Reacties voor: ‘Alleen TSMC maakt de A10-chip van de iPhone 7, Samsung buitenspel gezet’

Apple laat de productie van de nieuwe iPhone-chip niet meer over aan twee verschillende partijen. Alleen TSMC zou de A10-chip gaan ontwikkelen, waardoor Samsung buiten spel wordt gezet, zeggen bronnen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Eerder deze week liet Apple-analist Ming-Chi Kuo de term ‘A10-chip’ ook al vallen, toen hij zijn verwachtingen voor de iPhone 7 voorspelde.

    Wou wat een vooruitziende blik die analist zeg.

  2. Voegt jouw zure commentaar wel wat toe tov die analist Edward?

  3. Ben eigenlijk het meest benieuwd naar het desgin van de iphone 7. Met de performance zit het altijd wel goed bij de iphones. Maar het desgin van de 6 serie is lelijk. Hoop dat ze het desgin compleey aanpassen. Ze mogen wat mij betreft even gaan googlen naar iphone 7 concepten genoeg prachtige voorbeelden.

  4. @Cihan: Het is zelfs zo lelijk dat genoeg fabrikanten het gewoon na doen.Respecteer je mening maar dat blijft het ook, erg mooi design de 6/s.

  5. De iPhone 6-6s zijn niet lelijk maar de 4 en vooral de 5 zijn wel een stuk mooier en vooral strakker! Hopelijk pakken ze het bij de iPhone 7 weer op kan ik van mijn 5 afstappen☺️

  6. Origineel geplaatst door angelus
    @Cihan: Het is zelfs zo lelijk dat genoeg fabrikanten het gewoon na doen.Respecteer je mening maar dat blijft het ook, erg mooi design de 6/s.

    De fabrikanten die de iphone 6 serie na doen bestaan niet meer binnen 5 jaar!

  7. Origineel geplaatst door alex
    De iPhone 6-6s zijn niet lelijk maar de 4 en vooral de 5 zijn wel een stuk mooier en vooral strakker! Hopelijk pakken ze het bij de iPhone 7 weer op kan ik van mijn 5 afstappen☺️

    helemaal eens. Daarom ben ik nog steeds niet afgestapt van mijn 5.

  8. Komt voor mij over alsof er toch iets niet pluis is met de Samsung chips en laat ik die nou net hebben.. Maar tot nu toe ben ik zeer tevreden. Hopelijk werkt de 6S net als mijn 4S nog over 4 jaar.

  9. En ik hoop dat die kleine iPhone echt gaat komen, voor mij geen koelkast!

  10. Veel fabrikanten kopieeren juist de oudere versies van de Iphones. Metalen behuizingen met glas (samsung s6) en de strakke vorm van de iphone 5 (huawei p8). Ik wil niet zeggen dat de iphone 6 lelijk is (behalve de antennelijnen en uitstekende camera dan), maar de 4 en 5 waren zeker mooier naar mijn mening

  11. Origineel geplaatst door Jordy
    Komt voor mij over alsof er toch iets niet pluis is met de Samsung chips en laat ik die nou net hebben.. Maar tot nu toe ben ik zeer tevreden. Hopelijk werkt de 6S net als mijn 4S nog over 4 jaar.

    Zal wel meevallen.
    Samsung kan best wel een goede SOC bakken.
    En afhankelijk welke testen je bekijkt is de uitkomst steeds iets anders.
    Hier lijkt de Samsung zuiniger.

    Conclusie:

    Based on the results of our testing, it’s clear that both versions of Apple’s A9 SoC deliver the same level of performance, but Samsung’s 14nm FinFET process appears to offer slightly better power efficiency, extending battery life between 3.5-10.8 percent.

  12. Origineel geplaatst door Rob
    Voegt jouw zure commentaar wel wat toe tov die analist Edward?

    Voegt jouw zure commentaar dan wel wat toe Rob?

    IPhone 5 A6
    IPhone 5S A7
    IPhone 6 A8
    IPhone 6S A9

    En dan komt een analist die zegt de iPhone 7 krijgt een A10.,,,
    Je meent het denk ik dan…

  13. Manmanman: de keuze van je telefoon al laten hangen van het uiterlijk!? Kun je net zo goed met een dummy gaan lopen, desnoods van marsepijn.

    Maar goed: we leven in een vrij land. Dus ik ga lekker slapen met de gedachte dat ik in een land woon waar iedereen mag afwegen wat-ie wil, en ook dat anderen daarvan weer zeggen kunnen wat ze willen op forums. Dit houdt het leuk hier. Welterusten allemaal.

  14. Stel je voor dat Apple eens raar gaat doen en de chip AX gaat noemen ipv A-10 chip. Zou dat niet de grap van de eeuw zijn, alle analisten hebben het dan fout….PFFFFF

  15. De iPhone is juist een prachtig toestel. Het mooiste tot nu toe!
    En die uitstekende camera? Totaal geen probleem mee. Bij de meeste fabrikanten steekt ie juist nog veel meer uit! Bij de IPhone is het juist een stuk subtieler.

