Reacties voor: Twitkitteh: want een kat wil ook wel eens twitteren

Twitkitteh is de eerste Twitter-applicatie voor katten, bedoeld om op de iPhone of iPod touch te installeren. Met Twitkitteh kan je kat aangeven waar hij/zij mee bezig is.

Reacties: 25 reacties

  1. Het gaat helemaal nergens meer over……En dan nog € 1.59 vragen :S

  2. € 1,59 vragen voor onzin? forget it

  3. Dat twitter.. ik snap daar niks meer van.. vanwaar toch dat exhibitionistische van mensen?

  4. Hoe interessant is je leven als je zo’n applicatie echt gaat gebruiken

  5. Offtopic…maar toch niet helemaal:
    ik Twitter zelf niet, maar ben wel benieuwd waarom anderen nou eigenlijk wèl Twitteren?
    Wat is het nut of de lol er van?
    Of is het gewoon een kwestie van jezelf zo belangrijk/interessant vinden dat je denkt dat iedereen wel wil weten wat je zoal uitvoert op een dag?

    Dat er bij bepaalde gebeurtenissen eerder info en foto’s vrijkomen dan via de reguliere pers (neem de crash bij de Polderbaan laatst) weet ik natuurlijk ook wel, maar dat is meer een bijverschijnsel, dat is niet waar Twitter voor bedoeld is.

    Het lijkt mij zelfeen beetje een onzinnige bezigheid, maar dat kan onwetendheid zijn, dus ik laat me met goede argumenten graag bijscholen.
    Dus voor de Twitteraars onder jullie: waarom Twitteren?

    Edit: @Joost: mooi, ik ben dus niet de enige die er zo over denkt. Maar ja, ik ben ook de laatste in nederland die niet aan Hyves doet, dus het zal ook wel aan mij liggen 😉

  6. Heb sinds vandaag Twitter, het idee snap ik niet helemaal, maar als je niets te doen hebt, is het wel leuk om te zien wat anderen aan het doen zijn 😉

    Twitter voor je kat vind ik echter te ver gaan..

  7. Wellicht een ultieme vorm van eenzaamheid danwel gebrek aan aandacht. Dat huisdieren hier nu ook al aan lijden is voor mij nieuw.

  8. En dit mag wél in de App Store? 😉

  9. Snap gewoon niets aan elk sociaal netwerken ding, een sociaal netwerk is voor mij nog steeds met de vrienden op stap, een pint op café, …

    Facebook, Hyves, Netlog, Twitter, … goodbye privacy…

    En denk ook dat mijn kat liever in het bos aan de overkant gaat jagen dan even vlug me komen tonen wat hij doet zodat ik het kan twitteren…

    Ben dus ook nog zo iemand dat totaal niet begrijpt waarom mensen zichzelf willen publiceren op het internet en zo eigenlijk hun privacy/vrijheid weggooien… Ik snap niet hoe jezelf 20 maal zien verschijnen op een zoekpagina (google ofzoiets) iets voor iemand kan betekenen…

  10. Twitter is gewoon een goed communicatiemiddel, maar dan moeten al je vrienden er wel aan medoen.
    Sinds ik twitter zie ik mij vrienden een stuk meer!

  11. @Terrentiao: dat zeiden mensen dik 10 jaar geleden ook over internet. Wat was dat nou voor iets raar, je gaat toch gewoon met je vrienden de kroeg in in plaats van met ze te chatten of mailen? Die weerstand is van alle tijden, vrees ik .

  12. Twitter is op zichzelf best goeie fun voor zo lang het leuk blijft dat is… Mensen posten soms nuttige links, tips, of gewoon leuke berichtjes. Verder zijn er tweets van allerlei nieuws-instanties (zoals Teletekst, kranten etc.), de overheid, Radio DJ’s enz. enz. Plus daarbij zijn ‘de avonturen’ van Stephen Fry zeer vermakelijk om te lezen.
    Met je privacy loopt het allemaal wel los, wat je niet kwijt wilt schrijf je toch gewoon niet, djeez, hoe moeilijk kan het zijn.
    Ik vind het Twitter vooralsnog erg amusant en e.e.a. komt op mij i.i.g. een stuk meer volwassen en veel minder niet nozel over dan b.v. het hele Hyves-gebeuren.

    Dan nog even een toefje on-topic: Twitkitteh gaat ook mij een behoorlijk iets te ver. Wil en zal de gebruikers niet als losers bestempelen, maar de gedachte komt stiekem wel bij me op, zo ook het ‘get a life’ gevoel… Maar goed, ieder z’n ding zullen we maar zeggen 😀

  13. Gaaf! Ik heb deze app aan mijn kat kado gegeven en die is er nou flink mee aan de slag. Zijn voorlopige mini-review:

    “I can has cheezburger on twitteh akount?”

