Reacties voor: Transmit voor iOS verdwijnt, app leverde te weinig op

Ontwikkelaar Panic stopt met Transmit voor iOS, de app voor bestandsbeheer op servers. Volgens de makers levert de app te weinig op om continu te blijven ontwikkelen. Transmit voor Mac blijft wel bestaan.

Reacties: 11 reacties

  1. Ah, ***. Daar betaal je toch geen 10 euro voor? Open sourcen zou ik zeggen!

  2. Ik ken de app niet, maar de laatste paar zinnen triggert me wel. “Bestandsbeheer” is inderdaad wel wat ouderwets, tot een paar jaar geleden was ik ook heel precies met welke bestanden waar staan.
    Maar met de huidige geavanceerde zoekopties vind je altijd je bestanden wel terug. Inclusief eerdere versies.
    Maakt niet uit hoe je ze hebt opgeslagen. Wat dat betreft is “de cloud” wel zijn belofte aan het inlossen.

  3. Het voordeel van Panic apps is dat ze mooi samenwerken (coda + transmit). Goede sync functie. Je merkt echter dat het een klein bedrijf is met te weinig slagkracht. Ik ben een coda 2 gebruiker maar er zijn nog geen plannen voor coda 3. Inmiddels heb in Atom ook in gebruik.

  4. Origineel geplaatst door Sem
    Ah, ***. Daar betaal je toch geen 10 euro voor? Open sourcen zou ik zeggen!

    De reactie van iemand die niks van software development kent? Je hebt duidelijk geen idee hoeveel het kost om software te ontwikkelen en onderhouden. Grote bedrijven kunnen zich dit permitteren, maar kleine ontwikkelaars hebben het heel moeilijk met de mentaliteit in the App Store dat software (zo goed als) gratis moet zijn.

    Mensen leggen 1200 euro neer voor een iPhone maar vergeten dat ze zonder de App Store en betalende apps veel zouden moeten missen.

    Dat gezegd zijnde, ik heb de app zelf ooit gekocht en hoewel de app kwalitatief is, heb ik hem bijna nooit gebruikt omdat ik die zaken allemaal met mijn mac doe, en een iPad niet geschikt vind.

  5. @Gabor: Het is juist een app om met bestanden op servers (al dan niet in de cloud) te werken. Transmit iOS ondersteunt FTP, SFTP, WebDAV en Amazon S3.

  6. Origineel geplaatst door Tom
    […] maar vergeten dat ze zonder de App Store en betalende apps veel zouden moeten missen.

    Ik heb niet 1 betaalde app op mijn iPhone of iPad staan, ik mis helemaal niks nog steeds.

  7. Jammer. Ik ben een fanatieke gebruiker van de app. Ik zou geen dag zonder kunnen. Ik gebruik hem voor beheer van mijn zakelijke bestanden op een SFPT server

  8. Apple’s samensmelting iOS en Mac OS zou nu als geroepen komen.

  9. Al jarenlang gebruik ik af en toe Transmit. Prima oplossing, werkt erg gemakkelijk. Dit is nou net een van die apps die eigenlijk onmisbaar zijn. Maar dat niet genoeg verdienen snap ik wel: je koopt het eenmalig en ontvangt daarna levenslang updates: een major release lanceren voor een upgradebedrag is nog steeds niet mogelijk. Jammer want het schaadt de continuïteit.

  10. Ik snap dat het developpen geld kost maar €10 betalen voor een app die lang niet zo nuttig is op ios als op de mac zelf vind ik het niet waard. Op de mac zelf is het een ander verhaal. Mijn gratis ftp client gebruik ik al nooit op IOS.

  11. Origineel geplaatst door Erik-jan
    Ik snap dat het developpen geld kost maar €10 betalen voor een app die lang niet zo nuttig is op ios als op de mac zelf vind ik het niet waard. Op de mac zelf is het een ander verhaal. Mijn gratis ftp client gebruik ik al nooit op IOS.

    Tsja. Wat is 10 euro? De Mac-versie kost volgens mij een euro of 40, en dan vragen ze voor nieuwe updates ook nog eens hetzelfde bedrag. Bij dat laatste heb ik wel mijn bedenkingen, maar ik vind het tot op heden nog wel acceptabel.

    Maar ik vind het nogal treurig dat mensen denken dat alle iOS-apps gratis moeten zijn en dat het een klap in het gezicht van de gebruiker is om 10 hele euro’s te vragen. Dit is (enigszins) specialistische software en als je het nodig hebt dan kan 10 euro echt niet zo’n obstakel zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.