Reacties voor: ‘Tweederde van Apple Watch-kopers kiest voor Sport-versie’

Er zijn bijna 1 miljoen stuks van de Apple Watch verkocht in de VS, blijkt uit een onderzoek. Tweederde daarvan is het Sport-model.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Ik mis in het artikel nog een conclusie uit de droge cijfers. Voorzetje: als smartwatch is hij al aardig succesvol, als mode-accessoire slaat hij (tot nu toe) absoluut niet aan?

    Hoewel je Steve Jobs’ onafscheidelijke zwarte coltrui natuurlijk ook als fashion statement kon zien, en deze resultaten als logische voortzetting daarvan door Apple/Jobs fans 😉

  2. Dus (inkopper): vooral saaie en kleurloze typjes kopen een Apple watch ??

  3. @Ferryman: Ik denk zelf dat het nog wat te vroeg is voor dat soort conclusies. Afgelopen vrijdag begon de voorverkoop, waar deze data van afkomstig is. Ik denk dat je pas over een paar maanden kunt zien of de Apple Watch wel of niet is ‘aangeslagen’.

  4. Vind het nog weinig. Waarom heel veel uitgeven terwijl je nu al weet dat er volgend jaar een betere, dunnere en snellere versie op de markt zal komen?

  5. @MoBieler: is dat niet altijd zo? Dan koop je dus ook nooit een iphone of iPad omdat er altijd een betere komt?!

  6. @Bastiaan Vroegop: Klopt, bij nalezing van mijn reactie bedacht ik me dat ‘voorlopige conclusie’ meer op zijn plek was geweest (maar ik kon mijn reactie niet editen)

    Je kunt nu hooguit conclusies trekken over de early adopters, en dat nerds, geeks en hardcore Apple fanboys & girls daarbij oververtegenwoordigd zijn ligt voor de hand en vertekent het beeld hoe de watch het uiteindelijk gaat doen.

    Al kun je wel de voorzichtige conclusie trekken dat de fashionista’s geen haast lijken te hebben, maar dan nog weet je niet of dat iets zegt over hun oordeel over de watch of gewoon hun levenshouding is 😉

  7. Het goedkope (goedkoop?) aluminium 42mm model. Welke geen saffieren scherm heeft… nee dank je. Geen saffieren scherm betekend gewoon krassen. Krassen op een horloge van 449 euro.

  8. Ik ben er zeker van dat tweederde de roestvrije stalen versie wou kopen(oa mijzelf) voor dat de prijzen bekend werden. 799€(goedkoopste staalversie) voor een 42mm met rubber bandje? Dan koop je beter een 64GB iPhone 6 voor dat bedrag waar je meer mee kan.

  9. Ik vind dat nog weinig.
    Begrijp echt niet dat mensen meer dan 500 euro betalen voor een smart watch die op een iPhone 3G lijkt die na 1 of 2 jaar verouderd.

  10. Is ook normaal bij zo een exuberant duur geprijsde horloge, hopelijk zakt de prijs naar een redelijk niveau van 200 euro want je moet er ook de aankoop van je iPhone bijtellen.

  11. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Ik vind dat nog weinig.
    Begrijp echt niet dat mensen meer dan 500 euro betalen voor een smart watch die op een iPhone 3G lijkt die na 1 of 2 jaar verouderd.

    Wat valt hier niet aan te begrijpen? Stainless steel gaat vanaf €650. Is toch een prima prijs, die je nog steeds jaarlijks kunt updaten? Het is minder dan je iPhone die je elk jaar update (€800-€1000) en ongeveer gelijk aan je iPad (€500-€800). En wie zegt dat je elk jaar per se een nieuwe wilt? iPad houden mensen ook 3+ jaar aan vast.

