Reacties voor: U2: ‘Sorry voor het gratis album’

U2 heeft excuses gemaakt voor het ongevraagd gedownloade album op veel iPhones en iPads.
Lees het complete artikel → U2: ‘Sorry voor het gratis album’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Volgens mij hadden sommigen het liever illegaal verkregen, dan waren ze er fier op kunnen zijn! Ik vind het geweldig dat ik het album kreeg. Op legale wijze. En eigenlijk stond het klaar om te downloaden, je hoefde het niet te downloaden! Maar ergens hebben sommigen gelijk, het moet kunnen verwijdert worden, maar dat is ondertussen ok,niet?

  2. Tja er zijn altijd mensen die je niet tevreden kan maken met iets gratis,, ik luister ook nooit u2 maar tegen mij is altijd gezegd,, “alles wat je gratis krijgt moet je aannemen” dus ik zeg bedankt u2 voor het gratis album 🙂

  3. Die mensen drukken toch zelf op de knop?? Wat een gezeik!

  4. Nee mensen drukken niet zelf op de knop. Opeens stond dat ding op mijn telefoon en werd het afgespeeld terwijl ik hem helemaal niet gedownload heb, dus ongevraagd zat het data weg te snoepen

  5. @Thom: Misschien verschillen de Trojanen hierin toch van mening met je 😉

  6. @Thom: Ik heb nog 30 ton bouwafval,6 ton oud papier en 1 ton aan glasscherven voor je 😉
    Gratis natuurlijk…

  7. @Dave: Daar gaat het juist om, je hoefde niet op de knop te drukken het werd door je strot gedrukt en ik houd niet van U2….

  8. Ligt het aan mij of werkt die blauwe Tool link niet ?

  9. Apple & U2 dank jullie wel voor het gratis album. Hartstikke leuk.

  10. Ik hou wel van U2. Hun laatste album daarentegen(die ze ons gratis door de strot geduwd hebben) is in mijn opinie het zwakkere werk van hun en komt vrij inspiratieloos over.

  11. Mensen reageren hier zonder de feiten te kennen. Het album werd gewoon op je telefoon gezet, zonder dat je ergens op moest drukken of toestemming moest geven

    Het is zeker mooi dat ze een album gratis weggeven, maar als je daar geen interesse in hebt moeten ze daar niet verplicht mee opzadelen.

    En degenen die roepen dat je niet moet zeuren omdat het gratis is, ik neem inderdaad niet alles aan wat gratis is. Moet je kijken met hoeveel onzinnige troep je dan blijft zitten.

  12. Ok, de automatische download was niet handig, maar het gaat hier wel om een cadeau waaraan (voorlopig) geen addertjes onder zaten. En hoe vaak komt dat tegenwoordig nog voor? Gratis is nooit gratis (je krijgt er vaak een hoop spam voor terug).

    Als Apple iedereen een fysieke cd door de brievenbus hadden gedaan, had je niemand horen klagen en zou een deel van de cd’s vervolgens worden doorverkocht.

    Het is overigens best een prima album.

  13. Het is ook nooit goed he!?!? Krijg je een keer wat gratis?!?’

    De wereld zit echt vol “azijn pissers”

  14. Sorry jongens maar ik vind het behoorlijk zeikerig gedrag als je begint te zeuren over een dergelijk cadeau zonder, zoals Flieps al zei, addertjes onder het gras. Toevallig vind ik U2 dan wel geinig dus in dit geval komt het alleen maar goed uit maar ook al zou men mij een hardrock album door de strot geduwd hebben, dan zou ik alsnog zeggen, dankjewel. Niet aan mij besteed maar toch, dankjewel. En dat het je data kost, kom op, je hebt er zelf voor gekozen om muziek over cellular te streamen/downloaden.

  15. @Flieps: Doorverkocht? Aan wie dan? Iedereen heeft hem in jouw voorbeeld gekregen :p

  16. Ik vind het wel goede muziek, maar het “Digital Booklet” wat erbij zit krijg ik op geen enkele manier geopend. Windows 7 met de nieuwste Adobe Reader geeft aan dat het document beschadigd is. Opnieuw downloaden heeft geen zin.

  17. Als ik ergens een hekel aan heb is het U2. Gratis of niet. Ik walg van die band eb had bijna m’n iphone verbrand.

    Het probleem was trouwens niet de automatische download, maar dat het album lastig tr verwijderen was.

