verkoop-feature, maar in werkelijkheid is het alleen een risicoverlaging op waterschade.
    Fabrieksgarantie dekt over het algemeen waterschade niet.
    Zelf heb dit in de praktijk ondervonden met een 10 ATM horloge, waarin vocht kwam na het zwemmen.

  13. @Dennis: Vergeet mijn Siemens M35i uit 2000 niet! Was ook waterdicht! En ik kon ook al Wappen. Al die fuzz over de iPhone….

  14. iPhone 7 is een ontzettend goed toestel hoor, daar niet van maar beter dan de concurrentie is hij sowieso niet. Dat is gewoon een feit.
    Mensen die anders beweren moeten misschien eens snel hun Apple bril afzetten. Alle meuk die er op zit heeft de concurrentie ook en soms al jaren eerder. Ik zeg dit omdat ik hier zo vaak lees van mensen die beweren dat alle features zoooo geweldig zijn…ondertussen hadden toestellen van Samsung, LG en Sony dit allanggg

    @Kjeld: zorg jij er maar voor om je toestel in 2 jaar tijd niet te laten vallen. Ik wens je succes.

  15. @Petert: Volgens mij is het de waterdichtheid icm het ios besturingsysteem e.d ook 1 van de redenen waardoor mensen apple prefereren. Het maakt ze natuurlijk niet veel beter dan anderen, maar ieder zo z’n eigen keus toch?

  16. Ik heb mijn iPhone 7 Plus pas sinds afgelopen vrijdag dus heel veel zinnigs kan ik er nog niet over zeggen maar voor mij zijn vooral de snelheid, 3D touch en de camera de grote pluspunten ten opzichten van mijn iPhone 6 Plus.

  17. @Klaas: Volgens mij begrijp je mij verkeerd. Ik ben apple fan van dag 1 en heb zelf meerdere producten van Apple, inclusief iPhone.
    Wat ik alleen jammer vind is dat Apple de laatste jaren met de iPhone niet erg innovatief meer is ten opzichte van de concurrentie en dat sommige mensen Apple nog steeds erg uniek vinden en hun producten de hemel in prijzen. En met klap op de spreekwoordelijke vuurpijl zijn er ook nog mensen die de laatste features op de iPhone helemaal “de shit” vinden terwijl het al bijna gedateerd begint te worden.

  18. Ik heb er 1 besteld, daar niet van, maar die waterdichtheid is natuurlijk niet meer dan een geintje, je kan er mee douchen en door een flinke regenbui, maar het zwembad kan ie niet mee in.

  19. Origineel geplaatst door Simlockvrij
    Ik heb er 1 besteld, daar niet van, maar die waterdichtheid is natuurlijk niet meer dan een geintje, je kan er mee douchen en door een flinke regenbui, maar het zwembad kan ie niet mee in.

    Hij kan het makkelijk mee in het zwembad dit zal je hopelijk overtuigen
    https://youtu.be/K05cTPeFfyM

  20. De iPhone 7 is al met al toch nog wel een aardige upgrade geworden, zeker ten opzichte van de 6. Maar mensen hebben zeker gelijk als ze zeggen dat de innovatie misschien ver te zoeken is. Aan de andere kant is het soms misschien moeilijk te waarderen wat Apple allemaal bereikt heeft met de iPhone 7. En dat ligt dan vooral weer aan iOS 10. Hardware en software gaan altijd samen bij Apple. En het complete pakket maakt de iPhone in mijn ogen nog steeds bijzonder. Het plaatje klopt gewoon. Ik gebruik ook een Android toestel voor mijn werk maar ik vind dat ding echt een ramp. Misschien ook persoonlijke voorkeur, onbekendheid en misschien zelfs wat vooroordelen maar iOS steekt er wat mij betreft echt met kop en schouder boven uit: draait veel soepeler en sneller, nooit crashes, boordevol handige functies die samenwerken en tonnen met goede apps.

  21. Mijn zusje had de iPhone 7 twee dagen toen ze het diplomazwemmen van haar dochter filmde. Vlak boven het water maakte ze beelden van het moment. Voor een fractie werd de telefoon nat. Omdat de filmpjes op Youtube laten zien dat de telefoon het blijft doen in een glas water deed ze er niets mee.
    Na 20 minuten begon het scherm te haperen… vervolgens deed het apparaat niets meer.

    Bij Apple Store in Den Haag wezen ze op het zinnetje dat vloeistofschade niet onder de garantie valt.

    Vaarwel €1.100,-…
    Ze proberen het nog bij de verzekering.

  22. @Pmkorp: Dit kan nooit kloppen. Bestaat echt niet. iPhone 7 worden meegenomen op surfplanken, uren in water gelegd en er is niks aan de hand. Een paar spatjes bij een zwembad gaat dus nooit maar dan echt nooit de oorzaak zijn dat de telefoon stuk gegaan is.

    Kan twee dingen betekenen. Of de iPhone heeft een productie fout en was niet goed waterdicht (maar dan nog is dit een sterk verhaal want de iPhone 6S was al spatwaterdicht) of er is iets ander met de telefoon gebeurd (laten vallen op de tegels van het zwembad?).

    Als er echt alleen maar spetters van het zwembad op waren gekomen dan eisen dat Apple de iPhone onderzoekt want ze maken zelfs reclame waarin de iPhone kletsnat wordt in stormbuien, door water sproeiers etc. Dus of dit is een broodje aap of de telefoon heeft een productiefout (en dan moet je je niet laten afschepen bij Apple).

    Ik ben nog nooit met lege handen weggestuurd bij Apple. Heb zelfs een keer een nieuwe iPhone 5 gekregen toen ik een batterij wissel wilde doen. Het was druk bij de Genius bar en na het afgesproken half uur waren ze nog geen eens begonnen met het verwisselen van de batterij. Kreeg toen een direct een nieuwe omwissel telefoon (refurbished of nieuw kunnen die zijn).

  23. @Persoon: Hopelijk niet sommige momenten moet je telefoon niet bij je hebben, een keer rust van je telefoon in een zwembad/douch of iets is juist wel goed.

  24. Origineel geplaatst door Niels
    Leuke verkoop-feature, maar in werkelijkheid is het alleen een risicoverlaging op waterschade.
    Fabrieksgarantie dekt over het algemeen waterschade niet.
    Zelf heb dit in de praktijk ondervonden met een 10 ATM horloge, waarin vocht kwam na het zwemmen.

    Helemaal mee eens, wat heb je er aan als het niet onder de garantie valt.
    Stel je gebruikt je iPhone een paar keer in de regen, enkele maanden later heb je een defect aan je toestel. Vervolgens kom je bij apple en daar constateren ze, door de vocht indicatoren, dat er toch water is binnen gekomen, volgens mij heb je dan wel een probleem.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.