Reacties voor: Tunebug Shake maakt van je helm een surround-luidspreker (CES)

Tunebug Shake is een apparaatje dat je op je helm bevestigt, zodat je muziek kunt luisteren terwijl je fietst of andere sporten beoefent. Het oppervlak van de helm doet dienst als speaker.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Okay, waar zijn de reviews?
    Mijn motorhelm is met foam gevuld, dat lijkt me toch erg dempend werken..
    Wel interessant *mits* het ook fatsoenlijk werkt (tijdens het rijden)

  2. Ben erg benieuwd! Moet als motorrijder altijd m’n iphone op vol volume zetten om op de snelweg nog wat te horen.
    Vraag me af of je ook zang nog goed kan verstaan met dit apparaat of dat alleen de bas en het ritme goed doorgegeven worden.

  3. “Tijdens het mountainbiken, skiën of snowboarden kan het gevaarlijk zijn om oordopjes in te hebben, omdat je niet goed hoort wat er rondom je gebeurt.”

    Op de weg is dit dus geen probleem? 😉

    Over dat van die motorhelm: Hoe werkt dit dan precies? Mijn motorhelm is gewoon dicht, waar komt het geluid er dan doorheen?

  4. Ik zie dat hier andere motor/scooterrijders zijn die ook graag genieten van een muziekje tijdens het rijden. Hoe lossen jullie dit op? Ik heb nu van die sport-oordopjes die achter je oren ook nog eens vastzitten, zodat ze niet uitschieten als ik over m’n schouder kijk en de kabel strak komt te saan. Ik zit er aan te denken om custom oordopjes te laten maken, zodat ook het motorgeluid gedempt wordt en zodat ik het niet zo hard hoef te zetten.

    Iemand hier ervaring mee? of een andere oplossing, waarbij het geluid niet zo hard hoeft?

  5. De harde ondergrond werkt als een soort van membraam “dat ding die trilt bij een gewone luidspreker”. Het toestel fungeerd hier als een krachtige spoel “iets dat elektrische signalen omzet in trilling”.
    Ik stel me wel de vragen bij de term “suround geluid” naar mijn mening is dit toestel mono. Maar door de helm komt het geluid van overal.

  6. @Wouter 2:

    ik heb ergens speakers voor in helmen gezien. Kan die link alleen niet terugvinden. Dat is ook wel handig.

    Maar zelf gebruik ik gewoon dopjes (de standaard apple). Heb de iphone altijd ter hoogte van de borstzak dus kabel is meestal niet strak. Soms gebruik ik ook echte in-ears, maar ik vind dat wat minder omdat je het omgevingsgeluid veel minder hoort. Wat weer wel handig is dat je de iPhone dan niet zo hard hoeft te zetten.

    Ik luister 90% vd tijd podcasts tijdens het forenzen, dus super kwaliteit hoeft van mij niet, als ik stemmen maar goed hoor.

  7. de shure se 530 tijdens het rijden…. redelijk gevaarlijk want je hoort echt helemaal niets meer maar het maakt motorijden op lange stukken (bijvoorbeeld amsterdam berlijn wat ik nog wel eens doe) opeens wel heel plezierig om terwijl je rijd met de iphone maar op half volume geniaal geluid te hebben. Ook in de stad met Navigon erg handig met gesproken instrukties.
    Maar dit zou ook een goeie oplossing zijn, misschien iets veiliger als je iets meer omgevingsgeluid hoort.
    Ik luister heeel veel verschillende dingen op de motor, zowel podcasts als radio als muziek, maar het uitgangspunt is meestal: als “de Jeugd van Tegenwoordig” maar goed klinkt…

  8. Origineel geplaatst door yocko
    de shure se 530 tijdens het rijden…. redelijk gevaarlijk want je hoort echt helemaal niets meer maar het maakt motorijden op lange stukken (bijvoorbeeld amsterdam berlijn wat ik nog wel eens doe) opeens wel heel plezierig om terwijl je rijd met de iphone maar op half volume geniaal geluid te hebben. Ook in de stad met Navigon erg handig met gesproken instrukties.Maar dit zou ook een goeie oplossing zijn, misschien iets veiliger als je iets meer omgevingsgeluid hoort.Ik luister heeel veel verschillende dingen op de motor, zowel podcasts als radio als muziek, maar het uitgangspunt is meestal: als “de Jeugd van Tegenwoordig” maar goed klinkt…

    ook geen last dat ze uitvallen tijdens het opzetten vd helm? Dus m.a.w. ze zitten echt stevig in het oor?

  9. Interessant product, zou ik sowieso gekocht hebben… tot ik de prijs zag natuurlijk.

  10. Origineel geplaatst door Arawn
    @Wouter 2: https://www.iculture.nl/36275/iphone-op-de-motor-gebruiken-met-ibike-rider/die oplossing gebruik ik.

    ok, dat lijkt ene goede oplossing! Maar is de geluidskwaliteit nog een beetje te doen? Ik wil ‘m graag gebruiken voor muziek… Dat is toch ook mogelijk?

  11. Ik heb scooter en ik heb van die kleine boxen in mijn jas zat zitten ter hoogte van mijn bost, en dat werkt prima.

  12. @Wouter 2:

    Pas geleden me Alpine in gesprek geweest over het feit van custom made oordopjes met gehoorbescherming + geluid. dit is niet aan te raden omdat je 1. altijd nog de draadjes in het oordopje moet hebben. (dit is niet prettig met de helm). en 2. de prijs. heel erg duur in verhouding met de kwaliteit. Alpine is gestopt daarmee. Ik adviseer om de oordoppen/geluidsboxjes in te bouwen in je helm, het liefst via een BT verbinding als je een Iphone hebt of een Tel met BT.

    de oordopjes voor custom made bieden trouwens wel hele goede bescherming voor de oren.
    heb ze getest. en het werkt fantastisch. je kan alles horen maar de ruis is weg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.