  18. Slaat nergens op. Mensen moeten blij zijn dat ze zoiets gratis krijgen.

    Wat een maatschappij..

  19. @Jeffrey: Moet ik ook blij zijn dat mijn databundel “gratis” weggesnoept wordt dan?
    Ik vind de muziek van U2 niet om aan te horen, ik wil dat niet op mijn telefoon hebben. Al helemaal niet als ik er uiteindelijk toch voor betaal door middel van mijn databundel.

  20. Smaken en meningen verschillen, maar ik ben er blij mee! Bedankt Apple!

    @brood: @Enrique: @en anderen:
    Als jullie bezorgd zijn voor je databundel, is het dan wel verstandig om automatische downloads aan te hebben staan? Ik heb dankzij een actie van Vodafone een databundel van 4GB/m (waarvan ik dankzij de netwerkkwaliteit van Vf. nog geen 300MB/m opgebruikt krijg, maar dat terzijde) maar ik heb de automatische downloads wél uit staan. Al was het maar omdat m’n 16GB toestel constant vol zit… Muziek en apps downloaden doe ik wel als ik op wifi zit en dan is 1 druk op een knop voldoende.

  21. @Alfred: Automatische downloads staan sinds dit voorval uit inderdaad. Feit blijft dat het geen nette manier van doen is, er zijn veel schappelijkere opties om gratis dingen aan te bieden.

  22. Het zou leuk zijn indien je geintresseerd in bent. Er zijn zoveel dingen gratis. Maar niet alles word aangenomen. Dus dit vind ik echt een blunder. Je word gewoon iets gratis aangesmeerd waarvoor er totaal geen belangstelling voor is. Als ik mijn iphone aansluit op mijn radio dan speelt het automatisch als eerst de nummer van U2. Terwijl ik het niet eens heb gedownload. Als ik in mijn album lijst kijk fan zie ik wel een wolkje dat ik het kan downloaden. Maar het is al gedownload. Walgelijk! Ik vind dat het eerdt gevraagt mag worden voordat je dat dwingt!

  23. Wat vreemd. Moet Tim Cook niet gewoon zijn excuses aanbieden? Ik neem aan dat U2 weinig te verwijten is.

  24. Ik weet niet hoor maar ik heb het album ook maar in de cloud kan hem dus luisteren als stream dus geen -MB’s. Maar ja er is altijd iets te zeiken. Is het niet over muziek die je gratis krijgt dan is het wel over een telefoon die buigt. Zeik lekker door ik geniet wel van de dingen die ik gratis krijg. Suc6 ermee

  25. Origineel geplaatst door Enrique
    @Alfred: Automatische downloads staan sinds dit voorval uit inderdaad. Feit blijft dat het geen nette manier van doen is, er zijn veel schappelijkere opties om gratis dingen aan te bieden.

    Maar die spam zooi die je iedere dag krijgt vind je wel goed. U2 heeft hard aan deze album gewerkt en wilde dat graag delen met de wereld en verder hoor je er niks van. Maar die reclame spam met al die cookies dat vinden we normaal gelukkig kost dat geen ruimte op de telefoon of iets van je internetbundel.

  26. Origineel geplaatst door Richard
    Sorry jongens maar ik vind het behoorlijk zeikerig gedrag als je begint te zeuren over een dergelijk cadeau zonder, zoals Flieps al zei, addertjes onder het gras. Toevallig vind ik U2 dan wel geinig dus in dit geval komt het alleen maar goed uit maar ook al zou men mij een hardrock album door de strot geduwd hebben, dan zou ik alsnog zeggen, dankjewel. Niet aan mij besteed maar toch, dankjewel. En dat het je data kost, kom op, je hebt er zelf voor gekozen om muziek over cellular te streamen/downloaden.

    Hier heb je een zak stront een cadeautje van mij 😛
    U2 is voor mij het zelfde 😉

    Maar ben ook van mening dat je dan de automatische downloads niet aan moet hebben.

  27. Als ik in de auto ga zitten gaat zonder dat ik daar iets voor hoef te toen mijn Spotify van mijn telefoon spelen. Zitten, starten, luisteren. Heerlijk!

    Ik heb daarom bewust alle mp3-muziek van mijn telefoon gehaald, want dat is de eerste plek waar mijn auto in zoekt als ik via Bluetooth muziek wil luisteren. Aangezien ik alleen maar Spotify luister in de auto moet ik dan continu handmatig op de telefoon de muziek uitzetten en Spotify starten. Zolang mijn muziekbibliotheek leeg is pakt de auto gewoon de laatst afgespeelde audiobron en dat is dan dus Spotify.