  14. Haha geweldig de mannier waarop Gonny deze tekst heeft getypt. Ik ben het er helemaal mee eens. Hoe belachelijk ziet het er uit net of je kat of hond praat. Kijk maar eens op marktplaats waar teksten staan van ”Hallo ik ben… en heb nog 3 broertjes” dan denk ik echt Doe eens normaal!

  15. @sredlums: Misschien moet je hier eens kijken: http://www.twitterinfo.nl

    Ik dacht eerst ook dat dit een domme bezigheid zou zijn, maar zeker met de iphone is twitteren leuk en handig.

    Maar om je kat nu te laten twitteren…..

  16. Origineel geplaatst door Joyce
    @Terrentiao: dat zeiden mensen dik 10 jaar geleden ook over internet. Wat was dat nou voor iets raar, je gaat toch gewoon met je vrienden de kroeg in in plaats van met ze te chatten of mailen? Die weerstand is van alle tijden, vrees ik .

    Aangezien ik er net zo over denk als Terrentiao, voel ik me ook aangesproken, daarom reageer ik ook maar even;
    Wie zegt dat het weerstand is?
    Ik maak veelvuldig gebruik van vele (technologische) ‘nieuwerwetsche’ zaken, maar dan wel graag wanneer het ook echt iets toevoegt. Daarom ook mijn vraag een eindje hierboven waarom iemand zou moeten Twitteren.
    Een beetje onzin om het als weerstand te bestempelen, wat is er mis mee om iets pas te gaan doen wanneer je er het nut van inziet, in plaats van gewoon omdat het modern is?
    Twee personen geven aan dat het ‘fun’ is (een betere reden is er wat bij betreft overigens nauwelijks mogelijk), en eentje geeft aan dat het een goed communicatiemiddel is, dus dat zijn in ieder geval al redenen om het eens nader te bekijken.
    Kun jij ook een argument aanvoeren om te Twitteren, of ‘moet je gewoon doen wat iedereen doet en geen weerstand hebben’?

  17. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Leer de kracht van Twitter te gebruiken. Beter dan dat kan ik het niet verwoorden.

    Kijk, da’s nou een informatie waar je iets aan hebt.
    Al ben ik eerlijk gezegd altijd wat argwanend als het nut van iets niet in een paar zinnen uit te leggen is. Mijn ervaring is dat het dan meestal niet zo nuttig is…
    Daarom had ik gehoopt dat iemand me hier kort en duidelijk kon zeggen wat ik nou eigenlijk mis door geen Twitter te gebruiken. maar ik zal het op een rustig moment toch eens gaan lezen.

    In algemene zin valt me op dat mensen wel vaak roepen dat Twitter zo handig/leuk/nuttig is omdat je er zo veel informatie vandáán kunt halen (en dat geloof ik ook wel), maar wat je er nou zelf aan hebt om zèlf te Twitteren daar hoor ik nooit iets over…

  18. Sms’sen en bellen is net zo communicatief, en het contact is persoonlijker… je hebt vindt ik ook geen limiet bij twitter over wie wat leest enzovoort… (hoewel ik geen ervaring mee twitter heb, en dit vergelijk met andere ideeën, neem ik aan dat het ongeveer wel hetzelfde zal werken) dus verbeter me maar als ik het fout heb…

  19. @sredlums: Er is al heel veel over de zin en onzin van ontwikkelingen als Twitter geschreven, maar laat ik ook nog eens mijn 2 cents eraan toevoegen.

    Niemand is gedwongen om eraan mee te doen. Maar het feit dat er al congressen, adviesbureau’s en dergelijke rond social media zijn ontstaan, maakt wel duidelijk dat het niet om zomaar wat kletsen gaat. Ik ben ook niet geïnteresseerd of iemand een broodje kaas zit te eten, maar vind het wel leuk om te zien welke opmerkelijke dingen mensen op internet hebben gezien, over welke dingen ze nadenken, waar ze blij of boos over worden. Je Twitter-vrienden zijn een soort filter voor wat er speelt binnen een bepaalde kring. Dat kunnen politici, gamers, sporters of rechtsradicalen zijn, net wat jij wilt. Voorwaarde is wel dat je je Twitter-vrienden zorgvuldig uitkiest, zodat je niet met allemaal overbodige ruis wordt opgescheept. Mensen die teveel onzin kletsen gooi ik daarom uit mijn lijstje. Goed twitteren kan heel nuttig zijn maar vergt wel bepaalde vaardigheden. Helaas komen veel mensen niet verder dan het vooroordeel “Mensen twitteren dat ze naar de wc gaan”. Dat kan natuurlijk ook: Twitter als een soort chatbox voor eenzame mensen, maar zo gebruik ik het niet.

