Reacties voor: Ubuntu 10.04 krijgt ondersteuning voor iPhone en iPod touch

Ubuntu 10.04 krijgt ondersteuning voor de iPhone en iPod touch. In de versie die voor april staat gepland kun je via Rhythmbox betaalde muziek kopen in mp3-formaat en via bestandsmanager Nautilus bladeren door bestanden op je iPhone.

Onderwerpen

Reacties: 30 reacties

  1. Nu nog de Adobe programma’s op Linux en ik ben over!

  2. @de Argonaut: er bestaan veel goede open source alternatieven:
    Photoshop => The Gimp
    Illustrator => InkScape
    enzovoort

  3. Of gebruik gewoon wine!

  4. Kijk nu word ubuntu gelijk een stuk intressanter bij een hele hoop mensen

  5. @de Argonaut:

    Pixel kost d8 ik 2 tientjes. En is vrijwel gelijk aan PS

  6. Hmm, als mac gebruiker is en blijft linux voor mij een onmogelijke stap, waarom van zo iets zo goed naar zo iets zo slecht gaan?:P

  7. Ik als Mac gebruiker kan ook niet begrijpen waarom je op Linux zou draaien. Opensource is vaker een nadeel dan een voordeel. @de Argonaut: heeft toch iets met kleurschema’s te maken?

  8. Jammer dat Apple geen interesse toont Linux. Sins ze geen ondersteuning meer geven. (ze kunnen zelf iTunes voor Linux uit brengen) inplaats van Windows of mac erbij moetten instaleren. 

  9. @Erik:

    je beseft toch dat het OS eigenlijk maar een veredelde UNIX is?

  10. @Erik: Linux is zeker niet slecht, het heeft gewoon andere troeven, zo draaien er enorm veel webservers op Linux. Waarom? betrouwbaarheid, …

  11. @Erik:

    Kennelijk vergeten dat Linux en het MacOS dezelfde oorsprong hebben?

  12. @Iedereen
    Ik weet heus wel dat mac en linux beiden op UNIX draaien, maar nou is het wel zo dat linux gratis is en dus altijd minder ver gevorderd zal zijn als het betaalde mac. Ik zeg ook niet dat linux slecht is, ik zou het altijd boven windows kiezen maar het is zeker wel een grote stap terug vergeleken met mac (en dat is waarschijnlijk ook waarom er geen iTunes support is).

  13. @Muppel:
    Ja precies. Apple heeft er alleen WEL iets moois mee weten te doen (unix)

  14. Op zich niei zo schokkend dat Unix bestandssysteem door een Unix apparaat uit te lezen is….buiten dan het feit dat Apple dit altijd ten strengste beveiligt.
    What has happened there?

  15. Veel mensen onderschatten Linux of hebben geen zin om zich er in te verdiepen. Da’s jammer, want ik heb het wel gehad met de arrogantie van Microsoft. Helaas begint Apple ook dit soort trekjes te vertonen. Bij mij draait inmiddels alles (3 desktops en 3 netbooks) op Linux distro’s en wij zouden niets anders meer willen. Overigens kan ik met de combinatie iPhone 16Gb + jailbreak en eeepc 900 + Ubuntu 9.10 al heel veel.

  16. @Muppel: Wat wil je hier mee zeggen? Dat je er net bent achtergekomen dat het Mac OS en Linux op Unix draaien?
    Want dat veranderd gewoon niets aan de opmerking van Erik. De GUI van Linux is dan ook vreselijk gejat van dat van Apple.

  17. @Canrith: Dus jij verteld eigenlijk dat je ook geen ervaring hebt met Apple computers? Dat je van Microsoft af wil is begrijpelijk. Spelletjes? Prima. De rest? Liever niet.

    Linux wordt door velen op 2 verschillende manieren bekeken. 1) “Linux is een OS dat steeds door evolueert, omdat het Open Source is.”.. Ik zie het echter zo: 2) Doordat Linux een OS is dat steeds door evolueert, is het een OS die veel gebreken kent.

    Daarbij is Linux toch een knutseltje van nerds die het OS op het dat van Apple doen laten lijken, puur voor de hobby. Niets mis mee, maar dan blijf ik liever bij het origineel.

  18. Ik weet niet hoeveel mensen op linux nou een iPhone hebben, maar dat is niet veel denk ik zo. Vooral met de komst van Android zal dit aantal ook niet verder groeien, aangezien de meeste gebruikers open-source fanaten zijn.

  19. @Erik: hoezo onmogelijke stap? Je kunt de meeste X-applicaties die op Linux draaien ook prima op OS-X draaien, als je X ff installeert. Ik heb lange tijd met The Gimp gewerkt op mijn Mac en met een X-Windows versie van OpenOffice.org (later overgestapt op NeoOffice en Apple Pages).
    Ik heb trouwens een andere route gevolgd dan jij: Apple ][, dos, Windows, Linux (Ubuntu e.v.a.) en tenslotte OS-X. Heb nog wel een Ubuntu box in huis staan.
    Volgende computer in huis? iMac of nieuwe MacBook Pro, geen twijfel over mogelijk. Maar Ubuntu 10.04 komt mss nog wel op een ander desktop systeempje.