    Nu moest ik dus steeds dat irritante U2 uitzetten om naar mijn eigen muziek te kunnen luisteren. Ga weg!

  28. Er zijn wat mensen die de discussie niet snappen… Dit is wat bij een eerder verhaal hierover op iCulture als comment zette, een parabel (heel bijbels 😉 ):

    Je oom en tante komen naar je huis met een cadeau. Je bent helemaal niet thuis…
    Alle deuren zijn dicht, het venstertje boven de keukendeur niet. Je oom is zo klein dat het hem lukt door het venstertje te kruipen en je cadeautje op de tafel in de woonkamer te leggen.
    Je komt thuis en ziet het cadeau op de tafel en denkt “hé, wat gaaf, het nieuwe album van Pietje!”. En dan denk je: “hoe komt dat hier terecht?”.
    Je oom en tante bellen net twee tellen later en zeggen: “ja, we hadden een leuk cadeautje voor je. We hadden de sleutel niet, maar we je oom paste door het sleutelgat…eh…het venstertje en we hebben het achtergelaten…
    Moraal: leuk dat cadeautje, maar de methode is op zijn minst twijfelachtig.

    En ja, toevallig vind ik de muziek van U2 echt P-muziek, maar dat doet hier totaal niet ter zake. Van iedere artiest had ik de methode twijfelachtig gevonden, ook van een artiest die ik wel lust!

  29. Zullen we nu dan concluderen dat het gebaar goed was, maar de manier van implementeren klote.

    Dit is overigens voor het eerst en denk ik ook laatst dat Apple dit doet. Als je een Windows computer koopt, staat deze vol met sh*t die je niet wil hebben. Daar hoor je eigenlijk maar weinig mensen over klagen.

  30. Sorry mijn billen. Dan moeten ze ook sorry zeggen voor die paar miljoen euro die ze ermee verdiend hebben.
    Bono is een zeer slimme zakenman en was zich van tevoren echt wel bewust van de impact die dit zou hebben. Dus meeslepen is een beetje onzin ben ik bang….

  31. En hij was nog slecht ook. U2 is net als Guus Hiddink beide te lang doorgegaan.

  32. @ U2,toppie dat jullie dit hebben gedaan!
    Beter iets legaal geven dan illegaal gaan downloaden door alle zeikers van nu!!!

  33. Automatische downloads gaan toch alleen via wifi? En je kan hem wel gewoon van je device verwijderen alleen in de cloud blijft hij staan.
    Maar goed ik denk inderdaad dat mensen te moeilijk doen. Ik vond het een leuk idee van apple en U2 maar ben geen fan van U2.

  34. Nou Nou…. 2 berichten zonder een vertogen woord erin…. zonder discriminatie, zonder kwade opzet oid verwijderd door Iculture.
    Ff voor de duidelijkheid… De eerste was een opmerking over zeurders in dit artikel …. de tweede een opmerking met totaal geen onvertogen woord er in voor het verwijderen van dat bericht als commentaar op Iculture….
    Ben al een paar jaar een trouwe lezer met af en toe een commentaar… Maar dit slaat alles.
    Ben benieuwd of deze en hoe snel deze ook weer verwijderd wordt.
    Mijn emailadres hebben jullie. Stuur dan een bericht wat het probleem is. Of blijven jullie kinderachtig opmerkingen verwijderen?

  35. Mijn vriendin was eerst boos geworden op haar dochter omdat ze dacht dat zij iets gekocht had ik moest haar echt paar keer uit leggen dat het geen geld koste en dat het een cadeau was van Apple hem gewoon gratis in de store zetten was dus een beter idee geweest

  36. Ik begrijp al die mensen niet met hun: ‘het is toch gratis, dan moet je niet zeuren’. Mijn iphone is mijn iphone: ik wil niet dat iemand er zonder mijn toestemming iets op zet. Punt. Overigens is dit natuurlijk puur de schuld van Appel; ik denk niet dat Bono ‘s nacht achter een computer is gekropen om uploads te starten.

  37. Origineel geplaatst door Serge

    Origineel geplaatst door Enrique
    @Alfred: Automatische downloads staan sinds dit voorval uit inderdaad. Feit blijft dat het geen nette manier van doen is, er zijn veel schappelijkere opties om gratis dingen aan te bieden.