    Ik ga een stainless steel versie nemen ook omdat de aluminium er gewoon écht goedkoop uitziet. Het aluminium oogt namelijk nogal plastic-achtig. Zéker icm het sportbandje. En je betaalt dan tóch al €400. Als je dan toch al veel geld uitgeeft kan ie er beter ook uitzien alsof ie veel kost. Die is gewoon adembenemend mooi (moet je zéker in het echt zien, foto’s geven het naar mijn mening slecht weer). En ook de krasbestendigheid is voor mij veel waard. Mijn Pebble zaten binnen no-time tientallen krasjes op.

  12. In een andere poll geeft het volgende aan onder ruim 12000 mensen:

    * Sport in space gray 40.79% (5,038 votes)
    * Steel in silver 32.65% (4,033 votes)
    * Sport in silver 14.79% (1,827 votes)
    * Steel in space black 8.99% (1,110 votes)
    * Edition in rose gold 1.77% (219 votes)
    * Edition in yellow gold 1.01% (125 votes)

    Bron

  13. Wanneer gaat de app store voor Apple watch open? Zou dit zijn bij het verbinden? Anders ben je nog niet veel met je watch denk ik zo?

  14. …. even niet over de cijfertjes, maar dit viel mij vanmorgen op de NL store site op:
    na het aanklikken van ‘watch’ verscheen de pagina met groot midden bovenin “WATCH” en daaronder “Verkrijgbaar in 2015”
    Op zich niks schokkends en of nieuws, maar deze tekst werd eenmalig voorafgegaan door de tekst “Het is bijna tijd voor de watch”
    Ik heb het niet kunnen reproduceren, maar in de broncode van de pagina staat deze tekst ook.
    Wellicht sla ik nu volkomen onzin uit, maar ik had het nog niet eerder gezien…. is dit een subtiele hint van Apple dat er binnenkort ook in NL iets gaat gebeuren?

  15. Toen de  Watch werd aangekondigd was voor mij meteen duidelijk welke het zou worden!
    De steel omdat deze saffierglas heeft en dan de kleine uitvoering want ik heb dunne polsen.
    De prijzen waren toen nog niet bekend, maar er werd gedacht aan zo rond de 300 euro.
    De sport van aluminium zonder saffierglas zou dan een soort budged model worden.
    Nu blijkt de versie die ik in gedachten had €650,- te kosten!!!!
    En nog €400,- voor een “budget model”???
    Ja hele dikke dááág!!!
    Voor mij dus geen Apple watch!
    Het geld groeit me niet op de rug!
    Wil ook al een nieuwe iPhone in september want de mijne is 3 jaar oud en heb geen 4G, ik moet keuzes maken!
    Ik denk dat door deze exorbitante prijzen de verkoopcijfers van de Apple watch ook wel eens heel vies tegen zouden kunnen gaan vallen….
    Wat denken ze daar nou dan?
    Dat iedereen zomaar eventjes zoveel geld kan neertellen voor een leuke gadget?
    Want een gadget is het!
    Leuk voor erbij, maar verder niet!

  16. Jammer dat mensen altijd teleurgesteld raken dat er geen “budget” model is. Zelfde als bij de iPhone 5C… Ik kan me prima inleven bij deze mensen, maar iedereen moet nou eens een keertje de feiten inzien: Apple doet niet aan een “budget model”! Nu niet, nooit niet. Wat jij het “budget” model noemt is nog steeds een horloge met speciaal en zorgvuldig samengesteld aluminium met nog steeds een unibody design en speciaal “ionized” glass ofzoiets.

    Budget betekent dat Apple compromissen moet sluiten en dat doen zij niet. Een budget model zou dan bijvoorbeeld inhouden dat het er zo uit gaat zien als de plastic Pebble bijvoorbeeld. Daar doet Apple gewoon niet aan. Zij willen alleen het allerbeste maken. Dit is wat Apple de beste maakt. Als zij ook overal in het goedkope segment gaan zitten is Apple Apple niet meer vrees ik.

