Reacties voor: Weet Uber straks altijd waar je uithangt?

Privacygroep EPIC dient een klacht in tegen Uber, omdat de nieuwe privacy-voorwaarden te ver gaan. Wat is er precies aan de hand?
Lees het complete artikel → Weet Uber straks altijd waar je uithangt?
Lars Paymans -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik heb hem alvast verwijderd.

  2. Wat gaat Uber doen? Je achtervolgen en een seriemoordenaar naar je opsturen? De toegang tot deze gegevens dient louter voor een betere gebruikservaring, waarom moeten ze altijd iets hierachter zoeken. Facebook gebruikt je gegevens daarentegen wel voor persoonlijke commerciële doeleinden ($$$) wat wél verkeerd is!

  3. @jnr: Droom maar lekker verder…

  4. @jnr: Wees maar tevreden dat dit toezicht er is. Indien er niet zo nauw gezien zou worden op data privacy, zou het maar al te snel uit de hand lopen.

  5. @jnr: In welk opzicht heb ik een betere gebruikerservaring als de app ‘weet’ waar ik ben, terwijl ik die app op dat moment niet eens gebruik?
    Dat FB dat ook doet, is nauwelijks een argument. Two wrongs don’t make a right.

  6. Ach uber vliegt er toch uit vanaf vandaag verboden in Utrecht, de rest van de steden zullen wel volgen.

  7. Ik heb er amper begrip voor dat mensen Uber (blijven) gebruiken, ook al is het praktisch nuttig (door slechte taxiservice of gebrek aan een vergelijkbare app voor reguliere taxi’s). Het bedrijf geeft totaal niet om privacy, arbeidsrecht, haar dienstverleners of lokale wetgevers; heeft seksistische en onprofessionele managers; probeert zoveel mogelijk aansprakelijkheid te voorkomen en alles op anderen (gebruikers en automobilisten) af te wentelen; doet aan oneerlijke handelspraktijken door concurrenten te belemmeren; discrimineert ten opzichte van gehandicapten; enzovoort enzovoort. Dit kun je alles uit Wikipedia halen, met bronverwijzingen.

    Boycot Uber en ga voor alternatieven. Uber levert echt niks wat niet al eerder bestond of niet vervangen kan worden. Illegale taxidiensten bestonden al veel langer en taxiapps worden vooral nu in razend tempo (door)ontwikkeld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.