Reacties voor: TZOA waarschuwt over luchtkwaliteit en UV-straling

De TZOA is een sensor die de luchtkwaliteit meet, maar ook let op UV-straling, pollen en luchtvochtigheid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Doet me erg denken aan dit project.

  2. Het lijkt inderdaad op dat grote (wetenschappelijke) project om met mobiele devices op je iPhone het fijnstof te meten in Nederland. Maar met dit apparaat kan je het voortdurend meten, zowel binnen als buiten. Ik vraag me wel af of het ding continue meet, of dat je op iets moet drukken of zo. Want je beweegt voortdurend overal heen en wilt wel weten voor welke plek je meetresultaten gelden. Het wordt me niet zo duidelijk hoe dat wordt aangegeven.

    Ik heb er grote interesse in. Tussen mij en (wellicht) de grootste fijnstofverspreider van Nederland – Tata Steel – zit maar één duin en we hebben regelmatig met extra ‘ongelukjes’ te maken, maar ook met gewoon een te hoog niveau aan fijnstof. Ik teken in voor dit project!

  3. Altijd erg leuk dit soort metingen te kunnen doen, maar wat moet je met het resultaat? Vragen of de locale fabriek even op pauze wil gaan? Raam dicht?
    En elke sensor (vooral dit soort) heeft last van vervuiling en moet zeer regelmatig gekalibreerd worden, hoe doe je dat thuis?

  4. Bedankt voor de reacties!

    @MacAanZee: Excuses, ik ben met behulp van vertaler.
    Bedankt voor de interesse!
    Het apparaat doet continue metingen , een keer per minuut bij de meeste, om de batterij te sparen. Er zal optie om minder vaak te sporen om de batterij te verlengen. We werken aan manier om vaker op te sporen als je snel bewegen, misschien op een fiets.

    @joran: Smart vraag! We maken gebruik van een optische sensor die slechts dient men oorspronkelijke kalibratie. Er zijn andere apparaten die deze goed doen.

    Voorbij het ​​bouwen van een kaart vervuiling en het verstrekken van aanbevelingen, geloven we bewustwording is een katalysator voor positieve verandering.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.