  17. @Tom van Zummeren: tja ieder zijn mening maar voor 250 euro kan je ook prachtige smartwatches op de markt brengen. Zelf heb ik voor mijn overstap naar iPhone de lg gwatch r gehad voor 249 euro en dat was zeker en vast voor die prijs topkwaliteit vervaardigd met super mooie materialen.

  18. @Tom van Zummeren: Denk toch zelf eerst eens na over deze kletspraat. De absurde marges 200% en meer en de ronduit megatomane geldoverschotten bij dit bedrijf (meer dan hele continenten) slaan volstrekt nergens meer op.
    De mondaine winkelervaring die daar volgens VP Angela Ahrendts (a raison van 40 miljoen per jaar) tegenover zou staan:
    Mensen die 300 km reizen worden als een tijdslot van 2 minuut 20 behandeld.
    Op een ding van € 17.000 moet je garantie BIJKOPEN.
    Fraaie produkten, maar iedereen kotst er verder van

  19. @Rolf: Jij praat pas een hoop onzin. Winstmarge van 200%? Wat een dom geklets.

  20. “Nog wat interessante cijfers: de respondenten uit het onderzoek kochten gemiddeld 1,3 Apple Watch per persoon en gaven daar gemiddeld 503 dollar aan uit.”

    Dat is best heel opvallend, was het namelijk niet zo dat er een tijdje terug een bericht stond dat je maar 1 per persoon kon krijgen?

  21. Net als ik! 🙂

  22. @Ron2010: Zijn er mooie smart watches voor €250? Nee! Voor een mooie smart watch betaal je nou eenmaal €400 of €650. Net als bij gewone horloges trouwens, klaag je daar ook over?

    Hetzelfde geldt toch ook voor Mac? Daarvan kan je ook zeggen dat het duurder is dan ‘concurrenten’. Toch koopt iedereen het. Ik vind dat als mensen het geld ervoor over hebben het blijkbaar een goede prijs is! En aangezien bij de pre-order er al 1 a 2 miljoen besteld zijn (naar schatting), lijkt me de prijs méér dan ok!

    Als jij denkt dat jij een bedrijf zo succesvol als Apple kunt oprichten door simpelweg je producten superduur te maken, be my guest: doe het maar! In plaats daarvan krijg je gewoon van Apple waar je voor betaalt: het aller-aller-beste.

  23. @Tom van Zummeren: een echte apple fan…

  24. Tom heeft in zoverre gelijk dat Apple niet aan budgetmodellen doet. De iPhone 5C was een poging om de iPhone 5 nieuw leven in te blazen en een bredere groep aan te spreken, niet noodzakelijk om een lagere prijsklasse aan te snijden.

    De Apple Watch Sport gebruikt andere materialen, omdat deze ook is bedoeld voor gebruik tijdens activiteiten. Daarom zit er alleen een rubberen band bij die ook met zweet blijft zitten en comfortabel blijft voelen en zijn zowel behuizing als Gorilla-glas beter geschikt voor het opvangen van eventuele stoten en ruw gebruik. Roestvast staal gaat vast binnen afzienbare tijd minuscule krassen vertonen als je daar niet voorzichtig mee omgaat, dat is gewoon niet te vermijden. Ook kan ik mij voorstellen dat het saffierglas bij een klunzige, echt flinke tik tijdens het sporten mogelijk toch kapot gaat.

    Toch vind ik het opvallend dat de Apple Watch Sport populairder blijkt te zijn. Zou dit dan toch voor de eerste keer een signaal zijn dat een Apple-product gewoon té duur is, zelfs voor de Apple-aficionado’s? Ik kan mij niet voorstellen dat Apple er genoegen mee neemt als 60%+ van de klanten voor het goedkoper ogende instapmodel kiest. Dat lijkt weer helemaal niet op ze.