  20. Suse er af.. Ubantu er op 🙂

  21. Kom mensen, als je geen verstand van zaken hebt, bemoei je er dan ook niet.

    Verschillende Linux distro’s (waaronder Ubuntu) zijn vele malen beter dan Windows of OSX. De hele reden dat OSX als zo veilig wordt gezien, is 1 op 1 van toepassing op Linux. En vele features die we nu zien in Windows en OSX, waren al lang en breed toegepast in Linux.

    Dat Linux maar een hobby projectje is, is onzin. Het is een serieus project met ontwikkelaars die gewoon betaald krijgen.

    En last but not least: op de servermarkt is Linux koning. Waar op de meeste desktops een Windows variant draait, draait op de meeste servers een Linux variant.

    Geloof me, Linux is een geduchte concurrent. En met Ubuntu is er eindelijk ook een OS wat door digibeten op de desktop gebruikt kan worden.

  22. Het is natuurlijk ook lastig voor Linux, alle hard en software word voor Windows gemaakt en Apple maakt ook zijn eigen spullen… En daarom ishet voor veel mensen moeilijkom over testappen omdat veel programma’s bijvoorbeeld niet (volledig) compatible zijn en je er vaak verstand van moet hebben om het op te lossen

  23. Mac OS X heeft ten opzichte van Linux een groot voordeel: het werkt ‘out of the box’ en is ontzettend gebruiksvriendelijk. De laatste keren dat ik Linux wilde proberen kwam ik er gewoon niet goed doorheen. Alleen al het zoeken naar een geschikte distributie is lastig, en dan moet je je systeem ook nog zo gaan inrichten als jij het wilt. Ubuntu maakt dit wel wat eenvoudiger, maar het is beslist niet zo simpel als Mac OS X.

    Ik begrijp best dat Linux stabiel en een goed alternatief is. Maar nog niet voor mensen die — zoals ik — weinig verstand van UNIX hebben.

  24. @de Argonaut: Wine = workaround; Inkskape = workaround, simpelweg niet hetzelfde als Adobe Illustrator eg… gebruik gewoon OS X, geen workarounds voor iPhone support en zeker support voor Adobe Suites.

  25. Ik vrees dat hier veel reacties staan van mensen zonder kennis van *nix.

    Bijvoorbeeld:
    …Ik weet dat OSX en Linux beide op unix draaien: wat is dat voor onzin?

    Of nog:
    … Linux toch een knutseltje van nerds is …

  26. Origineel geplaatst door Blogem
    Kom mensen, als je geen verstand van zaken hebt, bemoei je er dan ook niet.Verschillende Linux distro’s (waaronder Ubuntu) zijn vele malen beter dan Windows of OSX. De hele reden dat OSX als zo veilig wordt gezien, is 1 op 1 van toepassing op Linux. En vele features die we nu zien in Windows en OSX, waren al lang en breed toegepast in Linux.Dat Linux maar een hobby projectje is, is onzin. Het is een serieus project met ontwikkelaars die gewoon betaald krijgen.En last but not least: op de servermarkt is Linux koning. Waar op de meeste desktops een Windows variant draait, draait op de meeste servers een Linux variant.Geloof me, Linux is een geduchte concurrent. En met Ubuntu is er eindelijk ook een OS wat door digibeten op de desktop gebruikt kan worden.

    Een van mijn ict leraren zij dat geen een os beter was en dat was blijkbaar een persoonlijke mening dan. Overigens ik ben een iphone gebruiker die Linux gebruikt, maar updaten deed ik toch onder Windows, buiten muziek updaten red ik me prima zonder pc.

    En Linux is geen Unix variant, dat is gebaseerd op unix maar geen Unix, Mac osx draait wel onder Unix.

  27. Origineel geplaatst door Donstil: @Muppel
    :Ja precies. Apple heeft er alleen WEL iets moois mee weten te doen (unix)

    Zo kun je ernaar kijken. Alleen lijkt het mij geen toeval dat het overgrote deel van de servers en andere systemen die echt niet down mogen, op Linux draait.

  28. @Sjoerd:ik kon op de site de windows download niet vinden

  29. Willen de heren en dames die geen verstand hebben van andere besturingssystemen dan Windows hier alstublieft niet reageren…

    Ik verkies Linux, specifiek Redhat/Suse/Ubuntu elke dag van de week boven windows, zelfs boven windows 7, en dat verkies ik al boven macOS.

    Het enige nadeel is wel dat niet alles “out of the box” wordt ondersteund, en dat een fatsoenlijke videokaart aansturen voor games helaas niet mogelijk is…

    Overgens installeert Ubuntu 9.10 niet op een 64 bits i7 processor, en geeft de nieuwe alpha versie (10.04) alleen maar een commandline na installatie… 🙁
    Daarom helaas toch maar windows….

  30. @kal_el: Een veredelde UNIX. Ja maar een mooie verdeling op een beproefd systeem.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.