    Maar die spam zooi die je iedere dag krijgt vind je wel goed. U2 heeft hard aan deze album gewerkt en wilde dat graag delen met de wereld en verder hoor je er niks van. Maar die reclame spam met al die cookies dat vinden we normaal gelukkig kost dat geen ruimte op de telefoon of iets van je internetbundel.

    Naast dat een gratis album van U2 en spam niet vergelijkbaar zijn verbaast het me nogal dat je denkt te weten dat ik spam prima vind. Ik vind dat namelijk niet en ben behoorlijk bezig om het zo veel mogelijk in te perken.
    Heel fijn dat U2 hard aan het album gewerkt heeft. Normaal gesproken promote je dat via radio, televisie, websites of voor mijn part zelfs bij een keynote van Apple, dat wil nog niet zeggen dat ik het fijn moet vinden om dat op mijn apparatuur gezet te krijgen. Je kunt er van vinden wat je wilt maar het is gewoon geen nette manier van doen.

  38. Origineel geplaatst door Limbo:

    Nu moest ik dus steeds dat irritante U2 uitzetten om naar mijn eigen muziek te kunnen luisteren. Ga weg!

    Dat bedoel ik. Ik luister ook via Itube. Lekker handig app.

    Maar nu moet ik dat irritante muziek van U2 zien wegte krijgen. Maar het lukt niet.

  39. Origineel geplaatst door Flieps
    Als je een Windows computer koopt, staat deze vol met sh*t die je niet wil hebben. Daar hoor je eigenlijk maar weinig mensen over klagen.

    Kijk dat is weer iets anders. Je word niet gedwongen. Alles kan je weer verwijderen als het je niet bevalt. Maar als iphone gebruiker heb ik laatste 5 jaar NOOIT de standaart voorgeinstalleerde KIOSK app gebruikt. Dus ik probeer die ook telkens te verstoppen omdat we dat ook niet kunnen verwijderen. Hiermee wil ik als koper mijn eigen zin hebben. En niet de zin van de maker. Want ik betaal niet daarvoor! Verder heb ik totaal geen negatieve verhaal over.

  40. Wat ook ***** is.
    Ik heb de auto download uit staan.
    Dus fijn geen U2 op mijn iPhone.

    Maar.
    Hij staat wel aangekocht online.
    Dus als ik bv een eigen nummer als wekker wil zetten staat hij er wel tussen.
    Weet iemand of ik het online ook kan wegknikkeren. Zit er niet op te wachten.

  41. @Freaky: Ok, voor alle zeurders…. Kennen jullie google? Bron is http://www.nu.nl.
    https://buy.itunes.apple.com/WebObjects/MZFinance.woa/wa/offerOptOut
    Zo …nu bijna geen reden meer om te zeuren..;) Wat een non discussie!!

  42. Nee maar het werkt! Jippie.
    Hartelijk bedankt voor de link JuGo

    Nou ben ik echt af van die ongevraagt nummer! Maarre. Begin het nu weer te missen. Klonk leuk in de oren…

  43. @JoGu: Dank je voor de link en de troll. :/
    Helaas werkt het niet. Aangemeld en album zou verwijderd moeten zijn maar hij blijft bij aangekochte staan en komt dus ook terug op de telefoon bij bv selecteren van andere ringtone of wekker.

    Als je telefoon vol met muziek staat maakt dit misschien niet veel uit maar ik heb er geen muziek opstaan alleen spotify dus wil ik deze troep weg hebben.
    Maar eens naar Apple proberen dan.

  44. Ik ben verbaasd dat er hier geroepen wordt dat je blij moet zijn met het gratis album.

    Op zich snap ik dat wel, alleen door de manier waarop Apple het album verspreid heeft, is het gewoon reclame/spam.

    Juist door het automatisch te laten downloaden is de grens tussen cadeau en reclame komen te vervallen. In plaats van mensen zelf de keuze te geven staat hij nu bij iedereen als aangeschaft album. Dat vind ik nogal brutaal van Apple.

    Het gaat mij dus niet om de kwaliteit van het album, dat staat niet ter discussie. Ook vind ik het niet erg dat het album gratis wordt aangeboden.

    Het gaat mij om het verschil tussen een cadeau en tussen reclame/spam.
    En dit is voor mij een typisch voorbeeld van reclame, verpakt als ‘cadeau’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.