  20. @sredlums:

    maar wat je er nou zelf aan hebt om zèlf te Twitteren daar hoor ik nooit iets over…

    Voorbeeld: ik zocht advies over een Photoshop-alternatief en heb een stuk of 10 erg nuttige reacties gekregen, ook van wildvreemden.

  21. Twitter kan ook je dag breken.
    Vanochtend wilde ik mijn vuilnisbak wegzetten maar wachtte op een twittertje van de buurvrouw, die haar parkiet aan het tandenpoetsen was en dus geen tijd had.
    Zelf kon ik daardoor niets nuttigs twitteren en er zaten een drietal collegae voor niets op mij te wachten, denkende dat ik niet eerder zou komen dan dat ik klaar was, wat ook zo was, zij het dat ik dat niet kon bevestigen. Daardoor miste een van hen een afspraak, mede omdat zijn gesprekspartner een twittertje verwachtte dat maar niet kwam.
    Uiteindelijk bleek dat mijn boodschappenlijstje niet compleet was, omdat dat meer dan 140 karakters bevatte en door mijn vrouw dus maar half doorgetwitterd was. Daarom was weggevallen wiens twitter ik vandaag nog had moeten volgen en waarom en vooral wanneer.
    Dus hoe het morgen loopt is ongewis, maar ik zal het proberen te twitteren.
    Ach, leefde ik maar in de tijd van Dik Trom..

  22. Origineel geplaatst door Eduo
    Twitter kan ook je dag breken.
    Vanochtend wilde ik mijn vuilnisbak wegzetten maar wachtte op een twittertje van de buurvrouw, die haar parkiet aan het tandenpoetsen was en dus geen tijd had.
    Zelf kon ik daardoor niets nuttigs twitteren en er zaten een drietal collegae voor niets op mij te wachten, denkende dat ik niet eerder zou komen dan dat ik klaar was, wat ook zo was, zij het dat ik dat niet kon bevestigen. Daardoor miste een van hen een afspraak, mede omdat zijn gesprekspartner een twittertje verwachtte dat maar niet kwam.
    Uiteindelijk bleek dat mijn boodschappenlijstje niet compleet was, omdat dat meer dan 140 karakters bevatte en door mijn vrouw dus maar half doorgetwitterd was. Daarom was weggevallen wiens twitter ik vandaag nog had moeten volgen en waarom en vooral wanneer.
    Dus hoe het morgen loopt is ongewis, maar ik zal het proberen te twitteren.
    Ach, leefde ik maar in de tijd van Dik Trom..

    lol xD

  23. @sredlums:

    Ik zie het een beetje als het nieuwe surfen… je wordt opmerkzaam gemaakt op bepaalde zaken, afhankelijk van wat of wie je volgt….

    Nieuwsdiensten e.d. : Nieuws ; soms heel snel, soms min of meer Teletekst. (bijv. @Teletekst of @BreakingNewsOn)

    Journalisten soms leuke kleine dingetjes, linkjes, foto’s filmpjes of andere (algemene) wetenswaardigheden. (bijv. @2525)

    Vrienden : Soms handig om te (laten) weten wat je doet e/o of het mogelijk is een live afspraak te maken.

    Ook kun je ALLE berichten op steekwoord volgen, waardoor het voorkomt dat je een specifieke gebeurtenis volgt (bijv. #ikea) e/o met meerdere mensen (bijvoorbeeld) een specifiek televisieprogramma volgt en hierover van gedachten kunt wisselen. (Bijv. #dwdd)

    En voor het actieve deel :
    Je kent dat wel… mensen die leuk bedoelde foto’s, filmpjes en links doorsturen naar 342.254 kennissen… als je dat leuk vind, kun je dit snel en eenvoudig doen richting al je followers, zonder al te indringend (via mail) binnen te komen.

    Algemeen ben ik het er wel mee eens :
    Het is vooral “spielerei” en bij-blijven op bepaalde gebieden of via personen die je zelf kiest.

    Tweede punt : Als je actief Twittert is dat pas “leuk” (daar heb je dat woord weer) als je het mobiel kunt doen, dus met een telefoon/PDA met internet….

    Het is vooral leuk en misschien een beetje nuttig.

  24. @Gonny, Peter en Jean-paul; bedankt, met jullie informatie kan ik tenminste iets 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.