Reacties voor: Gerucht: ‘10,2- en 10,5-inch iPads komen afzonderlijk op de markt’

Extra model voor het middensegment
Apple zou plannen hebben om twee nieuwe iPads uit te brengen met een scherm van respectievelijk 10,2-inch en 10,5-inch. Het bijzondere is dat Apple van plan zou zijn om ze afzonderlijk van elkaar uit te brengen. Dat zegt een geruchtenlekker.

Reacties: 2 reacties

  1. Ooit, in een grijs Apple-verleden, kwam er een jongeman weer bij Apple werken. Het ging toen niet goed met Apple wat deels kwam door het gesegmenteerde en chaotische aanbod. Deze jongeman heeft destijds de bezem door het assortiment gehaald zodat het simpeler, overzichtelijker en eenvoudiger werd. Dit was een van de redenen waardoor het daarna weer veel beter ging met Apple: een helderder, overzichtelijker segment waar de keuze relatief eenvoudig was. Er werd daarna steeds minder gesproken over megaherzen, werkgeheugen maar juist wel over wat de oplossingen kon betekenen voor de gebruiker. Enkel techneuten wilden die megaherzen toch wel graag weten en zij konden op hun wenken worden bediend, was het niet door Apple zelf dan wel door allerlei blogs.

    Nu, anno 2019, is Apple weer beland in een chaotische periode. Zie bv. het Macbook-aanbod, het iPhone aanbod en ook de iPads. Een Macbook die minder weegt dan de Macbook Air? iPhones die enkel op technische vlak van elkaar verschillen? Drie iPad schermformaten die nog geen inch van elkaar verschillen? De beschrijvingen van de Macbooks maar ook van de iPads en iPhones staan weer vol technische krachttermen waar alleen een techneut misschien wat warmer van wordt. Zelfs iemand die sites als MacRumors, 9to5mac en AppleInsider volgt raakt langzamerhand het overzicht kwijt. Dit staat haaks op het ideeëngoed van die eerdere jongeman, de jongeman die Apple uiteindelijk heel groot heeft gemaakt. Wie dit was? Steve Jobs natuurlijk. En nu staat Tim Cook aan het roer. Vast een heel aardige man met een krachtige overtuiging. Maar, ik heb werkelijk geen idee waar hij naar toe wil met Apple. Hij lijkt meer oog te hebben voor fashion, high-tech en exclusiviteit dan de professional die Apple spullen vooral als betrouwbaar gereedschap beschouwen. Apple lijkt over haar top heen. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen, te beginnen op 25 maart.

  2. Veel te veel verschil in al die iPads. En 2 modellen met 0,3 inch verschil is ook totaal onnodig. Begint te veel op Samsung te lijken met 20.000 verschillende modellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.