  25. @Pieter: Dockjes, kabeltjes, poweradapters, oortelefoontjes
    Veel spul wordt voor €90 verkocht (inkoop €15) dus dan kom je op 500 % (valt vaak na een jaar van ellende uit elkaar) iPods idem qua prijs,
    iPhones varieert maar bij deze aantallen echt wel iets soortgelijks
    Die 200% is gewoon nodig om dat enorme spaceship van mensen in de lucht te houden. Overhead is king.

  26. Ik hoop echt dat die hele Apple watch een enorme flop wordt! Ja! Ik ben écht heel boos!
    Eerst met veel bombarie een supergave smartwatch aankondigen die iedereen hebben wil (ja, ik ook!) en dan vervolgens zulke gigantische bedragen er voor vragen die voor normale mensen bijna niet te betalen zijn! Schandalig! Denken ze bij Apple dat ze God zijn of zo? Dat ze alles maar kunnen maken? Nou, zo ga je niet met je fans om!

    Wat denk je hoe m’n moeder reageert als ik met een gadget van €650,- om m’n pols aankom waaien?!
    Die krijgt een pestberoerte man!
    Ze blijft er al bijna in weg als ik eens in de 3 jaar een nieuwe iPhone van €699,- koop…. Ik zou zelf ook bijna niet de straat op durven met zo’n duur horloge om…
    Ik denk dat áls ik eentje zou kopen dat ie bijna altijd in de kast ligt omdat ik doodsbang ben dat er iets mee zou gebeuren! Ik zou er helemaal niet meer van kunnen genieten als het zoveel geld moet kosten |-(

  27. @Rolf: Waar haal je de bedragen om die spullen te maken vandaan? Nergens dus.

  28. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    … maar iedereen moet nou eens een keertje de feiten inzien: Apple doet niet aan een “budget model”! Nu niet, nooit niet…

    Origineel geplaatst door KALLT
    Tom heeft in zoverre gelijk dat Apple niet aan budgetmodellen doet. …

    2x Mis, dat zijn geen feiten maar fabels.
    (Behalve die ‘nooit niet’ dan, dat is onbedoeld de spijker op zijn kop dankzij de dubbele ontkenning ;-))

    Apple doet wel degelijk aan budgetmodellen als dat in hun marketingstrategie past, om mensen het Apple Ecosysteem in te lokken die (nog) geen ‘normale’ Apple prijzen willen betalen. Soms door een oud model te handhaven (iPad mini 1 voor €249 in de officiële Apple store, nog minder bij veel andere resellers), soms zelfs met ‘kale’ nieuwe modellen (Mac mini, biedt voor rond de €500 redelijk concurrerende prijs/spec verhouding).

    Als de verkoop van de watch tegenvalt, stagneert of terugloopt komt er vast wel een voordeligere uitvoering. Maar bij de iPad hebben we ook tot de 3e generatie moeten wachten voor de 2e generatie als ‘budget’ model werd gehandhaafd, toen de eerste iDevice (muv iPod) onder de €500. En nu de tablet markt verzadigd raakt handhaven ze dus de mini1 als lokaas voor zelfs nog veel minder.

    Maar voor de watch een zo laag geprijsde instapper krijgt zijn we nog wel een paar iGeneraties verder. Voor budgetwatch geïnteresseerden geldt dus: nog even (een paar jaar) geduld aub :-/

    @Sarafina: Die rekent vast nog om naar guldens, geen wonder dat ze zo schrikt 😉

    Dat is trouwens helemaal zo gek nog niet, sterker nog: soms een heel handig trucje als je zelf twijfelt over een dure aankoop. Even de prijs met 2,20371 vermenigvuldigen en alle twijfel is verdwenen: f879,28 klinkt nou eenmaal nog een stuk duurder dan €399,- ;-]

  29. @Ferryman: Ik heb het over de stalen  Watch, de kleine uitvoering.
    Daar heb ik vanaf het begin m’n zinnen op gezet!
    De sport wil ik niet want die heeft geen saffierglas en is van dof aluminium, dan vind ik €400,- ook belachelijk duur!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.