  16. Origineel geplaatst door alex
    De iPhone 6-6s zijn niet lelijk maar de 4 en vooral de 5 zijn wel een stuk mooier en vooral strakker! Hopelijk pakken ze het bij de iPhone 7 weer op kan ik van mijn 5 afstappen

    Origineel geplaatst door Cihan
    helemaal eens. Daarom ben ik nog steeds niet afgestapt van mijn 5.

    Ook hier helemaal mee eens, kan de 6 helaas niet aan tippen.

  17. Ik vind het design van de iPhone 6(s) prima. Beetje nagedaan van Huawei etc, maar mooi strak. Het schijnt dat Apple met een volledig alu-design komt zonder antennestrepen. Sinds 1995 heb ik geen enkel lelijk design meer gezien van Apple. Alleen de Apple TV4 valt wat tegen. Wat dik en log uiterlijk. Zwart plastic, terwijl Macs, iPhones en iPads allemaal aluminium zijn. Dat was mooier geweest.

  18. goedzo, dan heeft samsung ook ff een hoop minder winst

  19. @Hans: Denk dat de meeste mensen die de iphone 6 lelijk vinden , alleen de achterkant lelijk vinden? Als je de voorzijde van het toestel bekijk , is de homebutton veel mooier geworden , en het scherm mooi afwerkt met een bolling… Terwijl het bij de iphone 5 recht toe rechtaan is qua scherm… Ik vind de achterkant van mijn iphone 6 niet prachtig maar ook niet lelijk. Daarbij kijk ik alleen naar me scherm altijd en niet me achterkantje.

  20. @Jordy: Misschien stel ik wel een hele domme vraag nu, maar hoe kan ik zien of ik een Samsung chip heb ja of nee? Ben toch wel nieuwsgierig.

  21. Lekker als je zojuist tussen de €750,- en €1050,- geïnvesteerd hebt in een nieuwe IPhone 6s met een Samsung chip.
    Dan krijg je even later te horen dat de IPhones met de TSMC chips sneller zijn dan de IPhones met de Samsung chip.
    Dan komt Apple met een mediaberichten dat dit allemaal best meevalt. Ja stel je voor als de eigenaren met een IPhone met de Samsung chip aan de bel trekken.
    Maar nu een maand later geeft Apple wel een mediabericht uit met de mededeling dat Apple voor de IPhone 7 alleen de TSMC chip gaat gebruiken.
    Zo alle eigenaren met een IPhone 6s met een Samsung chip zijn dus echt even fijn in de kou gezet.

  22. Origineel geplaatst door beko
    Lekker als je zojuist tussen de €750,- en €1050,- geïnvesteerd hebt in een nieuwe IPhone 6s met een Samsung chip.
    Dan krijg je even later te horen dat de IPhones met de TSMC chips sneller zijn dan de IPhones met de Samsung chip.
    Dan komt Apple met een mediaberichten dat dit allemaal best meevalt. Ja stel je voor als de eigenaren met een IPhone met de Samsung chip aan de bel trekken.
    Maar nu een maand later geeft Apple wel een mediabericht uit met de mededeling dat Apple voor de IPhone 7 alleen de TSMC chip gaat gebruiken.
    Zo alle eigenaren met een IPhone 6s met een Samsung chip zijn dus echt even fijn in de kou gezet.

    Dit gerucht komt helemaal niet van Apple, dus er klopt niks van je bericht.

  23. Origineel geplaatst door beko
    Maar nu een maand later geeft Apple wel een mediabericht uit met de mededeling dat Apple voor de IPhone 7 alleen de TSMC chip gaat gebruiken.

    Rustig aan, het gaat hier nog om een gerucht, niet om een officiële bekendmaking van Apple. Overigens blijkt het verschil tussen de chips te zijn aangedikt door bepaalde media (zo bleek later uit tests van o.a. Ars Technica).

  24. Origineel geplaatst door patrik: Stel je voor dat Apple eens raar gaat doen en de chip AX gaat noemen ipv A-10 chip. Zou dat niet de grap van de eeuw zijn, alle analisten hebben het dan fout….PFFFFF

    Zou niet eens zo raar zijn, eigenlijk zelfs nog logisch ook. Na OS 9 op de Mac kwam immers ook OS X.

    Ben ook heel benieuwd hoe de volgende iOS versie gaat heten (iOS X?) en wanneer de Macs eindelijk OS XI krijgen.
    Hopelijk tegelijk, iOS X en OS XI passen goed bij elkaar, zijn anagrammen 😄
    Met een AX SoC zou het plaatje echt helemaal compleet zijn, dan hebben alle Apple devices (dubbel en dwars) de X-factor 😁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.